Het Westen gaat met sancties Poetin hard treffen

Als voorbeeld sluit Duitsland de oliekraan die nog nooit los gestaan heeft.
Een lachertje dus.
Pas maar op: Het komt allemaal op het bordje van ons boeren te liggen.

Deel dit topic

Reacties

Albert Altena
Ook de boycot op oligarchen in GB.
Poetin baalt al jaren van de geldverkwisting van Abramovits in voetbalclub Chelsea
weurding
Bordje boeren wordt bordje consument, kan niet zo zijn dat je je niet sterk kunt maken ri. Retail, dan melkkraan ook maar poosje dicht
+3
labella
Poetin lacht zich de ballen uit de broek om deze zogenaamde harde sancties!
Hans van Bergen
@labella In de nieuwe russische trucks liggen Liebherr motoren oa en ZF versnellingsbakken. In de fabrieken waar ze gemaakt worden draaien Liebherr en Siemens draaibanken.
+2
j h p
@Hans van Bergen Dat komt ook wel via een omweg.
George
@Hans van Bergen
Goei spul uit Duitsland.
labella
@Hans van Bergen dan rijden ze wel door naar Duitsland om onderdelen te halen.
+1
j h p
Is volgens mij een gasleiding.
HansBa
@j h p dat klopt, en sinds maandag is de gasprijs al weer 10 procent hoger!
Limburgs boertje
Komt als een boemerang terug onze sancties hahahaaha zo dom meneer Rutte
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Limburgs boertje:
hahahaaha meneer Rutte

you will own nothing, and (will) be happy....
Limburgs boertje
@cs-agrar ja die ja FIT FOR 55
+1
casev
Grote mond over sancties, maar poetin voert in feite een gratis oorlog op deze manier. Ik ben bang dat wij als veehouders ook zeker mogen meebetalen, net als de vorige keer met mh17, toen we in een paar maanden tientalle procenten zakte in de melkprijs...
+5
JohnDeere7serie
Grote mond over sancties terwijl je op je blote knietjes mag vragen of hij wel gas wil blijven leveren... Redelijk ongunstige onderhandelingspositie waar we in zitten.
+3
Albert Altena
Via "bevriende" landen, zoals China, zullen veel sancties "opgelost " worden.
+2
Kars
Eurovisiesong festival en F1 gaatniet door voor Rusland. Nou ik schaam me echt kapot voor die EU. Wat een waardeloos volk.
+1
matt
@Kars wat zou jij er mee doen dan ?
Weidezicht
@matt denk dat Kars bedoelt, is dat alles wat de EU te bieden heeft aan oekraine om ze te helpen.
matt
@Weidezicht ja dat snap ik.
@Kars Daar ik een F1 liefhebber ben , ziet het er naar uit dat Mazepin niet meer mag rijden voor Haas , achter de schermen wordt als mogelijke rijder Fittipaldi genoemd .
Kars
Die sancties voor euroviesiesong festival nu niet als boycot aanvoeren. Sorry een homo festival Rusland op boycotte ? Welk verstand heb je dan? Poetin zal blij zijn, denk niet dat ie homos zo belangrijk vindt.
Eu heeft met sancties Rusland sterk en onafhankelijk gemaakt. We moeten niks doen en vooral dat eeuwige vingertje wijzen en die grote bakkus is dicht houden over normen en waarden in andere landen. Als hier oorlog komt, is Kaag ., rutte, klaver, koningshuis als eerste vertrokken en hebben het stikt de moord aan je.
De Eu heeft een verdrag overtreden door Ukraine als kandidaat lid van Eu en op termijn EU lid te maken. Deze oorlog is op conto van EU te schrijven. Rusland gebruikt geweld om landen te veroveren en de EU geld!!!!!!
Kars
@Kars of je niks of wel moet doen. Probleem is we hebben niks. Pvda en groen links wilden deze week nog 2 milhard bezuinigen op defensie. Ik bedoel wat wil je doen met een regering van niks. Wapens leveren ja maar niet teveel anders hebben we zelf niks. Een bennie stevelink ja we leveren 50 anti tank wapens. Sjonge jonge 50? Kansloos!!! Zwaai meteen met een witte vlag en geef je over.
+10
matt
@Kars 2 vechten 2 schuld zij mijn moeder vroeger altijd.
Verder zijn ze hier te druk met een x op je paspoort,en een gender neutraal toilet,en dieren gelijk stellen aan de mens.
weurding
@matt in Oekraïne zie je nu mensen die dierlijk gedrag vertonen, einde beschaving, the wolves form russia
de Tank
@matt gevolg van 75 geen oorlog, ik denk dat de meesten daar toch voor kiezen als ze zelf een oorlog hebben meegemaakt.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Kars:
we leveren 50 anti tank wapens

hoe meer er heen gestuurd wordt, des te zwaarder het voor oekraine wordt, Poetin gaat toch door. Kunt bijna beter koffie voor hem zetten en dan vragen wat ie nu eigenlijk wil. Want het heeft gewoon weer een politiek iets ten grondslag. Oorzaak ligt bij de stropdassen, maar die zie je nooit on the battlefield. kan zomaar zo zijn dat hele strekking was, in paar dagen dat land in handen, beetje onderhandelen en dan raakt het een onafhankleijke "provincie" wat alleen maar als bufferzone moet dienen tussen navo en de rus, zoals al eerder beschreven, in een verdrag
+1
Achso
@cs-agrar dat heen sturen is voor de bühne nu. Hoe denkt men dat dat spul aankomt?
Vliegvelden aan gort, haven gespert.
Bennie Stevelink
@cs-agrar Poetin heeft ZELF gezegd dat Oekraïne niet dient te bestaan. Het is volgens Poetin gewoon Russisch grondgebied.
Jij blijft dus doorgaan het handelen van Poetin te verdedigen met een kletsverhaal over een “bufferzone” terwijl Poetin zelf allang de waarheid heeft gezegd.
matt
@Bennie Stevelink als Poetin begint te praten begint hij te liegen.
Maar als hij iets zegt wat jouw past,neem je het voor waar aan?
Achso
@Bennie Stevelink ik zou zeggen: neem het aanbod van Zelenskij maar aan. Ga naar Kyiv, hij geeft je wapens, kun je je gelijk halen en Putin vertellen wat je denkt
ted9
@Kars Die laatste zin van je. Wat vind jij daar raar aan dan? Of sla jij je buurman in elkaar als je zijn grond wil hebben ....
weurding
@ted9 och, er is zo ook onder boeren wel eens strijd geleverd op een manier die geen schoonheidsprijs verdient
Kars
@ted9 snap je niey
+2
nitevd
Dit zou toch wel eens Poetin's Waterloo kunnen betekenen. Hij heeft zijn troepen voorgelogen dat ze Oekraïne gingen 'bevrijden' en die ondervinden nu dat dit toch heel anders uitpakt. Verder geeft de NAVO veel stingers en anti tank wapens aan de Oekraïne. Als veel Russische jets en helikopters uit de lucht vallen en massaal tanks met bemanning onschadelijk worden gemaakt, dan keren het volk en ook de Russische generaals zich tegen Poetin.
Twentsch Land
Wel wat laat ! Al een deel opgeleid militair is al gesneuveld.....die hadden de wapens eerder moeten hebben .... dus een begin met 5.....0 achterstand.

@nitevd
groeier
Quote Reactie van @nitevd:
Dit zou toch wel eens Poetin's Waterloo kunnen betekenen. Hij heeft zijn troepen voorgelogen dat ze Oekraïne gingen 'bevrijden' en die ondervinden nu dat dit toch heel anders uitpakt. Verder geeft de NAVO veel stingers en anti tank wapens aan de Oekraïne. Als veel Russische jets en helikopters uit de lucht vallen en massaal tanks met bemanning onschadelijk worden gemaakt, dan keren het volk en ook de Russische generaals zich tegen Poetin.

Dat kan, maar denk dat meneer Poetin nog veel meer in handen heeft. Ergens in het Siberische staat schijnbaar de apparatuur opgesteld om via sterke stralingen dmv het 5G netwerk van alles uit te gaan voeren richting Europa, 5G gaat eind maart 2022 in werking. Veel dieren kunnen ook 't loodje gaan leggen....
Twentsch Land
Dan moet daar even een bom op.

@groeier
achterhoeker2
@groeier Je kijkt teveel (matige sience finction) films.
groeier
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Je kijkt teveel (matige sience finction) films.

Hoop dat je gelijk hebt.
Hans van Bergen
@nitevd Precies dat. Poetin is altijd overal al mislukt en gaat dat nu ook weer doen. Die russen zullen een keer uit hun tank moeten stappen en dan hebben ze een kalasnikov saldo in hun nek uit ieder huis en hutje
+2
Bennie Stevelink
@nitevd op televisie zag ik een oud generaal uitleg geven over het ontstaan van een “niet-parallelle” oorlog. Dat is een oorlog tegen een niet-regulier leger.
Een oorlog tegen een niet-regulier leger, gevoed en gedragen vanuit het volk, is nog NOOIT door een regulier leger gewonnen.

-Om te beginnen: Nederland in Indonesië. Het Nederlandse leger moest oorlog voeren tegen volksmilities verborgen tussen het volk of verborgen in het oerwoud. Nederland heeft verloren.
-Frankrijk in Algerije: ook daar moest het leger vechten tegen milities vanuit het volk. Ondanks grove wreedheden is Frankrijk uiteindelijk afgedropen.
-Verschillende Europese landen hadden kolonies in Afrika waar een afscheidingsbeweging op gang kwam. Verschillende landen hebben het leger er heen gestuurd om het de kop in te drukken. Niet één land is er in geslaagd, allemaal afgedropen.
-De VS in Vietnam: jaren vechten, meer bommen gegooid als in de hele Tweede Wereldoorlog. Niet kunnen winnen en uiteindelijk afgedropen.
-De Sovjet Unie in Afghanistan. Jaren gevochten en uiteindelijk afgedropen.
-De VS/NAVO in Afghanistan: twintig jaar aanwezig geweest maar afgelopen jaar met de staart tussen de benen afgedropen.

Het probleem met dit soort oorlogen is dat ze geen eindpunt hebben. Er is ook geen duidelijk front of een zichtbare vijand. De vijand is overal en nergens. Iedere dag vallen er doden, iedere dag een aantal lijkzakken richting het thuisland zonder enig uitzicht wanneer dit stopt. Het bezettingsleger probeert grip op de situatie te krijgen door marteling van verdachte personen of afschrikking door willekeurige executies. Tegenwoordig heeft iedereen een mobieltje, dus is het onvermijdelijk dat er filmbeelden naar buiten komen. Er ontstaat steeds grotere weerstand onder de bevolking van het land wat het leger gestuurd heeft waardoor de politieke macht wordt ondermijnt.

Bij de eerdere niet-parallelle oorlogen moesten de volksmilities vechten met eenvoudige wapens: een geweer, een handgranaat en bermbommen. Vaak hadden ze wel het voordeel van de omgeving zoals een oerwoud of bergen.
In Oekraïne wordt de bevolking op dit moment voorzien van draagbare anti-tankwapens, Stinger raketten en scherpschutter-geweren met nachtkijker.

Poetin heeft waarschijnlijk gedacht dat hij de regering in Kiev snel zou kunnen verjagen en kon vervangen door een Russische marionet die door het Oekraïense volk wel zou worden geaccepteerd. Hij heeft zich verkeken op de weerstand onder het volk.
Ik hoop dat Poetin zich in Oekraïne militair stukloopt. Dan zal hij het niet meer in zijn hoofd halen om de Baltische staten aan te vallen.
Russische mislukking in Oekraïne is van groot belang om verdere ellende in Europa te voorkomen.
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Ik verwacht nog een heel andere zet van Poetin , hij is strategische sterk , zou dom zijn als hij hier niet aan gedacht had.

Maar wel ben ik bang voor heel veel doden , en leed 😔

Er zijn ook nog heel andere taktieken.om een bevolking in een grote stad eronder te krijgen , in de rimboe lukt dat niet ....
+1
Gerron
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Er zijn ook nog heel andere taktieken.om een bevolking in een grote stad eronder te krijgen

Gas,water,elektriciteit en internet afsluiten. Oh,en voedsel.
+4
achterhoeker2
@Nevergiveup strategisch sterk? Snap jij iets van geopolitiek?
Hij begint een oorlog die niet te winnen valt ,bovendien is Oekraïne onverzettelijk als ie de regering van Oekraïne ten val brengt (wat ik niet geloof) zal de stadsguerrilla beginnen met elke dagen dode russische dienstplichtigen.
Die poetin is met zijn laatste misdaad bezig.
Albert Altena
@achterhoeker2 Ik hoop het met jou, maar ik geloof daar niet in.
Oekraïne is een peulenschil voor het Russische leger.
Onderhandelen is voorbij. Het enigste wat soelaas kan bieden is dat er in Rusland van binnenuit weerstand heel groot wordt.
Gerron
Quote Reactie van @achterhoeker2:


@Nevergiveup strategisch sterk? Snap jij iets van geopolitiek?Hij begint een oorlog die niet te winnen valt ,bovendien is Oekraïne onverzettelijk als ie de regering van Oekraïne ten val brengt (wat ik niet geloof) zal de stadsguerrilla beginnen met elke dagen dode russische dienstplichtigen.

Het principe van oorlog is ofwel de vijand compleet vernietigen of de vijandige regering ertoe bewegen zich over te geven. Eerst probeer je dus de bestaande vijandige regering te overtuigen dat ze zich moet overgeven. Bij de complete vernietiging is er geen vijandige regering meer om mee te praten.
Snap je dit?
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @Gerron:
Bij de complete vernietiging is er geen vijandige regering meer om mee te praten.

En het volk dan? Volledig vernietigen?
Gerron
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
En het volk dan? Volledig vernietigen?

Nog een keer? Hoe wil je dat doen?
+1
achterhoeker2
@Gerron Nee, omdat we in de 21e eeuw leven, we hebben een VN en een internationaal strafhof.
Problemen los je op dmv diplomatie en dialoog.
Gerron
Quote Reactie van @achterhoeker2:


@Gerron Nee, omdat we in de 21e eeuw leven, we hebben een VN en een internationaal strafhof.Problemen los je op dmv diplomatie en dialoog.

Niet met jouw standpunt. Geef eens een betere oplossing.
+1
achterhoeker2
@Gerron Een direct staakt het vuren, loehansk,dontesk en de krim terug naar de Oekraïne.
En dan een finlandisering van de Oekraïne ,dus met een beperkt leger die vooral een hulpdienst bij rampen is, maar verder democratisch .
In ruil voor veiligheidgaranties (geen NAVO en EU lidmaatschap)
Gerron
@achterhoeker2 Ik vroeg om een BETERE oplossing.
+1
George
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Een direct staakt het vuren, loehansk,dontesk en de krim terug naar de Oekraïne.En dan een finlandisering van de Oekraïne ,dus met een beperkt leger die vooral een hulpdienst bij rampen is, maar verder democratisch .In ruil voor veiligheidgaranties (geen NAVO en EU lidmaatschap)

Het is maar de vraag of Poetin daar content mee is. Die heeft waarschijnlijk de complete oude USSR in zijn hoofd.
grös
@George
Weet ik niet, hij wil gewoon meer macht in Europa, in 1989 stonden de Soviet tanks hier 400km vandaan, nu 1400km. Onze tanks staan nu wel bij hun grens, maar dat vinden wij normaal.
+5
Porky
Ik lees hier een heleboel reacties waar uit blijkt dat als het er op aan komt de meeste toch weer voor hun " eigen hachie " kiezen , " we moeten wel wat doen, maar doen jullie het maar,ik heb er gn belang bij" dat soort reacties, met andere woorden " POETIN GA LEKKER JE GANG ,als je mijn producten maar blijft consumeren, Jezus wat een instelling, hebben jullie Poetin al een geluks telegram gestuurd om hem te " feliciteren" met zijn inval in een land waar ie niks te zoeken heeft, waar duizenden doden gaan vallen aan beide kanten ,terwijl die dictator lekker geniet van zn gestolen miljarden.
Twentsch Land
Valt mij ook op ... er zijn er nogal wat die niet meer zo’n probleem met Poetin hebben....

Er is maar ding wat moet .... hoe dan ook en wat dan ook ....... de Rus moet weg uit de Oekraïne

En zomaar even een passagierstoestel uit de lucht schieten !!! Terecht dat daar straf tegenover staat.
@Porky
Achso
@Twentsch Land er zijn velen die zeggen dat het Westen zich toch eens moet afvragen hoe dit nu weer heeft kunnen gebeuren. Als men dat niet doet, zou ik me maar aanmelden als reseevist, want dan hebben we straks Chinesen en Russen in de tuin
+1
weurding
@Achso de Chinezen zijn hier al talrijk vertegenwoordigd , al jaren... op diverse fronten, de Russische keuken echter zou nieuw zijn
Achso
@weurding op dit moment nog met een lepel in de hand. Nog niet met een Kalashnikov.. Persoonlijk wil ik dat heel graag zo houden
+1
Weidezicht
@weurding russisch ei en wodka?
de Tank
@Weidezicht Borsjt, de Russen zijn van harte welkom, de keuken mogen ze thuis laten.
Porky
+1
Kars
@Porky anders vraag aan Halbe Zijlstra hoe de ontmoeting was met Poetin! Wij hebben toch zulke goud eerlijke democratische gekozen politici.
Porky
@Kars Het gaat hier niet om politici in t algemeen,Je mag wat mij betrefd Poetin zn reet uitlikken hoor ,en de andere kant opkijken ,maar dan straks ook niet lopen te zeiken en klagen als je bulk volgegooid word voor 2 x de prijs v je brok als wat je nu betaald, Oekraïne is de graan schuur v Europa, en die gevaarlijke gek moet daar weg, die dictator dreigt nu zelfs het ISS station uit de ruimte te laten crashen en neer te laten storten, je hebt te maken met een geestelijk gestoorde gek die koste wat kost geschiedenis wil schrijven, of dat nou goed of kwaad is ,die gast is totaal de weg kwijt en totaal paranoïde, of ken jij er meer van dit soort figuren die miljarden gestolen hebben van hun volk en een persoonlijke beveiliging hebben van dik 150.000 man? En dan maak jij jij je druk over " halbe zeilstra" kom ff met je beentjes op de grond
+2
weurding
@Porky kan zichzelf het best een kogel door de hasses jagen, twee vliegen in 1 klap, dreiging weg en geschiedenis geschreven
+3
Weidezicht
@Twentsch Land ik denk dat ik het met je eens bent, vind eigenlijk dat europa met luchtmacht oekraine handje moet helpen. Ze hebben blijkbaar oekraine toegezegd op tetmijn EU lid te worden, en het is bekend dat dat bij rusland gevoelig ligt. Men had dus bij die toezegging al rekening kunnen houden met eventuele consequenties. En nu loopt het in de soep, en laten we oekraine het zelf uitzoeken. NL heeft gister wapens toegezegd, maar wanneer zijn die daar dan? Als dat paar dagen duurt, is het al te laat. En NL kennende....
Het enige waar ik mee zit, zijn de oude afspraken. Ik weet niet hoe dat zit. Als er ooit vastgelegd is dat oekraine een neutrale staat blijft die nooit bij eu of navo aangesloten mag worden, heeft poetin wel een punt. Al brengt hij hij het nu alsof de oekraine president een nazi is, en poetin oekraine gaat redden.
Twentsch Land
Goed verhaal weidezicht.

Heb tijdje terug op prikkebord geschreven dat misschien de oplossing wel kan zijn ..... geen Amerika en NAVO wapens in de Oekraïne en dat Oekraïne in een bepaalde vorm wel Europa beleid kan genieten.


@Weidezicht
Achso
@Weidezicht niks handje helpen. Ik wil geen atoombom op mijn nek.
Putin maakte geen grapje toen hij zei als buitenlanders zich ermee bemoeien, ze iets zullen meemaken dat ze in de geschiedenis nog niet hebben gezien.
Nu is alleen diplomatie en wat sancties een uitweg en richt je maar op nadat Kyiv is gevallen.
Een absolute schande wat het Westen en Putin over de rug van Oekrainers uitvechten!
Weidezicht
@Achso of is putin zijn enige doel, gewoon zijn grondgebied uitbreiden, dus roept van alles om te rechtvaardigen dat hij heel oekraine inlijft? Ik weet het niet, alleen wel dat er nu weer heel veel mensen en dus ook kinderen aan flarden worden geschoten en op de vlucht slaan.
Wat is rusland nog als poetin een fietsongeluk krijgt?
weurding
@Weidezicht t is Rutte niet😁
Achso
@Weidezicht kan maar zo. Ik weet het niet.
Maar we kunnen rustig doodsbenauwd worden dat dit helemaal fout gaat. Ik heb 0 vertrouwen in EU /US politiek. Kijk maar naar de laatste paar jaar. Verschillende landen in complete ramp geschoten.
+1
achterhoeker2
@Achso Er is een wachtlijst voor landen die lid willen worden van de EU, er staan meer dan 10 landen op.
Dus het is economisch ,cultureel en sociaal heel aantrekkelijk om bij de EU te horen.
De EU is één van de meest succesvolle samenwerkings projecten .
Albert Altena
@Achso Het is nu wel duidelijk dat Poetin niet met een grote bek een land kan veroveren.
de Oekraïners laten hun tanden zien en de NAVO is er duidelijk in dat wanneer er ook maar een inch NAVO gebied bezet wordt dit niet getolereerd zal worden.
Daar kun je van vinden wat je wilit, maar een duidelijk keuze heeft ook de koude oorlog doen verdwijnen.
Nou kun je zeggen dat we geen kernwapen op je kop wilt hebben.
Maar je moet concluderen dat als Poetin verder gaat onder dreigen, hij sowieso zonder dreiging heel Europa wil inlijven.
Achso
@Albert Altena het zal allemaal best. Hoe het verder moet weet ik ook niet.
Wat ik wel weet is dat dit niet had gehoeven . Er zijn genoeg mensen die deze mening delen.
Ik vind dat Fransje Timmermans nu zelf maar naar het Ukr front moet. Hij heeft de Oekraine van alles beloofd en opgeruid. Kan hij laten zien wat hij waard is. Op zijn minst is het goed tegen zijn overgewicht.
EU/US moeten ophouden met iedereen de maat te nemen.
De volgende kandidaat China.
Denk er zelf maar over na welk scenario dat heeft.
+1
achterhoeker2
@Achso Jouw sterke leider gaat vast lopen in Oekraïne, omdat er mensen zijn (anders dan jij) die vechten voor hun principes en goed en kwaad kunnen scheiden.
En die niet( zoals jij) bij de eerste dreiging zich overgeeft.
Achso
@achterhoeker2 ga dan naar Kyiv man..
Even het nieuws aandoen: putin heeft atoom strijdkrachten in alarm.
Ik wens je success daarzo
achterhoeker2
@Achso Ja ja geboren voor het verzet...
Achso
@achterhoeker2 ik kan je vertellen hoe je rijden moet
Porky
@Achso wat moet je dan doen? Over je heen laten lopen door een muis met een grote smoel? Dacht jij dat de Russen blij met m zijn? Elke vorm v oppositie word kop in gedrukt, toen ie uit Oost duitsland kwam was ie taxi chauffeur in rusland, zn eigen rijk gestolen en nu miljardair, hoe zit t met jou? Je hele leven je eigen de tyfes gewerkt ,en blij dat je de rekeningen betaald krijgt, je kan je kop wel in t zand steken en je laten knechten, maar dat is v mij wel het laatste,ben liever een klein baasje dan een grote knecht van putin, hoop dat ze m van binnen uit het zwijgen op gaan leggen (lees vermoorden),maar zal niet Mee vallen,putin heeft een prive leger v beveiliging van 150.000 man, zal nr makkelijk zijn ,maar geeft wel aan met wat v een geestelijk gestoorde we te maken hebben.
Achso
@Porky het maakt allemaal niet meer uit. De geest is uit de fles.
Hoe nu verder is de vraag.
de Tank
@Achso 'Even het nieuws aandoen: putin heeft atoom strijdkrachten in alarm'

Die hoeven ze in het westen ook niet nog van zolder te halen moet je maar op rekenen. Lijkt mij logisch dat hij de boel standby heeft.
de Tank
@Achso 'Er zijn genoeg mensen die deze mening delen.'

Dat maakt het nog geen waarheid, het blijft een mening/aanname.
Achso
@de Tank is ook waar. Wat ook waar is dat de manier waarop het nu gedaan is het gevolg geeft wat we nu hebben
de Tank
@Achso dat is met alles zo, daarnaast zul je nooit weten hoe alles gelopen zou zijn. De atoomdreiging past hem ook wel met de 'onderhandelingen'. Met een pistool op iemands hoofd geeft allicht wat meer overredingskracht.
+1
grös
@Albert Altena
Hij dreigt wat omdat ie niet op een westers leger in Oekraïne heeft gerekend, het westen heeft daar trouwens ook niks te zoeken. Hij wil gewoon Oekraïne inlijven en 40 miljoen ton graan aan China verkopen, desnoods achter een nieuw ijzeren gordijn, maar verder is die man ook met z'n laatste jaren bezig. Er is de NAVO ook wel een en ander te verwijten, waarom willen ze zo nodig Ukraine en zelfs Georgië er bij hebben? Stel je bent Rusland dan ga je dan ook niet wachten tot die landen wel NAVO-lid zijn, dan val je binnen zolang het nog redelijk ongestraft kan.
Albert Altena
@grös Er zijn drie mogelijkheden.
Je doet als China en je koopt land en bedrijven op in buitenland.
Je doet een charme offensief voor bescherming tegen aanvallen.
Je overvalt een land met geschut
cs-agrar
Quote Reactie van @Albert Altena:
NAVO is er duidelijk in dat wanneer er ook maar een inch NAVO gebied bezet wordt dit niet getolereerd zal worden.

Poetin komt geen meter navo gebied in als navo hier niet mee bemoeit
Albert Altena
@cs-agrar Wat Poetin wil kan hij vast wel een reden fantaseren.
Hij noemde de joodse Oekraïense leider al een fascist.
Hans van Bergen
@Porky Poetin haalt de kerst niet
+1
Kars
@Porky mijn zegen heb je. Zet die praat dan maar is om in daden. Aan lul mutsen hebben we genoeg. Laat jij dan is zien dat je de confrontatie op het slagveld aan durft! Als jij je leven wilt offeren om dat EU ambtenaren verdragen niet volgen. Ik hou je niet tegen.
We hebben ons genoeg bemoeit overal in de wereld, hoop doden en het regime is nog hetzelfde gebleven. Wat denk jij werkelijk, dat iedereen maar westere normen en waarden moet hebben?
Achso
@Kars en zo is dat
Porky
@Kars nou lul je als een kip zonder kop, of je praat naar dat je verstand hebt, zal jou wel ff EÉN ding zeggen, als dit HIER gebeurd , word ik GEEN NSB er hoor, maar jij doet praat dat je de weg vd minste weerstand kiest,en het met die go re klootzak eens bent en wat jou betreft het aan je reet zal roesten wat daar gebeurt. BAH
Gerron
mlkvhoudr
Op GeenStijl.nl 2 filmpjes van Twitter hoe oorlog er op de grond uit ziet, wat een ellende

geenstijl.nl/
+1
mlkvhoudr
@weurding gaan zonnepanelen het harder doen van extra energie 😉

Ik durf er geen voorspellingen meer over te doen ik had de inval ook niet verwacht
+1
mlkvhoudr
@mlkvhoudr hooguit die donbas regio
Achso
@weurding tja, diplomatie heeft gefaald en nu dus dit
Bennie Stevelink
Ik zie een parallel in de manier van reageren op het virus en de manier van reageren op Poetin.

Toen we werden aangevallen door het virus werd het virus gebagatelliseerd: het was maar een onschuldige verkoudheid, meer niet. Nee, het echte gevaar kwam van de overheid die genocide wilde plegen met een vaccin. Met het vaccin werd de weerstand ondermijnt en juist daardoor werd het virus gevaarlijk. Als het virus zich wél gevaarlijk manifesteerde lag dat dus niet aan het virus maar aan de overheid/EU.

Met Poetin gebeurt precies hetzelfde. Poetin is zo gevaarlijk niet. Hij bedoelt het niet kwaad. Hij wil alleen veiligheid voor Rusland. Nee, het echte gevaar komt van de regering, de NAVO en de EU. Die hebben Poetin geprovoceerd. Alle doden in Oekraïne is de schuld van de EU en de NAVO.

