Chinese overheid helpt kolencentrales op volle kracht te draaien

BEIJING (ANP/AFP) - China gaat kolencentrales helpen om op volle capaciteit te draaien. Daarmee moet voorkomen worden dat er tekorten aan energie ontstaan zoals vorig jaar, maar de stap zorgt wel voor alarmbellen rond de klimaatdoelen van Beijing. China heeft eerder gezegd dat de uitstoot van broeikasgassen in 2030 moet pieken en dat het land in 2060 CO2-neutraal wil zijn.
 Chinese overheid helpt kolencentrales op volle kracht te draaien (nieuws.nl)

BEIJING (ANP/AFP) - China gaat kolencentrales helpen om op volle capaciteit te draaien. Daarmee moet voorkomen worden dat er tekorten aan energie ontstaan zoals vorig jaar, maar de stap zorgt wel voor alarmbellen rond de klimaatdoelen van Beijing. China heeft eerder gezegd dat de uitstoot van broeikasgassen in 2030 moet pieken en dat het land in 2060 CO2-neutraal wil zijn. Het bericht Chinese overheid helpt kolencentrales op volle kracht te draaien verscheen eerst op Nieuws.nl.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden china , energie , overheid en uitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!