GroenLinks Amsterdam sluit samenwerking met JA21 uitQuote:
GroenLinks stapt na de gemeenteraadsverkiezingen in maart niet in een college met JA21. Dat schrijft lijsttrekker Rutger Groot Wassink op Twitter na een oproep van landelijk GroenLinks-leider Jesse Klaver om niet met Forum voor Democratie te besturen.

Deel dit topic

Reacties

+30
Kars
D66 riep het ook al over pvv de fvd.
Kijk als je voor de verkiezingen dit roept ben je voor als politieke partij geen knip voor de neus waard. Dan neem je alleen je eigen elitaire achterban serieus en ben je totaal geen volksvertegenwoordiger voor het hele land.
Zulke partijen mogen van mij per direct geschrapt worden van verkiezingslijsten.
bio boer
@Kars vind ook niet kunnen is beetje van als je niet zo denk als ons dan tel je niet meer mee andere gedachte gang wordt niet geaccepteerd
Eigelijk zo het niet moeten gaan van wat je zelf wil maar wat het volk als je pvv fvd en ja 21 bij elkaar is toch grotere groep dan de grootste parij van nederland op dit moment
+2
Bekkink
@Kars D66 en groenlinks zijn zowiezo al alleen voor de grachtengordel.
Porky
@Bekkink kijken of ze weer op de tafel dansen na de uitslag, denk het niet, denk dat ze zwaar in de min komen
+3
BoerBart
@Kars En zoals het afgelopen jaar veelvuldig verkondigt: Groen Links wil alleen met PvdA of anders niet!
Dan zeg ik: Doe dan maar anders niet 😂
Kars
@BoerBart werkt goed die aanpak ze houden alleen maar minder zetels over.
Ff serieus wie denkt mister eikeltjes pyjama tegenover Poetin ff hem de waarheid zal zeggen.
Je staat toch als land voor schut met een knulletje als klaver.
de Tank
@Kars zou jij met GL samenwerken?
+4
Kars
@de Tank nee. Maar groenlinks zal nooit meeregeren. Ze weten goed genoeg zelf dat ze beter in de oppositie kunnen zitten.
Maar elke politieke partij op voorhand uitsluiten, dan zeg je toch tegen stemmers op FVD of PVV dikke middelvinger we luisteren niet naar jullie problemen.
Kunt met partijen oneens zijn. Maar voor de verkiezingen zoiets roepen, dat vind ik zo ronduit onbeschoft en totaal niet rechtvaardig.
Volgens mij moeten enkele mensen mevrouw Kaag voor het gerecht gooien om basis van de grondsbeginselen van de democratie.
+1
de Tank
@Kars Dit gaat over gemeenteraad, daar zitten ze met regelmaat in. Persoonlijk vind ik dat je niets te zoeken hebt in de politiek als je op voorhand al samenwerking uitsluit. En laat ze lekker roepen, ik verwacht niet dat dat in hun voordeel werkt.
+2
Frans1
@de Tank het gaat om de arrogantie van het vtv uitsluiten van partijen, daar is weinig democratisch aan. Als je tijdens de formatiegesprekken niet bij elkaar komt dan is dat zo, maar dit is zulk dom gelul, minachting van de kiezer
de Tank
@Frans1 die arrogantie is idd ergerlijk en van alle tijden.
cs-agrar
Quote Reactie van @Kars:
Kijk als je voor de verkiezingen dit roept ben je voor als politieke partij geen knip voor de neus waard.

en morgen zemelen ze weer over "inclusiviteit"....
+1
ceessie
Ik ben het ook niet met alles eens van PVV en FvD.
Dit zegt alles over de elitaire hooghartigheid van Kaag en Klaver. Ik dacht dat je in een democratie altijd met elkaar in gesprek moest blijven.
cornelissen
Quote Reactie van @ceessie:
in een democratie

Ed Nijpels bij wnl op zondag in november op tv : Het klimaat is te belangrijk om dat aan de democratie over te laten
+4
Porky
@cornelissen ook zo,n figuur die enkel van oud brood verse stront heeft gemaakt, en tijdens zijn leven enkel zn lul achterna heeft gelopen ,bah ,wat een schift van een kerel
Porky
@Porky schoft
+6
kanniewaarzijn
"Omdat FvD de democratie ondermijnt" 😂
Wat doen ze zelf dan met zo'n uitspraak?
Spuit11
@kanniewaarzijn Ze zijn zo vol van zichzelf dat ze zelf niet eens doorhebben wat ze zeggen.
demelkboer
Lekker democratisch dit
Taeke Brottner
Wie van jullie brengt in maart z'n stem uit in Amsterdam op FvD of PVV en denkt 'Hè shit, dan kunnen we straks niet met GroenLinks in het college'?
Weidezicht
@Taeke Brottner het geeft wel de teneur aan. Rutte sluit pvv uit, in amsterdam zijn die groe en rode flink groot en sluiten ook pv en ja21 uit. En dat zal in meerdere gemeented en provincies voorkomen. Zo wordt een flink gedeelte van de bevolking uitgesloten van " beleid maken". Terwijl wel ruimte wordt geboden aan kleine groeperingen om hun zin erdoor te krijgen. Kijk naar natuurbeleid of bijvoorbeeld het uitbannen van zwarte piet, en daarmee eigenlijk het hele sinterklaasfeest.
Zwaagdijk
@Weidezicht helemaal gelijk. Ik lees altijd dat je niemand mag uitsluiten…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's groenlinks en amsterdam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!