De virus/Poetin verdedigers hebben blijkbaar een grote haat/wantrouwen tegen de eigen regering en de Westerse instituten als de EU en de NAVO. Wat er ook gebeurd, er wordt altijd een verhaal in elkaar gedraaid dat de oorzaak ligt bij de eigen regering en de Westerse politieke instituten.
+1
matt
@Bennie Stevelink dat klopt,maar jij gaat dan een verhaal in elkaar draaien precies andersom.
+4
j h p
@Bennie Stevelink Dit heb je geloof ik ook al eerder geschreven, toen vergat je ook al FDF ergens de schuld van te geven, gaat het wel helemaal goed met je? 😂 😂 😂
Vdejong
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
het was maar een onschuldige verkoudheid, meer niet.

Volgens mij kwam het rivm daarmee
+2
George
@Vdejong
In veruit de meeste gevallen was het ook niet meer dan een verkoudheid / griepje. Alleen voor zwakkere en ouderen en een enkeling met pech had het grotere gevolgen. Maar ik zag in Venlo met carnaval duizenden mensen op straat , niks meer van de corona te merken.
+1
Gerron
@Bennie Stevelink Ik vind het feit dat de meeste mensen in Oekraine niet gevaccineerd zijn niet relevant voor deze discussie.
Bennie Stevelink
@Gerron het gaat niet om de ongevaccineerden in Oekraïne maar om de ongevaccineerden op Prikkebord.
Vdejong
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
ongevaccineerden op Prikkebord.
en hoeveel zijn dat er?
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Begin je nou weer opnieuw over dat allang achter haalde gedoe dat net als de spaanse griep het na twee jaar mild / weg is , met of zonder spuit. Wat ik twee jaar geleden al schreef , we kunnen niet winnen van de natuur , maar dat hoeft ook niet , de natuur zal de oplossing bieden.


En met Poetin is het nu weer hetzelfde met de EU , we kunnen niet winnen , dat hoeft ook niet we moeten dealen , nu , snel !

Maar dat gaan we niet doen , omdat het al in het oude boek staat ....

Ik zet het hier toch maar even neer , het is nog niet te laat Bennie

Dus weet wat je te doen staat ....

Mattheüs 24:1-51

En gij zult horen van oorlogen, en geruchten van oorlogen; ziet toe, wordt niet verschrikt; want al die dingen moeten geschieden, maar nog is het einde niet.
Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen zijn hongersnoden, en pestilentien, en aardbevingen in verscheidene plaatsen.
Doch al die dingen zijn maar een beginsel der smarten.
Alsdan zullen zij u overleveren in verdrukking, en zullen u doden, en gij zult gehaat worden van alle volken, om Mijns Naams wil.
En dan zullen er velen geergerd worden, en zullen elkander overleveren, en elkander haten.
En vele valse profeten zullen opstaan, en zullen er velen verleiden.
En omdat de ongerechtigheid vermenigvuldigd zal worden, zo zal de liefde van velen verkouden.
Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.
En dit Evangelie des Koninkrijks zal in de gehele wereld gepredikt worden tot een getuigenis allen volken; en dan zal het einde komen.
Porky
@Gerron nee je hebt gelijk, wat heeft dat er mee te maken,sommigen halen alles erbij, neemt niet weg dat putin van mij met zn waardeloze sputnik vaccin aan de corona mag sterven
+1
Achso
@Bennie Stevelink je bent bar slecht in lezen. Dat zien we ook in je LTO gekonkel.
+1
de jonge
@Bennie Stevelink bennie, hoor je nu nog wat over het virus dan??of is het toch de media die de grootte van een crisis bepaalt...
Albert Altena
@Bennie Stevelink @Bennie Stevelink Toch even terug komen op de jou benoemde parallel.
De groep anti-vaccers kon je verdelen in Baudet aanhangers en VVD ers.
De groep Baudet lijkt pro Russisch en de groep VVD haakt af.
@Bennie Stevelink Juist omdat Poetin altijd al potentieel gevaarlijk was, want leider van een groot land, dient hij met respect behandeld te worden, omdat hij niet serieus genomen werd, is er nu oorlog. Op de avond voor de inval zag ik Maarten van Rossem in Op1 nog vertellen dat Rusland een dwerg is. Dit is nou juist de houding die niet geaccepteerd wordt.
+1
Bennie Stevelink
@Ян де веехоудер Hij eist dus respect op dezelfde manier als een misdadiger: met de vuist en niet door prestaties te leveren die respect verdienen?
@Bennie Stevelink We hebben niet zoiets als een wereldregering die mondiaal de wet kan handhaven, dus heb je te dealen met de machtsverhoudingen zoals die voorliggen, Rusland heeft een groot leger en is een kernmacht. Militair gezien is Nederland juist de dwerg, we hebben zelfs geen tanks meer, want die hebben we verkocht aan Indonesie, maar we hebben wel de grote mond van een reus, dat dan weer wel.
Albert Altena
@Ян де веехоудер Met die gedachte is binnen no time Russisch de wereldtaal.
En de wereld in handen van enkelen en voor de rest zwijgen en ja knikken.
Voorbeeld moet je willen zien in Rusland zelf.
de Tank
@Ян де веехоудер dan heb je wel heel weinig eigenwaarde als je je door Maarten van Rossem op laat naaien.
achterhoeker2
@Ян де веехоудер Rusland is economisch ook een dwerg, dat poetin heimwee heeft naar de Sovjet unie ( wat ook een toneelstukje was) is niet het probleem van het westen.
+1
weurding
@achterhoeker2 zal allemaal best, maar Poetin zelf is nu wel het probleem
Achso
@achterhoeker2 even googelen op Russische invloed in afrika.
Schrok er zelf van.
+4
George
Ik ben wel banger voor die gek dan van het coronavirus.
weurding
@George metoo
+1
Nevergiveup
Als iemand denkt dat we Poetin ff gaan laten verliezen hebben we op het verkeerde Paard gewed !!!!!!!!!!!!!

Ik zeg STOP NU MET DAT VS EN EU GEDOE , EXTRA WAPENS GEDOE , SANCTIES , ONGETRAINDE BURGERS IN ZETTEN IN OEKRAÏNE ALS LEGER ,WE ZIJN ZEER DOM BEZIG , EN TRAPPEN IN DE VAL !!!!

GA PRATEN EN PROBEER EEN COMPROMIS TE SLUITEN , NU
Limburgs boertje
@Nevergiveup zijn beste eenheden staan nog in Rusland de 4th gard tank army moet nog komen dat zijn de echte elite troepen en de Chechenen 10.000 elite troepen. die arme burgers weten niet tegen welke profs ze tegenover staan. ik zou toch snel gaan onderhandelen.
Gerron
Quote Reactie van @Limburgs boertje:


@Nevergiveup zijn beste eenheden staan nog in Rusland de 4th gard tank army moet nog komen dat zijn de echte elite troepen en de Chechenen 10.000 elite troepen. die arme burgers weten niet tegen welke profs ze tegenover staan. ik zou toch snel gaan onderhandelen.

Die onderhandelingen worden geweigerd door Zelensky omdat de locatie niet goed is. Het duurt niet lang voordat de troepen worden teruggetrokken en dan worden de grotere bommen ingezet. Vele burgerslachtoffers zullen volgen. Zo'n Stinger doet niks tegen een Russische vorm van B52 of raketten. Waarom moet dit nou zo uit de hand lopen?
+1
Limburgs boertje
@Gerron we geven de burgers 18000 wapens en geven ze moet. zodat er nog meer slachtoffers vallen dit loopt slecht af!!!!!!!!!!!!!
Limburgs boertje
@Gerron
deze zijn nog niet ingezet
Gerron
@Limburgs boertje Tanks zijn een beetje achterhaald. Leuk om indruk te maken maar je wint er geen oorlog mee. Waarom zou je nog mensen gebruiken als je toch iedereen in een gebied dood wil maken?
Limburgs boertje
@Gerron dit zijn burgers geen getrainde elite troepen zij lopen recht de dood in als ze op deze eenheden stoten
Gerron
Quote Reactie van @Limburgs boertje:


@Gerron dit zijn burgers geen getrainde elite troepen zij lopen recht de dood in als ze op deze eenheden stoten

In de steden zal dat wel meevallen. Totdat de steden compleet kapot worden gebombardeerd.
Vdejong
@Gerron net een item op internet gelezen over thermobarische raketten. Als de Russen die inzetten, zijn steden zo veroverd.
Achso
@Vdejongdie zijn onderweg
Gerron
Quote Reactie van @Vdejong:


@Gerron net een item op internet gelezen over thermobarische raketten. Als de Russen die inzetten, zijn steden zo veroverd.

Gewone zware bommen zijn een stuk goedkoper. Iets minder precies maar ja, dat maakte de Amerikanen ook niet uit.
Bennie Stevelink
@Vdejong
Quote:

net een item op internet gelezen over thermobarische raketten. Als de Russen die inzetten, zijn steden zo veroverd.

en als de steden eenmaal verovert zijn hoe voorkomen ze dan dat er iedere week een helikopter wordt neergeschoten met een Stingerraket die burgers verborgen houden? Hoe voorkomen ze dat er iedere dag een Russische legertruck aan flarden wordt geschoten door een panzerfaust die burgers verborgen houden? Hoe voorkomen ze dat er iedere 3 dagen ergens een pantservoertuig kapot wordt geschoten met een panzerfaust die burgers verborgen houden? Hoe voorkomen ze dat er iedere dag 10 tot 20 Russische soldaten worden doodgeschoten met scherpschutter geweren die burgers verborgen houden?

Dít is de niet-parallelle oorlog waar ik in een vorige reactie over geschreven heb. De oorlog die doorgaat nadat het gebied verovert is.
JohnDeere7serie
@Bennie Stevelink alles platgooien
spotmelker
@JohnDeere7serie waarom zo'n bende maken? Met 1 kogel is alles op te lossen.
j h p
@spotmelker Was met die gek met dat rare snorretje ook niet zo simpel.
spotmelker
@j h p wel heel effectief
+1
JohnDeere7serie
@spotmelker nee ho ho natuurlijk ben daar op tegen, bennie stelde een vraag waarop ik antwoorde.
@Bennie Stevelink Wel eens gehoord van de verschroeide aarde? Die schiet heus niet terug.
Nevergiveup
@Limburgs boertje onderhandelen , snel nu , inderdaad 🙏
bio boer
@Nevergiveup dan Rusland oakraine geven dan hebben de burgers ook geen leven
Nevergiveup
@bio boer Ik denk dat stukje in het oosten genoeg is om onderhandelingen vlot te trekken
Albert Altena
@Nevergiveup Ik denk, zo teleurgesteld ik daar ook over ben. Dat de tijd van onderhandeling verleden tijd is.
Gerron
nu.nl/economie/6186558/…
En nou mag iedereen die vindt dat Poetin een eikel is vrijwillig minder gas gebruiken. Ook een soort van sanctie.
+2
Tinus
@Gerron Ik ben al 3 jaar van het gas af. Poetin is een eikel.
vaak
@Tinus centraleBank in Rusland doet rente naar 20%.
+1
George
@Tinus
Met dat propaangas en een goede houtkachel ben ik ook weinig afhankelijk van Poetin.
Maar als ie met zijn vingers op knopjes zit van kernraketten hebben we daar weinig aan.
Twentsch Land
Gemiddeld genomen is bij oorlog in de wereld de boer altijd het beste af.

@George
weurding
@Twentsch Land resultaten uit het verleden.......
bio boer
@Twentsch Land de akkerbouwer meschien wel vind wel spannend wat er met de voer prijs gaat gebeuren komende 2 jaar
bio boer
@bio boer de nederlandse boer is nog al afhankelijk van de input
de Tank
@bio boer Minder in putten dan.
bio boer
@de Tank ons melkvee tak heeft relatief weinig input vergeleken met andere melkveehouders geen kunstmest minder veevoer

pluimvee tak is anders en eieren worden altijd op contract verkocht vrije markt wordt niet meer gedaan door de eihandelaren dus de ei prijs staat weer vast voor komende anderhalf jaar voer is vrij markt dat was maand geleden ook al schreeuwend duur contract stuk boven de dag prijs zou slechte marge opleveren
de Tank
@bio boer kun je voer niet vastzetten?
bio boer
@de Tank kan wel dan betaal je wel dik boven de dagprijs begin februari
bio boer
@bio boer alle termijn prijsen zijn al flink gezak vandaag zag ik
Noorderling
@bio boer
Komt bio krachtvoer ook niet veel uit de Oekraïne regio? Zoals bio soya en mais?
Kan de puzzel nog wel een lastiger zijn dan gangbaar, die is makkelijker op te lossen en zijn meer alternatieven.
bio boer
@Noorderling ja volgens mij komt veel biograan ook uit oakraine hoe veel precies weet ik niet maar ook uit Frankrijk alternatieven zijn lastiger ook voor vlog voer
Todi
@Twentsch Land Als de boer daar straks aan het combinen is kan die ook zo vliegende worden.
cs-agrar
Quote Reactie van @Twentsch Land:
de boer altijd het beste af.

op fietsen zonder banden kwamen ze schooieren om spek..
de Tank
@Gerron Als Putin de gaskraan helemaal dicht zet gaat het leven hier ook door.
de Tank
@Gerron leven gaat door dus.
+1
weurding
We leven toch in een fijn en mooi land, d66 wil FVD en PVV onthouden van informatie over de voortgang in Oekraïne
Is dat nou democratisch of dictatuur?
bio boer
@weurding dat kan niet zijn gekozen personen/partijen 🙈 wat slecht
Bennie Stevelink
@weurding
Quote:
We leven toch in een fijn en mooi land, d66 wil FVD en PVV onthouden van informatie over de voortgang in Oekraïne
Is dat nou democratisch of dictatuur?

Dat is onjuist. Ik heb zelf het debat even gevolgd. Er werd gesteld om FvD uit te sluiten van gevoelige informatie. Dat is voor zover ik weet informatie in de commissie defensie en inlichtingendiensten.
weurding
@Bennie Stevelink meende dat van haga ook nog genoemd werd,maar het klopt toch.. onthouden van (gevoelige) informatie, de rest mag het dus wel weten
Bennie Stevelink
@weurding ik heb net de bijdrage van Baudet gezien. Zijn bijdrage wekt meer zorg over zijn relatie met Poetin dan dat er zorg is over de relatie van DENK met Turkije.
Baudet is werkelijk de woordvoerder van Poetin.
Het is onverantwoord om ook maar de geringste gevoelige informatie met Baudet te delen.
weurding
@Bennie Stevelink haga en PVV werden ook genoemd, maar ging over het buitensluiten / niet verstrekken van informatie, en dat klopt dus toch ook al beweerde jij van niet
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Baudet is werkelijk de woordvoerder van Poetin

als je de andere kant van het verhaal wilt laten zien/benoemen, wordt je al snel als Putin-lover gezien. Onzin natuurlijk, het is juist goed om die andere kant eens te belichten, de (traditionele)media gaat het niet voor je doen.
Spuit11
@Bennie Stevelink Bedoel je niet de vraag van Klaver over de geldstromen in de politieke partijen?
Baudet gaf wel een goeie tegenvraag dat Groenlinks dan ook maar moest worden doorgelicht. Ook ivm eerdere aanslagen en zelfs een bom in het partijgebouw van GL. Als er één partij levensgevaarlijk is dan is het wel Groenlinks
bol.com/nl/nl/…
+2
Twentsch Land
D 66 met Kaag .... zeker net zo’n groot gevaar .... lieve woordjes zijn niet altijd lief.

