Duizenden veehouders raken mogelijk deel veestapel kwijt door fouten van de overheid

Mogelijk duizenden veehouders in Nederland hebben geen noodzakelijke natuurvergunning. Wanneer er geen oplossing komt, dreigen ze een groot deel van hun veestapel kwijt te raken.

Deel dit topic

Reacties

+4
Farma_boerke
Dat kan de overheid niet doen, dan volgt de rest van de industrie en luchtvaart. Gelijke behandeling in gelijke zaken.
kanniewaarzijn
@Farma_boerke Zo werkt dat in een beschaafd land. Maar helaas zijn we dat hier niet...
Melkveehouder.
@Farma_boerke Dat dacht ik eerst ook. Maar nadat de rechtspraak heeft geoordeeld dat het gelijkheidsbeginsel niet zomaar toegepast kan worden vrees ik toch dat er een onderscheid gemaakt gaat worden met als argument maatschappelijk noodzaak.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
gelijkheidsbeginsel niet zomaar toegepast kan worden

Meten met 2 maten is hier gangbare praktijk.
Porky
@Melkveehouder. Kan wel zijn ,maar de belastingdienst dacht ook dat ze in hun recht stonden toen honderden gezinnen naar de klote geholpen werden in de zgn toeslag fraude , en je ziet wat v ellende die tyfes lijers veroorzaskt hebben , ben blij dat div hoge ambtenaren juridisch hoofdelijk aangepakt worden, of ze gestraft worden is ander verhaal ,maar het werd/word wel tijd dat dat soort arrogante volk aangepakt word.
+1
George
Quote Reactie van @Porky:
honderden gezinnen naar de klote geholpen werden in de zgn toeslag fraude , en je ziet wat v ellende die tyfes lijers veroorzaskt hebben

Heb je gezien wat voor gezinnen het waren? Wij hebben nooit toeslagen gehad en onze kinderen zelf opgevoed en er na om gekeken. Als ik zie wat voor volk het veelal was met de grootste bek dan denk ik soms dat Omzigt zich beter in wat anders had kunnen vastbijten. Maar dat hoef je niet met me eens te zijn.
pieta
@George Ik denk dat je je er toch wat beter in moet verdiepen. Natuurlijk zitten er een paar rotte appels tussen. Maar er zit toch vooral heel veel onrecht bij, pure discriminatie. Wij hebben er zelf ook nooit gebruik van gemaakt. Dat wil niet zeggen dat ik goedkeur of goed wil praten wat daar gebeurt is. Het ontstaan er van heb ik nog enig begrip voor. Maar de totale onwil om het op te lossen niet.
George
@pieta
Er is ook een hele hoop misbruik van gemaakt.
Maar ik moet je ook gelijk geven dat ik me er niet heel erg in verdiept heb. Ik zag op TV vooral mensen met een niet echt Nederlands uiterlijk en een heel grote bek die een hoop stennis maakten erover. En dat bevorderd mijn beeld direct negatief.
+1
Vdejong
@George ook door dagverblijven en daar hadden de ouders geen weet van.
pieta
@George Je moet je dan ook eens voorstellen dat je in hun schoenen stond. Een schuld aangemeten krijgen waar je niets aan kunt doen. Als ze jou morgen een schuld van een miljoen of 10 in de schoenen schuiven blijf jij dan ook rustig? Dat begint met denken dit kan niet waar zijn tot je er achter komt dat het echt is. De goede reden om jou deze schuld toe te kennen is dat je uit Budel (discriminatie) komt. Want dat zijn allemaal van die fraudeurs. 😁 Zo zijn er velen in de knel komen te zitten.
Twentsch Land
Je moet je dan ook eens voorstellen dat je in hun schoenen stond. Een schuld aangemeten krijgen waar je niets aan kunt doen

Dat is zeker heel erg, mensen totaal aan de grond en soms werden hun kinderen uit huis gehaald !

Ook George heeft een punt, er is ook een groep die misbruik maakte.

Je ziet het vaak dat er een groep de dupe wordt/is van die er misbruik van maken.

