Poetin zet nucleaire strijdkrachten op scherp als ultiem dreigementQuote:
De Russische president Vladimir Poetin heeft de kernwapendivisie van het Russische leger zondag opdracht gegeven over te gaan op gevechtsmodus. Dat melden Russische media en verslaggevers van persbureau AP. Het is een reactie op de oplopende spanningen met het westen over de Russische inval in Oekraïne.

Deel dit topic

Reacties

+2
Sjaakiee
De gek is tot alles in staat nu
+2
Twentsch Land
Als hij nu met deze oosten wind er een paar op de oostkant van de Oekraïne dropt waait het over half Europa ...... NAVO zal hopelijk snel in de hoogste paraatheid gaan om eventueel in te grijpen ...... het laten gebeuren door Poetin is in geen geval een optie.
Zwaagdijk
@Twentsch Land NAVO doet niets. Als ik mocht gokken dan denk ik dat Poetin een atoom bommetje gooit. Binnen een week.
Spuit11
@Twentsch Land Als hij één zo'n ding dropt blijft er van Rusland niet meer over dan een krater...
+2
Nevergiveup
@Spuit11 Dat is maar de vraag , hij kan weleens iets achter de hand hebben waar Biden lauw van gaat zijken !

Ik zeg ga nu praten , geef hem wat , zodat hij gerust gesteld kan worden en nu , snel , we kunnen niet altijd winnen , dat hoeft ook niet om nensen levens te sparen , dan heb je ook al een.onbetaalbare winst.

Het land / leider die nu rust kan creëren is een held , niet dat sanctie gedoe en eat ze nu aan.het doen zijn, welke ideote Oekraïnse leider gaalt het in zijn hoofd om de bevolking te bewapenen , zeer domme zet , vrachtwagens met burger doden teken je dan voor !!!!
+5
de hoef
@Nevergiveup nee we zullen zeggen als je net als ons konings huis naar engeland vlucht dan ben je een lijder ,
geef mij deze beste man maar , die staat voor zijn volk
+1
hoest
@de hoef lekker toepasselijk zijn naam, nevergiveup,
Twentsch Land
Respect voor deze leider !

Hij vraagt !

Hij verplicht niet !

@Nevergiveup
de Tank
@Nevergiveup Ik denk dat de bereidheid om te vechten daar wel eens heel groot kan zijn. Het zal ongetwijfeld tot meer doden leiden😔
Nevergiveup
@de Tank tja en dan zie ik burgers met flesjes benzine om op tanks te gooien ....

Helemaal gek doe Leider daar om zo de bevolking op te offeren 😲
+1
Spuit11
@Nevergiveup Dat is meer de mentaliteit daar van de burger denk ik. Jongens die elders in Europa werken laten de boel, de boel en trekken zonder er maar over na te denken terug naar hun vaderland. Ik heb daar wel respect voor!
Porky
@Nevergiveup vind niet dat jij je profiel naam eer aan doet, jij geeft je eigen al over als ze BOE roepen, vind je stand punt kant nog wal raken , als je de daden v Rusland de laatste 100 jaar bekijkt denk ik dat je wel anders zou praten, denk jij nou echt dat de mensen v Oekraïne onder het juk van putin willen lopen? Nee joh ,die vechten zich liever kapot, die hebben een andere mentaliteit dan de verwende Europeanen.
grös
@Twentsch Land
Volgens mij staat er een raketschild in de Baltische staten, maar verder ik vind al die sancties ook allemaal al ver zat gaan, ja er word een half land kapot geschoten en omaatjes in auto's door tanks overreden, maar om Rusland maar meteen van de financiële wereldmarkt af te sluiten lijkt me niet wijs, en sowieso wie zijn wij "het westen" nog, de V.S. met de NAVO viel ook zomaar Irak , Afghanistan en Libië binnen met vergelijkbare redenen die Poetin aanvoert voor Ukraine. En Amerikaanse bombardementen, weet je hoeveel burgers daar bij omgekomen zijn?
cornelissen
@grös Irak en Afghanistan weet ik zo niet uit het hoofd ,maar Libië was toch een VN mandaat voor ?
+1
grös
@cornelissen
En anders Vietnam, alles waren pogingen om een "ons" goed gezinde president neer te zetten, precies hetzelfde wat Rusland zegt te willen doen. Natuurlijk kun je daar niks van op aan, maar Rusland op alle mogelijk manieren straffen, wat willen we daar mee bereiken?
+4
Twentsch Land
Mij gaat op dit moment weinig te ver .... zo snel mogelijk alles indammen en blokkeren .... hoe langer het duurt des te meer burger slachtoffers.

Weg met die Rus uit de Oekraïne ... gewoon direct.

@grös
grös
@Twentsch Land
Ja, wil je daar de wereldvrede voor riskeren, een nieuwe wapenwedloop, de 1e wereldoorlog is ook met een kleinigheidje ontstaan, nu zijn er een paar duizend doden in Oekraïne, wil je daar miljoenen voor riskeren, die mensen kunnen zelf toch wel vechten, en dan komt er toch weer pro-Russische president, dat is ook maar tijdelijk schijnt.
+1
Ynze Oenema
@grös Ben jij niet blij dat zo ons geholpen hebben in de 2e wereldoorlog ? Die Oekrainers hebben hulp nodig; dus dat moeten we geven. Weg kijken is nooit niet goed.
+1
Achso
@Ynze Oenema oef, deze zou ik niet gebruiken
Porky
@grös nee je moet roepen ; FOEI, dat mag niet hoor ,dat moeten jullie niet doen, nee je moet ze lekker hun zakken laten vullen, in dr portemonnee moet je m raken, potje los maken, dr zijn jonge Russische militairen die zich nu al uit de voeten maken omdat ze NU pas aan de lijve ondervinden in welke pierepot ze beland zijn, hoe het ook loopt , Putinzal zn Waterloo oplopen in Oekraïne.
Bartlehiemboer
Dochter wil jodiumpillen gaan halen. Blijk je het nog wat langer vol te houden. Maar dan zie je dus alles om je heen eindigen en een paar dagen ben jezelf aan de beurt. Geen idee hoe het gaat zijn. Denk dat Brussel een doelwit zal zijn. Wij (Nederland) kunnen dan ook geen kant meer uit. Hoe zal zo'n de Jonge nu op zijn gelakte schoentjes rondlopen? En zo'n Rutte met zijn grijns. Uiteindelijk moeten we het allemaal zelf doen
Zwaagdijk
@Bartlehiemboer jodium pillen hou je het lang vol. Vooral als je ouder ben..
Bartlehiemboer
@Zwaagdijk Ik heb me er niet in verdiept maar ben je dan tegen de straling beschermt? Maar wat als je voedsel tot je neemt wat de straling heeft opgenomen? Ik denk ook aan het vee. Kan die ook met een jodiumpil iets bereiken?
Zwaagdijk
@Bartlehiemboer schildklierkanker schijn je uit te stellen.. voor vee weet ik niet.
Spantenknooier
@Bartlehiemboer overdrijf niet zo😂
Zwaagdijk
@Spantenknooier hij overdrijft niet. De nieuwe werkelijkheid
matt
@Zwaagdijk zij volgens mij.
Spantenknooier
@Zwaagdijk nou begin dan maar Russisch te leren.
Bartlehiemboer
@Spantenknooier Ja, ha ha daar had ik nog niet eens aan gedacht
T60401
@Bartlehiemboer Dochter van poetin woont toch in NL. Dan maar zorgen dat ze in NL blijft. Of zou zelfs dat hem geen reet interesseren.
bio boer
@T60401 die is hier al tijdje niet meer 😅 zit in rusland met de Nederlandse man
Weidezicht
@T60401 heeft aamtal jaren hier om de hoek in voorschoten gewoond. Nu niet meer daar en volgens mij helemaal niet meer in nederland.
Tommie1
@Bartlehiemboer Als ze hem op Brussel gooien vliegen er in groningen de ramen nog uit.
nl.wikipedia.org/wiki/Waterstofbom/
+1
bio boer
@Tommie1 is elke kernbom even zwaar ?
Tommie1
@bio boer Nee, een waterstof bom is het krachtigste meen ik. En die heb je ook in zwaar en minder zwaar natuurlijk.
Nevergiveup
@bio boer Rusland heeft ook heel anderspul

The father of all bombs , daar is de MOAB van Amerika een kleintje bij ...

Zoek maar eens op onderste

Moab bomp

(klik om te vergroten)

Achso
@Nevergiveup ja of TOS 1 raketten.
Ik hoop echt dat het stopt
Nevergiveup
@Achso Kan ook maar zo zijn dat er iets met GPS locaties gebeurd , dan verdwalen al die geavanceerde dingen / raketten / drones / vliegtuigen ....
+3
bio boer
@Nevergiveup ik neem aan dat die niet meteen het zwaarste geschut pakt als hij europa en de vs sloopt is china en de rest ook niet zo blij en als hij het doet dan maar goed zo dat ik er niks van voel 🙈
T60401
Quote Reactie van @bio boer:
als hij het doet dan maar goed zo dat ik er niks van voe

Precies als er een atoomboom te kort bij moet ontploffen. Dat hij dan hier maar boven op de toko valt.
bio boer
@Bartlehiemboer Noordzee is ook optie
deJong
@Bartlehiemboer helaas zitten alle kelders vol mest😜😜
+1
bio boer
@deJong heb nog wel schuur kolkje 😁
Bekkink
@Bartlehiemboer hebben we al, wij wonen kort bij Ahaus. Daar wordt radioactief afval opgeslagen....
Ook kamp holterhoek zit hier in de buurt, met de afluisterantennes....doelwitten genoeg dus😬
diekman
@Bekkink van mondkapje naar gasmasker 😔
Hendrik1983
@Bekkink ja bekkink, ik zit er noast al die 60 luistersprieten.... Ik zie al wa meer beweging opt kamp. Paar wekke terug zaten ze hier al in de weide een verbinding op te zetten. ( oefenen) Waren engels sprekende duitsers.
Bekkink
@Hendrik1983 ik hoorde het vandaag van mollenboer. Buj mooi kloar met
Bekkink
@Hendrik1983 kunt de jongs nog wel zenden vanaf de keet of is dat ook over?
Klavertje
Kremlin vlak schuiven
+6
Twentsch Land
Zal elke dag een klein slokje dip jodium ook helpen 😋
+3
Sjaakiee
Hoeveel stikstof stoot zo'n kernbom eigenlijk uit?
Zit nogal erover in wegens De natuur
Kars
@Sjaakiee gooit er ene op de veluwe is die natuur meteen goed verschraald..
+2
hans1980
Ukraine had nooit NAVO lid moeten willen worden
grös
@hans1980
Vergeet ook Georgië niet, Rusland heeft ook daar een bloedige strijd gevoert, maar dat land ligt tussen Turkije en Rusland in, ik zou zeggen, mooi laten wezen en de belofte voor toetreding NAVO intrekken.
de Tank
@hans1980 Ze hadden de macht aan Moskou moeten geven dan waren de Russen niet binnengevallen.
+1
Klavertje
@hans1980 vandaag lid maken
+7
Vantveen
@hans1980 Dit is wel hoe het begonnen is. Als Oekraïne navo lid was geworden had de vs het hele land direct vol gezet met (kern)wapens. Putin is de agressor. Maar EU en navo hebben letterlijk de beer met een stok lopen slaan.
+1
Achso
@Vantveen denk het ook. Maar het is allemaal te laat. Een ontketend Rusland met een scrupelose leider. Bravo aan iedereen!
+7
George
Quote Reactie van @Vantveen:
het hele land direct vol gezet met (kern)wapens.

Dat waag ik te betwijfelen of ze daar op uit waren. Maar ik weet er echt te weinig van. Maar voor mij is er maar een man verantwoordelijk voor deze dwaze daad wat alleen maar verliezers kent. Alleen maar verliezers en anders niks. Dat er hier zijn die het een sterke leider vonden en ander geblaat heb ik nooit begrepen. Ik heb t nooit op die landen daar gehad . Landen waar je voorzichtig met je zogenaamde vrijheden moet omgaan en het risico loopt om opgepakt te worden. Landen waar enorme corruptie en de kloof van rijk naar arm wel heel groot is. Ik heb wel eens contact met een Pool , die zijn zo bang van de Russisch leider , hebben het helemaal niet op Russen zelfs.
Achso
@George het is allemaal zo jammer.
Een idioot machtspel over de ruggen van Ukrainers.
In onderhandelingen moet je naar ieders standpunt luisteren en oplossingwn zoeken. Dat is nooit gebeurd.
Ik denk dat het dreigement met atoomwapens het einde van Putin era is.
Moet je maar afwachten wie er dan komt.
In de jaren 80 waren we bang voor de Russen. Toen waren de Polen en Litouwers etc daar een deel van.
Het kan verkeren
+3
George
Quote Reactie van @Achso:
Een idioot machtspel over de ruggen van Ukrainers.

Grootste gedeelte wil gewoon niks met m te maken hebben en dat respecteert ie niet. Schandalige actie is het gewoon.
Achso
@George inderdaad. Ik hoop niet dat we dezelfde briljante acties van Het Westen krijgen inzake China en Taiwan.
We zijn er nog niet klaar mee met onze huidige leiders.
Laten we hopen dat het hiermee gauw stopt.
+1
duitser
@George ik vond hem altijd sterke leider. Had grotendeels rust in zijn land.

Een democratie daar, zoals hier, is gewoon onmogelijk. Landen waar rebellen beschikken over compleet oorlogsmaterieel kun je geen democratie krijgen daar ben je sterke leider voor nodig met soms harde hand. En dat kon hij. Denk ook dat dit voor Oekraïne geldt.
Moet je voorstellen dat hier de Friezen met compleet oorlogmateriaal de Groningers het leven moeilijk zouden maken. Dan kun je daar geen democratie opbouwen.

Maar wat Poetin nu doet, en ander land met geweld invallen omdat hij daar met iets niet eens is, dan heeft ie voor mij compleet afgedaan. En zal hij voor mijn gevoel hier keihard veroordeeld voor moeten worden. Je blijft met je poten van een ander land af
+2
Achso
@duitser eens. Putin heeft toch lange tijd rust en vrede gebracht. Velen konden zijn frustratie met het Westen ook nog wel begrijpen. Ook daar staat hij niet alleen in.
Maar wat ie nu flikt kan niet. Dreigen met atoom wapens is toch wel een paar stappen te ver.
Het zal wel zijn einde zijn
+2
George
Quote Reactie van @duitser:
ik vond hem altijd sterke leider. Had grotendeels rust in zijn land.

Ik niet , ik vond Gorbatsjov de beste . Die wilde hervormingen en vrede . Door hem kwam er een eind aan de koude oorlog. Die is nu door Poetin weer flink aangewakkerd. Sterker nog we zijn door hem nog niet eerder zo dichtbij WW3 gekomen.
weurding
@George juist , je kan 1000 man hebben waarvan 998 met gezond verstand maar als er 2 randdebielen afgeschermd achter de knoppen zitten is het HIG
George
Quote Reactie van @weurding:
98 met gezond verstand maar als er 2 randdebielen afgeschermd achter de knoppen zitten is het HIG

Dat bedoel ik , zoals je weet is de vriend van mijn dochter Lufthansa piloot maar vloog eerst voor German Wings en daar liet een gestoorde piloot zijn vliegtuig neerstorten in de Pyreneeën in 2016. En trok daarmee een vol vliegtuig vol mensen mee de afgrond in door zo'n kamikaze actie . Gekken heb je overal. Daarom zijn die kernwapens zo gevaarlijk.
weurding
@George wapens zijn zo gevaarlijk als de man die ze bediend
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @George:
Landen waar je voorzichtig met je mening moet omgaan

je mag demostreren maar met je rug tegen de muur
en alleen als je geld hebt, is de vrijheid niet duur..

Tis net Nederland
+2
bio boer
@hans1980 kom op mag Oekraïne dat heven zelf weten wat die wil daar heeft putin niks over tezeggen lijkt mij vind maar dom macht spel
Achso
@bio boer vraag je Cuba nog even wat er gebeurde in 1968?
+1
Klavertje
It’s war.
Kill or be killed.

(klik om te vergroten)

@Klavertje Helaas maar al te waar, degene die het eerst schiet overleeft. We leven heel plotseling in een heel complexe en vervelende tijd.
Kars
De Russen die de grootste bom ooit tot ontploffing brachten. Op 30 oktober 1961 klapte de ‘Tsar Bomba‘ op 3 kilometer hoogte boven Nova Zembla uit elkaar. De gevolgen van de klap waren absurd. De karakteristieke paddestoelenwolk ging 64 kilometer de lucht in. Na de klap ging de seismische schok driemaal de aarde rond. De hitte van de explosie had tot 100 kilometer verderop derdergraads brandwonden kunnen veroorzaken.

Afgeworpen boven de Randstad zou dit betekend hebben dat Den Haag en Rotterdam verwoest waren. Inwoners van Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Breda zouden derdegraads brandwonden hebben opgelopen. Naar schatting hadden 1,5 miljoen Nederlanders het leven verloren en waren er nog eens 2,2 miljoen gewond geraakt.
JohnDeere7serie
@Kars dat was 1961, moet je bedenken wat ze nu hebben. Hoop echt niet dat we erachter komen. Verder vind ik het wel bizar hoeveel luchtweerafgeschut Oekraine heeft/had staan. Putin is uitgelokt en trapt nu in de val?
+2
grös
@JohnDeere7serie
Ja en wij mogen onze wapenarsenalen weer maximaal opschalen, de wapenindustrie juicht.
Ik zei al toen Biden president werd; er komt weer oorlog, nou en die hebben we nu.
Achso
@grös amerikaanse economie eerst weer gered
arie.j
Quote Reactie van @grös:
Ja en wij mogen onze wapenarsenalen weer maximaal opschalen, de wapenindustrie juicht.Ik zei al toen Biden president werd; er komt weer oorlog, nou en die hebben we nu.

Je bent dan al snel vergeten dat het juist Trump was die Europa dwong meer voor defensie uit te geven?
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
meer voor defensie uit te geven

daar zat hij ook niet mee verkeerd, als men Nederland binnen valt komt er een ouwe daf of te hoge scania met paar militaren die hard "pang" roepen naar de vijand op de barricaden. (Maar waarschijnlijk wordt FDF dan maar gevraagd)
Een paar maanden geleden heeft Rusland met succes een raketschild uitgetest, ze zouden wel eens beter voorbereid kunnen blijken te zijn (op een nucleaire oorlog) dan we denken.
@Ян де веехоудер Voor een week of 3 terug had deze melding al gemaakt , is toen niet op gereageerd .
In december melden toen al dat F 35 piloten elektronisch storing hadden met hun toestellen en toen snel naar hun thuisbasis terug gevlogen .
+8
Limburgs boertje
Mevrouw Kaag daar gaat uw graanschuur voor west Europa. jullie hebben de Rus veel te vaak tegen zijn benen geschopt en nu slaat hij terug... zelf schuld en nu moeten onschuldige mensen bloeden voor jullie macht honger... ga onderhandelen. en niet nog meer de Rus tegenwerken. jullie zijn die genen die uitgebreid hebben naar het oosten vanaf 1990 en niet de Rus.. de Oekraïense burger bloeden en wij burger van west Europa mogen het gelach betalen geweldig goed bezig wereld leiders.... mongolen zijn jullie vol van macht hebben bah
+8
de jonge
@Limburgs boertje waar bemoeit europa zich mee. er waren afspraken gemaakt waar ze zich zelf niet aan hebben gehouden. Laat ze hun excuses maar maken en hou op met het verder laten escaleren. dit heeft alles met macht uit te staan over de rug van onschuldige burgers..
paul1
Hoe meer het westen poetin klem zet, hoe groter de kans op atoombommen deze kant op.
overstekend wild
@paul1 je weet niet waar die onderzeeërs liggen. Zou er zomaar een in de Noordzee kunnen liggen. En
Twentsch Land
Nee dat weten wij niet ..... maar denk maar niet dat het alleen de Rus is die het wel weten.

@overstekend wild
paul1
@overstekend wild hoeft niet eens via een onderzeeboot.
cs-agrar
@paul1 Klapjesboot 12?
Vdejong
Net het journaal gezien op uitzending gemist. Duitsland gaat 100 miljard investeren in defensie.
Mosterd na de maaltijd
Nevergiveup
@Vdejong Met al dat oorlogs tuig word het er uiteindelijk ook niet beter van .....
+1
bio boer
@Nevergiveup heb je veel keuze is soms al alleen nodig om je spierballen telaten zien om de rust te bewaren
+1
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@Vdejong Met al dat oorlogs tuig word het er uiteindelijk ook niet beter van .

Klopt, maar zonder NAVO was Rusland toen het Tsjecho-Slowakije in 1948 in zijn macht kreeg gewoon verder gegaan
Stoppen die schurk van een Poetin.
Hij verstaat alleen het woord macht
Weet nog, al was ik zeven jaar, dat het hele schoolplein vol liep en ieder liep te scanderen.
Was 1956 tot de Russen de Hongaarse opstand bloedig neersloegen, met meer dan 200duizend doden
Ze hebben toen nog tientallen jaren onder het juk van onderdrukking en in armoede moet leven
+7
Bartlehiemboer
Toch....Als ik zie hoe ik als burger van Nederland een gruwelijke hekel heb gekregen de laatste jaren aan onze leiders in Nederland.. Kan ik me voorstellen dat de Europese landen ook Poetin tot het uiterste hebben uitgeknepen. Net zoals wij via de NOS eigenlijk alleen maar te zien krijgen hoe "geweldig" Nederland het doet. Zien we nu eigenlijk niet hoe Rusland behandeld is of hoe corrupt Oekraïne eigenlijk wel is. Ik weet niet welke partij ik steun zou geven. Naast dat er nu vele slachtoffers vallen wat natuurlijk verschrikkelijk is, ben ik persoonlijk wel heel blij dat er een halt is toegeroepen naar Europa. Naar dat hele clubje elite die achter de schermen van alles bedenken om the Great Reset te realiseren. Inmenging van Poetin heeft wel een belangrijke knik in de kabel gelegd waar ze geen rekening mee hebben gehouden. Hopelijk komt het inzicht van belang boeren, zorg defensie scholing noem maar op terug bij de elite. En hopelijk komen de bommen niet tot ontploffing.
+1
Jhannes
@Bartlehiemboer wie weet misschien is deze oorlog wel onderdeel van de reset
weurding
@Jhannes absoluut, it goes beyond.....😏
+1
Bekkink
@Bartlehiemboer china bedacht een virus die de wereld plat legt. Kocht ondertussen veel grondstoffen in. Poetin begint nu een oorlog en de grondstoffen exploderen in prijs. Zou je toch haast denken dat ze samenwerken....een andere reset....
+1
de Tank
@Bekkink Je kan maar druk zijn met al die theorieën.
+1
Bekkink
@de Tank tja, je moet toch wat. Kan het land nog nie op😜
De kop int zand is ook een optie
George
@Bekkink
Dan verzuip je nu hier.
+1
de Tank
Quote Reactie van @Bekkink:
De kop int zand is ook een optie

Ieder zn ding, ik loop er altijd over om te bepalen of het droog genoeg is.
arie.j
Quote Reactie van @de Tank:
@Bekkink Je kan maar druk zijn met al die theorieën.

De verkondiger van het Groot Resent. ene Thierry Baudet kreeg zijn centen uit Rusland wordt beweerd.
Hij had ook en Russische Poetin aanhanger als adviseur
En zeer vele verhalen van hem over Oekraïne (bij het Oeikraine referendum) zijn inmiddels als nepnieuws ontmaskerd
Dus daar komen die waanideeën vandaan, een alternatieve cyberaanval van Rusland 😒
Zojuist in de 2e Kamer gehoord
Een compleet geschift figuur dat zich met verve voor verkeerde karretjes laat spannen
gooieneemlander.nl/cnt/dmf20220225_10443925/…
=
bnnvara.nl/zembla/artikelen/…
+4
Twentsch Land
Tja Arie

En groen links heeft een paar dubieuze kamerleden, D’66 met Kaag ( ook wel bijzonder met haar pro Arafat ideeën ) VVD groot met een voormalig lid hofstad groep, vrouw van Duisenberg ( zit dan wel niet meer in de kamer )enorm pro Palestijn

En ik zal er vast nog wel wat vergeten !

Wat een soap he !

Maar niet alleen Baudet dus.

@arie.j
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Tja ArieEn groen links heeft een paar dubieuze kamerleden, D’66 met Kaag ( ook wel bijzonder met haar pro Arafat ideeën ) VVD groot met een voormalig lid hofstad groep, vrouw van Duisenberg ( zit dan wel niet meer in de kamer )enorm pro PalestijnEn ik zal er vast nog wel wat vergeten !Wat een soap he !Maar niet alleen Baudet dus.

Soap? vind het verontrustend
En een kernmacht die daadwerkelijk met inzet kernbommen gaat dreigen als chantage, dat is nogal wat anders
Alles relativeren is niet altijd de grootste wijsheid
+1
Twentsch Land
De soap wordt kamerleden in Nederland mee bedoeld.....dat weet je ook vast wel.....geef er dan geen andere draai aan.

@arie.j
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
De soap wordt kamerleden in Nederland mee bedoeld.....dat weet je ook vast wel.....geef er dan geen andere draai aan

Kamerleden met een verkeerd standpunt zullen er altijd blijven. En dat ga ik niet goedpratenn.
Maar met Baudet hebben we het over totale verachting van de democratie op zich.
Wat eerst een partij van het referendum was
Maar laat in de praktijk voor het karretje van autoritair heersers spannen, en ondermijnt liefst heel de parlementaire democratie
Overigens een treffende overeenkomst met de fascisten van voor en in de oorlog (NSB , Mussolini)
Zelfs alle gemeenteraadsleden moesten in de oorlog ook weg.
+3
Zwaagdijk
@arie.j Hij vindt dat ze niet hadden moeten invallen. Maar Poetin heeft duidelijk grenzen aangegeven. Oekraine blijft de buffer…
Jesse klaver wil geen gas olie en kunstmest van Rusland. Met andere woorden ook geen eten.. is dat normaal?
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
@arie.j Hij vindt dat ze niet hadden moeten invallen. Maar Poetin heeft duidelijk grenzen aangegeven.

Welke grenzen van Poetin? Gehersenspoeld?
Poetin heeft in een lange toespraak nog maar kort geleden Oekraïne zijn hele bestaansrecht als land ontzegt.
Het hoorde een tijdlang bij het grote Rusland en moest er nog steeds bij horen
Dat is geen duidelijke grens, dat is gewoon Poetin de veroveraar, die met oorlogsleed zijn heers gebied groter wil.
In Wit-Rusland of Belarus zitten marionetten van hem, nu heel duidelijk openlijk zichtbaar.
In Oekraïne dreigde een echte onafhankelijkheid, dat mocht niet.
Zwaagdijk
@arie.j van het bestaansrecht ontkennen keur ik ook af. En oorlog voeren keur ik ook af, verschrikkelijk.
Maar dit komt niet goed. Dit wordt een nucleaire bom..
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
@arie.j van het bestaansrecht ontkennen keur ik ook af. En oorlog voeren keur ik ook af, verschrikkelijk.Maar dit komt niet goed. Dit wordt een nucleaire bom..

Chantage heet zoiets toch?
+2
Achso
@arie.j ja doe er wat aan zou ik zeggen.
Even een linkje misschien: veehouders in NL worden eruit geknikkerd, green deal wordt doorgedrukt, voedsel voorziening wordt wat krap, von der leyen raaskalt over snelle toelating van Ukraine tot EU.. Afgezien dat het idioot is om zoiets nu te blaten, hangt dat toch wel heel toevallig samen.
We zullen allemaal wel paranoid zijn
de Tank
@Achso allemaal?
Achso
@de Tank ik neem het graag op me.. het is op zijn minst interessant
de Tank
@Achso dat is het zeker, kan ook zomaar zijn dat de paranoïden ingezet worden door Putin (zonder het zelf door te hebben)
Achso
@de Tank kan maar zo. Je geeft wel heel veel macht aan Putin en anderen.
Laten we het er maar op houden dat EU en US verder geen spelletjes spelen en goudeerlijk zijn. Slaapt wel zo lekker
de Tank
@Achso spelletjes spelen ze allemaal, wie welk spel speelt is de vraag. En zoveel macht heeft Putin daar nog niet mee, het blijft nog beperkt tot een minderheid die hij daarmee aan het werk zet.
cs-agrar
@Zwaagdijk wij willen geen jesse klaver, kunnen we hem niet ergens tegen ruilen?
+1
weurding
@arie.j schijn t nu dat die 13 op dat eiland nog in leven zijn, wat kun je allemaal nog van berichtgeving op aan
de Tank
@weurding Van beide kanten niet zo heel veel. Zodra beide partijen min of meer hetzelfde melden dan zal de kern wel kloppen.
cs-agrar
Quote Reactie van @weurding:
schijn t nu dat die 13 op dat eiland nog in leven zijn, wat kun je allemaal nog van berichtgeving op aan

die andere 87 die er liepen ook
weurding
@cs-agrar daar was geen melding van gemaakt dat ze geschoten waren wa
cs-agrar
Quote Reactie van @weurding:
daar was geen melding van gemaakt dat ze geschoten waren wa

nee, want die liepen dr volgens eerste verhalen helemaal niet, alle dertien op dat eiland waren kapot, ging beetje mis toen die anderen van de boot af kwamen wandelen..
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
Thierry Baudet kreeg zijn centen uit Rusland wordt beweerd.Hij had ook en Russische Poetin aanhanger als adviseurEn zeer vele verhalen van hem over Oekraïne (bij het Oeikraine referendum) zijn inmiddels als nepnieuws ontmaskerdDus daar komen die waanideeën vandaan, een alternatieve cyberaanval van Rusland Zojuist in de 2e Kamer gehoordEen compleet geschift figuur dat zich met verve voor verkeerde karretjes laat spannen

Het verhaal is alleen iets anders, na twee onderzoeken hebben ze nog steeds geen bewijs van russische centen naar fvd, waarschuwde Baudet jaren terug al voor wat nu gebeurd en worden zijn Oekraine verhalen als nepnieuws neergezet, maar komen gewoon uit, dus wat is er nu nep. Je kan zeggen wat je wil over hem, maar hij heeft meestal wel gelijk. Dat staat de gevestigde orde alleen niet aan. En dus, zoals voor elke verkiezing sinds fvd mee doet, wordt fvd zoveel mogelijk zwart gemaakt.
@Bartlehiemboer Na een crisus volgt altijd een oorlog en deze eindigd niet bij Ukraine .
Nu Rutten en Consorten zich er mee bemoeien , gaat deze groot worden ik verwacht een 3 de wereldoorlog . Dat Biden , NAVO en Europese Commissie, zijn nu nog aan het dammen terwijl Putin aan het schaken is , want de meeste troepen staan nog steeds aan de grens .
Putin ( Rusland ) en xi ( China ) werken al samen en gisteren heeft Noord Korea (1.2 miljoen militairen ) nog een Baltische raket afgeschoten , als deze gaan samen werken is het met het blufpokerende westen voorbij . Vandaag nog verslag gehoord van een duits sprekende vrouw uit Donetsk , ze verteld dat de afgelopen 8 jaar regelmatig bombardement op steden zijn aldaar , sluipschutters schieten op kinderen , vrouwen en mannen , wat al vele doden gebracht heeft en daar hoor je niets over hier in de media want dat wordt gewoon verzwegen .
Daar in die gebieden worden mensen als derde rangs burger beschouwd en het westen draaid de rug toe en wil dat niet zien .
JohnDeere7serie
@Hans is Hobby boer de media is verrot. Afgelopen week: Syrie wordt gebombardeerd door israel, Jemen door saudi-arabie en in Somalie stuurt de US Biden afgelopen week nog drone aanvallen. Maar daar horen we niks over.
cs-agrar
Quote Reactie van @JohnDeere7serie:
de media is verrot

Die Poetin had 2jr terug die inval moeten doen, hadden we helemaal geen corona gehad.. (hoor je opeens niets meer van)
+4
@cs-agrar Klopt , de P(l)andemie is voorbij en omdat steeds meer de waarheid naar voren komt , gooit men het nu over de andere boeg en zoekt men oorlog met de grote atoom macht . Dit omdat er steeds meet boven tafel komt over de afgelopen 2 jaar en de bedoelingen daarvan en dit moet verzwegen worden .
Nu Nederland materiaal levert aan Ukraine is Nederland direct betrokken met deze oorlog en zal nu boven aan staan voor een bommetje van Putin inclusief Duitsland en Zweden , allen leveren nu wapens .
+3
de Tank
@Hans is Hobby boer 🙈
Dus om de sporen van de Covid leugen uit te wissen doen we net of we ruzie maken met Putin, aangezien hij ook bij het WEF zit, zit hij ook in het complot. Hij heeft dan een excuus een atoombom op NL te knikkeren en daarna begint de great reset. Of is die eigenlijk al begonnen?
weurding
@de Tank een land waar een atoombom op is gevallen kun je toch ook niks mee, opbouw kost na de tijd dat je er eerst wegblijven moet handen vol geld
+1
de Tank
@weurding oja, is ook zo, even kijken hoe we dat in het verhaal gaan verwerken🤔
cs-agrar
Quote Reactie van @weurding:
opbouw kost na de tijd dat je er eerst wegblijven moet handen vol geld

precies Nederland over x aantal jaar, als ze er achter komen dat al die boeren wegpesten toch niet zo handig was
+1
Bartlehiemboer
@de Tank Het gaat zoveel verder. Mensen hebben geen idee hoe diep we in leugens en bedrog zitten. Dat er nu onschuldige slachtoffers vallen is van alle kanten te betreuren en niet goed te praten. Maar het is gelukkig even een tegenslag voor de elite/regeerders van de wereld. Om het verhaal nog meer complot te maken. Het verhaal doet nu de ronde dat er uit allerijl een leger bij elkaar wordt getrommeld die straks de bevolking van Europa kan rustig houden wanneer alle plannetjes die bedacht zijn door EU (en verder in de wereld) werkelijkheid gaat worden. Half mei gaat er een vaccinatieplicht ondertekend worden. Je QR code kan dan onder andere gekoppeld worden aan het internet. Heb je geen vaccinatie heb je geen toegang tot internet of bijvoorbeeld stemmen. Zo sluit je ook automatisch alle "wappies" uit. Denk er van wat je wil.
de Tank
@Bartlehiemboer 'Denk er van wat je wil.'

