Zo verdient de Staat miljoenen aan terugdringen CO2-uitstoot industrie

AMSTERDAM - De Nederlandse Staat verdient steeds meer aan de verkoop emissierechten, waarmee hij de uitstoot van CO2 door vooral de industrie en luchtvaart probeert te drukken. Vorig jaar is de opbrengst daaruit verdubbeld tot €893,9 miljoen.
 Nederland verdubbelde vorig jaar opbrengsten verkoop CO2-rechten (nieuws.nl)

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse overheid heeft vorig jaar ruim twee keer zoveel verdiend aan het verkopen van zogeheten emissierechten dan een jaar eerder. Dat komt doordat de prijs van zo’n recht hard is gestegen, zegt de Nederlandse Emissieautoriteit. Met een emissierecht moeten elektriciteitsproducenten en de industrie in de Europese Unie hun CO2-uitstoot compenseren. Een deel van die uitstootrechten kan een onderneming gratis krijgen, de rest moet worden gekocht op een veiling. Het bericht Nederland verdubbelde vorig jaar opbrengsten verkoop CO2-rechten verscheen eerst op Nieuws.nl.

 Zo verdient de Staat miljoenen aan terugdringen CO2-uitstoot industrie (telegraaf.nl)

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden telegraaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!