@Bennie Stevelink
de jonge
@Bennie Stevelink als in buitenlanden andere politieke partijen onthouden worden van informatie en bij verkiezingen bij voorbaat al worden uitgesloten heeft men de mond vol van dictatuur en hoe slecht en vreselijk dat is.. hier in nederland wil men een partij uitsluiten van bepaalde informatie en sluiten ze bepaalde politieke partijen bij voorbaat al uit voor de verkiezingen en dan is het democratie??of leven we hier ook onderhand toch ook in een dictatuur..
Albert Altena
@de jonge Als je het goede niet van het kwade kunt en durft te onderscheiden krijg je gedonder.
+1
Bartlehiemboer
@Albert Altena Precies. Dan is de vraag wie is de kwade en wie is de goede?
Albert Altena
@Bartlehiemboer Niet zo moeilijk toch.
Een land waar vrije meningsuiting de kop ingeslagen wordt.
Rijkdom die ten deel valt bij enkelen die bevriend zijn.
Plattelanders gezien worden als uitschot.
En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Keuze is dus toch niet zo moeilijk!!!
+3
Achso
@Albert Altena Plattelanders gezien worden als uitschot… Die ja..
Ik schoot toch echt in de lach sinds dagen, dank daarvoor
de Tank
@Achso vanwaar de lach?
Achso
@de Tank even naar boven scrollen: wie is het kwade/goede; degenen die plattelandsbevolking als afschot zien.
Zie Nederland, zie Vlaanderen met gedwongen onteigeningen.
Dolkomische opmerkingen als het niet intriest was
Bennie Stevelink
@Achso ik wordt moe van de onzin vergelijkingen.
Achso
@Bennie Stevelink moet je even op de bank gaan liggen
de Tank
@Achso dan heb ik het goed begrepen.
Albert Altena
@Achso Wil jij zeggen dat de mensen op het platteland bij ons in net zo'n onderontwikkeling leven als in Rusland?
Je moet je diep schamen.
Achso
@Albert Altena dat schreef je niet.
Albert Altena
@Achso Ja ik schreef "uitschot"
Volgens het Ned Woordenboek. "Personen van laag allooi".
Precies zoals ik het zie.
Achso
@Albert Altena de plattelandsbevolking?
Albert Altena
@Achso Ik gradeer jou als "Zifter"
Niet waard dus om nog op te reageren.
+1
de jonge
@Albert Altena op het moment dat er niet meer naar de mensen word geluisterd en er partijen bij voorbaat worden uitgesloten is in mijn ogen de democratie verdwenen en is het in feite toch ook gewoon een dictatuur geworden
Albert Altena
@de jonge Je haalt iets door elkaar.
Een democratie is een land waar vrije verkiezingen in plaats vinden.
Daar hoort een vrijheid van meningsuiting bij.
Maar bij die vrijheid van meningsuiting gaan veel mensen de fout in, want ze zien het als ik wil dat wel en dat niet.
Of zoals jij dat ziet als niet gehoord.
Mensen die dagenlang in bomen vertoefden zeiden ook dat ze niet "gehoord" werden. Ze zagen namelijk ook dat "hun wil" niet gerespecteerd werd.
Op het punt van de landbouw ben ik het met je eens.
Maar daar zie ik onze eigen belangenbehartigers ( al dan niet met donatie) als verantwoordelijk voor.
+2
weurding
@Albert Altena en zo heb je ook in een democratie mensen die hun wil aan anderen op willen dringen😏, noem even het vaccinatiebeleid😳
Albert Altena
@weurding Precies hetzelfde @Weurding.
Ik heb er ook een mening over, maar besef dat niet iedereen zijn mening kan zien als ik "wil".
En voor het algemeen belang werd op democratische wijze besloten om onbeschermde (door vrijwillige vaccinatie weigering) door een corona check te beschermen en hopelijk daarmee infarcten in ziekenhuizen te voorkomen.
duitser
@Albert Altena waarna de ongevaccineerden overal de toegang werden gezegd.
Albert Altena
@duitser Om hun zelf te beschermen en om overbezetting op de IC 's te voorkomen.
de jonge
@Albert Altena en wat nu als kuipers over een paar maanden rustig de handtekening zet voor verplichte vaccinatie, is het dan nog een democratie in jou ogen?
+1
Albert Altena
@de jonge Als de noodzaak daartoe is, is het nog steeds een democratisch besluit.
+1
de jonge
@Albert Altena wie bepaalt er of die noodzaak er is, werkelijk... okeee, dus als de noodzaak er straks is om jou bankrekening leeg te trekken en het merendeel is het daar ""democratisch"" over eens is het jou ook prima begrijp ik hieruit
achterhoeker2
@de jonge Nee want dan kan ie naar de rechter gaan en die zal hem gelijk geven.
Bennie Stevelink
@achterhoeker2
Quote:
Nee want dan kan ie naar de rechter gaan en die zal hem gelijk geven.

Klopt!
Het fundament van de democratie is de rechtsstaat daarna pas de verkiezingen.
Rechtszekerheid gaat dus boven meerderheid.
Albert Altena
@de jonge Niet "jou " bankrekening.
Maar als belasting tarief voor iedereen opgeschaald moet worden en het wordt in de Kamer op democratische wijze besloten, dan zal het doorgang moeten vinden.
Of vindt jij dat elk individu daar op basis van vrijheid de lak aan mogen geven?
En ik vindt nogmaals dat als bijna 100 % van de vatbaren gevaccineerd zijn en dan nog de meeste bedden door die groep bezet worden, er terechte maatregelen genomen mogen worden.
+1
de jonge
Quote Reactie van @Albert Altena:
En ik vindt nogmaals dat als bijna 100 % van de vatbaren gevaccineerd zijn en dan nog de meeste bedden door die groep bezet worden, er terechte maatregelen genomen mogen worden.

begrijp je wel wat je nu schrijft?? de vaccinaties zouden er voor zorgen dat men niet meer besmet raken zou en men anderen niet zou besmetten... wat daar van waar is gebleken weten we onderhand allemaal wel nu blijkt dat het geen ene moer uitmaakt of je wel of niet gevaccineerd bent,maar je het gewoon nog kunt krijgen en ook gewoon anderen kunt besmetten en dan gooien ze het erop dat het minder ziekmakend zou zijn...maar niemand die je hoort die ziek zijn geraakt en nog zijn van de vaccinatie...Het gaat de staat niet om het welzijn van de mensen, bij de staat moet big pharma blijven draaien.. en dit is alleen nog maar in amerika en opiaten..Wie is er verantwoordelijk voor de naar schatting 400.000 doden die er de afgelopen twintig jaar in de Verenigde Staten zijn gevallen als gevolg van een overdosis opiaten, en voor de miljoenen levens die ontwricht werden door verslaving? Een simpele vraag, en het antwoord is volgens veel Amerikanen ook niet zo ingewikkeld: de farmaceutische industrie is de hoofdschuldige.

Medicijnfabrikanten zetten vanaf de jaren negentig een ongekend marketingoffensief in om opiaten voorgeschreven te krijgen voor allerlei pijnklachten. Daarbij verzwegen ze moedwillig dat zulke pijnstillers extreem verslavend zijn. En apothekers knepen een oogje toe toen het aantal verhandelde pillen zo explodeerde dat het iedereen duidelijk had moeten zijn dat er geen sprake meer was van legitiem medicijngebruik, maar van een om zich heen grijpende verslavingsepidemie.

dingen verzwijgen is blijkbaar al jaren gaande....
Albert Altena
@de jonge Ik kan alleen maar concluderen dat je vastgeroest zit in fake nieuws.
+1
Gerron
Quote Reactie van @Albert Altena:


@de jonge Ik kan alleen maar concluderen dat je vastgeroest zit in fake nieuws.

Elders in dit topic beweer je dat Nordstream 2 niet klaar is. Er zijn meerdere bronnen gegeven waaruit blijkt dat het wel klaar is maar alleen de goedkeuring ontbreekt. En nog spreek je het tegen. Ligt het bij jou misschien er aan dat je bepaald nieuws gewoon niet wil weten? En dat je dat daarom maar als fake nieuws benoemd?
Wat zou het mooi zijn als er een moderator hierover wat zou zeggen. Gewoon om de onzin een beetje te verminderen. Bij een meningsverschil over welk type een trekker is gebeurt dat ook dus waarom hierover niet?
+1
Albert Altena
@Gerron Afgelopen maandagavond was hierover een documentaire met Twan Huys.
Aanrader om terug te kijken.
Gerron
Quote Reactie van @Albert Altena:


@Gerron Afgelopen maandagavond was hierover een documentaire met Twan Huys.Aanrader om terug te kijken.

Ik neem aan dat je het programma "De waarde van de aarde" bedoelt. In het begin van dat programma zegt de presentator dat het over een jaar geleden gaat.
Ik kijk dat soort programma's vaak maar deze nog niet gezien.
Ik geef je een duimpje voor de tip.
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
begrijp je wel wat je nu schrijft?? de vaccinaties zouden er voor zorgen dat men niet meer besmet raken zou en men anderen niet zou besmetten.

Jij kan wel van alles fantaseren, maar vaccinatie was in de eerste plaats om de ernstige gevolgen van besmetting zo veel mogelijk tegen te gaan. En natuurlijk om zo mogelijk besmetting op zich t
laatjevaccineren.be/waarom-vaccinatie-tegen-covid-…
Niemand kan verder de toekomst voorspellen met varianten e.d.
En al te stellige uitspraken zijn nooit wijs
Maar als medische wereld doet men zo goed mogelijk wat kan ,en het beste lijkt.
Evenzo de overheid.
Wat niet wil zeggen dat er geen kritiek mag zijn.
Maar zeggen door hen dat Covid met vaccinatie uit de wereld zou gebannen worden ? Dat kan ik me niet herinneren.
de jonge
@arie.j NOS NIEUWS •
Amerikaanse studie: na vaccinatie ben je nauwelijks nog besmettelijk
Wie zich laat inenten tegen corona beschermt niet alleen zichzelf, maar ook anderen. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat gevaccineerden niet alleen zelf veel minder vaak ziek worden, maar ook dat ze het virus nauwelijks nog kunnen overdragen. was toendertijd groot in het nieuws....daarom moest men toch vooral door blijven prikken?? en wat is er van over?
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j NOS NIEUWS •Amerikaanse studie: na vaccinatie ben je nauwelijks nog besmettelijkWie zich laat inenten tegen corona beschermt niet alleen zichzelf, maar ook anderen. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat gevaccineerden niet alleen zelf veel minder vaak ziek worden, maar ook dat ze het virus nauwelijks nog kunnen overdragen. was toendertijd groot in het nieuws....daarom moest men toch vooral door blijven prikken?? en wat is er van over?

Even was er een jaar geleden een onjuist bericht en jij vliegt erop af als een bok op de haverzak
Binnen een week al gecorrigeerd in Nederland
zie nos.nl/artikel/…
En sinds die tijd is e sinds nieuw jaar een nieuwe veel besmettelijker variant gekomen
Vaccinatie inclusief de booster geeft bij besmetting door die nieuwe variant véél minder ziekenhuis opnamen.
Maar jij zult wel blijven emmeren.
Wanneer je de wereld alleen maar wil zien door een eigen gekleurde bril, met veel vooringenomenheid en vooroordeel.
Ga je gang dan maar, de feiten zijn echter anders.
Nevergiveup
@arie.j waar je toch maar allemaal mee bezig kunt zijn in deze tijd ....
+2
Spuit11
@Nevergiveup Misschien dat je er van kunt leren als je erachter bent dat deze tijd verdomd veel overeen komt met de covid tijd. Opgedrongen paniek, gemeenschappelijke vijand, geen middenweg en er is maar één waarheid of anders ben je een Putin lover.
Albert Altena
@Spuit11 Hoe kom je erbij.
Poetin is een voorstander van vaccinatie en is zelfs doodsbang dat hij het krijgt, vanwege zijn onderliggende ziekte.
Als ik iets van deze sores leer is dat er een groep mensen is met Baudet voorop, die aan gebrek aan aandacht overal maar tegenaan zit te schoppen om zo toch aandacht te krijgen.
+1
duitser
@Albert Altena doodsbang voor Corona, maar gerust een kernbom durfen gooien. We draaien door
Bartlehiemboer
@weurding Ik vergelijk het meer met het geloof.... Alles wat Rutte en kliek maar vertellen moet je volgen. Net als vroeger het Christendom. Zag je meer in een ander geloof werd je het galgenmaal voor geschoteld... Geloven doen veel mensen niet meer maar de werkwijze wordt nog steeds toegepast.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Ik vergelijk het meer met het geloof.... Alles wat Rutte en kliek maar vertellen moet je volgen. Net als vroeger het Christendom. Zag je meer in een ander geloof werd je het galgenmaal voor geschoteld... Geloven doen veel mensen niet meer maar de werkwijze wordt nog steeds toegepas

Jou geloof bestaat uit het omgekeerde zo te lezen/? Een vreemd geloof....
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
Jou geloof bestaat uit het omgekeerde zo te lezen/? Een vreemd geloof....

Galgenmaal al klaar?
Bartlehiemboer
@arie.j Ben zeer streng gereformeerd opgevoed Niet fietsen op zondag bijvoorbeeld. Niets nuttigen wat door een ander gemaakt was (arbeid) Niets belonen op zondag. katheterisatie leer, zondags naar de kerk noem maar op. Ik heb begrepen dat u zeer gelovig bent. Ik denk niet dat wij dan op elkaar moeten reageren. Ik kan uw reacties vanuit geloof begrijpen maar kan er persoonlijk helemaal niets mee. Ik geloof in andere verhalen...
+1
Twentsch Land
Wat vind je nu achteraf van zo’n opvoeding ?

@Bartlehiemboer
+2
weurding
@Bartlehiemboer lijkt me een zware zondag, immers meeste eten en kleding zijn door anderen gemaakt, katherisatie is wel heel zware kost, dan was ik geen boer geworden dunkt me😅
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@Albert Altena op het moment dat er niet meer naar de mensen word geluisterd en er partijen bij voorbaat worden uitgesloten is in mijn ogen de democratie verdwenen en is het in feite toch ook gewoon een dictatuur geworden

Democratie heef ten alle tijde gebreken, er wordt via een meerderheid geregeerd.
Dat betekend altijd een minderheid die het niet naar de zin is .
Maar er er periodiek altijd weer nieuwe verkiezingen .
En als het goed is probeert men , als een bepaalde groep of combinatie de meerderheid heeft, ook nog wat consensus met de rest te bereiken.
Afkeer heb ik van de stromingen die de hele democratie proberen verdacht te maken onderuit te halen .
Die willen dan liefst een zakenkabinet en een harde hand om zgn. orde op zaken te stellen.
Dat is zie je bij uiterst rechts, in wezen zijn het fascisten.
En het eindigt met dictatuur, zie Franco, Musolinie (
Hitler was er ook aan verwant, en Poetin heeft er ook aardig wat trekjes van.
en hier in Nederland hebben we dus Therry Baudet, de veel fascistische trekjes vertoont
Geef mij echter dan maar een democratie met alle gebreken, volmaakt wordt het nooit .
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
En als het goed is probeert men , als een bepaalde groep of combinatie de meerderheid heeft, ook nog wat consensus met de rest te bereiken.

Inderdaad. Dus niet na de eerste dag als president nieuwe verkiezingen uitschrijven zoals Zelensky deed. Heb je nog een beetje vertrouwen in de onderhandelingen?
Bennie Stevelink
@de jonge
Quote:
op het moment dat er niet meer naar de mensen word geluisterd

“De mensen”, wie zijn dat? Een kleine minderheid die meent dat hun mening de mening van iedereen is? En als ze niet hun zin krijgen is er niet naar “de mensen” geluisterd en is er geen democratie?
In feite willen deze mensen geen democratie maar een dictatuur waarbij zij hun wil kunnen doorzetten zonder zich iets van anderen te hoeven aan te trekken.
Dit verklaart de tegenstrijdigheid van enerzijds roepen om democratie en tegelijk autocratische of zelfs dictatoriale leiders bewonderen en tegen de klippen op verdedigen.
+1
de jonge
@Bennie Stevelink vraag jij maar eens hoeveel mensen werkelijk gevaccineerd ""wilden"" worden en hoeveel zich toch gedwongen voelden....want de vrijheid kon je volgens hugo toch kopen door te vaccineren.en dan noem jij dat democratisch? ik noem dat chanteren en dwang en drang.
Bennie Stevelink
@de jonge
Quote:
vraag jij maar eens hoeveel mensen werkelijk gevaccineerd ""wilden"" worden en hoeveel zich toch gedwongen voelden....want de vrijheid kon je volgens hugo toch kopen door te vaccineren.en dan noem jij dat democratisch? ik noem dat chanteren en dwang en drang.

Op de eerste plaats was ik in het geval van Corona tegen verplichte vaccinatie.
Tegelijk besef ik echter, dat er een situatie kan ontstaan waarin ik verplichte vaccinatie wél aanvaardbaar vind.

Jij gaat er nog steeds vanuit dat wanneer jou een verplichting wordt opgelegd er geen democratie meer is? Ook in een democratie kunnen individuele mensen verplichtingen worden opgelegd. Dat is onvermijdelijk om een samenleving te laten functioneren.
Jij verwart democratie met anarchie.
de jonge
@Bennie Stevelink ik verwar helemaal niks. Ik ben geen bezit van de overheid, dat jij het blijkbaar wel prima vind dat zij jou wel als een bezit zien moet je zelf weten,maar dat geeft niet het recht om dat dan ook van anderen te verlangen
+1
Bennie Stevelink
@de jonge
Quote:
ik ben geen bezit van de overheid, dat jij het blijkbaar wel prima vind dat zij jou wel als een bezit zien moet je zelf weten,maar dat geeft niet het recht om dat dan ook van anderen te verlangen

Niemand is bezit van de overheid, maar iedereen heeft wel een verantwoordelijkheid voor de samenleving. Die verantwoordelijkheid moet georganiseerd en geleid worden. Dat doet de overheid onder toezicht van de gekozen volksvertegenwoordiging.
Als van jou gevraagd wordt verantwoordelijkheid voor de samenleving te nemen wordt dat door jou uitgelegd als bezitterigheid van de overheid.

Hoe denk jij overigens over dienstplicht? Dat lijkt mij toch een veel grotere verplichting als een vaccinatie?
de jonge
@Bennie Stevelink Als je doelt op wat er nu gaan de is,... dan ben ik niet van mijn plan mijn zonen op te offeren als kannonenvoer omdat een paar mensen met grootheidswaanzin hun zin willen hebben voor meer macht en geld...zitten ze zelf ook nog wat olie op het vuur te gooien met die uitspraak van ursula von der leyen.. nee dan ben je als europa lekker slim bezig
Albert Altena
@de jonge Sorry de Jonge. Maar jou opstelling in deze is net als het LTO inzake de positie van de boeren.
Steeds maar weer. Tja anders krijgen we derogatie niet.
Daar moet ook eens een keer ruggengraat getoond worden, anders worden we overlopen.
grös
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Op de eerste plaats was ik in het geval van Corona tegen verplichte vaccinatie. Tegelijk besef ik echter, dat er een situatie kan ontstaan waarin ik verplichte vaccinatie wél aanvaardbaar vind.

Zou het Russische volk ook zo denken, we zijn tegen de inval in Oekraïne, maar ....
Gerron
@Bennie Stevelink "Critical thinking, cool head and hygiene measures are required. Among other things, information hygiene is needed. Do not be driven by the provocations of Internet scammers who want to incite panic among us, among Ukrainians. The panic virus is worse than coronavirus," he said.

"We have experienced many things. We have not been overcome by bird flu, swine flu and Spanish flu. We are strong, and everything will be fine," he concluded."
Zelensky over Covid 19
Bennie Stevelink
@de jonge FvD wil men gevoelige informatie onthouden omdat die verdacht wordt van landverraad ten gunste van Rusland. De verdenking van landverraad wil echter niemand hardop uitspreken. Je kunt het wel tussen de regels door duidelijk beluisteren.
Het heeft geen enkel vergelijk met onderdrukking van de oppositie in Rusland.
+4
duitser
@Bennie Stevelink ben jij dan ook van mening dat van alle partijen de geldstromen eens goed nagekeken moet worden? Wil bij D66 en GL ook wel eens weten hoe het zit. Denk dat we nog schrikken
Albert Altena
@duitser Natuurlijk moet alles openbaar worden.
Maar als Baudet toch een geldstroom krijgt van Rusland krijgt, wat vindt je daar dan van?
+2
duitser
@Albert Altena dan moet dat gestopt worden. Evenals groen links geld krijg van allerlei milieuorganisaties en D66 ook een miljoen van een geldschieter. Als we de mond vol hebben van democratie moet zoiets ook stoppen. Dus ik vindt zo’n onderzoek goed maar dan ook voor allen
Twentsch Land
Spijker op zijn kop !

Wat een gedoe een aantal jaren terug over buitenlandse geldstromen voor moslim haat praters hier dat het eigelijk niet onderzocht mocht worden....partijen die tegen die vorm van onderzoeken waren staan nu wel vooraan om Russisch geld richting baudet te onderzoeken.

Kan er heel duidelijk over zijn ... nooit geen buitenlandse financiële steun voor dergelijke dingen.

@duitser
+2
@Albert Altena Het is niet ALS Baudet geld zou krijgen uit Rusland , bewijs eerst maar eens , Als het ook werkelijk zo is . Nu wordt hij al in die hoek gedrukt en als dat maar genoeg verteld wordt , gaat men er in geloven eerst maar met bewijs komen .
grös
@Hans is Hobby boer
Hoe noem je zo iemand, een anti-held ..
Ik heb 2x op een FVD-er gestemt, maar beide zijn al vertrokken, en ik vind Baudet een mafklapper, net als Wilders, maar die mensen moeten er ook zijn, er moet nu niet eens een heksenjacht komen met alles wat banden heeft met "Rusland" of zijn dat gewoon Russische mensen.
Bartlehiemboer
@grös Zit best wat in uw tekst. Maar we hebben geen alternatief. De BBB lukt het ook niet zomaar. De rest van de partijen wat er zit is allemaal hetzelfde. Je moet toch iets stemmen/kiezen
@grös Dat je Baudet een klapmapper is , zal zo zijn , het gaat in dit geval dat er op dit moment nog geen enkel hard bewijs is dat hij geld uit Rusland bekomt , zelf heb ik ook op Fvd gestemd al stond deze Friese boerin ergens op plaats 20 of zo .
+1
Bartlehiemboer
@duitser Plus dat we dus wel profijt hebben van het gas van Rusland. Wij betalen dus aan Rusland omdat het ons goed uitkomt. Maar als een partij met een dienst misschien geld van Rusland krijgt moeten er onderzoeken gedaan worden??? Als we nu terplekke het gas weigeren van Rusland dan zou het onderzoek nog iets kunnen rechtvaardigen maar niet met terugwerkende kracht.
Bennie Stevelink
@Bartlehiemboer jij wilt dus landverraad, waarbij gevoelige informatie die krijgt vanuit een politieke functie, wordt doorgespeeld aan een vijandig land gelijk stellen aan eerdere zakelijke transacties?
+1
Bartlehiemboer
@Bennie Stevelink Weet je we weten volgens mij allemaal even niet meer wat waarheid is of onwaarheid is. Wie goed is of slecht is. Wie fout doet of goed doet. Een ieder rechtvaardigt zich zelf. Alles draait om macht en geld. We kunnen een partij veroordelen maar tegelijk kun je vaak de tegenpartij ook veroordelen. Er is altijd wel iets te vinden. Je ziet de verdeeldheid al onder de boeren. Vroeger dacht ik dat we wel meer eenheid zouden krijgen onder de boeren vooral na alle protesten en tegenslagen. Maar een ieder kiest voor zichzelf. Ik weet ook geen oplossing maar je kunt niet zomaar iemand zwart op wit beschuldigen omdat iets niet in jouw straatje past.
+2
achterhoeker2
@Bartlehiemboer Jawel hoor, poetin is de oorlog begonnen, niet het westen of door provocatie van Oekraïne, ook niet het Russische volk , nee poetin is schuldig aan deze tragedie .
+1
Bartlehiemboer
@achterhoeker2 maar wat als ik dit anders zie??? U vraagt me dan vast naar "bewijs"maar dat is hier nattuurlijk niet zo neer te zetten. Daar zijn sites genoeg voor. Ik volg bijvoorbeeld nog steeds de app groepen van Canada/vrachtwagens elke dag lees je weer een aantal verhalen waar je eerder niet bij stil stond en wat nu als een puzzel in elkaar valt. Sowieso protesten in Canada??? dat kwam ook niet eerder voor. Maar je krijgt wel wat begrip voor Poetin die in een hoek werd gedrukt en geen uitweg meer zag/ziet. Dan keur je iets nog niet goed dat is totaal wat anders. Die diepgang mis ik wel bij de boeren. Poetin valt aan dus hij is schuldig.....Ik denk als Poetin dit niet had gedaan Europa steeds gekkere dingen zou doen. vooral tegen de boeren. Hoe het nu gaat komen, moeten we zien. Maar iedereen is wel even terug bij wat het leven inhoud en wie er belangrijk zijn. Zorg, defensie boeren onderwijs
Albert Altena
@Bartlehiemboer In een hoek gedrukt?
We hielden zijn economie aan de gang.
Achso
@Bartlehiemboer we weten in ieder geval waarom de boter zo duur is.
Bergen opgestapeld op hoofden
Bennie Stevelink
@duitser
Quote:
ben jij dan ook van mening dat van alle partijen de geldstromen eens goed nagekeken moet worden? Wil bij D66 en GL ook wel eens weten hoe het zit. Denk dat we nog schrikken

Dat zou goed zijn. Het zou verplicht openbaar moeten zijn.
Ik herinner mij dat de FNV vroeger bij de verkiezingen een geldbedrag schonk aan de PvdA. Ze gingen er vanuit dat dit in het belang was van de arbeider. LTO (en voorgangers) deden dat met het CDA. Zij gingen er vanuit dat dit in het belang was van de boer.
GroenLinks en PvdD zullen ook geldbronnen hebben van organisaties die er van uitgaan dat deze partijen het belang dienen waar zij zich voor inzetten.

Maar geen van deze partijen liet zich betalen om geheime informatie door te geven aan een vijandige staat waarmee de nationale veiligheid werd ondermijnt.

Vroegere jaren toen de Communistische Partij nog bestond was deze uitgesloten van de commissie inlichtingen en veiligheidsdiensten. FvD uitsluiten van deze commissie is dus niet zo bijzonder.
+1
duitser
@Bennie Stevelink ik geloof niet dat Baudet, alhoewel ik al helemaal geen fan van hem ben, een marionet van Poetin is
Albert Altena
@duitser Dat geloof ik ook niet.
Hij is een omhoog geschoten aandacht zoeker.
+2
Spuit11
@Bennie Stevelink Beschuldig jij bij dezen Baudet van land veraad? Dat is nogal wat.
Vdejong
@Bennie Stevelink hoe kom je aan deze wijsheid? Is je ingefluisterd door Jesse?
Vdejong
@Bennie Stevelink hoe kom je aan deze wijsheid? Is je ingefluisterd door Jesse?
Gerron
Beseft Zelensky eigenlijk wel dat hij nu niet meer speelt dat hij president is? Ik heb niet de indruk dat hij de onderhandelingen serieus neemt.
nl.wikipedia.org/wiki/Volodymyr_Zelensky/
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
Beseft Zelensky eigenlijk wel dat hij nu niet meer speelt dat hij president is? Ik heb niet de indruk dat hij de onderhandelingen serieus neemt.

Raad van jou? Tjonge tjonge, daar zal die natuurlijk net om verlegen zitten😒.
+1
Gerron
@arie.j Vertel eens hoe hij aan de macht is gekomen.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
@arie.j Vertel eens hoe hij aan de macht is gekomen.

Hoe Poetin na 2 termijnen de dictator van Rusland werd, zichzelf verrijkt en anderen onderdrukt, dat zal jou wel niet interesseren. Volgeling van Baudet?
Oorlog in Oekraine en voor het oorlogsgeweld vluchten vele tienduizenden burgers naar het buitenland .
Maar allemaal naar het Westen , niet naar Belarus of Rusland, maar dat zal jouw ook wel niets zeggen.
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
Hoe Poetin na 2 termijnen de dictator van Rusland werd, zichzelf verrijkt en anderen onderdrukt, dat zal jou wel niet interesseren. Volgeling van Baudet?Oorlog in Oeikraine en voor het oorlogsgeweld vluchten vele tienduizenden burgers naar het buitenland .Maar allemaal naar het Westen , niet naar Belarus of Rusland, maar dat zal jouw ook wel niets zeggen.

Jouw haat zorgt er voor dat je op mijn vraag geen antwoord kan geven. Jammer.
Ken je de film Forrest Gump? Die gaat over een niet al te snuggere man die met veel geluk en goedheid toch veel invloed krijgt. Als Forrest zich in een volgende serie zich kandidaat stelt voor het presidentschap wordt hij met een grote meerderheid verkozen. En alles gaat goed onder zijn leiderschap omdat hij altijd het bij het rechte eind heeft en de leiders van andere landen de les durft te lezen. Dit is dus ongeveer hoe Zelensky aan de macht is gekomen.
WHAT COULD POSSIBLY GO WRONG!
Gerron
@Gerron Voordat Zelensky met die show bekend werd was er een duidelijke scheiding hoe er in Oekraine gestemd werd. De mensen daar waren de politiek zo zat dat ze dus daadwerkelijk op een clown hebben gestemd terwijl het land in een burgeroorlog was.
+1
de Tank
@Gerron Ik heb niets met clowns en vlgs mij Putin ook niet, nog geen vrijbrief hem met geweld weg proberen te krijgen. Zelensky heeft menigeen wel positief verrast als President en een beetje acteertalent is geen politiek leider vreemd.
Gerron
Quote Reactie van @de Tank:
Zelensky heeft menigeen wel positief verrast als President

Dat kan je van veel mensen in de politiek zeggen. Een nieuw geluid. Dat betekent niet dat het goede leiders zijn.
+2
de Tank
@Gerron Ik denk niet dat jij een juist beeld kan vormen van Zelensky(ik ook niet) ik weet dat Putin hem een clown noemt, hij lijkt mij in deze ook niet de juiste persoon om Zelensky te beoordelen.
Gerron
Quote Reactie van @de Tank:


@Gerron Ik denk niet dat jij een juist beeld kan vormen van Zelensky(ik ook niet) ik weet dat Putin hem een clown noemt, hij lijkt mij in deze ook niet de juiste persoon om Zelensky te beoordelen.

Toch mag het westen wel eens gaan nadenken of Zelensky misschien wel een clown is.
+1
weurding
@Gerron Zou voor de inval niks mogen maken
Twentsch Land
Het punt is dat jij hem als een clown wilt zien !

Toch wel goed dat een keer iemand anders leider is dan iemand uit een ouderwets vast geroest systeem.

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:


Het punt is dat jij hem als een clown wilt zien !Toch wel goed dat een keer iemand anders leider is dan iemand uit een ouderwets vast geroest systeem.

Het punt is dat ik hem eerst niet als clown zag. En nu stel ik daar toch wel vraagtekens bij.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
Het punt is dat ik hem eerst niet als clown zag. En nu stel ik daar toch wel vraagtekens bij.

Er zijn meer dingen waar vraagtekens bij te zetten zijn.
Zoals hoe iemand die echt boer is de tijd heeft om zowat dag en nacht talloze reacties een op prikkebord te plaatsen
Om daarbij Poetin te vuur en te zwaard te verdedigen.
Verder lees ik net in Ref. Dagblad een artikel over dat Zelenski zich ontwikkeld tot een vastberaden oorlogsleider voor zijn land (van Floris Akkerman)
Wat betreft objectiviteit heb ik daar dan heel wat meer vertrouwen in .
+4
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
s

Ik heb al zo vaak geschreven dat ik geen boer ben maar wel opgegroeid op een boerderij. Om daar nou elke keer weer over te zeuren...
Ik verdedig Poetin niet. Ik probeer te verklaren waarom het zo gaat. Ik geef wel mijn mening.
Gerron
@Gerron Die quote ging een beetje mis. 😄
weurding
@Gerron wat voor werk doe je wel?
+1
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Gerron wat voor werk doe je wel?

Keyboard warrior 😄
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
Ik heb al zo vaak geschreven dat ik geen boer ben maar wel opgegroeid op een boerderij. Om daar nou elke keer weer over te zeuren...Ik verdedig Poetin niet. Ik probeer te verklaren waarom het zo gaat. Ik geef wel mijn mening.

Nou ik kan maar van een selectief aantal Topics wat reacties van lezen, en dan is mijn tijd echt op.
Want ik doe ook nog andere dingen.
Bij jouw blijkbaar niet? Wat je echt doet weet ik dus niet.
Bartlehiemboer
@Gerron Ik heb zijn acteerbeelden gezien en gezien hoe de bevolking in hem wel een president zag. In een paar jaar is hij van "jongetje" in man veranderd in mijn ogen. Ik waardeer zijn moed om zijn gezicht te laten zien om niet weg te lopen. Ons koningshuis had al in Engeland gezeten en Rutte ergens in een bunker. We zagen Zelensky van de week nog spreken op het Europese congres. Je zag hem nog zwaaien terwijl we weten dat hij (en zijn gezin) Misschien 1 deze dag vermoord wordt.... Respect voor deze man.
weurding
@Bartlehiemboer misschien dat het volk het spoor bijster was en toen maar voor zelensky kozen, maar was dat met trump niet deels net zo?
Twentsch Land
Spoor bijster denk ik niet .... ik denk dat de bevolking in de Oekraïne de jarenlange vastgeroeste systeem en beleid zat waren.

@weurding
+1
weurding
@Twentsch Land spoor bijster misschien niet, meer uit radeloosheid dan, en het is achteraf vrij goed uitgevallen😅
Bartlehiemboer
@weurding Ja, wij hebben familie in Amerika opgegroeid in Bartlehiem maar ze stemden destijds voor Trump. Wij wisten niet wat we hoorden. Op Trump stemmen??? Een totaal nieuwe wereld voor ons. Hiermee is de verdieping (voor ons) in politiek wel begonnen. En wat hebben we veel list en bedrog onderweg gezien/gelezen. Ja, door niet te weten wat wel te kiezen brengen wij maar een proteststem uit. Zo zal het in veel andere landen ook zijn gegaan. Moet toegeven dat ik de sfeer er omheen steeds grimmiger begin te vinden. Breng jij een proteststem uit? Dan mag jij niet meer meedoen aan het sociale leven. Mocht vandaag ook niet meer op Nu.nl reageren. Wilde uitleggen dat de linksen niet altijd gelijk hebben met hun natuurgedachtes en in dit geval de weidevogels. Ik kreeg een dikke streep door mijn account... Wat een wereld
weurding
@Bartlehiemboer ja, vrije meningsuiting wordt niet meer getolereerd
de Tank
@Gerron hij is het of niet, erover nadenken veranderd dat niet. Ik heb het idee dat het voor jou al vaststaat.
+1
Weidezicht
@Gerron wat loop je nu te raaskallen. Als hier destijds pim fortuin premier was geworden, ook een clown volgens tegenstanders, had dat toch geen vrijbrief voor de duitsers of belgen geweest om jouw en mij kapot te schieten?
Gerron
Quote Reactie van @Weidezicht:
Als hier destijds pim fortuin premier was geworden, ook een clown volgens tegenstanders, had dat toch geen vrijbrief voor de duitsers of belgen geweest om jouw en mij kapot te schieten?

Dat hangt van de situatie af.
Bennie Stevelink
@Gerron de ouders van Zelensky waren allebei wetenschappers. Zelf heeft hij rechten gestudeerd. Hoe kom je er bij dat hij niet snugger is?
Gerron
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:


@Gerron de ouders van Zelensky waren allebei wetenschappers. Zelf heeft hij rechten gestudeerd. Hoe kom je er bij dat hij niet snugger is?

Het woord "snugger" heb ik gebruikt bij de vergelijking met Forrest Gump. Dus niet bij Zelensky.
+3
JohnDeere7serie
@Gerron Zelensky, nu 44, won de presidentsverkiezingen in een aardverschuiving in 2019 nadat een groot deel van zijn campagne werd gefinancierd door een van de rijkste – en meest corrupte – oligarchen van Oekraïne , Igor Kolomoisky. Volodymyr Zelensky een van de populairste tv-komieken van Oekraïne. Hij speelde in een satirische tv-show en trad op in een gezelschap waar hij vijf minuten lang piano speelde met zijn penis.
+1
weurding
@JohnDeere7serie zolang zijn zaakje niet in beeld komt geloof ik er niet veel van, dit is al door zoveel mensen gedaan😁
+1
Achso
@Gerron gewoon democratie toch ..
😀
Gerron
@Achso Wel democratisch,niet slim.
Achso
@Gerron democratisch , gefinancierd door kolomoisky, die toevallig ook tv stations en banken bezit. Rara hoe kan het..
We zullen zien of Ukrainers wel zo blij zijn met hem als dit gedonder over is..
+2
Weidezicht
@Achso alles in oost europa is heel of half corrupt, dus eenieder die president had geworden, had ws wel met corruptie te maken gehad. Oekraine moet geholpen worden, en poetin terug in zijn hok. Daarentegen hoeven we nu niet, zoals von der leyen, uit een doort medelijden oekraine lid van de EU te maken. Daarvoor moet het er nog heel veel veranderen (of helemaal nooit lid worden, als dat ooit aan rusland beloofd is)
de Tank
@Weidezicht duurt sws jaren tot werkelijk toetreden.
jordi 1455
Ik heb er een hard hooft in dat de sancties Rusland zwaar zouden treffen, want het zou mij niet verbazen dat China Rusland financieel zal bijstaan.
+1
Twentsch Land
Dat kan maar dat doen ze niet voor niks....

@jordi 1455
robbies
@Twentsch Land de Europese oliemaatschappijen trekken zich terug uit Rusland. Hun deelnemingen daar zijn nu niks meer waard, dus moeten miljardenverlies incasseren. De Chinezen zullen wel instappen bij zo'n buitenkans om hun energiezekerheid vast te leggen. Welk probleem is dan opgelost?
Gerron
Quote Reactie van @robbies:
Europese oliemaatschappijen

Die hebben voor 49% Nordstream 2 gefinancierd.
robbies
@Gerron shell heeft zich al teruggetrokken uit Nordstream 2.
Weidezicht
@robbies wat is nu het probleem van die northstream? Er liggen tig pijpen vanaf rusland deze kant op, en we hebben dat russiche gas toch nodig. Wat is er dan specifiek aan deze leiding?
jordi 1455
@Weidezicht Het zou de Russische grip op de energievoorziening van Europa vergroten.
Gerron
Quote Reactie van @Weidezicht:


@robbies wat is nu het probleem van die northstream? Er liggen tig pijpen vanaf rusland deze kant op, en we hebben dat russiche gas toch nodig. Wat is er dan specifiek aan deze leiding?

Er wordt een vergoeding betaald als er gas over het grondgebied van een land gaat. Zo wil Estland dat de grens op zee verlegd wordt zodat ze toch nog van Nordstream kunnen profiteren. Amerika zegt dat ze tegen Nordstream 2 is omdat het de afhankelijkheid van Europa aan Russisch gas groter maakt. Dit is natuurlijk onzin want het gas komt nu gewoon over land (met vergoedingen) binnen. Westerse pesterijen.
Gerron
Gerron
Quote Reactie van @robbies:

@Gerron shell heeft zich al teruggetrokken uit Nordstream 2.

De pijpleiding is klaar en betaald.
Albert Altena
@Gerron Pijpleiding is niet klaar.
De kraan van financiering is stil gelegd.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Albert Altena:
Pijpleiding is niet klaar.

zijn wel klaar:

Hoe ver zijn ze met Nord Stream 2?

De leidingen liggen. De bouw begon in 2018 en werd afgelopen september afgerond. Alleen maakte de toezichthouder van de Duitse energiemarkt daarna bekend dat de betrokken bedrijven eerst volgens Duits recht georganiseerd moeten worden voordat de leiding in gebruik genomen mag worden.

Om de certificering rond te krijgen is een Duitse dochteronderneming opgericht voor Nord Stream 2. President Poetin benadrukte dat de verbinding klaar is voor gebruik en dat die de druk op de Europese gasmarkt met de huidige torenhoge prijzen kan verlagen. Maar een beslissing over de goedkeuring van de Duitse toezichthouder komt naar verwachting pas na juni dit jaar
Albert Altena
@cs-agrar De pijpleiding zou verder doorgetrokken worden.
Het Nederlandse bedrijf Iseleas? die de pijp legde heeft onder druk van Amerika dit afgebroken.
De motivatie van Amerika was. Wij zekers jullie helpen en jullie zelf Poetin financieren.
Dit kwam naar boven toen bleek dat Gasprom bijna geheel in handen was gekomen van Poetin zelf met zijn naaste vazallen
Gerron
Quote Reactie van @Albert Altena:
@cs-agrar De pijpleiding zou verder doorgetrokken worden.Het Nederlandse bedrijf Iseleas? die de pijp legde heeft onder druk van Amerika dit afgebroken.De motivatie van Amerika was. Wij zekers jullie helpen en jullie zelf Poetin financieren.Dit kwam naar boven toen bleek dat Gasprom bijna geheel in handen was gekomen van Poetin zelf met zijn naaste vazallen

Als je het nieuws van de laatste 2 jaren ff vergeet dan heb je gelijk.
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
@cs-agrar De pijpleiding zou verder doorgetrokken worden.Het Nederlandse bedrijf Iseleas? die de pijp legde heeft onder druk van Amerika dit afgebroken.De motivatie van Amerika was. Wij zekers jullie helpen en jullie zelf Poetin financieren.Dit kwam naar boven toen bleek dat Gasprom bijna geheel in handen was gekomen van Poetin zelf met zijn naaste vazallen

Nederlands-Zwitserse bedrijf was dat, al weer een paar jaar geleden.
De VS hadden groot gelijk, vooral Duitsland was bijzonder afhankelijk geworden.
Zijn ze intussen ook wel achter gekomen
nu.nl/economie/6186589/…
Afhankelijkheid van een schurkenstaat, dat moet je nooit willen.
Achso
@arie.j nee nu van US en China. Tel uit je winst
achterhoeker2
@Achso De VS is een goed functionerende democratie, ze hebben Trump gekozen en weer weggestemd. Waarom ben jij de spreekbuis van poetin?
Waarom is alles wat de VS doet slecht, en waarom zit jij steeds te hammeren op toegeven aan Rusland.
Rusland valt een kleiner buurland binnen en jij wil meteen capituleren.
+2
Achso
@achterhoeker2 helemaal geen spreekbuis. Ik wil die oorlog niet! Het had niet mogen gebeuren. Daar loopt het Brusselse rapalje voor. Dat we niet nog een keer in de shit zitten. Snap dat dan!
We hebben ukrainian vrienden met een meisje van 8 vast zitten in Kyiv. Het frusteert de tenen uit.
En dan EU maar blaten en meer olie op het vuur gooien. En nee Putin had niet moeten invallen en EU moet ophouden te etteren overal!
Ik word daar woest van.
Gerron
Quote Reactie van @Achso:
@achterhoeker2 helemaal geen spreekbuis. Ik wil die oorlog niet! Het had niet mogen gebeuren. Daar loopt het Brusselse rapalje voor. Dat we niet nog een keer in de shit zitten. Snap dat dan!We hebben ukrainian vrienden met een meisje van 8 vast zitten in Kyiv. Het frusteert de tenen uit.En dan EU maar blaten en meer olie op het vuur gooien. En nee Putin had niet moeten invallen en EU moet ophouden te etteren overal!Ik word daar woest van.

De mensen die Oekraine steunen geven niks om de mensen daar. Hoeveel mensen moeten er dood voordat de oorlog stopt? Dat het westen schade wil toebrengen aan de Russen snap ik wel. Maar wat gebeurt er ondertussen met de mensen in Oekraine?
de Tank
@Achso sterkte
Achso
@de Tank niet voor mij. Ik hoop dat de jonge familie, onze goede vrienden, de komende dag overleefd. Zo simpel ligt het
Bennie Stevelink
@Achso hoeveel landen en volkeren wil jij opofferen en verraden om Poetin te vriend te houden?
Gerron
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
hoeveel landen en volkeren wil jij opofferen en verraden om Poetin te vriend te houden?

Hoeveel landen en volkeren wil jij opofferen en verraden om Poetin vijand te houden?
+1
Achso
@Bennie Stevelink schei toch uit man. Niks maar dan ook niks heb je van de betogen gesnapt. Niks.
Je doet exact hetzelfde met de LTO betogen. Ga maar cursus volgen: begrijpend lezen
Hoeveel mensen moeten er sterven voor het EU geetter?
+2
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j nee nu van US en China. Tel uit je winst

De bevrijding en welvaart na de 2e wereldoorlog was in West Europa voor een groot gedeelte aan de VS te danken.
Die hebben ons nooit verdrukt of uitgebuit. In tegendeel via de Marshall hulp werd met giga bedragen aan giften hier de boel weer opgebouwd
Oost-Europa, daar kwam het van Rusland, en die hebben er alleen armoede en onderdrukking van hun oosterbuur gehad
Maakt jou geen verschil zo te horen.
Achso
@arie.j even feiten checken: The largest recipient of Marshall Plan money was the United Kingdom (receiving about 50% of the total), but the enormous cost that Britain incurred through the "Lend-Lease" scheme was not fully re-paid to the US until 2006.[4] The next highest contributions went to France (8%) and West Germany (12%). Some eighteen European countries received Plan benefits.[5] Although offered participation, the Soviet Union refused Plan benefits, and also blocked benefits to Eastern Bloc countries, such as Romania and Poland.[6] The United States provided similar aid programs in Asia, but they were not part of the Marshall Plan.[C]

Its role in the rapid recovery has been debated. The Marshall Plan's accounting reflects that aid accounted for about 3% of the combined national income of the recipient countries between 1948 and 1951,[7] which means an increase in GDP growth of less than half a percent.[8]
+1
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j even feiten checken: The largest recipient of Marshall Plan money was the United Kingdom (receiving about 50% of the total), but the enormous cost that Britain incurred through the "Lend-Lease" scheme was not fully re-paid to the US until 2006.[4] The next highest contributions went to France (8%) and West Germany (12%). Some eighteen European countries received Plan benefits.[5] Although offered participation, the Soviet Union refused Plan benefits, and also blocked benefits to Eastern Bloc countries, such as Romania and Poland.[6] The United States provided similar aid programs in Asia, but they were not part of the Marshall Plan.[C]Its role in the rapid recovery has been debated. The Marshall Plan's accounting reflects that aid accounted for about 3% of the combined national income of the recipient countries between 1948 and 1951,[7] which means an increase in GDP growth of less than half a percent.[8]

Dat jij zo snel engels kunt typen bestaat niet, dus is gekopieerd
Vermeld dan de bron , maar zoek eerst wat nederlands.
Overigens de boeren inNederland krijgen toen ook er wat geld uit.
Verder heeft eindeloze discussie hierover weinig zin.
Het is gewoon een feit, dat de VS in in samenwerkuiing '"De Gealieerden" die West Europa en ook Nederland werkelijk bevrijden.
En dat in Oost-Europa er voor vele tientallen jaren een bezetting door Rusland (streng gecontroleerden vriendjes) voor in de plaats kwam.
Hier kwam bevrijding , daar kwam de knoet.
Wil je het verschil nog groter?
+1
Achso
@arie.j waar het om gaat is dat je je aan feiten moet houden. US en Canada hebben Europa bevrijdt maar dat ging nooit zonder de gigantische offers die Russia heeft geleden.
Daarna hebben ze er een bende van gemaakt.
Maar wat tig jaar geleden is gebeurd mag en kan geen leidraad zijn voor nu.
Nogmaals, ik wil die oorlog niet, niet in Ukraine en niet in mijn achtertuin of voortuin.
We mogen met zijn allen hier de politieke leiders op aanspreken.
En bij verdere voorkomen van escalatie hoort geen gebler van Von Der Leyen.
Zij speelt risk over de ruggen van de Ukrainers en misschien wel ons!
En als je dan toch graag dapper wilt zijn: Amsterdam Warsaw Lviv, Kyiv. Net voor de Dnepr linksaf en je bent op Maidan.
Succes!
+1
j h p
@Achso idd ik snap die vd Leyen ook niet, een valse hond moet je niet aan de staart of oren trekken, zullen (hadden) ze anders aan moeten pakken en deze heeft ook nog kernwapens.
achterhoeker2
@j h p Een valse hond moet een muilkorf en anders een spuitje.
+4
weurding
@achterhoeker2 dat wilden ze ons ook 2 jaar lang aandoen😳🤭
Albert Altena
@weurding Die spuitjes kun je niet met elkaar vergelijken.
Al voorkomen ze allebei wel een ramp.
weurding
@Albert Altena had ik wel van jou verwacht 😉
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Albert Altena:
Al voorkomen ze allebei wel een ramp

een te grote mensheid?
+1
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j waar het om gaat is dat je je aan feiten moet houden. US en Canada hebben Europa bevrijdt maar dat ging nooit zonder de gigantische offers die Russia heeft geleden.Daarna hebben ze er een bende van gemaakt.Maar wat tig jaar geleden is gebeurd mag en kan geen leidraad zijn voor nu.Nogmaals, ik wil die oorlog niet, niet in Ukraine en niet in mijn achtertuin of voortuin.We mogen met zijn allen hier de politieke leiders op aanspreken.En bij verdere voorkomen van escalatie hoort geen gebler van Von Der Leyen.Zij speelt risk over de ruggen van de Ukrainers en misschien wel ons!En als je dan toch graag dapper wilt zijn: Amsterdam Warsaw Lviv, Kyiv. Net voor de Dnepr linksaf en je bent op Maidan.Succes!

Ach hou toch op met de onzin.
Eerst hebben de Russen gemene zaak met Hitler gemaakt en Finland aangevalen
Daar hebben ze toen een groot stuk van bezet en houden ze nog steeds als ingepikt
Polen toen lafhartig aangevallen met Hitler samen
En een groot deel van het vooroorlogse Polen nog steeds bezet en ingepikt
Toen Hitler zo dom was dat hij dacht heel Rusland erbij te pakken hebben de Russen hem er uiteindelijk uitgegooid
Maar dat was hun eigen strijd
Het ging wel met Amerikaanse steun overigens, want die leverden veel militaire goederen (tenkosten van veel verliezen bij de aanvoer) De VS en geallieerden hadden natuurlijk belang dat demoffen het daar zouden verliezen.
Toen hebben de Sovjets in Oost-Europa er de moffen uitgegooid.
Maar in plaats van bevrijding kwam er door hen een nieuwe bezetting
=
Verder ophouden met die EU onzin, speelt geen enkel rol. Zou altijd een kwestie van jaren zijn.
Oekraine zou trouwens nooit lid hebben kunnen worden als je de voorwaarden een beetje kent. .
Het is enkel morele steun
Oeikraine is over een hooguit een paar weken bezet gebied.
+1
Achso
@arie.j EU is voor jouw onzin. Daar denke andere landen toch wat anders over.
We komen er toch niet uit. Dus je zal wel gelijk hebben.
Wat iedereen wel eens in gedachten mag houden voordat je zondag in de kerk zit, dat de witte boorden criminelen ongeveer 200 mln mensen in een afgrond storten.
Bravo!
+1
achterhoeker2
@arie.j Zo is het, europa en m.n Duitsland heeft decennia geprofiteerd van de VS die mochten overal de kastanjes uit het vuur halen .
Nu europa een economische supermacht is (danzij de EU) hoort daar ook een leger bij dit alles in NATO verband.
jordi 1455
Quote Reactie van @robbies:
@Twentsch Land de Europese oliemaatschappijen trekken zich terug uit Rusland. Hun deelnemingen daar zijn nu niks meer waard, dus moeten miljardenverlies incasseren. De Chinezen zullen wel instappen bij zo'n buitenkans om hun energiezekerheid vast te leggen. Welk probleem is dan opgelost?

Het ergste van alles is dat die clown in het witte huis het moeilijker wilt maken om gas en olie op te pompen in de VS, maar wel bij opec bedelen dat zij meer op pompen en valt de Russische energiesector niet onder de sancties.
nytimes.com/2022/02/…
forbes.com/sites/arielcohen/…
npr.org/2022/02/…
cs-agrar
@jordi 1455 en dan heeft die mafkees in witte huis bij een evt crisis nog wel mooi zn eigen voorraad..
Twentsch Land
Je zult wel bedoelen dat de Rus dan via die weg zijn geld beurt.

Vandaag nog niet en morgen ook nog niet .... dat duurt nog wel even voordat het een lijn en pijp daar heen heeft. Aanleg kost nog even het nodige ... @robbies
robbies
@Twentsch Land dat bedoel ik niet. Ik vraag me af of het wenselijk is dat de Chinezen een grotere grip krijgen op de oliemarkt.
Achso
@robbies EU is te dom om dat te zien. Wie zit er ook.. niks.
Gerron

Engelse ondertiteling.
Wat een humor hebben ze daar!
Gerron
weurding
Wassen beelden museum in Frankrijk loopt nu ook kans op represailles, ze hebben Poetin onthoofd en in de kast gezet🤭
Jhannes
@weurding toch wel met de guillotine dan?
Albert Altena
@weurding Grote duim?
Zou niet netjes zijn. Dan maar achter de gordijnen zetten.
weurding
@Albert Altena eigenlijk kan ik me er niks bij voorstellen, komen genoeg portretten voorbij in krant en op tv, snap best dat je je er wat aan ergert, maar dat zal wel opgaan voor meer wassen beelden
Gerron
Aan iedereen die vindt dat Oekraine door moet vechten en geen redelijke onderhandelingen moet doen. Had NL in het begin van WO2 door moeten vechten? Er waren mensen die dat wel wilden. Maar de toenmalige regering heeft de keus gemaakt om te capituleren. Was dat fout?
Albert Altena
@Gerron En wat voor verschil ontstond daaruit.
Verzet, tewerkstelling en joden vervolging stopte niet.
Gerron
@Albert Altena Had NL wel of niet moeten doorvechten?
Albert Altena
@Gerron Natuurlijk niet. Ze konden helemaal niet vechten. Er was niets.
Maar verdween daarmee alle bezetting en vervolging? Nee dus.
Gerron
Quote Reactie van @Albert Altena:
Natuurlijk niet. Ze konden helemaal niet vechten. Er was niets.

Beetje respect voor die mensen a.u.b.
Maar met jouw redenatie hadden de bombardementen op de steden voorkomen kunnen worden als er eerder was gecapituleerd.
Albert Altena
@Gerron Dat probeer ik uit te leggen.
Had niets uit gemaakt.
Bennie Stevelink
@Gerron als Oekraïne capituleert wie is er dan aan de beurt? Estland, Letland, Litouwen, Finland, Moldavië of Polen? Waar stopt dit? En hoe stopt het?
Gerron
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:


@Gerron als Oekraïne capituleert wie is er dan aan de beurt? Estland, Letland, Litouwen, Finland, Moldavië of Polen? Waar stopt dit? En hoe stopt het?

Dat zien we dan wel weer.
Albert Altena
@Gerron Je ziet toch ook wel dat dezelfde strategie gepleegd wordt dan met de Krim.
Wie volgt is dan toch redelijk aan te nemen.
Gerron
Quote Reactie van @Albert Altena:


@Gerron Je ziet toch ook wel dat dezelfde strategie gepleegd wordt dan met de Krim.Wie volgt is dan toch redelijk aan te nemen.

Voorstel: Je geeft Poetin een deel van Oekraine. Alle mensen die in dat deel niet willen wonen mogen verhuizen. Je houdt alle sancties in stand. (En dan bewapen je Oekraine zo zwaar dat ze zelf de verloren gebieden weer terug verovert. Niet aan Poetin vertellen hoor!)
+1
Albert Altena
@Gerron Ga er heen en overleg dit lachertje
+1
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
Voorstel: Je geeft Poetin een deel van Oekraine. Alle mensen die in dat deel niet willen wonen mogen verhuizen. Je houdt alle sancties in stand. (En dan bewapen je Oekraine zo zwaar dat ze zelf de verloren gebieden weer terug verovert. Niet aan Poetin vertellen hoor!)

En jij denkt dat Poetin wil onderhandelen? Het dictaat is gewoon: Regeringswisseling, en een stel van ons , die wij aanwijzen daar aan de macht.
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
En jij denkt dat Poetin wil onderhandelen?

Kort na de inval riep Poetin Oekraine op om de wapens neer te leggen en te onder handelen. Oekraine weigerde.
Daarna zijn er wel onderhandelingen geweest maar Oekraine wilde geen compromis.
Daarna wilde Poetin niet meer onderhandelen omdat het toch niets oplevert.
Daarna gingen de bombardementen door en toen wilde Oekraine pas onderhandelen als er een wapenstilstand kwam.
Die Zelensky geeft niet zo veel om de slachtoffers.
+4
Twentsch Land
Hoe heb je het er toch mee !

De Rus is Oekraïne aangevallen en niet andersom ...... maar blijkbaar vind jij het normaal dat de Rus aanvalt ...... alle doden en gewonden zowel in de Oekraïne als in Rusland heeft Poetin samen met de verantwoordelijke leger officieren op zijn en hun naam staan.

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:
oe heb je het er toch mee !De Rus is Oekraïne aangevallen en niet andersom ...... maar blijkbaar vind jij het normaal dat de Rus aanvalt ...... alle doden en gewonden zowel in de Oekraïne als in Rusland heeft Poetin samen met de verantwoordelijke leger officieren op zijn en hun naam staan.

Ik probeer te verklaren hoe deze situatie is ontstaan en hoe het nu gaat. Ik vind deze situatie niet normaal. Ik weet wel dat Oekraine geen NAVO lid moet worden want dat land stort ons dan in de derde wereldoorlog. De scheiding tussen goed en kwaad is niet zo simpel. Probeer eens wat minder te haten en gewoon logisch na te denken.
Twentsch Land
Haat heb ik niet, en heb net voor de oorlog begon al hier geschreven dat de of een oplossing kon zijn dat de NAVO en Amerika geen wapens plaatsen in de Oekraïne en dat de Oekraïne wel Europese voordelen zou mogen krijgen.

Maar wat nu gaande is dat had Poetin nooit mogen doen.

Hij moet direct weg daar en in eigen land direct worden afgezet en vervolgens naar het tribunaal in den haag.

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Hij moet direct weg daar en in eigen land direct worden afgezet en vervolgens naar het tribunaal in den haag.

Weet je zeker dat zijn plaatsvervanger het voor de wereldvrede beter gaat doen?
+2
Twentsch Land
Kan een plaatsvervanger het veel slechter doen ?

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:


Kan een plaatsvervanger het veel slechter doen ?

Je hebt over deze reactie maar een paar seconden nagedacht. Overmand door emotie vergat je gewoon even de geschiedenis van de afgelopen 100 jaar.
Je zou er een tijdje over na kunnen denken en dan iets kunnen plaatsen waaruit blijkt dat je toch nog redelijk logisch kan nadenken.
+2
Twentsch Land
Goh wat een wijs antwoord zonder inhoud.

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:


Goh wat een wijs antwoord zonder inhoud.

Zelfs het nadenken lukt dus niet. Jammer.
+1
Bennie Stevelink
@Gerron een aantal belangrijke gebeurtenissen van de laatste honderd jaar die je moet kennen om het Rusland-buurlanden conflict te kunnen begrijpen: de aanval en poging tot totale verovering van Finland in 1938, de verovering en later annexatie van Letland, Estland en Litouwen in overleg met Hitler. Vooral in Estland heeft Rusland geprobeerd de nationale indentiteit geheel uit te wissen. De aanval op Polen in samenwerking met Hitler. De genocide op het platteland van Oekraïne door een opzettelijk veroorzaakte hongersnood.

De buurlanden voelen zich allemaal bedreigt en zoeken veiligheid in het westen. Dat wordt door Poetin uitgelegd als een bedreiging voor Rusland wat natuurlijk volkomen onzin is want niemand gaat de grootste kernmacht van de wereld aanvallen. Het gaat Poetin in werkelijkheid om een machtspositie in de wereld.
+1
Weidezicht
@Gerron denk je dat poetin echt wil onderhandelen? Dat is alleen voor de buhne. Ik kon eigenlijk niet geloven dat hij uberhaupt zo aanvallen en vond het van amerika maar opruiend gedrag. Maar hij doet het echt. En nu acht jij zelensky verantwoordelijk omdat die zich niet direct overgeeft? Ik ben dolblij dat ik niet in zijn schoenen sta, maar je direct overgeven zou ik ook moeilijk vinden. Poetin schiet al die mensen kapot. Dat doet hij en niemand anders.
Gerron
Quote Reactie van @Weidezicht:


@Gerron denk je dat poetin echt wil onderhandelen? Dat is alleen voor de buhne. Ik kon eigenlijk niet geloven dat hij uberhaupt zo aanvallen en vond het van amerika maar opruiend gedrag. Maar hij doet het echt. En nu acht jij zelensky verantwoordelijk omdat die zich niet direct overgeeft? Ik ben dolblij dat ik niet in zijn schoenen sta, maar je direct overgeven zou ik ook moeilijk vinden. Poetin schiet al die mensen kapot. Dat doet hij en niemand anders.

@Weidezicht en @duitser Jullie gaan hier totaal voorbij aan de burgeroorlog en andere conflicten.
Poetin wil een snelle overwinning maar hij hoeft niet het hele land. Het zou mooi zijn als Oekraine op een normale manier zou onderhandelen.
Kijk eens goed naar die Zelensky. Denk er een snorretje bij van iemand die in een bunker in Berlijn zat. Maar zolang het volk steun van het westen krijgt blijven ze doorvechten.
+3
weurding
@Gerron je kan Poetin ook zo'n snorretje opplakken, past beter bij zijn daden ook
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Gerron je kan Poetin ook zo'n snorretje opplakken, past beter bij zijn daden ook

Dat kan. Poetin is inderdaad diegene die aangevallen heeft.
Maar ik kijk naar het gedrag van Zelensky. Wat is in dit geval het beste voor de Oekrainers?
En als ze zich nou niet overgeven en het hele land is kapot/overgenomen. Wat dan?
+3
weurding
@Gerron je moet strijden waarvoor of waarin je gelooft, dat is aan hunzelf, ze worden niet gedwongen
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Gerron je moet strijden waarvoor of waarin je gelooft, dat is aan hunzelf, ze worden niet gedwongen

Een mooie beschrijving van de nadagen van het derde rijk.
+1
weurding
@Gerron zelenski is niet gevlucht, Poetin valt daar binnen, volk verzet zich met hand en tand, Duitsers vielen hier ook binnen, verzet was van korte duur, echter stopte het moorden niet na bezetting
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Gerron zelenski is niet gevlucht, Poetin valt daar binnen, volk verzet zich met hand en tand, Duitsers vielen hier ook binnen, verzet was van korte duur, echter stopte het moorden niet.

Ik bedoel de laatste dagen van de oorlog. Hitler zat in die bunker. En weigerde capitulatie.
+1
weurding
@Gerron snap je even niet, Hitler was de aanvaller, niet verdediger
Gerron
Quote Reactie van @weurding:
Hitler was de aanvaller, niet verdediger

Aanvaller of verdediger maakt niet uit. Het gaat om de situatie van de verliezende partij. Niet om wie moreel het beste is. Gewoon kijken naar wat op dat moment het beste is voor het volk.
weurding
@Gerron is de verliezende partij al bekend?
Gerron
Quote Reactie van @weurding:
@Gerron is de verliezende partij al bekend?

Nee.
Nevergiveup
@weurding Heel eigenaardig dat er nog niet één voertuig van die 60km lange colone geraakt is , zover we weten

Het staat (nog) uit berijk van artillerie , maar un het oog voor drones , raketten , bommewerpers , straaljagers.

Hoorde onlangs dat F35 oncontroleer baar werden vlak bij Rusische grens , geheim wapen ?

Zou er een elektromagnetische / magnetron bestaan die het nagenoeg onmogelijk maakt zo'n konvooi te raken ? Alleen artillerie zou dan nog kunnen werken.
weurding
@Nevergiveup klopt, en die 20 km hadden ze ook al lang kunnen afleggen,, of ze moeten de brandstof verkocht hebben😁
+2
Nevergiveup
@weurdinggeef die soldaten nog gelijk ook met deze prijzen , laat hem barsten die putin 😜
+3
duitser
@Gerron Poetin heeft niets te willen. Het is zijn land niet. Als hij zijn volk in Oekraïne wil beschermen zoals hij het noemt dan laat ie ze terug komen in zijn eigen land. Dan zorg je dat je daar plek voor hun hebt.
de Tank
@duitser lijkt mij de enige juiste weg.
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Strategische zit er niks in de landen die je noemt , realistisch is dat hij ergens met een gedeelte van Oekraïne heeft wat hij wil , al is de vraag hoe je dat dan oplost , met buffer zone ?

Iedereen die denkt dat hij nog een land of wat wil bezetten doet dit alleen om het in de hoofden van andere mensen te laten escaleren , vang te maken , alles te kunnen veroorloven , de gedachte slaat gewoon nergens op.
+7
weurding
Best wel beangstigend, iedereen die een beetje ee andere mening heeft aangaande Poetin wordt al terechtgesteld , van de vloer geveegd en uitgemaakt voor wappies, ben tegen Poetin laat dat duidelijk zijn, maar wat een agressie en korte lontjes, ook hier op prikkebord
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
Best wel beangstigend, iedereen die een beetje ee andere mening heeft aangaande Poetin wordt al terechtgesteld , van de vloer geveegd en uitgemaakt voor wappies, ben tegen Poetin laat dat duidelijk zijn, maar wat een agressie en korte lontjes, ook hier op prikkebord

Laten we ons dan vooral niet druk maken over een groot land in Europa dat met grof oorlogsgeweld door een groter buurland wordt aangevallen .En vervolgens onder de dictatuur komt.😒
Jij mag dan misschien denken dat het meevalt . En Poetin nog wat vertrouwen ,en je er niet erg druk over te maken.
De werkelijkheid zie ik toch anders. De gevolgen zijn groot.
+1
weurding
@arie.j waar lees jij dat ik denk dat het meevalt? Dat doet het niet en daar heb ik het niet eens over. leer eerst maar eens begrijpend lezen
+2
jordi 1455
Quote Reactie van @weurding:
Best wel beangstigend, iedereen die een beetje ee andere mening heeft aangaande Poetin wordt al terechtgesteld , van de vloer geveegd en uitgemaakt voor wappies, ben tegen Poetin laat dat duidelijk zijn, maar wat een agressie en korte lontjes, ook hier op prikkebord

Als men ziet wat in Oekraïne gebeurt doet het de emoties hoog oplopen, dat verklaard een hoop.
weurding
@jordi 1455 ja, maar er zijn er ook die elkaar daardoor online de oorlog verklaren😏
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@jordi 1455 ja, maar er zijn er ook die elkaar daardoor online de oorlog verklare

O, hier op het op het prikkebord?, zet dat er dan bij
Al je ziet wat er in Oekraïne gebeurd is het verder abnormaal als het je emotie niet raakt.
weurding
@arie.j begrijpend lezen jonguh, stond er zelfs bij, (je hebt het nog gequote ook) maar je mag nog al graag eens een ander zijn uitspraken een draai naar jou hand geven, in Rusland werd je daar voor opgepakt.... 🤭
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j begrijpend lezen jonguh, stond er zelfs bij, (je hebt het nog gequote ook) maar je mag nog al graag eens een ander zijn uitspraken een draai naar jou hand geven, in Rusland werd je daar voor opgepakt.

lezen gebeurt inderdaad wel eens te snel,
Nu ik nalees stond er aan het eind, (komma) ook op het prikkebord.
Eerst dus elders?
weurding
@arie.j staat ook in je 1e reactie / quote van mij, dus echt niet veranderd, lees het maar terug
jordi 1455
@weurding Het probleem is dat in tijden van oorlog de waarheid het eerste slachtoffer is en dat beide zijden denken dat zij het bij het rechte eind hebben en niets fout hebben gedaan.
Gerron
Ik zie nu net op het NOS nieuws van 20.00 een verhaal van een Oekrainse vluchtelinge die een beetje Nederlands kan omdat ze hier op vakantie is geweest. Dat is het verhaal wat de NOS vertelt.
Het maakt mij niet uit wat ze hier heeft gedaan. Prostitutie of gewoon legaal werk. Ik wil gewoon de waarheid op het nieuws. Geen onzin.
+1
Twentsch Land
Jij hebt helemaal niks te maken met een prive situatie van een persoon.

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:


Jij hebt helemaal niks te maken met een prive situatie van een persoon.

Inderdaad. Als de NOS nou gewoon had gezegd dat ze hier gewerkt heeft dan had ik mijn vorige reactie niet geplaatst.
+1
Twentsch Land
Zowel zij als de NOS hoeven jou beslist niet te vertellen waarom ze hier was .... en dan het voorbeeld wat je noemt ( geeft ook wel gelijk iets aan ) misschien is haar zus of een vriendin wel getrouwd met een Nederlandse man !

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:


Zowel zij als de NOS hoeven jou beslist niet te vertellen waarom ze hier was .... en dan het voorbeeld wat je noemt ( geeft ook wel gelijk iets aan ) misschien is haar zus of een vriendin wel getrouwd met een Nederlandse man !

Zeg dat dan op het nieuws. Geen onzin.
+2
Weidezicht
@Gerron dat viel mij ook op. De ene sprak nederlands omdat ze hier paar keer op vakantie was geweest, de andere was toevallig op vakantie in nederland zonder hasr 7 jarige zoon. Jaja. MAAR, dat doet uiteindelijk niet ter zake. Ze zijn niet van weelde hier of in de prostitutie of zwart aan het werk of wat dan ook. Dus wil zeker niet ruilen.
grös
@Weidezicht
Hoorde ook van Oekraïense melk(st)ers in Denemarken die naar huis moesten om hun kinderen of familie op te halen, ik weet niet of we die in Nederland ook hebben maar DK is heel veel Oekraïners als melker, of dat nou onder het mom van vakantie of met een werkvergunning weet ik niet precies.
de Tank
@grös maakt dat wat uit?
grös
@de Tank
Goeiemorgen
de Tank
@grös Kan met werkvergunning.
Vdejong
Als ik al de reacties zo lees, wordt hier ook oorlog gevoerd; een verbale strijd. 🤔

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland en poetin geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!