Onrust onder veehouders in Achterhoek: superboeren en multimiljonair werken aan koeienimperium

De een wil de grootste koeienboer ter wereld worden, de anderen hebben het grootste melkveebedrijf van Nederland. Op twee grote boerderijen in de Achterhoek werken ze samen: de schuwe multimiljonair Kees Koolen uit Vorden en de Limburgse familie Van Bakel die het niet altijd zo nauw lijkt te nemen met de regeltjes. Wat willen deze megaboeren? Onder andere veehouders klinkt gemor en bezorgdheid.

Deel dit topic

Reacties

+2
Porky
Haha, de ene is een schuwe multimiljonair die al vaker wilde plannen had ,en de andere partij zijn een stel criminelen die nog nooit niet anders hebben gedaan als roven en stelen en de boel besodemieteren, maar misschien dat ze wat meer pit in dat schuwe kereltje krijgen als ie merkt dat ook hij bestolen is ,bewijzen ze elkaar een dienst.
+2
jvt
@Porky nou nou nou nou nou,, ken je ze persoonlijk? Volgende mengwagen hier waarschijnlijk gewoon weer een USA wagen, prima kwaliteit en service, niks crimineels aan, niks gestolen aan. Grootste criminelen zitten in den Haag en niet in de vredepeel
+3
cjw73
@jvt zijn veel die er anders over denken.
Cowboy3
@cjw73 In de peel valt reuze mee dat anders denken, huren veel grond en boerderijen in de omgeving en heb daar nog nooit iemand over horen klagen dat ze te weinig krijgen.
+2
zomaar
@jvt toch is de normale boer een oor aan genaaid door hun de hand boven het hoofd te houden.
voor het genot van een enkeling wordt de grote hoop de duimschroeven aangedraaid.
van hun hoef je niks terug te verwachten en we kunnen er met zijn allen voor inleveren. en dan kun je lullen van ondernemer zus en zo maar niemand wordt hier beter van behalve ....
dus laat ze maximaal verrekken en koop je mengwagen ergens anders.
zomaar
@zomaar iemand belazeren ( ook al is het de staat) valt bij mij niet onder ondernemerschap. er zijn te veel voorbeelden waar hun gehaaidheid anderen in de ellende
gebracht heeft.
jos 15
@jvt usa mengwagen is een gele peecon mengwagen
Vdejong
@jvt is toch gewoon peecon?🤔
Cowboy3
@Vdejong Word bij Peecon gemaakt, denkt toch dat de gele wat kilo's meer weegt als een rode en wat anders is als alleen de prijs.
jvt
@Cowboy3 juist, dikker aftakasstompen, zwaardere aandrijving etc. En qua prijs zeker niet ongunstiger voor wat het bied. En weinig stukken, maar heb je die een keer, draai je dezelfde avond weer. Paar jaar terug hoofdaandrijving kapot, voer altijd savonds, om 19.00 kapot. Vredepeel gebeld, hadden er gewoon eentje op voorraad liggen ( welk mechanisatiebedrijf heeft dat), maat m opgehaald en hierheen gebracht, ik oude eronder uit geschroefd, om 22.30 kon ik lossen. Dat is service en mag ook een keer gezegd worden. Dus volgende wagen grote kans weer een gele. Maar zoals jij zegt, in de Peel en rondom heen over het algemeen goed geleje, zoals ze op zijn brabants zeggen, idd word de gemiddelde boer in Nederland er niet beter van hoe creatief hun met wetgeving om gaan, maar lig ik ook niet wakker van. Nederlandse boer word linksom of rechtsom toch flink in de laarzen gepist, met streken van Van Bakel lopen ze misschien alleen 5 minuten eerder over dan wanneer zonder hun bestaan..
+1
matt
@jvt joost als die mengwagen zo goed is,hoeft er toch geen volgende te komen 🙂
jvt
@matt alles slijt
de Tank
Quote Reactie van @jvt:
hoofdaandrijving kapot

Door gewoon gebruik?
jvt
@de Tank comer bak. Maar wagen gebruikt uit Denemarken van failliet bedrijf. Achteraf niet een bedrijf wat best was in onderhoud en olie vervangen...
de Tank
@jvt OK, anders zou ik niet weet eenzelfde nemen, maar hier is sprake van gebrek aan onderhoud.
Porky
@jvt nee ,maar ken wel boeren die nooit geen ene cent gebeurt hebben , kan je zeggen ; eigen schuld ,dikke bult, maar weet niet hoe jij bent ,maar wat ik koop betaal ik , doe je dat niet ben je v mij een oplichter
Cowboy3
@Porky Die nee zegt al meer dan
als die boeren die je kent die nooit geen cent gebeurt hebben.
+1
ford3000case745
Dat bedrijf in laag keppel, is dat niet het bedrijf van Terkuis?
cjw73
Die andere boerderij ook is ook gewoon van kolen keessie.
robotslaper
Die ex jurist moet niet zo zeuren, laat hij dan maar weer terug gaan naar de stad en tegen de flats aan kijken en schotels op de balkons.
weide-boer
Voor beide bedrijven in Steenderen en Laag Keppel was lang geen serieuze interesse wegens te groot en veel achterstallig onderhoud vooral in Steenderen.
Uiteindelijk mazzel voor de toenmalige eigenaren dat Kees Koolen het kocht en er geen faillissements veiling nodig was. Er is vooral in Steenderen al veel door hem geinvesteerd.
Terkuis Laag Keppel had een iets andere verkoop reden. Familie relatie kwestie.
Leo,s vriend
@weide-boer Nieuwe deel vd stal in Steenderen was 3 jaar oud....
Jansky
@Leo,s vriend Dat wou ik maar zeggen
+1
weide-boer
@Leo,s vriend Klopt, des te treuriger dat daar nu al het nodige aan gebeuren moest. Maar vooral silo's, erfverharding overige schuren, mestopslag en derg.
ford3000case745
@weide-boer en grond was toch ook een puntje? Verder moeten ze het natuurlijk zelf weten, hebben ze dat bedrijf in barchem ook nog dan of is dat alweer van de hand gedaan?
Leo,s vriend
@ford3000case745 Hebben ze nog, op het ene moment staat het vol jongvee, week later staat het leeg, etc. etc.
Tinus
"Schuwe" multimiljonair met z'n eigen dakar truck:
rallytrucks.nl/2021/12/…
en
rallytrucks.nl/2021/11/…
Klavertje
@Tinus Kees is heel boos op directeur v. B.
hans-hans
@Tinus mooie sport lijkt mij

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's van bakel , familie , veehouders , boerderijen en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0