DeLaval AMR carrousel melkrobot (filmpje)

Hier een filmpje van de nieuwe melkrobot voor de carrouselmelkstal. Iets voor de grotere melkveebedrijven je hebt geen melkers meer nodig, je moet alleen zorgen dat de koeien in de melkstal komen.

De AMR zou een capaciteit hebben van 90 koeien per uur. Daarmee kan hij volgens Delaval 540 koeien driemaal daags melken of zo’n 800 koeien tweemaal daags. Het is voor kleinere bedrijven mogelijk om te beginnen met één arm voor het voorbehandelen en één voor het aansluiten. De robotarmen zijn in bestaande carrouselstallen te plaatsen.

Deel dit topic

Reacties

hypotheekboer
ziet er mooi uit, maar je moet dus wel koeien hebben met onkante uiers als je ziet hoever de camera boven de voorbehandelbeker uitsteekt
kaas
deze rotor moet ongeveer tussen de 80 en 120 koeien per uur kunnen melken als je de koeien 2 keer daag gaat melken
moet dat zo ongeveer voor bedrijfen zijn tussen de 800
en 1200 koeien
josl
Toen ik het filmpje voor de 3e keer zag werd het wat minder maar in 1e instantie ziet het er erg industrieel /futuristisch uit als je 5 armen onafhankelijk van elkaar ziet werken. Lijkt wel een lopende band waar auto's in elkaar worden gezet.
Dan ziet het melken meteen "ouderwetse"robot er toch heel anders uit. gevoelsmatig gesproken
kaas
ja daar heb je gelijk aan ,maar het gaat wel hard op deze manier maar het kost ook wat
anonymous_730
Ziet er natuurlijk fantastisch uit.Als ik denk aan de hogerekeningen die Delaval in Zweden produceert breekt het angstzweet me een beetje uit...
George
Dit gaat wel heel erg snel, wat een capaciteit!
matt
90 koeien per uur,betekent dat de 2 voorbehandelarmen 80 seconden hebben per koe,de aansluitarmen hebben tijd over
denk dat de koe bij de aansluitarm blijft tot er bij 4 spenen melk is gemeten,dit om missers te voorkomen,koe die halverwege melkstel aftrapt blijft probleem.
mooi systeem maar denk dat het nog wel even duurt,voor het werkelijk doorbreekt.
anonymous_899
Weer een mooi stukje werk van Delaval. Draaien nu twee AMR´s in de wereld. Als het net zo goed verkocht wordt als Herd Navigator.
josl
voordeel van apart voorbehandelen is dat ook al mist de robot bij hetvoorbehandelen een speen, door stimulatie en afgifte oxytocine, schiet het uier vol en is vervolgens aansluiten door volgende arm veel makkelijker dus minder kans op missers. aftrappen lijkt mij geen probleem bij goed afgestelde machine/individueel afname bekers.
Komt bij ons ook nauwelijks voor. En je kunt ze natuurlijk ook nog een extra rondje laten draaien.
Ik heb altijd gezegd robotmelken is iets voor gezinsbedrijven (<200mk) zonder personeelmaar als ik dit zie zal ik mijn mening waarschijnlijk toch bij moeten stellen. Alles hangt af van kostprijs pool versus robot. Je hebt nl nog wel steeds iemand nodig voor het koeverkeer te regelen. Maar ook voordeel door regelmatige melkintervallen > grotere productiestijging dan bij conventioneel robotmelken, in prinicpe ook beter voor uiergezondheid.
anonymous_322


Nog een filmpje van de DeLaval AMR. Dit keer is die vol operationeel in Australië. De andere film komt uit Europa.
Grasbaal
Ook een leuk naam: Hands off system
anonymous_228
Mooi systeem, alles zal afhangen van de prijs per koe/jaar. Wat zijn deze kosten bij de gangbare robots in nederland?
Grasbaal
De AMR melkrobots in de draaimelkstal van DeLaval trekt weinig verrassend de meeste aandacht op de EuroTier. Robotspecialist Fernand van Hoven geeft een exclusieve presentatie in het Nederlands van het nieuwste melkrobotprincipe.

Meer:[www.melkenoverdegrens.nl]

Wimsumar
Beste discussieleden: "Zelfde merk''borsteltje erbij:

[www.nieuweoogst.nu]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , melken , melkrobot , melkstal , delaval , carrousel , stallen en melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
12