Ga daar maar van uit.
+2
de jonge
@Bartlehiemboer klopt en nog zien velen niet dat wat er nu met de geldstromen gebeurt, dat als iemand een andere mening heeft dan de staat, de bankrekening bevroren wordt,(kijk maar naar bv een willem engel, en een huig pluig,en of je het met hen eens bent of niet,dat doet niet ter zake, het gaat om de wijze waarop omgegaan word met mensen die een andere mening hebben en tegen de staat in gaan) op het moment dat dus het ouderwetse handgeld er helemaal niet meer is, en dat is wat ze willen hebben ze iedereen compleet in de macht.
Bartlehiemboer
@de jonge Klopt helemaal. Net wat ik als voorbeeld hieronder aangaf. Als ze in Den Haag roepen dat de boeren de schuld zijn van het stikstofprobleem. Roepen de boeren wat een onzin, en ga eerst maar eens meten. We zien als boeren de framing op de nieuwssites de media en spreken er schande van. Verder wordt ander nieuws wel klakkeloos gelooft omdat het vaak niet de interesse heeft van de boer. Zoals de burger klakkeloos gelooft dat de boeren schuldig zijn aan het stikstofprobleem. Hier is in 15 jaar (of langer) zo slinks gebruik van gemaakt door de elite. Hou de mensen dom. Er zijn mensen opgestaan tegen het beleid zoals de truckers van Canada. Met gevolg bevriezing van de bankrekeningen. De elite deinst nergens voor terug. Tegen de eigen bevolking. Wat kunnen we doen??? Of vinden mensen het echt allemaal prima? Ze nemen dat vaccin wel zelfs als Corona over is en mogen weer te skiën in Oostenrijk. Ik hoop toch door hier en daar wat te schrijven mensen te bereiken om verder te kijken. Kwamen ze maar net zoals het gecreëerde stikstofprobleem van de boeren in opstand. Maar eigenlijk is het al te laat. Nee, we kunnen geen kant meer uit. Poetin komt en gaat en dan hebben we China. Er zal niet veel overblijven van Europa met zijn natuurlandjes en gepoetste schoentjes daar haal ik ook wel voldoening uit.
arie.j
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
@de Tank Het gaat zoveel verder. Mensen hebben geen idee hoe diep we in leugens en bedrog zitten. Dat er nu onschuldige slachtoffers vallen is van alle kanten te betreuren en niet goed te praten. Maar het is gelukkig even een tegenslag voor de elite/regeerders van de wereld. Om het verhaal nog meer complot te maken. Het verhaal doet nu de ronde dat er uit allerijl een leger bij elkaar wordt getrommeld die straks de bevolking van Europa kan rustig houden wanneer alle plannetjes die bedacht zijn door EU (en verder in de wereld) werkelijkheid gaat worden. Half mei gaat er een vaccinatieplicht ondertekend worden. Je QR code kan dan onder andere gekoppeld worden aan het internet. Heb je geen vaccinatie heb je geen toegang tot internet of bijvoorbeeld stemmen. Zo sluit je ook automatisch alle "wappies" uit. Denk er van wat je wil.

Uit wat frustratie de gemeenste leugen verkondigen, en over lijken gaan, dat is vreselijk verachtelijk.
Ook al wordter door jou een soort verplichte (ongeloofwaardige) treurnis over slachtoffer neergezet.
Bah, kotsmisselijk figuren zijn het, die zoals jij die anoniem dergelijk vuilnis neerzetten.
Bartlehiemboer
@arie.j Sorry, had van u die opmerking verwacht. Jammer dat het zo opgevat wordt. Ik beoordeel niemand persoonlijk. Soms wil je ook niet meer weten omdat het een veilig gevoel geeft. Terwijl ik dit schrijf hoor ik de gevechtsvliegtuigen over mijn hoofd vliegen (Vliegveld Leeuwarden) Daar zijn we het allemaal over eens onschuldige slachtoffers
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
de gemeenste leugen verkondigen

zoals?
@de Tank Om de Covid sporen uit te wissen zoekt men oorlog .
Dat we afgelopen 2 jaar een zware luchtweginfectie zien is een feit , de eerste was het zwaarste en die hebben ze genoemd Covid 19 later is dat veranderd in Sars 2 . Het probleem is dat Covid 19 tot op het heden nog niet is geïsoleerd in een laboratorium en een foto van gemaakt is ondanks dat daar een beloning van 1 miljoen Euro voor staat . Het produceren van het Gen Therapie Vaccin is op basis van computermodellen die verkregen is uit China en daar hebben ze een vaccin van gemaakt , dit is een feit . Verder ga ik daarover niet meer in discussie .
Nu ze afgelopen maanden Putin dusdanig hebben gekieteld over de Nord stream 2 en het gas dat wellicht afgesloten zou worden naar Europa . De Amerikanen wilden dat hij niet geopend werd , want zij willen hun duurdere gas verkopen aan Europa , want anders krijgt Rusland teveel macht .
Daarna kwam ook de situatie Donetsk en de problemen die de plaatselijke bevolking al 8 jaar daar onder vinden met bombardement van Ukraine . Nu worden de Russen daar als bevrijders daar gezien en is het eindelijk rustig daar .
Dit geeft juist nu de mooie gelegenheid voor de Navo en de Europese Commissie om in te grijpen om af te leiden nu steeds meer waarheden naar boven komen . Als de heren en dames in het Europese Commissie daar willen vechten dan stappen ze maar in het vliegtuig om daar te vechten en laat de burgerbevolking en militairen thuis , zij zijn de verantwoordelijken ervoor voor hun eigen chaos die ze creëert hebben in Europa .
Daar Rutten en Kajsa Ollongren besloten hebben om oorlogsmateriaal heen te sturen is dat een oorlogsverklaring van Nederland richting Putin en hiermee staat dus Nederland boven aan voor een atoombom op Den Haag .
Het probleem is dat wij niet in oorlog zijn ondanks dat kunnen we wel meevoel met de burgers aldaar .
Daarnaast staat in de wet boek van strafrecht artikel 100 ;
Hoe gevaarlijk het derhalve is om dingen te doen die ons land in een oorlog kan betrekken die niet de onze oorlog is , hadden de wetgevers in ons land ook al bedacht . Voor deze handelingen staat een gevangenisstraf van 10 jaar op .
Bartlehiemboer
@Hans is Hobby boer Dank. Maar geloof dat Rotterdam haven boven aan de lijst staat
de Tank
@Hans is Hobby boer 'Verder ga ik daarover niet meer in discussie .'

Dat hebben we iig gemeen.
+2
@Hans is Hobby boer Lieve hemel, meen je dit nou allemaal serieus? Hier valt niet tegenop te zwammen.
+1
George
@Hans is Hobby boer
Man , man , man , hoe krijg je het allemaal bij elkaar gefantaseerd.
Twentsch Land
Waarschijnlijk heeft China hem mee geholpen 😵

@George
+1
George
@Twentsch Land
Geen idee , maar hoe je nou zoiets bij elkaar gezeverd kunt krijgen is echt niet te geloven.
Twentsch Land
Idd een bizar iets

@George
+1
deJong
@Hans is Hobby boer jeetje wat heb jij nu net even bedacht? of komt dit van een wappie site?!? dan wil ik het adres hebben om hem te markeren en door te sturen 😂
Bartlehiemboer
@deJong U bent nog erg jong. Wij hebben andere tijden gekend.... U bent in uw studie en leven al zo meegetrokken in het nieuwe beleid of de nieuwe richting die Europa uit wil dat er weinig weerstand is onder de dertigers. Ik zie het ook aan het lesmateriaal die onze kinderen voorgeschoteld krijgen. Je leest daar op landbouwgebied allemaal onwaarheden. Toch zullen de leerlingen/studenten dit aannemen Zo moet je het ook in het groot zien. Het hele verhaal wat naar buiten komt van de regeringspartijen klopt (vaak) niet. Kijk bijvoorbeeld naar de stikstofproblemen. Omdat een boer daar verstand van heeft komt hij in opstand. De "wappies" lezen zich ook op andere vlakken goed in en komen daarom ook in opstand. Misschien heb ik het zo wat kunnen uitleggen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat u het met alles eens bent...Tja, dat kan
deJong
@Bartlehiemboer

Ik vaar hier overal mooi mijn eigen koers in.

Stikstof moet meten=weten zijn naar mijn mening.
Maar een oorlog om corona te verdoezelen. Een virus dat geboren is in wuhan dan de russen oekraine insturen om Kiev de russische geboorteplaats en goede grond met bergen grondstoffen te veroveren daarbij het eu front wat te plagen. Gebruiken voor zoiets vindt ik veel te ver gezocht🤔🤔🤔
+1
Bartlehiemboer
Quote Reactie van @deJong:
Ik vaar hier overal mooi mijn eigen koers in

Zeker blijven doen. Ik en een paar anderen denken wat anders. Hier op Prikkebord zie ik veel die zoals u denken. Beiden zijn we waarschijnlijk overtuigt van ons gelijk. Als de kennis er maar is en verder moet ieder zijn eigen ding doen. Als we maar vriendelijk blijven naar elkaar toe.
+1
de jonge
@Klavertje in feite is dus de eu de uitlokker? zeggen dat ze niets gaan doen,ondertijd met geniepigheden proberen toch nog wat er bij te pikken,,,tsja dat moet je bij poetin niet doen,dan ook nog een keer zo arrogant zijn te menen dat rusland niets voorstelt... wel die stelt meer voor dan wij kunnen bedenken..en dan ook nog verontwaardigd doen dat hij zegt het is klaar en actie onderneemt, die eu hoort te zeggen wij zijn fout geweest, we houden op en trekken alle snoepjes die we voor hebben gehouden weer terug. Maar nee stel je voor,ze maken er liever een derde wereldoorlog van en onschuldge burgers zijn de slachtofers, laat die financiele diknekken en stropdassen zelf aan het front gaan staan,kijken of ze dan nog zo veel praatjes hebben
Achso
@de jonge ik bedoel maar. Op Twitter vetklep Timmermans gevraagd of hij niet naar Maidan in Kyiv moet om zijn beloftes nu waar te maken
Klavertje
@Achso belofte?
Achso
@Klavertje ja, Timmermans heeft in 2014 op Maidan beloftes gemaakt
Klavertje
@Achso welke beloftes?
+1
Twentsch Land
Het lijkt wel een kwis 😊

@Klavertje
Klavertje
@Twentsch Land huidige aantal doden?
Twentsch Land
Stoer hoor !!!

@Klavertje
+3
de jonge
@Achso ik snap zowiezo niet waar europa zich mee bemoeit, er was toch niks loos? ze deden zaken met oekraine en dat was poetin blijkbaar wel goed,maar nee de eu moet weer meer en in feite zijn zij dus de aanstichters van wat er nu gaande is, laat die kaag met dr grote mond haar kinderen er dan ook maar heen sturen
de Tank
@de jonge is het niet de wens van Ukraine dan om zich bij het westen aan te sluiten? Ik zie trouwens de vluchtelingen naar het westen gaan en niet naar Rusland, blijkbaar zien ze meer heil in de westerling dan de Rus.
de jonge
@de Tank die wens is in mijn ogen door de eu gevoed door ze mooie beloften te doen. ze hadden het helemaal niet aan moeten halen en anders moeten zeggen, nee wij hebben een afspraak gemaakt en daar gaan we ons aan houden. die afspraken nakomen doen ze ook met het gas voor duitsland toch? dan zijn ze ineens zo correct bezig...en steeds meer nederlands kunnen het gas en elektra niet meer betalen.
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @de Tank:
Ik zie trouwens de vluchtelingen naar het westen gaan en niet naar Rusland,

je zal niet vaak een vluchteling de tanks tegemoet zien lopen....
+3
Achso
@de jonge dat continue geetter van EU kan nog wel eens duur worden.
En welke debiel heeft het nu over EU lidmaatschap? Dan heb je het toch echt niet begrepen.
JohnDeere7serie
@Achso het is nu erg genoeg ofzo, nu mogen ze per direct bij de EU... nu.nl/spanningen-oekraine/6186691/…
+4
cs-agrar
Quote Reactie van @JohnDeere7serie:
nu mogen ze per direct bij de EU

nog ff wat olie op het vuur gooien daar...
JohnDeere7serie
@cs-agrar ja ongeloofelijk he, alle oostblok landen zijn het al eens met Cruella dat Oekraine per direct bij de EU kan.
Achso
@JohnDeere7serieis zakelijk ook heel handig. Rusland schiet de zaak in puin. Dat moet weer opgebouwd worden.
Amerikaanse en EU bedrijven krijgen wat contracten. En EU en US economy eerst weer gered.
IMF regelt de zaken financieel en gaat vertellen wat Ukrainers wel en niet mogen. Oa dat de pensioenen naar beneden moeten van de ongeveer 80€ per maand naar genoeg voor 1 brood per week.
Zo zoetjes aan is dit ook een standaard draaiboek
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@JohnDeere7serieis zakelijk ook heel handig. Rusland schiet de zaak in puin. Dat moet weer opgebouwd worden.Amerikaanse en EU bedrijven krijgen wat contracten. En EU en US economy eerst weer gered.IMF regelt de zaken financieel en gaat vertellen wat Ukrainers wel en niet mogen. Oa dat de pensioenen naar beneden moeten van de ongeveer 80€ per maand naar genoeg voor 1 brood per week.Zo zoetjes aan is dit ook een standaard draaiboek

En de Oligarchen maken het nodige naar jou over wegens bewezen diensten ?
Als we nu toch bezig zijn, lijkt me dat minstens zo waarschijnlijk.
Achso
@arie.j was dat maar waar. Ik moet je teleurstellen.
+3
Spuit11
@Achso Ik dacht dat Guy Verhofstadt die kant op ging om nog een keer zijn tanden te laten zien. Dat schrikt pas af
Het is inmiddels wel duidelijk waarom Poetin dreigt met atoomwapens, hij forceert hiermee een vrijgeleide voor een kolonne van legervoertuigen met een lengte van maar liefst 60 kilometer, binnen een paar dagen ligt heel Kiev aan puin. Er hadden allang atoombommen op Moskou moeten liggen, want na Oekraine is de NAVO wel degelijk aan de beurt en dan gaan we ze niet beschieten met kogels, maar met keiharde euromunten, want daar hebben we er zoveel.
Twentsch Land
60 km lang, zag de foto’s ..... snap niet dat daar nog niet gevechtstoestellen bommen op hebben gedropt !

Of zal dan toch de Oekraïne luchtmacht al helemaal uitgeschakeld zijn.

@Ян де веехоудер
@Twentsch Land Waarschijnlijk wel, anders zouden ze niet op deze manier optrekken lijkt me.
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
60 km lang, zag de foto’s ..... snap niet dat daar nog niet gevechtstoestellen bommen op hebben gedropt !Of zal dan toch de Oekraïne luchtmacht al helemaal uitgeschakeld zijn.

Zal het nodige aan geavanceerd afweergeschut/raketten bij zijn, plus eigen luchtmacht v/d russen
Maar dat het plaatje zowel politiek als militair niet helemaal volgens plan voor Poetin loopt is duidelijk
Quote Reactie van @arie.j:
Maar dat het plaatje zowel politiek als militair niet helemaal volgens plan voor Poetin loopt is duidelijk

De oorlog is nog maar een paar dagen gaande, ik denk niet dat Poetin wakker ligt van een paar dagen vertraging en we weten natuurlijk ook niet wat hij allemaal wel of niet heeft ingecalculeerd.
Klavertje
@Ян де веехоудер Arie kent plan Poetin
arie.j
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
De oorlog is nog maar een paar dagen gaande, ik denk niet dat Poetin wakker ligt van een paar dagen vertraging en we weten natuurlijk ook niet wat hij allemaal wel of niet heeft ingecalculeerd.

Dat laatste weet hier natuurlijk niemand precies.
Maar je hoeft niet lang na te denken om te weten dat de wereld binnen een paar dagen voor voldongen feiten plaatsten voor hen het beste was
Daarbij kan ieder weten dat een zo snel mogelijk inname van Kiev en daar een marionetten regering installeren voor hem het eerste had moeten zijn Liefst met met niet al te extreem geweld
Wat schiet hij op met een land volledig in puin? en de bevolking verbitterd tegen hem?
+1
Achso
@arie.j en nu EU de aanvraag van Ukraine heeft goedgekend. Maakt het Putin al helemaal niets meer uit.
Nu kan hij overal zeggen: ik zei het toch.
Zelden zulke idioten mee gemaakt
+2
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
Zelden zulke idioten mee gemaakt

En je keek ietwat in de spiegel?
Iemand die beweert dat Poetin niet anders kon, daar mankeert toch wat aan?
Achso
@arie.j ja, vergeleken met mij zijn er nog grotere blijkbaar.
+1
Quote Reactie van @arie.j:
Wat schiet hij op met een land volledig in puin? en de bevolking verbitterd tegen hem?

Volgens mij niets, maar ik weet niet of hem dat interesseert. Aan jouw reactie kan ik wel merken dat je nog nooit een voet gezet hebt in de voormalige Sovjetunie. Een paar jaar geleden was ik in een natuurpark waar ik een uitkijktoren beklom. Boven op de toren had ik uitzicht over het hele gebied: bossen tot aan de horizon. Wat mooi zou je denken. Op de informatiepanelen stond beschreven hoe het bos ontstaan was, want het was nog maar 70 jaar oud. Na de tweede wereldoorlog werd de plaatselijke bevolking gedwongen tot collectivisatie, toen zij dat weigerden werden de inwoners van alle dorpen in de wijde omgeving gedeporteerd naar Siberië. In de jaren twintig heeft Stalin in de Oekraïne een hongersnood veroorzaakt omdat men niet wilde collectiviseren. Poetin is een tiran (net als Stalin en Hitler). Er zijn in slechts 5 dagen al meer dan een half miljoen mensen het land uitgevlucht, dat doen ze niet voor de lol! Dit doet men zuiver uit angst. Overgave is geen optie, want dan wordt de helft van de bevolking weggebracht naar Siberië en komen er Russen voor in de plaats, want Rusland doet wèl aan omvolken, maar dan heet het Russificatie.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
Volgens mij niets, maar ik weet niet of hem dat interesseert. Aan jouw reactie kan ik wel merken dat je nog nooit een voet gezet hebt in de voormalige Sovjetunie. Een paar jaar geleden was ik in een natuurpark waar ik een uitkijktoren beklom. Boven op de toren had ik uitzicht over het hele gebied: bossen tot aan de horizon. Wat mooi zou je denken. Op de informatiepanelen stond beschreven hoe het bos ontstaan was, want het was nog maar 70 jaar oud. Na de tweede wereldoorlog werd de plaatselijke bevolking gedwongen tot collectivisatie, toen zij dat weigerden werden de inwoners van alle dorpen in de wijde omgeving gedeporteerd naar Siberië. In de jaren twintig heeft Stalin in de Oekraïne een hongersnood veroorzaakt omdat men niet wilde collectiviseren. Poetin is een tiran (net als Stalin en Hitler). Er zijn in slechts 5 dagen al meer dan een half miljoen mensen het land uitgevlucht, dat doen ze niet voor de lol! Dit doet men zuiver uit angst. Overgave is geen optie, want dan wordt de helft van de bevolking weggebracht naar Siberië en komen er Russen voor in de plaats, want Rusland doet wèl aan omvolken, maar dan heet het Russificatie.

Die harde werkelijkheid was me bekend
Ook al zijn hier mensen zo vreselijk naïef .
Dat ze denken dat het er wat toe doet of een paar EU lieden op persoonlijke titel wat roepen
Poetin heeft besloten Oekraïne in te lijven en er een marionetten regering neer te zetten
En de NAVO heeft verklaard zich afzijdig te houden, zei Biden gisteren nog (kan niet anders wil je geen derde wereldoorlog)
Dat zijn de enige zaken die er wezenlijk tot doen.
Maar de Russen hebben echt wel graag een intact land. En een bevolking waar ze wat aan hebben.
Want economisch stelt Rusland ondanks zijn enorme oppervlakte niet alles voor, daarom alleen al
Klavertje
@arie.j Oekraïne is een goudmijn
Poetin wil het hebben
NAVO durft niet
Dus alles is voor Vladimir.
overstekend wild
@arie.j En de NAVO heeft verklaard zich afzijdig te houden, zei Biden gisteren nog (kan niet anders wil je geen derde wereldoorlog)

Het gaat er niet om wat ze zeggen, maar om wat ze DOEN!
Wapens munitie vliegtuigen "hulpgoederen" sturen, sancties fakenews / media oorlog
arie.j
Quote Reactie van @overstekend wild:
@arie.j En de NAVO heeft verklaard zich afzijdig te houden, zei Biden gisteren nog (kan niet anders wil je geen derde wereldoorlog)Het gaat er niet om wat ze zeggen, maar om wat ze DOEN!Wapens munitie vliegtuigen "hulpgoederen" sturen, sancties fakenews / media oorlog

Wat een onzin.
Een 60km lang konvooi met geen enkel vliegtuig dat aanvalt, wat moet Oekraine trouwens met vliegtuigen als alle vliegvelden in compleet in puin liggen of bezet zijn?
Als de Navo werkelijk zou meedoen dan was het eerste een groot aantal kruisraketten naar dat konvooi
Nee man vergeet het maar. Er is geen vliegtuig in de lucht van hen
arie.j
Quote Reactie van @overstekend wild:
@arie.j grote schreeuwer ben jem.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220227_97621478/…

Allang achterhaald , bleek niet te kunnen door oorzaken die ik noemde
+7
de hoef
@arie.j wat schieten ze er in de oekraine mee op , dat jij probeert gelijk te krijgen hier op prikkebord , niemand weet het ook jij niet , het is allemaal gissen en formuleren en berekenen , poetin is onberekenbaar ,
ik dacht eerst dat hij slim was, maar het is meer sluw ,en een moordenaar
arie.j
Quote Reactie van @de hoef:
wat schieten ze er in de oekraine mee op , dat jij probeert gelijk te krijgen hier op prikkebord , niemand weet het ook jij niet , het is allemaal gissen en formuleren en berekenen , poetin is onberekenbaar ,ik dacht eerst dat hij slim was, maar het is meer sluw ,en een moordenaar

Dat laatste ben ik met je eens.
Voor de rest probeer ik vooral de grens aan te geven tussen aan een oorlog deelnemen en het leveren van goederen.
Het zou vergaande consequenties hebben als de NAVO als organisatie daadwerkelijk zou gaan helpen.(met militairen en materieel bemand door Navo soldaten plus schieten van kruisraketten van NAVO grondgebied e.d)
Leveren van goederen is iets anders dan aan een oorlog deelnemen..
Daar zit een duidelijke grens tussen en dat is geen zaak van gelijk willen krijgen.
Vliegtuigen leveren blijkt niet te kunnen hoorde in vanmorgen nog uitvoerig op de radio.
Daar is een opgeleide bemanning en vliegveld capaciteit in de Oekraine zelf voor nodig, omdat de NAVO landen zelf niet willen deelnemen. En dat blijken in Oekraine niet meer aanwezig
Ieder kan dat constateren met tientallen kilometerslang konvooi wat blijkbaar nergens uit de lucht bang voor is
Misschien corrigeer ik wel wat scherp
Maar de grens met oorlogsdeelname wil de NAVO nu echt niet over.
En dat is een belangrijk gegeven.
de hoef
@arie.j inprinciepe staan ze er dus gewoon alleen voor, alleen ze krijgen nog wat extra speelgoed van de navo, als de navo helpt hebben wij een ZEER groot probleem , als de navo niet helpt worden ze afgeslacht ,
+2
arie.j
Quote Reactie van @de hoef:
@arie.j inprinciepe staan ze er dus gewoon alleen voor, alleen ze krijgen nog wat extra speelgoed van de navo, als de navo helpt hebben wij een ZEER groot probleem , als de navo niet helpt worden ze afgeslacht

Klopt, plaatselijk bloedbad en vervolgens bezetting, dat is wat zich nu aan het voltrekken schijnt.
Met nu al een miljoen vluchtelingen in het buitenland, een drama allemaal.
Met zeer veel wereldwijde effecten, denk aan het gas, maar ook niet te vergeten de steenkool.
De verdere handel en contacten vrijwel kapot .
Dan het geld dat nu extra voor defensie in tal van landen moet komen enz.
Ook ik kan, net als ieder, lang nog niet de gevolgen goed inschatten.
Maar die zullen niet meevallen, en het vertrouwen in de Russen is voorlopig goed zoek.
Klavertje
@arie.j voorlopig 😂😂😂
Poetin is al langer geestelijk gestoord
sorry
Quote Reactie van @arie.j:
Vliegtuigen leveren blijkt niet te kunnen hoorde in vanmorgen nog uitvoerig op de radio.Daar is een opgeleide bemanning en vliegveld capaciteit in de Oekraine zelf voor nodig, omdat de NAVO landen zelf niet willen deelnemen

niet handig aan eenn wespenest lopen rommelen en de middelen niet hebben/ gebruiken
Het is ook maar goed dat de NAVO de grens niet over gaat @arie.j anders wordt de RODE knop gebruikt .
Op het ogenblik is 30 % al in handen van de Russen .
de Tank

van wat?
Bennie Stevelink
Een leerzame uitleg van de Belgische “Rob de Wijk”.

jonathanholslag.be/2022/02/…
weurding
telegraaf.nl/nieuws/474112672/…
Kan artikel niet helemaal lezen en je mag geen oordeel vellen over uiterlijk... maar...☹
Spuit11
@weurding ...maar? Niet het type waar jij op valt?
+1
weurding
@Spuit11 val sowieso niet voor mannen😄
+1
Henk987
Verhofstad en Timmermans hebben bevolking tegen Rusland opgezet en nu mag Oekraïnes volk vechten tegen Rusland lekker bezig in Brussel.
Achso
@Henk987 ja met van Rompuy, de grootste viespeuken van Europa
Bennie Stevelink
Ik heb de indruk dat sommigen op dit forum hun informatie rechtstreeks van de site van FvD halen.
+2
weurding
@Bennie Stevelink gelukkig is jou koppie nog helder, oordeel niet te snel , verwonder u slechts
+1
Henk987
@Bennie Stevelink ik heb de indruk dat sommige hun eigen mening klakkeloos overnemen van mevrouw van de lije
+1
@Bennie Stevelink Mag dan wel 1 van de weinige prikkers zijn die niet gevaccineerd is , heb dan wel bij de laatste verkiezingen op Fvd gestemd , maar verder kijk ik niet op hun informatie blok .
Mijn informatie haal ik overal weg , al is dit uit Nederland , Duitsland , USA , Canada ,Oostenrijk , Australië , Engeland of Frankrijk als het moet ook uit Donetsk .
Bennie Stevelink
@Hans is Hobby boer
Quote:
Mijn informatie haal ik overal weg , al is dit uit Nederland , Duitsland , USA , Canada ,Oostenrijk , Australië , Engeland of Frankrijk als het moet ook uit Donetsk .

Het gaat er niet om uit welk land het komt maar uit welke hoek het komt. In alle genoemde landen zijn groepen rechts-populistische complotdenkers actief. De bedenksels nemen ze internationaal van elkaar over. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze democratie ondermijnend zijn en een fascinatie hebben voor een sterke leider. Als jouw informatie alleen uit die hoek komt heb je een erg eenzijdig beeld.
+1
@Bennie Stevelink Als we in de eerste beelden van de inval van de Russen beelden zien van een in brand geschoten auto met daar een verbrande lijk erin in Kiev , dan is dat verschrikkelijk hoe had dit kunnen gebeuren . Nu zijn er personen , ook Nederlanders , die dat onderzocht hebben en dan blijkt dat de auto in brand is gezet door plaatselijke personen met een lijk erin en deze persoon was al dood want er was Autopsie op gepleegd . Daarnaast een ander auto die getroffen was door een raket waar niet veel van over was van een hoog geplaatste figuur daar in Kiev werd er gezegd , die is ook onderzocht , blijkt dat deze man een geheel andere auto heeft . Dit soort fake nieuws gaat er bij de media er wel in en dat gaat de wereld rond , terwijl het geheel een ander verhaal heeft , maar niet verteld wordt door de media . Ondanks dat ,is een oorlog altijd het slechtste wat er is , ook deze . Zelf verwacht ik dat nog lang niet voorbij is en het gaat escaleren door toedoen van het westen .
Bennie Stevelink
@Hans is Hobby boer het was toch juist de NOS die meldde dat die uitgebrande auto met een lijk erin in scène was gezet? Het valt mij juist op dat bij de NOS op dit moment niets op voorhand voor waar wordt aangenomen. Alles wordt eerst onderzocht, zowel van de kant van de Russen als van Oekraïne. Er wordt ook steeds op gewezen dat de waarheid de eerste is die op het slagveld sneuvelt.
De kijkers worden er steeds op gewezen dat informatie van zowel de Russen als Oekraïne onwaar kan zijn.
Ik vind dat de NOS het op dit moment gewoon goed doet.
weurding
@Bennie Stevelink volgens mij zeiden ze bij NOS ook dat die 13 bewakers doodgeschoten waren op slangeneiland
Bennie Stevelink
@weurding later zeiden ze dat ze nog in leven waren. Ook dát werd gemeld door de NOS.
weurding
@Bennie Stevelink 🙈🙈 ja, na het eerst mis gemeld te hebben, ouwehoer😄
Albert Altena
@weurding Als je alles pas vermelden wilt als het 100 % de waarheid, kun je wel het beeld op zwart zetten
Zo echt lijkt fake.
weurding
@Albert Altena joh, dat was nu juist wat Bennie beweerde wat NOS deed, controleren en nogmaals controleren voor het gepubliceerd werd🙈
Maar o wee als er iets gemeld wordt wat achteraf toch niet klopt, dan weten jij en Bennie e.a het meestal wel feilloos te melden😉 vooral als het in jullie straatje past
Albert Altena
@weurding Daarom trappen ook zoveel mensen in het veel getoonde fake nieuws
weurding
@Albert Altena gelukkig hebben we jou om het juiste er uit te vissen
Vdejong
@Albert Altena dan ben je al 50% op weg om alles zwart/wit te zien 😁
Weidezicht
@Bennie Stevelink eens, vind de Nos laatste jaar kritischer dan daarvoor, ze hebben zich blijkbaar toch wat aangetrokken van alle kritiek.
Bartlehiemboer
@Bennie Stevelink Klopt, valt mij ook op bij de NOS. Hoorde vanmorgen op BNR dat er een stichting (of iets in die geest dat had ik even gemist ) opgericht wordt om na te gaan of nieuws berichten wel kloppen. Bijvoorbeeld waar moet dit hebben plaats gevonden en welke boom staat er op. Zo zagen wij beelden van Canada dat de overheid zou kleine cameraatjes in de bomen hebben geplaatst om de truckers te kunnen bespioneren... Werd natuurlijk groot gebracht op zijn Amerikaans. Wij zeiden meteen al dat klopt niet het is daar nu winter en die bomen staan in bloei....
Wat onderzoek naar nep of echt nieuws is voor mij een grote stap vooruit om de geloofwaardigheid van nieuws of partijen serieus te nemen.
Frans Z.
Loonwerker met blauwe trekkers was ook erg druk met oorlogstuig weg slepen.
Nevergiveup
@Frans Z. Oud ijzer is duur ,zon ding weegt veel
Bennie Stevelink
@Frans Z.
Quote:
Loonwerker met blauwe trekkers was ook erg druk met oorlogstuig weg slepen.

Er werd op televisie gediscussieerd of dit waar kon zijn of dat het fake was.
+1
Albert Altena
@Bennie Stevelink Dat was voor mij nog duidelijk fake
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @Albert Altena:
Dat was voor mij nog duidelijk fake

Voor mij eerst ook.
Totdat ik van iemand een reactie zag waarin hij meldde dat hij eens een rups trekker van 24 ton had weggesleept. Het liep volgens hem buitengewoon ligt. Zo ligt dat hij "down off te hill" zelfs vanzelf liep. De verklaring hiervoor is dat een rups in feite een rail is. Het zal dus net zo ligt lopen als een treinwagon.
Dat betekent nog niet dat het filmpje waarheid is. Het schijnt echter technisch wél mogelijk te zijn.
weurding
@Bennie Stevelink zou zeggen probeer het eens, vast wel ergens een loonwerker met een rups, denk zelf ook dat het meevalt, vooral als olie nog warm is
Nevergiveup
@weurding Ja klopt , tank is niet met hydromoter aangedreven , dan zou het juist zwaar lopen , het zijn meestal soort half automaten (power shift) zo ver ik weet , maar ken die typen daar zo ook niet.
Als he hem trouwens de bocht om moet trekken is wel een ander verhaal als recht uit 😅
Albert Altena
@Bennie Stevelink Ach. Er werd bij verteld dat de bemanning moest plassen.
Komt er een tractor die eerst nog aankoppelen moest. Dan hebben ze wel een volle blaas gehad!
En zo'n tank moet ook nog bestuurd worden.
+2
weurding
@Albert Altena tja, het geeft een hoop gezeik zo'n oorlog
Bennie Stevelink
@Albert Altena
Quote:
Ach. Er werd bij verteld dat de bemanning moest plassen.
Komt er een tractor die eerst nog aankoppelen moest. Dan hebben ze wel een volle blaas gehad!
En zo'n tank moet ook nog bestuurd worden.

Dat verhaal kende ik niet. Dat maakt het natuurlijk erg ongeloofwaardig.
Ik ging er vanuit dat het een achtergelaten tank was.
laatste strijder
Zolang Rob Jetten nog minister van Stikstof-zaken is ipv. Nucleaire-zaken blijf ik stil héél stil . 😱💀
+2
demelkboer
Wel grappig dat de meeste Oekraïners die de grens overkomen geen QR code hebben. Blijkbaar was corona toch niet zon maatschappij ontwrichtend virus...........

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zondag en leger geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!