Aankoopstop

De verwerving van gronden voor robuuste verbindingszones wordt vanaf nu niet meer door het rijk gefinancierd.

Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker in een brief aan de provincies. De aankoopplicht voor de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) schort hij op. Met die bepalingen geeft Bleker uitvoering aan de passages in het regeerakkoord van VVD en CDA over natuur.


Eindelijk een kabinet met gezond verstand; vanavond op het journaal hoe er bezuinigt wordt op de sociale arbeidsvoorziening. Daar kan het geld beter heen waarbij je echt iets doet voor mensen zonder de kansen die wij hebben. Eindelijk een einde aan de gekte van grondaankopen voor veel te veel geld.

Deel dit topic

Reacties

anonymous_8
Wimsumar Schreef:
-------------------------------------------------------
> Beste discussieleden: U denkt toch niet dat ''ene
> nieuwkomer Henk Bleker" dit in z'n ééntje kan
> doen besluiten en middels een 'briefje' kenbaar
> kan maken?

Uiteraard doet Henk B dit niet in zijn eentje. Ik vermoed dat een zekere Wim Z uit S ook een vinger in de pap heeft...
anonymous_8
Wie zegt dat het niet in jouw belang is dat de productieve oppervlakte landbouwgrond in Nederland wat wordt ingekrompen?
anonymous_8
Dat ben ik trouwens helemaal met je eens. Het omzetten van landbouwgrond in natuur is voor de BV Nederland puur een investering in luxe.
anonymous_8
Ha ha niet overdrijven nu he.... Ik zat net te bedenken dat het voor de nationale economie misschien wel heel gezond zou kunnen zijn als we de plannen voor de Markerwaard weer uit de kast halen en uitvoeren (moet je eens nagaan wat een werk dat jarenlang oplevert voor een breed scala aan bedrijven voor er ook maar een boer aan het werk kan daar)..
Farmer_
In het regeerakkoord staat dat Staatsbosbeheer 15.000 hectare natuur moet verkopen om zeker 100 miljoen euro te besparen.
Mooi
Farmer_
Als alle ambtenaren betaald zijn om deze ha's te verkopen blijft er dat over /ha.
Inderdaad tijd voor een feestje.
Dat was mij niet bekend, tot morgen.
Al die ambtenaren enkele reis siberie .
Coen
SP-Kamerlid Henk van Gerven wil dat staatssecretaris Bleker zijn anti-natuur plannen voor het Oostvaarderswold intrekt. De staatssecretaris wil in navolging van het regeerakkoord de aanleg van de brede strook natuur tussen de Oostvaardersplassen in Flevoland en het Hosterwold schrappen. De provincie heeft 2 december echter unaniem besloten definitief door te gaan met de aanleg van het Oostvaarderswold. 'Blekers ramkoers heeft hem een onmogelijk conflict met de provincie Flevoland opgeleverd. En het is één nul voor Flevoland.' aldus Van Gerven die vindt dat de staatssecretaris zich ernstig heeft vergaloppeerd.

Tot nu toe houdt de staatssecretaris vast aan zijn voornemens terwijl er al 1125 hectare is aangekocht en er miljoenen aan het gebied zijn besteed. Van Gerven: 'Zonde van het geld. Ook is het niet netjes van de overheid om terug te komen op afspraken. De boeren waar afspraken mee zijn gemaakt, zijn verbolgen dat dit nu niet door dreigt te gaan.'

In de aanloop naar de provinciale beslissing van afgelopen donderdag hield zelfs de Kamer van Koophandel een vurig pleidooi voor het aanleggen van de Oostvaarderswold wegens het te verwachten toerisme en de economische activiteit. 'We hebben al zo weinig natuur in Nederland, aldus Van Gerven 'Dan is het niet wijs er een plan doorheen duwen dat juridisch zo lek is als een mandje en onzekerheid meebrengt voor boeren en bewoners van Flevoland.' Komende week wil Henk van Gerven dit tijdens het mondelinge vragenuur aan de orde stellen.
Coen
het was een dure "rooie hobby" ben blij dat die onzin nu voorbij is
Wimsumar
Beste discussieleden: U denkt toch niet dat ''ene nieuwkomer Henk Bleker" dit in z'n ééntje kan doen besluiten en middels een 'briefje' kenbaar kan maken?
Wimsumar
Beste Marcster: Ik wordt ieder jaar vriendelijk doch dringend d.m.v. voorschotbetaling verzocht ''een steentje bij te dragen''. Dat blijft vermoedelijk ook besteed aan zaken waarvoor in het verleden afspraken zijn gemaakt.

[www.nieuweoogst.nu]
Wimsumar
Beste Joris: Door de verkoop van 15.000 ha wordt een besparing verkregen van € 6.667,-/ha. Dat zijn dus de beheerskosten!
Wimsumar
Beste MtsTamminga: Ik ken het perceel niet. Gezien de prijs (> € 32.000,-/ha.) '' wil verkoper het nog niet missen".
N.B.: Lijkt me een laaggelegen ( zie slootwaterpeil) en gérend ( voor / achter niet even breed) perceeltje. Inderdaad ''slechts ''geschikt voor schapen.

AANVULLING: Even met Google Streetview kijken:

[maps.google.nl]

Of de platte grond: Google Maps:

[maps.google.nl]


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/12/2010 23:12 door Wimsumar.
Karsjen Tamminga
Punt twee trebor68kunnen die boeren die in dat gebied wonen wel verder ontw of houdt de wetgeving alle vooruit gang tegen in dat gebiedZo dat die boeren uit armoede straks moeten stoppen Der zijn misschien wel zulke gebeiden waar de overheid nog de enige koper is
Karsjen Tamminga
Je snapt het MvdVDit beleid heeft ook een andere kant
Maar een ding staat vast de grond prijs zakt
Misschien wel net als in begin jaren 80Bij ons in de buurt werd het land op het duurst verkocht voor 40000 gulden Binnen twee jaar werd het zelfde land verkocht voor ondere de 20000 gulden
Karsjen Tamminga
LNV heeft stadbos ook alleuk wat land af gepakt Dus ze krijgen volgenjaar al aardige wat minder geld waarschijnlijk
Karsjen Tamminga
[zakelijk.marktplaats.nl]
Wat voor land is dat beste Wim
Karsjen Tamminga
Hoofdstructuur (EHS) schort hij op
Maar ze kopen gewoon door als er geld is Tot 2018Dat land dat ze verkopen blijft gewoon de natuur besteming op Voor 20 proc van de waarde verkopen ze dat land Maar de koper moet wel de natuurbestemming in stand houden op dat land
Van de opbrengst van de verkoopkopen ze weer nieuw landaan
JEWORDT HIER NIET VROLIJK VAN
Bron HENK BLEKER hem zelfgisteravoud BLOKZIJL
beemster5
Een dijk erom en een windmolen met een watervijzel erop zetten, net als onze voorouders al deden ...............
anonymous_74
Geen geld meer voor milieu-ambtenaren

Ben benieuwd of ze zonder salaris ook zo fanatiek blijven!)
anonymous_74
Thermo Schreef:
-------------------------------------------------------
> snijden in eigen vlees lukt niet

Heb er goede hoop op dat dit kabinet het Britse voorbeeld gaat volgen!!)
rtl
anonymous_74
Wimsumar Schreef:
-------------------------------------------------------
> Beste discussieleden: U denkt toch niet dat ''ene
> nieuwkomer Henk Bleker" dit in z'n ééntje kan
> doen besluiten en middels een 'briefje' kenbaar
> kan maken?

Jij onderschat volgens mij het "goede"voorbereidende werk van ene W.Bos uit A'Dam. De komende 10 jaren is het alleen maar "inkoppen" geblazen en hopen dat de sociale onrust een beetje binnen de perken blijft!!)
anonymous_78
tukker toch ,
anonymous_78
>>In de aanloop naar de provinciale beslissing van afgelopen donderdag hield zelfs de Kamer van Koophandel een vurig >>pleidooi voor het aanleggen van de Oostvaarderswold wegens het te verwachten toerisme en de economische activiteit.

kijk , we moeten wel betalen aan deze club maar de belangen van de veehouderij worden niet behartigd
George
Iedereen werd al blij dat er een hoop aankopen voor natuur gestopt werden maar je ziet dat ze in feite gewoon verder gaan en dat ze er alleen maar minder geld aan willen besteden. Vergelijk het met de plannen van CO2 opslag , dit gaat in Barendrecht niet door maar nu hebben ze weer andere locaties op het oog.
George
Ik heb er geen moeite mee , als ze maar goed betalen mogen ze van mij gerust natuur maken. Maar dan wel een echt goede prijs die duidelijk boven de landbouwgrondprijzen ligt.
George
Tja als ze dan maar geld genoeg over hebben voor die luxe zou het me als grondeigenaar weinig kunnen schelen.
Maar nu denk ik waarschijnlijk weer te veel aan geld.
George
Moeten wij samen met Duitsland de economische crises gaan oplossen? Dit zal niet meevallen denk ik.
anonymous_80
[www.agd.nl]
[www.agd.nl]

Het gaat nu echt de goeie kant op, of niet??


2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/10/2010 13:26 door joris.
anonymous_80
Dat is ook geen hoge HA prijs, nml 6667€
anonymous_80
Oh, dat is dus nog een miljard € extra aan verkoop opbrengst
anonymous_80
We wachten maar tot hij ECHT op zwart zaad zit.
Jannus
de claim die de overheid op het land heeft gelegd voor natuur blijft bestaan,maw je mag het als boer zijnde niet agarisch gaan gebruiken door bemesting,ontwatering,door of herinzaai,etc etc.Notarieel wordt vast gelegd de voorwaarden en er zit een onteigeningsclausule in bij het in gebreke blijven van de toekomstige koper.

je kunt deze koude handreiking van Bleeker zien als het doorgaan met aankopen mbv een budget neutraal beleid immers er ligt een overeenkomst met Europa en daar wordt nog niet aan voldaan !!
Jannus
Klopt helemaal George,daarom zijn politici ook niet te vertrouwen,omdat ze veel vertellen maar waar het om draait is wat men niet verteld en daar gaat het nu om.

Heb de topic geplaatst omdat ik weet dat er boeren zijn die grond bijna kwijt raakten omdat ze niet op de hoogte waren van dit soort claims,maar ook makelaars zeggen niet altijd alles is mijn ervaring en dan met name als het gaat om vrijwillige kavelsruils dien je goed op te letten !!!! omdat de waarden van de grond niet rationeel kunnen zijn.

Wat ik ook veel zie is dat boeren gronden verkopen en terug huren op jaar basis onder het mom van 'boerenbeheer'en dat gaat een aantal jaren goed totdat een zg natuurinstelling aan tafel komt en de boer het nakijken heeft ( en dan pas begint de verloedering van het gebied vind ik persoonlijk)
anonymous_100
snijden in eigen vlees lukt niet
anonymous_100
Ik vraag mij af wat er gaat gebeuren als we eens een linkse regering krijgen
anonymous_100
Aha! De DDB-er in marcster ontwaakt
anonymous_105
Maar bij de aanleg van nieuwe wegen moet ter compensatie van elk gruttonest dat verloren gaat 4 ha. natuurgrond
aangekocht worden.... Wie betaalt deze zottigheid/
anonymous_107
Begin van onderhandelen, niets meer/minder.
anonymous_123
vooral bij jou (ons) in de regio hebben ze tot over de 8,0 euro betaald; maar niemand die dat weten mag.
anonymous_123
Zijn er nu al bij de Oostvaarderswold veel toeristen? De nieuwe natuur levert zeer weinig extra geld op. Het kost handenvol geld om het te realiseren en daarna jaarlijks veel geld om het te beheren. In deze crisistijden is dat zeer ongepast. Wij zijn straks samen met Duitsland de trekpaarden die de economische en financiele kar moeten trekken. Daarbij hebben we als onze spankracht nog nodig. Maar zo ver denkt de SP niet.
gerrie-hul
Natuur he vandaar die lage prijs Maar je kunt ook stellen van een enorme kapitaalsvernietiging waar ze bij staatsbosbeheer nog nooit hebben gehoord
anonymous_141
ben ik met je eens mtstamminga langzaam drukken ze je strot in
anonymous_153
Die Bleker is een sluwe vos.
anonymous_184
Dat ze EHS wat minder gaan doen prima, maar ik hoorde vanmorgen op omrop Fryslan dat de provincie met de boeren die grond kwijt moeten voor de haak om Leeuwarden, de N381 etc de onderhandelingen hebben stopgezet. Dit omdat het rijk de geldkraan dicht doet. Verplaatsen wordt dus lastig omdat je het bedrijf niet meer kwijt kunt.

Daar zit je dan met een bedrijf met een kavel waar een (snel)weg door heen loopt en onverkoopbaar wordt en onbewerkbaar wordt........
ok
Hier had ik al 10 jaar op gewacht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's henk bleker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
48
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN