Vanggewas na mais minder in trek

Van de maistelers die komend jaar een vanggewas gaan zaaien, doet 58 procent dit na de maisoogst. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers van de online Maisscan van Geelen Consultancy. Vorig voorjaar had nog 62,9 procent van de maistelers dit in de planning.

Bron

Deel dit topic

Reacties

George
Kleine 5 % minder dan vorig jaar maar nog steeds de meesten zaaien liever een vanggewas na de oogst welk ook het enig juiste tijdstip voor een vanggewas is , direct na de oogst en een stoppelbewerking waarbij de rijsporen ook los zijn getrokken.
+2
JappieJo
@George ik heb vorig jaar ook onderzaai gedaan, staat bijna niks en de sporen zijn me ook een doorn in het oog. Niet echt voor herhaling vatbaar

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zaaien , voorjaar en maisoogst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN