Nooit eerder zo veel stormschademeldingen: minstens half miljard euro schade

De stormschade van de afgelopen dagen bedraagt ruim een half miljard euro. Nooit eerder kregen verzekeraars in krap een week tijd zo veel schademeldingen, meldt het Verbond van Verzekeraars (VV).
Sinds vorige week woensdagavond kreeg Nederland te maken met stormen Dudley, Eunice en Franklin. Alleen al Eunice was de zwaarste storm van de afgelopen vier jaar. Zeker vier mensen kwamen als gevolg van deze storm in Nederland om het leven. In combinatie met de twee andere stormen was de schade aan huizen, voertuigen, ondernemingen en andere bezittingen volgens verzekeraars enorm.
Ook vandaag veroorzaken omgevallen bomen averij en leed, zoals op deze begraafplaats in Brabant:
Het genoemde schadebedrag kan nog verder oplopen; de VV houdt rekening met vertraging aangezien er zo veel telefoontjes en mails zijn binnengekomen. "Ook de komende dagen blijft het flink waaien en door losgeraakte bomen kan er nog vervolgschade komen", zegt een woordvoerder.
Nooit eerder zes stormdagen
Vandaag is het de zesde stormdag op een rij en dat is volgens Weerplaza nooit eerder voorgekomen in de metingen. Vijf dagen op een rij stormachtig weer was het vorige record, dat stamt uit 1979. Het waait ook vandaag hard, maar naar verwachting wel een stuk minder heftig dan de afgelopen dagen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land.
Verspreid over het hele land leidde de harde wind de afgelopen dagen tot omgewaaide bomen, takken en dakpannen. In uitzonderlijke gevallen scheurde bij hele huizenblokken het dak eraf, zegt de VV. De dodelijke slachtoffers werden geraakt door omvallende bomen, of waren als automobilist op stormschade op de weg gebotst.
Ook buiten Nederland hebben de stormen huisgehouden. Zo claimde Eunice in Europa bij elkaar minstens dertien levens.
In deze video krijg je een impressie van de ravage die Eunice in Nederland heeft aangericht:

Deel dit topic

Reacties

George
Het was ook vreselijk weer en afgelopen nacht weer , met windstoten , onweer en hagel en heel veel regen.
+2
demelkboer
@George het scheelde dat alles wat kapot kan waaien al kapot was
+1
JohnDeere7serie
Schadebedrag records zullen altijd gebroken worden doordat er steeds meer mensen wonen = meer spullen en doordat dezelfde balk hout en dezelfde dakpan steeds duurder worden.
labella
@JohnDeere7serie De bouwmaterialen zijn schrikbarend duur geworden, vanmorgen 8 golfplaten opgehaald en moest even 186 euro aftikken.
Kars
@labella vorige week ook enkele lichtplaten gehaald. Ga nergens over die prijzen.
Mh12
@labella had ik nog wel paar voor je liggen. Voor niks....
Cowboy3
Quote Reactie van @Mh12:
Voor niks....

En niet van die zwarte kartonnen platen maar nog met echte asbest erin 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's record , europa , bomen , schade , dak , stormschade , 1979 , storm en geel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!