Staghouwer: 'Brussel wil dat veehouderij in ons land krimpt'

De Europese Commissie wil minder vee per hectare in Nederland, minder uitspoeling en een verbeterde waterkwaliteit. Zonder krimp van de veestapel is derogatie niet zeker. Nederland verzet zich hier tegen en daardoor lopen de onderhandelingen over derogatie stroef, meldt minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Deel dit topic

Reacties

+12
arjank110
"Brussel wil" ingefluisterd door het Nerderlandse ambtenarenapparaat bij LNV
Twentsch Land
Er is al zo gekrimt aan dieren ! Ook wat hoeveelheid mest per HA betreft en het probleem lijkt wel groter dat ooit eerder ...
+1
hans1980
Brussel, Den Haag
Zelfde gasten
Links rules
HansBa
Lekker makkelijk, afschuiven op Brussel.
+2
Bekkink
Brussel wil honger in europa, overal worden de boeren tegengewerkt. Poetin lacht zich slap
+1
Albert Altena
Zo begonnen de vorige landbouw ministers en staatssecretarissen ook.
+3
Spuit11
Er is een oplossing.
De meerderheid vindt juist dat Brussel wel een toontje lager mag zingen (nl.wikipedia.org/wiki/…).
Als we elkaar dan toch naar het leven staan... laten we dan afscheid van elkaar nemen
spotmelker
In Nederland verzinnen ze een niet bestaand milieu probleem en dan gaan ze in Brussel vertellen dat het niet op te lossen is.... het enige wat nodig is, is mensen met een redelijk denkvermogen.
+2
kanniewaarzijn
@spotmelker Klopt. En als de rapportage net zo "betrouwbaar" is als de rapportage van de "achteruit hollende natuur", dan is het niet best! (zie bijdrages van René de Jong)
+6
j h p
@spotmelker Geen derogatie zou Den Haag heel goed uitkomen, helemaal als ze Brussel de schuld in de schoenen kunnen schuiven, nee geen stikstof rechten, dat pad moeten we niet op willen, aldus vd Wal, nee natuurlijk niet, dan zouden alle sectoren in NL er last van hebben, ze willen het wel bij de landbouw houden, is wel duidelijk hoe men daar denkt.
JohnDeere7serie
Is dit te verifiëren?
paul1
Brussel wil ?
Thomas2000
Ik dacht even dat Nederland minder dieren wilde, maar het betreft Brussel. Niks aan de hand dus.
+2
kanniewaarzijn
@Thomas2000 Nee joh, Nederland vecht juist voor de boeren daar in Brussel 😄
+1
Thomas2000
@kanniewaarzijn Brussel heeft geen argument, we zitten onder de plafonds. Staghouwer wil ook niet minder dieren, dus wat is het probleem?
+1
Melkboer16
We kunnen natuurlijk ook vele gelukszoekers en criminele buitenlanders de grens over zetten!
Die schijten en zeiken ook en kostten de maatschappij ook nog veel geld!
Klavertje
Het afleiden van KRW-doelen en bijbehorende maatregelen is een iteratief proces tussen de technische inhoud en maatschappelijke afweging en besluitvorming. Het aanleveren van inhoudelijke informatie staat centraal in het tech- nische spoor. Het maken van maatschappelijke afwegingen staat centraal in het afwegende, besluitvormende spoor. Het samenspel tussen deze twee sporen leidt tot geactualiseerde en gedragen KRW-doelen en -maatregelen. De opstellers van deze handreiking adviseren dit proces te laten starten met een gezamenlijke bijeenkomst van bestuur en ambtelijk organisatie, waarbij men gezamenlijk bepaalt welke keuzes zullen voorliggen en op welk moment het bestuur aan zet is om invulling te geven aan de maatschappelijke afweging.
j h p
@Klavertje Welke maatschappelijke afweging men wenst wordt wel in de mainstreammedia gepubliceerd. 🙄
weurding
Staghouwer moet wat minder snel over stag gaan
Hooibaaltje
@weurding stagie moet de poot strak houden. !

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europese commissie , waterkwaliteit en staghouwer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0