Productie vlees, tomaat, brood en ei rap duurder: ’Oekraïnecrisis raakt hele maatschappij’

AMSTERDAM - Graan- en energieprijzen tot metalen schieten de lucht in na de Russische aanval op Oekraïne. In de agrarische sector en bij de voedingsindustrie komen die inkoopprijzen hard binnen. De teelt van groente en bloemen in de kas is zelfs in gevaar. „Met de huidige gasprijzen kunnen glastuinders geen nieuw gascontract tekenen”, zegt energiespecialist Alexander Formsma van Glastuinbouw Nederland.

Deel dit topic

Reacties

casev
En poetin? Die voert op deze manier een gratis oorlog....
+1
wimpie61
Poetin lacht zich rot
De sancties die opgelegd verhogen alleen maar de gasprijs
Wordt nu al een ramp voor veel bedrijven en consumenten
Gewoon weer gas uit Groningen
De schade die dat veroorzaakt kun je betalen met de opbrengsten van het gas
En zo de woningen en bedrijven aardbevings bestendig maken
+1
Kars
Daar zal ie wakker van liggen die sancties. Nee, daar had ie echt geen rekening mee gehouden. Wie is afhankelijk van wie?
+6
casev
@Kars je kan zeggen van Poetin wat je wil, maar hij gaat vol deze oorlog in, terwijl onze leiders allemaal de hele dag nog met een mondkapje rondlopen, omdat ze bang zijn voor..... tja een snotneus
+3
weurding
@casev en doordebatteren over stikstof🤭
+1
Hooibaaltje
@weurding terwijl stikstof probleem er niet is. Oeps dat mag ik toch niet zeggen...
weurding
@Hooibaaltje als je nu kijkt hoeveel stikstof er vrij komt tijdens de inval van Oekraïne en straks ook weer bij de wederopbouw lepelen we hier het IJsselmeer leeg met een vork

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vlees , telegraaf en brood geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN