Illustratie van: old man jose

Moet je voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een Wnb hebben?

Na de veehouderij is nu de plantaardige sector aan de beurt. De stichting Meten=weten hebben de 12 provincies om handhaving verzocht. Zij geven aan dat het vergunningloos gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in strijd is met artikel 6 lid 2 uit de habitat richtlijn.

De groene rapportenfabriek heeft met subsidie al gezorgd voor een geframde onderbouwing. Alleen STAF en LNV heeft dat gekwalificeerd als broddelwerk.

Slaapt u allen maar lekker verder......domme trieste boeren zijn niet in staat om hier in eenheid een antwoord op te hebben......dus gebiedscommissies, er komt nog een verdienmodel bij🤔😥

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
Hier het handhavingsverzoek Meten=weten.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

spotmelker
@John Spithoven Spuit licenties doen er niet toe?
labella
Straks alleen nog spuiten met vergunning...
spotmelker
@labella het moet een keer afgelopen zijn met die rukkers.
Twentsch Land
Slaapt u allen maar lekker verder......domme trieste boeren zijn niet in staat om hier in eenheid een antwoord op te hebben......dus gebiedscommissies, er komt nog een verdienmodel bij🤔😥

Ik denk eerder John dat het probleem NIET is dat boeren NIET willen.... het probleem is dat het teveel en te ingewikkeld is voor de meesten naast het overige werk.

Top dat je in het geheel zo spit en mededeelt.
John Spithoven
@Twentsch Land Het is broodnodig dat de koppen bij elkaar gestoken worden....nu is het zo dat de een het signaleert, een tweede moord en brand roept en een derde denk aan deze crisis is weer wat te verdienen.

Het resultaat is dat er geen perspectief en geen oplossing komt.
Twentsch Land
De een zijn dood is de ander zijn brood .... dat krijg je nooit helemaal weg. Probleem is dat er wat zijn die iemand dood maakt om brood te hebben ...... hoe denk jij dat daar een stok tussen kan worden gestoken ?

@John Spithoven
John Spithoven
@Twentsch Land Met de inhoud van de statuten NZO hoeft er geen belangenbehartiging meer te wezen. De melkveehouderij is daarmee monddood gemaakt. Een ernstige inperking van het vrij genot en gebruik van eigendom.
rene-de-jong
John Spithoven
Ook bereiken ons al geluiden dat akkerbouwers in Friesland en Gelderland brieven van de provincie krijgen met het verzoek om informatie. Ook hier maakt met cruciale fouten, is men niet in staat dit te weerleggen. En komt er weer een ronde net rechtzaken tussen Pels en Rijckers en een NGO met de al oude tunnelvisie.
bio boer
Je kan niet van de een op de andere dag stoppen met spuiten weet niet om welke middelen het gaat bij pootgoed kan het hele grote gevolgen hebben zelf op grotere schaal dan binnen nederland om het pootgoed uit nederland veel in het buitenland gebruikt wordt denken ze dat het voor de lol wordt gedaan realisme is ver tezoeken die gevogen kunnen velemalen groter zijn dan dat alle natuur kapot gaat in nederland
j h p
@bio boer Waar men nogal gemakkelijk overheen stapt is dat verbieden van gewasbescherming of aanzienlijk vergroten van het bio-areaal, de infectiedruk (plagen, ziektes en onkruiddruk) op het bio areaal zal vergroten met alle gevolgen van dien.
Noorderling
@j h p
schimmels is de grootste bedreiging. Ging afgelopen jaar in een gemiddeld vochtig jaar in de uien ook bij 50% net goed en bij de andere 50% niet. Meeldauw en fusarium is in veel teelten een groot gevaar, middelenpakket wordt kleiner, resistenties liggen op de loer.
bio boer
@j h p ik denk vooral dat onze huidige gewas rassen gewoon afhankelijk zijn van gewasbescherming de focus licht op opbrengs met gewasbescherming kunnen we he gewas gezond houden net als onze melkkoeien afhankelijk zijn van krachtvoer naast het ruwvoer maar vroeger hadden we koeien die alleen op hooi en gras konden overleven dan wel met 3000 kg melk
bio boer
@bio boer op deze productie is ook weer de wereld bevolking afgestemd weg terug zal ook moeilijk gaan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , subsidie en verdienmodel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0