Nieuwe voorzitter LTO Melkveehouderij: ’Hakken in het zand lost niets op’

Erwin Wunnekink (51) wordt de nieuwe voorzitter van vakgroep Melkveehouderij van Land- en Tuinbouworgansitie LTO. Vanwege alles wat op de sector afkomt, moet de melkveehouder en voormalig bestuursvoorzitter van FrieslandCampina direct vol aan de bak en zorgen voor eenheid in het verdeelde boerenlandschap. „Die verdeeldheid heeft mij echt pijn gedaan.”

Deel dit topic

Reacties

Weidezicht
En meepraten lost ook niets op. Dus welke optie is er dan nog.
Kars
Er is meer natuur minder landbouw en veehouderij. Dus meer natuur helpt niet en vee ook niet. Puur waardeloos beheersbeleid. Voor 1 plantje 100 anderen opruimen. Wensnatuur werkt nooit.
+1
cornelissen
Hij zegt hier ook zelf ,dat hij pas melder is, zal wel hebben uitgebreid na 1 juli 2015 en als commissaris van RFC nog even naar de president-commissaris P..Boer geluisterd van : kom maar op met de melk.
Overigens ben ik wel bang ,dat hij als pas melder kwetsbaar is en overheidsmaatregelen min of meer zal omarmen.
Maar we wachten af , als hij kwaliteiten heeft komt dat misschien tot uiting voor de sector.
Als commissaris bij RFC is hem dat niet gelukt, want bij een fatsoenlijk beleid bij RFC waren de melkcertificaten echt niet nodig
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cornelissen:
als pas melder kwetsbaar is en overheidsmaatregelen min of meer zal omarmen.

Dat zal hij als LTO-er sowieso doen.
Johannushoeve cv
@cornelissen pasmelders gaan het niet redden. Met de uitspraak van de rechtbank in Brabant
+2
weurding
Kop in het zand ook niet
+1
BertK
@weurding Wegkijken voor feiten: Systeem gebaseerd op stikstof is geen geschikte basis voor beoordeling natuur. Als je dan op basis leugens en bedrog veroordeeld wordt, gaan de hakken in het zand als je naar het offerblok geleid wordt.
+1
weurding
@BertK klopt, bedoel ook niet dat boeren kop in zand steken maar diegene die wetten uitvoeren waarvan men weet dat ze niet deugen of op waarheid berusten
+1
BertK
@weurding Wij zijn het wel eens, snap bestuurders niet dat ze niet meer kennis willen hebben.
Frans Z.
Weer een meelullert.
Melkboer16
Beetje dom van hem om pasmelder te zijn.
Adviseurs van zijn eigen FF waren niet gerust op de pas.
+2
JohnDeere7serie
Erwin, uw eigen hachje redden, tuurlijk. Met stipt op 1. Maar zou U, als goede 2de, ook is in willen zetten op boeren, die gewoon willen boeren? We veranderen gewoon mee met de tijd, en als we in de weg zitten voor iets te bouwen, rotten we gewoon op. Maar laat ons gewoon lekker ons ding doen zonder gelul.
+9
mlkvhoudr
Bij mij begint iedereen gewoon op nul dus begin ik eerst maar eens met de heer wunnekink te feliciteren met zijn nieuwe functie en hem veel succes te wensen in zijn nieuwe functie
+4
jan 10
Prima toch dat er nog mensen zijn die zich in willen zetten voor de nl melkveehouder.
Alleen met positieve insteek komen we verder..
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan 10:
in willen zetten voor de nl melkveehouder.

Of voor de overheid?? Als je al begint met stellen dat de boeren niet de hakken in het zand moeten zetten (Met andere woorden: meewerken!)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , frieslandcampina en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!