Bouw ligt weer stil om stikstof

Stikstofcrisis: Provincies geven geen vergunningen af, omdat handel in ‘stikstrofruimte’ de natuur bedreigt.

Deel dit topic

Reacties

+1
achterhoeker2
Door die stevige afroming van 30 % is veel handel juist gunstig voor de natuur, beter dan de boeren dwingen om de stal vol te houden.
+18
de jonge
Rij eens een rondje nederland, je schrikt je lam wat er allemaal gebouwd word, er ligt helemaal niks stil,er is volgens mij nog nooit zoveel gebouwd. stelletje gluiperds dat zijn het
Koeien boertje
@de jonge sprak d'r één die in grondwerk zit, 3 grote projecten een paar maand opgeschort tot half jaar ivm geen materiaal.
Daar valt geen planning meer op te maken.
Dus allemaal gelul dat het van stikstof komt
+1
de jonge
@Koeien boertje klopt.levering word/ is een dingetje wat wel eens een ding kan worden.maar die politiek die maar zit te douwen en te framen dat het in hun ogen komt door de landbouw... ik krijg er gewoon haast overgeef neigingen van hoe de staat te werk gaat.
weurding
@de jonge klopt, hier ook allemaal vakantiehuisjes, bos wat er stond al gekapt voor de vergunning rond was, timmerholt
+2
de Tank
Volgens mij zijn zijn vooral de bouwvakkers niet aan te slepen en komt daardoor niet alles van de grond.
achterhoeker2
@de Tank Klopt, er worden al projecten afgeblazen door de gestegen materialen, dan is het stikstof een mooie oplossing om van hetl (te dure ) project af te komen.
Noorderling
@achterhoeker2
Wat is de rol en belang daarin van de vergunningverlener mbt stikstof?

Daarnaast geven provincies geen bouwvergunningen af, alleen nb en die worden al 3jaar niet afgegeven. What's new?
achterhoeker2
@Noorderling Als er een vergunning wordt af gegeven voor een bouwproject levert dat depositie op ,dat moet gecompenseerd worden door bijvoorbeeld stikstof te kopen/leasen van een boerderij .
Die boerderij stoot dan geen stikstof meer uit, maar dat bouwproject koopt netto dus die 30 procent gaat naar natuur en legalisatie vd PAS melders.
Noorderling
Quote Reactie van @achterhoeker2:
egeven voor een bouwproject levert dat depositie op ,dat moet gecompenseerd worden door bijvoorbeeld stikstof te kopen/leasen van een boerderij .Die boerderij stoot dan geen stikstof meer uit, maar dat bouwproject koopt netto dus die 30 procent gaat naar natuur en legalisatie vd PAS melders.

Dat gaat al 3 jaar zo, dat is geen nieuws.
Maar wat heeft dat te maken met dat er geen materiaal en personeel is en stikstof het excuus?
achterhoeker2
@Noorderling Er zijn projecten uitgesteld cq afgelast die gewoon te duur werden ,stenen ,ijzer en arbeid zijn schaars en dus duur.
Komt daar ook nog stikstof bij dan is dat vaak de druppel ,maar wordt gecommuniceerd als de hoofdoorzaak.
+1
Weidezicht
@achterhoeker2 stikstof heeft invloed op de vergunningsverlening. Als die er eenmaal is, kan het werk aanbesteed en uitgevoerd worden. Dus als de vergunning er is, dan is stikstof geen excuus meer.
achterhoeker2
@Weidezicht De kop van het NRC suggereert dat er bouwprojecten stil liggen omwille van stikstof, terwijl de stagnatie van de bouw meerdere oorzaken heeft .
+1
jan w
Dit zou eigenlijk niet mogen, groene stikstof inruilen voor grijze stikstof.
Druk
@jan w
2 koeien per hectare grasland geeft integraal vast minder uitstoot dan 50 tot 100 mensen per diezelfde hectare grasland
kanniewaarzijn
@Druk Maar de grond (en bijbehorende pegels) zijn wel mooi in andere handen.
+1
demelkboer
De bouw ligt stil? Probeer maar eens een aannemer bij een klus te krijgen. 2023 ben je aan de beurt..... als je geluk hebt
cornelissen
@demelkboer Haken er ook af ,wordt te duur ,dus ik denk dat het wel eerder lukt
Druk
@cornelissen
Woningen met ondergrond zijn onbetaalbaar, tenzij van de verwervingskosten 50% door de Overheid wordt gesubsidieerd. .
+1
nieuwoord
Hier wordt nog volop gebouwd tegen N2000 gebied (de Nieuwkoopse plassen) beetje salderen met oude stookgelegenheid van een kas die al jaren leeg staat. Kan gewoon. Maar de bouw is wel allemaal particulier en geen eensgezinswoningen. En de grotere projecten voor de gewone man gaan niet door, en die hebben het gevoel dat er niets voor hen gedaan wordt. En zo wordt de boel geframed.
+3
de jonge
@nieuwoord juist,framen,liegen en bedriegen dat is tegenwoordig het motto van de staat...
Weidezicht
@nieuwoord hoe staat het met jullie stikstof lease plan? Leeft dat nog, doet politiek daar nog iets mee?
+1
nieuwoord
@Weidezicht Ja dat plan leeft nog. Probleem is dat het een snelle oplossing kan zijn van het probleem. En dan zal de politiek nog wel willen. Maar we hebben ook met ambtenaren te maken en die hebben niet zo'n baat5 bij het snel oplossen van het probleem. Dus het gaat moeizaam. Alles lijkt erop gericht de veestappel te verminderen.
Weidezicht
@nieuwoord tja, zo komt de aap uit de mouw.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natura 2000 en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!