Chocomel en Fristi worden waarschijnlijk duurder door hogere grondstofprijzen



Quote:
Doordat de grondstofprijzen maar blijven oplopen, zullen prijsverhogingen onvermijdelijk zijn, schrijft zuivelconcern FrieslandCampina in zijn jaarrapport. Het bedrijf achter onder meer Mona, Chocomel en Fristi moet hogere melkprijzen aan boeren betalen en ziet het omgaan met de hoge inflatie dit jaar als de "belangrijkste uitdaging" om zijn resultaat op peil te houden.

Deel dit topic

Reacties

Bartlehiemboer
Dit topic even ter informatie. Ben wel benieuwd hoe supermarkten, consumenten, en andere melkfabrieken hier op gaan reageren...
+1
KOC1981
Hopelijk door allemaal te beamen dat een prijsverhoging noodzakelijk is, en de daad bij het woord te voeren.
Is in ons aller voordeel.
boer.
@KOC1981 10 cent verhoging = 1cent voor de boer en 9 cent voor AH
Ted6
Hoeveel % van de melk gaat er dan eigenlijk in de Mona, Chocomel en Fristi ?
+1
BertK
@Ted6 Genoeg om een betere melkprijs voor te willen krijgen. Prima product wat zijn geld waard is.

Alle Campina producten trouwens.
Ted6
@BertK Ik twijfel er niet aan dat het goede producten zijn, die natuurlijk een betere melkprijs waard zijn, maar ik vind de kop wel apart door een paar namen te noemen die maar een gering percentage van het volume uitmaken.
Het zet meer zoden aan de dijk als je voor de grondstof van kaas en consumptiemelk en yoghurt een hogere prijs betaalt, lijkt mij.
KOC1981
@Ted6 denk dat het meer op neer komt als zijnde dat de topman van Rfc heeft in de persbabbel gezegd dat zijn grootste uitdaging voor het komende jaar is de gestegen prijzen (over de hele linie en niet alleen van melk, van alles) door te berekenen. Een journalist vertaald dit dan in een sprekende titel, met bekende merken voor de Nl consument, worden duurder.
labella
@BertK Weinig Nederlandse melk, volgens mij wordt die chocomel in Belgie gemaakt en de Mona toetjes grotendeels in Duitsland
KOC1981
@labella alle niet pp melk hier in de regio gaat ook naar Belgie, en al is het Duitse of Belgische melk, dat doet totaal niet ter zake. punt is dat de consument er niet aan ontkomt dat RFC en hopelijk dus ook de concullega's de prijzen massaal verhogen.
Limburgs boertje
Ja zeker sancties zijn al aant werken ga zo door Rutte ruim de boeren maar op Kaag wil graag in Oekraïne boeren. hier in NL moeten de sukkels weg pesten
cs-agrar
Quote Reactie van @Limburgs boertje:
Kaag wil graag in Oekraïne boeren.

poetin ff bellen, die helpt je daar wel ff op weg
Limburgs boertje
@cs-agrar in de 2de kamer zijn ze er ook al over het aant hebben de GRAAN schuur haha

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , zuivelconcern en inflatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0