Henk #5 Bio Lo Gisch


Hallo boeren!

Ik maak al een tijdje een podcast over het boerenleven. In gesprekken met boer Henk bespreken we de actualiteiten en de ins en de outs van het boerenleven. In deze 5e aflevering gaan we in gesprek met Piet Glas. Een biologische boer uit Loppersum. Hij kamt o.a. met vogelgriep vlak bij zijn boerderij en een appeloogst waar geen winkel meer een appel van wilde inkopen.

We hopen met deze podcast een goed beeld te kunnen geven van het boerenleven en de bizarre regels, wetten en veranderingen waarmee de boeren tegenwoordig te maken krijgen.

Groet,

Rients
 Henk #5 Bio Lo Gisch (open.spotify.com)

Listen to this episode from Henk on Spotify. We zijn even een tijdje weggeweest. O.a. Corona heeft ervoor gezorgd dat we om de beurt met quarantaine perikelen gemoeid zijn geweest. Lang verhaal kort… we moesten nodig weer eens bij elkaar gaan zitten voor een podcast. Deze keer gaan we in gesprek met Piet Glas. Piet is een biologische boer uit Loppersum. We leven in een welvaart met een dikke plus... Wanneer je naar de ‘Piramide van Maslow’ kijkt, dan kun je in één oogopslag concluderen dat we met onze ‘behoeften’, met z’n allen, boven in die Piramide zitten. We hebben te eten, we hebben een bed om in te slapen en een dak boven ons hoofd. Er heerst orde, stabiliteit en we leven in een veilig land. We hebben familie, vrienden en ruimte om te kunnen werken en als we een beetje ons best doen dan krijgen we respect en waardering. Daarnaast kunnen we onszelf ontplooien door te mogen zijn wie we willen zijn en ons creatief te uiten op de manier die we willen. Omdat het in onze welvaart meer dan goed gaat, is er een aantal jaren geleden een extra puntje op de piramide van Maslow gezet. Namelijk ‘zingeving’ … tja. Als alles zo ontzettend goed gaat dan is er zelfs tijd en ruimte om te gaan mediteren, yogalessen te gaan volgen, pilates te gaan doen of op een kussentje te gaan zitten mijmeren over de zin van het leven. Zoals Henk al eerder, vanuit het oogpunt ‘voedsel’ heeft aangegeven, zijn er heel erg veel mensen op deze aardbol, die zelfs moeite hebben om te kunnen aanhaken bij de eerste tree van deze piramide. Als je ‘zingeving’, vanuit de piramide, vertaald naar voeding, kan het dan zo zijn dat we met biologische voeding ook boven die piramide zweven? Wat drijft een boer om Biologisch te gaan boeren?

podcast-henk

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vogelgriep , boerderij en Aflevering geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!