Onderzoek rol dubbeldoelkoe bij natuurinclusieve landbouw

Welke kenmerken en eigenschappen van koeien zijn essentieel in een natuurinclusieve kringlooplandbouw? Welke runderrassen zijn hiervoor het meest geschikt of hebben toegevoegde waarde? Het project 'Dubbeldoel Natuurlijk' zoekt antwoorden op deze vragen.

Deel dit topic

Reacties

+2
producent
Werkgevers kunnen niet aan goede werknemers komen, terwijl er overduidelijk te veel ambtenaren zijn.
Laat er daar van maar een groot deel de natuurgebieden bij gaan houden, wordt de natuur misschien beter van maar zeker die ambtenaren. Kunnen wij wij ons weer met voedsel produceren bezig houden.
Farma_boerke
Mogen ze wel opschieten, de meeste dubbeldoelrassen raken bedreigd (stichting zeldzame huisdieren heeft wel een lijst) of sterven uit (qua zuiverheid).
Utzalwal
@Farma_boerke . Helaas heb je gelijk. Het is jammer (of gelukkig) dat het MRIJ ras nog niet bij de zeldzame rassen behoort. De andere rassen als blaarkop, FH en andere kleine rassen krijgen per raszuiver melkgevend dier een bonus van ruim € 150 voor het in stand houden van het ras.
Utzalwal
@Farma_boerke En inteelt is dus een groot risico.
+1
diekman
Het stikt er van de onderzoekers

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw en koeien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN