LTO: 'Krimp is voor het kabinet geen doel op zich'

Volgens LTO Nederland is krimp van de veestapel geen doel op zich voor het kabinet. Boeren zonder opvolger en een vrijwillige opkoopregeling zorgen automatisch voor minder vee in Nederland.

Deel dit topic

Reacties

+3
Ted6
Wat een beschamende onzin. Ik zeg vandaag nog op !
+4
Tommie1
@Ted6 Ben je al heel wat jaren te laat
+15
Bartlehiemboer
@Tommie1 Langzaam gaan jullie ogen open...Iedereen denkt maar over ons te kunnen praten en te beslissen ons bedrijf afpakken, ons land inpikken... Kom op. Het is ONS land, ONS bedrijf wat geeft een ander het recht dit af te pakken??? Zonder enige onderbouwing zonder meting, zonder kennis noem maar op
John Spithoven
@Bartlehiemboer Juist, dat is het. Super verwoord.
Snel
@John Spithoven lto gereduceerd met 2200 leden horden ik vandaag. Weet jij hier meer van John
+2
Tommie1
@Bartlehiemboer Die van mij zijn toch al ff open hoor....
+4
de Tank
@Ted6 net weekje wintersport achter de rug twv lidmaatschap Lto, kan het je aanraden.
+1
Farma_boerke
LTO probeert nog wat te redden, maar 25 + 6 miljard voor stikstofmaatregelen waarbij opkoop en uitkoop primair nu het eerste doel van overheid is, geeft te denken over de strategie, keren kan nog!
Limburgs boertje
@Farma_boerke keren waar naar toe???? landschap beheerders???
Albert Altena
Vandaag weer zo'n artikel in de krant.
Vooral in Oost Nederland is er als men geen maatregelen treft onherstelbare schade aan de natuur.
Zonder ook maar enige onderbouwing. ( DE Milieu Bijbel)
Bennie Stevelink
Het bericht wat de NOS eerder vandaag geplaatst heeft hebben ze inmiddels al wat genuanceerd. Het eerste bericht wekte de indruk dat 30% krimp van de veestapel een doel was. In werkelijkheid kan dit een gevolg zijn, vooral als technische maatregelen onvoldoende opleveren.
Kars
@Bennie Stevelink zolang modellen regeren is niks zeker technisch of uitkoop. Dan tellen alleen de wensenlijstjes van belanghebbenden.
+2
John Spithoven
@Bennie Stevelink Bennie, het wisselen van variant B in variant A is geen nuance, dat is een duidelijke keuze

A is een juridisch zacht verhaal van bron maatregelen waar de halve tweede kamer en de groene kikkers geen genoegen mee nemen en B is een duidelijk staarten krimp met duidelijke juridische kaders. ( en allebei zonder duidelijke probleem stelling)

Het lijkt er op dat er partijen zijn die liever hebben dat er over variant A gepraat wordt terwijl ze toelaten dat variant B uitgevoerd wordt.

Deze geluiden bereiken mij ook.
demelkboer
@John Spithoven iedereen die een beetje stukken en financiële verantwoording van de overheid leest ziet dat er voor technische maatregelen relatief weinig geld wordt vrij gemaakt en voor op en uit koop juist heel veel geld. Das dus optie B.
+1
jordi 1455
@Bennie Stevelink Volgens de LTO was de afschaffing van het melkquotum een zege en moesten boeren zich geen zorgen maken over andere beperkende maatregelen.
Ik denk dat optie B het doel is en optie A slechts er is om de schijn te wekken dat de overheid de veestapel niet wilt inkrimpen. Natuurlijk gelooft de bruikbare idioten genaamd LTO en boeren als jij dat inkrimping van de veestapel niet het doel is van de overheid, want die berichten dat er honderd duizenden woningen bij moeten komen en dat TATA Steel met veel weg kan komen zijn natuurlijk fake news. Wordt wakker we worden allemaal bedonderd waar we bij staan.
Limburgs boertje
Jawel we gaan krimpen... Hoe? door de derogatie te laten vallen. En hoppa weer een mest probleem erbij. Fosfaat weer omtoveren tot koeien per ha (2 stuks GVE) Meer natuur grond. verplicht % grasland. Opkoop regeling voor stoppers. = gericht sturen op 30% reductie
Coen
@Limburgs boertje , via de beurs (negatieve rendementen) wordt alles bewerkstelligt.
Melkveehouder.
@Limburgs boertje Derogatie opblazen, geen derogatie en afschaffen fosfaatrechten die zijn ingevoerd voor behoud derogatie, vervolgens wordt (ruimte in) NB vergunning leidend, NB wet zorgt er voor dat verdere ontwikkeling veehouderij geblokkeerd wordt omdat er pas uitbreiding mag plaatsvinden ná aantoonbaar natuurherstel, monitoring vindt plaats door overheid, advies negatief, veestapel krimpt vervolgens automatisch.
huub
Volgens mij was die klootzak van D66 erg duidelijk over zijn bedoelingen.
de hoef
Quote Reactie van @huub:
klootzak van D66 erg duidelijk over zijn bedoelingen.

dat was niet de klootzak, dat is de enige eerlijke
Twentsch Land
Door te zeggen dat hij eerlijk was geef je ook aan het eens met zijn gedachte te zijn.

@de hoef
+2
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
ook aan het eens met zijn gedachte te zijn.

Nee dat denk ik dan weer niet , alleen dat hij eerlijk is welk beleid hij uitvoert en de andere niet maar hetzelfde doen.
de hoef
@Twentsch Land absoluut niet, en vond hem ook een grote klootzak, maar achteraf vind ik dat hij de enigste eerlijke was , we zitten nu eenmaal in een land dat de landbouw in en export verbied ,
en de import van buitenlanders motiveerd ,en daar hier huizen voor wil bouwen, en op wie zijn grond die komen weten we wel
Albert Altena
@de hoef Ik denk dat je een pure LTO er bent.
Wat zich als belangenbehartiger al ( Of beter gezegd moet) overgegeven heeft aan de grillen van de politiek.
Gelukkig hebben we Coroline nog die die grillen nog aan de kaak stelt
jan 10
Quote Reactie van @Albert Altena:
Ik denk dat je een pure LTO er bent.Wat zich als belangenbehartiger al ( Of beter gezegd moet) overgegeven heeft aan de grillen van de politiek.Gelukkig hebben we Coroline nog die die grillen nog aan de kaak stelt

Caroline kan de zaken die ons en de maatschappij deren goed verwoorden,maar ze komt er niet mee, hoe het wel kan,ze benoemd alleen maar het probleem..
Wel populistisch natuurlijk, kom je daar mee verder.??
+1
Albert Altena
@jan 10 Als jij dat ziet als populistisch hoor je toch echt niet dat zij duidelijk zegt dat alleen bewijs van achteruitgang cq de veehouderij als veroorzaker, de natuur maatregelen kan rechtvaardigen.
Of anders gezegd: Jij legt je er ook al bij neer wat in de milieu bijbel gefaked wordt.
Of zoals veel LTO ers er zich ook al bij neerleggen met het gezegde.
"Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen".
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan 10:
hoe het wel kan,ze benoemd alleen maar het probleem..

Ze benoemt het gecreëerde probleem. Wat ze zegt is: haal het probleem (de leugens) weg (of onderbouw ze op z'n minst) en feitelijk hoeft er dan helemaal niks opgelost te worden.
Farma_boerke
@Albert Altena Het is met de LTO net als stikstof. Lokaal is heel anders dan landelijk.
Albert Altena
@Farma_boerke Dat is ook een groot dilemma voor mij. Lokaal doet de lokale LTO zulke goede dingen.
Maar landelijk één grote kontlikkerij.
de hoef
Quote Reactie van @Albert Altena:
Ik denk dat je een pure LTO er bent.

tot op heden geen lid geweest dus verklaar je nader ,
ik heb 5 jaar over de las gedaan , dus niet de slimste ,
maar heb de gave om zelf conclusies te trekken
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de hoef:
maar heb de gave om zelf conclusies te trekken

Dat is tegenwoordig al heel wat! 😁
Albert Altena
@de hoef Je "denk" dus dat je de gave "hebt".
Twentsch Land
De import van buitenlanders motiveerd ,en daar hier huizen voor wil bouwen,

Dat was een stapje later........eerst draaide het ook bij tjeerd maar ook bij alle anderen dat het allemaal te doen was voor natura 2000 en overige natuur. Toen ze in de gaten kregen dat het op die wijze niet helemaal zou gaan zoals ze hadden gedacht kwam de aap uit de mouw dat het ook vooral om grond ging voor woningbouw.

@de hoef
+1
de hoef
@Twentsch Land we waren in den haag ,
carola zij in mijn tijd komt er geen krimp van 50procent, nu dat klopt ook,
tjeerd zij mijn bootschap is niet leuk wen er maar aan we gaan krimpen ,
de rest deed kletspraat
+1
demelkboer
@de hoef ik heb ook geen hekel aan tjeerd. Hij zegt waar hij naar toe wil. Daar kun je het mee eens of ons eens zijn. Dat gelul en gedraai van CDA ben ik spuugzat. Alles om op het pluche te blijven zitten, dus ook de landbouw als wissel geld gebruiken.
+12
jan-cees-vogelaar
Het kan aan mij liggen maar is het de taak van LTO om overheidsbeleid te gaan verdedigen en van een nuance te gaan voorzien?
Verder een opvallende overeenkomst.
Sjaak heeft het over 10% en Hein Shumacher ook .Beiden zijn actief in CDA. Is de 10% door CDA ingestoken?
+1
Coen
@jan-cees-vogelaar , follow the money: LTO is financieel sterk afhankelijk van gelden vanuit LNV --> wiens brood men eet, diens woord men spreekt.
jan-cees-vogelaar
@Coen heb je link?
j h p
@jan-cees-vogelaar In combinatie met dit bericht veeteelt.nl/economie/nieuws/… en nog wat andere, bekruipt mij een lelijk gevoel.
Coen
@j h p , net als direct na invoering van het melkquotum zal een behoorlijk fors areaal grasland worden ingeperkt, waar op enige manier akkerbouw (in de ruimste zin) kan plaatsvinden zal dat gebeuren.

maar daarmee zal dus ook een fors gedeelte organische stof worden “verbrand”, dus nog meer broeikasgas 😞

daar in Den Haag kijken ze niet verder dan gisteren en vandaag, maar het gaat om morgen en overmorgen ofwel geen echte visie / strategie
Jawis
@Coen ze worden niet afgerekend op resultaten uit de toekomst....ze moeten nu scoren....het liefst met revolutionaire ideeën. Dan mag je blijven

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's opvolger en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!