@pieta
pieta
Quote Reactie van @Twentsch Land:
George heeft een punt, er is ook een groep die misbruik maakte

Dat klopt, die moet je aanpakken.
+1
robbies
@Twentsch Land volgens mij ben je nog altijd onschuldig tot het tegendeel bewezen is.
cs-agrar
Quote Reactie van @Porky:
ben blij dat div hoge ambtenaren juridisch hoofdelijk aangepakt worden

worden ze dat?
+2
Jan-T
Alleen een generaal pardon lost dit op.

Want wat voor vergunning je ook hebt,
Je hebt op dat moment voldaan aan de regels die er waren.
Je hebt je dus gehouden aan de wettelijke regelgeving en wat voor bedrijf je ook hebt.

Maar op dit moment worden de problemen bewust opgezocht.

Vind trouwens zeer vreemd dat de VVD op deze manier met een sector omgaat.
Ook de agrariërs dragen bij aan de economie en het beschermen van de natuur.
De agrarische sector neemt meer stikstof op dan word berekend en gemeten.
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jan-T:
Vind trouwens zeer vreemd dat de VVD op deze manier met een sector omgaat.

Vind je dat vreemd met zo'n pias aan het roer? Het is nog nooit zo'n bende geweest in dit land als onder zijn "bezielende" leiding.
Porky
@kanniewaarzijn klopt ,en dan zijn er nog die met droge ogen zeggen " hij doet het goed" .
+1
Porky
@Jan-T hahaha, een "generaal pardon" ? Nee joh ,het zijn gn asielzoekers, die kunnen en krijgen van alles, behalve straf of een enkeltje thuisland.
cornelissen
Quote Reactie van @Jan-T:
Je hebt op dat moment voldaan aan de regels die er waren.Je hebt je dus gehouden aan de wettelijke regelgeving en wat voor bedrijf je ook hebt.

Was bij de fosfaat"knel"gevallen ook zo, alles in orde ,tot vaak de grondgebondenheid toe en nb natuurlijk standaard Je ziet hoe het is afgelopen. Alleen er waren geen bestuurders bij van de belangenorganisaties, sterker nog LTO heeft het aangevraagd en een fatsoenlijke "overgangs"regeling samen met meeloper nmv tegengehouden.
Was geen draagvlak voor,heb ik iedere keer gehoord.
Ik weet hoe het voelt en leef met iedere oprechte pas geval mee, maar daar hebben ze natuurlijk weinig aan
+1
Porky
@Jan-T hahaha De VVD is het loop jochie van links geworden, die Rutte met zn kutte kop danst naar de pijpen van dat kaag mens, nou die bakt er wat van hoor ,met haar "nieuwe elan en nieuw bestuur" de hele boel gaat naar de verdommenis, en de werkende maar betalen.
cs-agrar
Quote Reactie van @Porky:
dat kaag mens

die stuurt overal geld heen behalve naar de Nederlanders...
+4
Limburgs boertje
@hans1980 snel fosfaat verkopen nu ze nog duur zijn
+1
Jaap40
@Limburgs boertje er wordt druk gebeld over samenwerking vormen voor fosfaat overdracht. Wordt van veel kanten aangeboden op moment. Geen belang bij overigens.
hans1980
@Limburgs boertje heb al wat kwijt😏
diekman
@hans1980 kwijt of verkocht?
+1
hans1980
@diekman verkocht €155
oubi
@hans1980 dit jaar? Verkocht of huurkoop?
apel
Waarom hoor ik nooit geen lto of nmv over de export van fosfaat en stikstof? We worden gewoon genaaid jaar op jaar. Geen een kg stikstof of fosfaat word in mindering gebracht die de grens over gaat. Er gaat van alles de grens over volgens onze klavertjes en jettens in de tweede kamer. Behalve stikstof en fosfaat blijkbaar.
Farma_boerke
Waarom zou dit zijn…
Industrie had destijds meer uitstoot, komt dus wel goed uit daar als we dat als legalisatie gaan aanhouden, Brabant heeft laten zien hoe dit moet.
Dit mogen we niet laten gebeuren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!