EU-lidstaten stemmen in met inzet methaanremmer Bovaer

De EU-lidstaten hebben dinsdag ingestemd met het op de markt brengen van de methaanremmer Bovaer van DSM voor rundvee. Dit gebeurde op voorstel van de Europese Commissie.

Deel dit topic

Reacties

Melkveehouder.
Dan begrijp je ook dat het probleem niet de stikstof op natuurgebieden is, maar dat men wereldwijd probeert op korte termijn het probleem van de effecten van broeikasgas CO2 op de opwarming van de aarde te beteugelen.

De effecten van het terugdringen van de CO2 uitstoot duurt 700 jaar. Zo lang blijft CO2 namelijk in de atmosfeer hangen.

Methaan is een broeikaskas dat weliswaar 70x sterker is dan CO2, maar na 10 jaar uit de atmosfeer verdwenen. Het terugdringen van deze uitstoot heeft effect op de korte termijn.

Omdat de aarde in versneld tempo opwarmt is het terecht dat wereldleiders maatregelen nemen. En dat ze weten dat het terugdringen van de methaan uitstoot een effectievere manier dan het terugdringen van de CO2 uitstoot op korte termijn c.q. oplossing is om de opwarming een halt toe te roepen kan ik ook nog begrijpen

Het is echter een grote schande hoe de veehouderij wereldwijd wordt geofferd om het probleem van de CO2 uitstoters te beteugelen, en de veroorzakers uit de wind worden gehouden.

Het grootkapitaal beschermt door de politiek!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europese commissie en rundvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0