'Woede richting ECB over stijgende prijzen'

De inflatie in Nederland piekt naar recordhoogte. De onvrede over de snel stijgende prijzen aan de pomp en in de supermarkt neemt toe. Intussen wordt met argusogen gekeken naar het kabinet en de Europese Centrale Bank (ECB). Wanneer komen zij in actie om huishoudens uit de brand te helpen? In de podcast Kwestie van Centen vraagt Martin Visser zich af hoe groot het draagvlak voor de eurozone blijft als zuidelijke landen meer profiteren van het beleid dan het noorden. Het geeft volgens hem voeding aan irritatie over de eurozone.

Deel dit topic

Reacties

+7
Porky
Het gaat "goed" dr begint klein beetje wrijving te komen richting ECB, die hele euro is Eén groot fiasco en in huidige staat onhoudbaar, al die corrupte zuidelijke landen leven er op los en trekken zich nergens van aan, Nederland krijgt 4 miljard corona steun uit EU pot want de" economische schade" viel hier mee, Italië krijg 80 miljard, en de hele regering hier houd zn smoel en knijpen de belasting betaler verder uit, "bedankt KUT rutte"
sorry
@Porky geeft weer extra btw en accijnzen
Jannus
Quote Reactie van @Porky:
"bedankt KUT rutte"

Rutte nam laatst de woorden van 'Thatcher' in de mond en dat geeft al aan dat hij een harde hand erop na houd zoals zij in Engeland met stevige hand regeerde maar dat kun je wel in je eigen land denken vol te houden maar het postzegeltje Nederland stelt niets voor op de kaart en al helemaal niet als je denkt het corrupte zuiden eventjes recht te kunnen zetten en daar iets van terug te kunnen halen,ze lachen je vierkant uit
Het beste voor allen is uit de EU , een Nexit en of de Europese Unie opheffen en dan verder met de gulden .
+3
Twentsch Land
Was een prikker die enig tijdje terug het idee had om euro op te heffen en dan een noordelijke helft om door te zetten ....dat lijkt mij fors beter dan Nederland in zijn uppie.

@Hans is Hobby boer
zomaar
@Twentsch Land noordelijk zijn niet zoveel landen die je erbij wilt hebben. scandinavische landen hebben nog hun eigen munt. blijft benelux en duitsland over.
zomaar
@zomaar denemarken redt zich ook. zou nederland ook moeten lukken
+1
zomaar
@zomaar moeten we wel stoppen met het opgeven van onze zelfvoorzieningsgraad. als we nederland blijven uitkleden qua zelfvoorziening( is al beroerd) kunnen we op lange termijn nog wel eens blij zijn met oost en zuid europese landen. uit een echte crisis red je je niet als 70% met een laptop naar kantoor gaat
weurding
@zomaar de landbouw was niet altijd weelderig daar
zomaar
@weurding klopt. maar het potentieel ligt er wel. werkvolk en areaal.
weurding
@zomaar dat geldt ook voor rusland
+4
zomaar
@weurding als de welvaart terugloopt door recessie of weggeconcurreerd door azie houdt rusland het wel langer vol denk ik. ik vind het hier richting een piramidespel gaan. er is weinig basis onder de economie
zomaar
@zomaar en dat gaat goed zolang als het goed gaat.
vergelijk het met een grondloos melkveebedrijf. dat was het helemaal. achteraf misten ze de basis
zomaar
@zomaar rusland is de extensieve boer met 50 koeien op 200 ha grond
zomaar
@zomaar de hongerwinter was niet op het platteland. nederland is of wordt 1 grote stad
+2
weurding
@zomaar zolang ik hier nog zit hebben we meer "volkstuin" dan we aankunnen😏
+3
Porky
@zomaar niet enkel denemarken hè , je weet wat ze over engeland voorspelde toen ie er uit stapte, "rampspoed en een instortende economie" wat lees ik vd week in het FD ( financieel dagblad) Engeland had afgelopen jaar de grootste economische groei sinds 2e WO. Die Engelsen zijn mooi van de regeltjes af en houden meen ik 15 miljard in hun zak , Je zou al die gasten in Brussel toch in dr smoel zeiken met hun corrupte gedraai en zakken vullerij.wat een vies tuig.
+1
de Tank
@Porky groei tov coronalockdown tijdperk geeft niet echt een goed beeld. Voorlopig is het in de UK meer armoe dan in NL
+1
kanniewaarzijn
@de Tank Vrijheid heeft een prijs.
de Tank
@kanniewaarzijn oneliner kan ik niet veel mee
+1
Porky
@de Tank kan wel zijn , dec regering hier doet het ook rooskleuriger voordoen dan het is ,energie en boodschappen zijn onbetaalbaar, voedselbanken krijgen steeds meer klanten, wat schiet er over van een modaal inkomen na aftrek van gas/electra/ boodschappen en ziekenfonds premie? Nee hier heerst ook veel (verborgen) armoede. Engeland is mooi van alle kut regeltjes af en houden tig miljarden in hun zak wat niet naar Brussel gaat, Engeland was ook een netto betaler hè, kunnen nu mooi dat geld in eigen land besteden
+4
de Tank
@Porky de landbouw is al jaren de Sjaak door de eigenzinnigheid om vast te houden aan de pond, daarnaast vermoed ik dat als jij in de UK zou wonen dezelfde negatieve kijk op je eigen land zou hebben als nu.
+1
Noorderling
@de Tank
wou zeggen, hele landbouw en zeker melkveehouderij is in de UK ook geen halleluja.
Compleet uitgespeeld door supermarkten ondanks dat er tekorten zijn op het eiland.

Gulden een cent te duur en men koopt onze producten ook elders. Het hangt toch allemaal indirect aan elkaar vast. Dan maakt het ook niet zoveel uit hoe het beestje heet.
+1
Albert Altena
@de Tank Hoe het gaat in de UK toets ik aan de linkse Hollandse media.
Kortom: Toen de Brexit aanstaande was werd het elke avond op onze TV besproken, als zijnde de grootste blunder ooit.
Nu hoor je er bijna niets meer over.
Maw. Kan er nu geen kritiek meer gegeven worden?
+3
weurding
@Albert Altena misschien viel de verwachte blunder reuze mee
de Tank
Quote Reactie van @Albert Altena:
Nu hoor je er bijna niets meer over.

nieuwtje is er af, daarnaast is het onzinnig om na een jaar, en wat voor jaar, conclusies te trekken over de economische gevolgen van de Brexit. Net als Nederland is Engeland een west Europees land, in beide landen volop kansen voor iemand die positief en gezond is.
cs-agrar
Quote Reactie van @Twentsch Land:
noordelijke helft om door te zetten

krijgt ene Dolfie toch nog zn zin..
Porky
@Twentsch Land dat is ook al door div buitenlandse economen en financiële top mensen uit Amerika voorgesteld, een noordelijke en zuidelijke euro, de euro zoals ie nu bestaat is op den duur niet in stand te houden voorspelde ze
+3
Kars
Kan ook nooit werken 27 lidstaten en ze willen er nog meer erbij, met hun eigen taal, cultuur en levenswijze. De eu bestaat toch alleen uit geld printen en landen omkopen.
Johannushoeve cv
Wat zou de ecb kunnen doen nog meer geld drukken? Dan gaat de schulden nog meer oplopen. De een manier om dit te beteugelen is de rente op hoog gooien.
+1
Nevergiveup
In Italie zijn de schulden van de staat groot , maar de schulden van de burger laag.

In nederland zijn de schulden van de staat nu sterk groeiende en daarnaast hebben de burgers hier juist ook veel schuld.

Italiaan Dragie heeft precies bereikt wat hij wilde ....
+2
@Nevergiveup Daarom hebben de meeste Italianen een eigen huis .
Nevergiveup
@Hans is Hobby boer Als je een beetje realisties vooruit kijkt , en we blijven in de EU , kijk dan hoe de Italiaan er voor staat !

Voor de meeste prikkers hier zal het huis ook (prive) bezit zijn , maar voor de gemiddelde burger in NL ziet het er niet best uit ....

En in de Haag missen ze iets , ze willen nu eigen woning ook nog gaan belasten ,

De wal zal het Schip keren.
@Nevergiveup Daarom zo snel als mogelijk uit de EU , Rutten heeft Nederland al verkocht aan Brussel , Terwijl wij in een referendum tegen de EU grondwet op 1 juni 2005 waren .61,5 % was tegen en 38,5 % voor .
zomaar
@Hans is Hobby boer de vraag is of we er wel zo goed voor staan als we denken als we uit de eu gaan. hoge private schulden en qua verdienmodel afhankelijk van het buitenland, en niet in staat om aan onze basisbehoeften te voldoen. beetje de kleren van de keizer-verhaal
+2
@zomaar Het kan wel zo zijn , daarom moeten we uit de EU en van de grond af alles weer opbouwen , nu kan het nog kan , voordat de Europese Commissie met hun plannen Nederland maar ook andere landen de afgrond in stort . De Europese Commissie wil ons daaarnaast een Europese digitale paspoort ons aansmeren , daar ben ik vierkant op tegen . Mensen uit andere landen beslissen dan over ons wat wij dan mogen , heb je te weinig punten geschoort en niet in de pas lopen mag je straks bijvoorbeeld niet meer naar de supermarkt of wel . Ze gaan dan alles controleren over ons en alle bezittingen die wij hebben .

Daarnaast loopt de Dollar en de Euro op hun laatste treden en om dat te verdoezelen moet men iets doen en dat is de situatie met Ukraine en Poetin . De Amerikanen , Navo en de Europese Commissie zoeken nu een uitweg en daarom is een oorlog met Rusland de enigste kans om dat voor elkaar te krijgen . Of er een oorlog komt weet ik niet maar de dreiging is er wel en niet Poetin begint maar de boven genoemde 3 .
@Hans is Hobby boer Matin Bosma noemt de EU een gevaar van onze Demoncratie . Dit , in een Debat over EU voorstellen .
+1
kanniewaarzijn
@Hans is Hobby boer Daar heeft ie gelijk in!
+1
Bartlehiemboer
@Hans is Hobby boer Dank om dit hier zo neer te zetten. Afgelopen weekend zijn er vanuit Groningen en Friesland boeren richting Den Haag gereden. Minstens 8 uur heen en 8 uur terug. Ze stonden daar voor u en mij en voor onze toekomst. Helaas weinig steun onder de boeren. Hier een beetje klagen hoe erg het allemaal is en dat we een richting uit gaan die we niet willen. En dit hoor ik al 6 jaar. Vanavond moeten we zelfs weer protesteren te Dokkum tegen ons eigen LTO. Mensen er moet snel wat gebeuren. Je kan nu toch niet meer denken het zal wel??? Verdiep je in alles wat gaande is en open je ogen. We moeten vandaag nog in actie komen. Er is straks geen toekomst meer voor jullie, begrijp dat dan toch. Trots op de boeren die het weekend in Den Haag waren. Heeft het zin gehad? Nee, omdat jullie maar een beetje op Prikkebord blijven klagen
cornelissen
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
zelfs weer protesteren te Dokkum tegen ons eigen LTO.

????
Bartlehiemboer
@cornelissen Ja, er wordt gedebatteerd over de visie boeren van Noard East Friesland. BVNL heeft opgeroepen te komen protesteren, van je te laten horen Daar de kiezers er niet in mogen zonder de QR code. En dus geen inbreng hebben op wat LTO bedenkt Over ONS
@Hans is Hobby boer Wellicht dwaal ik af , maar terug komend over of het wel of niet oorlog wordt is voorlopig Poetin de winnaar .
Het probleem voor de NAVO is dat het politiek en militair niet in staat is om Oekraïne te verdedigen .
Volgens de Website van Sina Military hebben Amerikaanse F 35 piloten geklaagd over wegvallende communicatie en falende boordsystemen zodra ze de westelijke grenzen met Rusland naderen . Dat wordt veroorzaakt door Murmansk-BN elektronische installaties , die ook in Kaliningrad staan opgesteld en die een bereik hebben van 3000 kilometer en alle communicatie van vliegtuigen , schepen en satellieten kunnen verstoren . Hierdoor kan tevens worden voorkomen dat vijandelijke raketten hun doel bereiken .

De F35 zou zelfs worden weggehouden bij de Russische grenzen nadat een Su-30SM eind vorig jaar voor het eerst zijn Khibini elektronische "wonderwapen" tegen het westerse toestel gebruikte . Hierdoor verloor de F 35 piloot gedeeltelijk de controle over zijn toestel , waardoor hij gedwongen werd terug te keren naar zijn basis in Estland .
+2
Porky
@zomaar kijk ff naar Engeland , dik 8,9 procent groei in 2020, wat hadden ze Engeland voorspeld?
Elvis
@Porky groei van wat? Inflatie?
+1
bio boer
@Nevergiveup als ze landbouwgrond vermogen maar niet belasten daar is de waarde en rendament zo krom als het maar kan 🙈
cornelissen
@bio boer Was voor 2001 wel zo, weliswaar met een aftrek, maar wat over bleef voor 0,8% per jaar
+2
Jannus
Quote Reactie van @Nevergiveup:
En in de Haag missen ze iets , ze willen nu eigen woning ook nog gaan belasten ,

De is de politieke tactiek,eerst stimuleren en vervolgens gaan belasten en uitmelken
Bartlehiemboer
Ondertussen: Nunl Nederlandse economie herstelt flink: grootste groei in decennia
j h p
@Bartlehiemboer heb het niet gevolgd, waarschijnlijk opgetelde plusjes die ook zo weer verdampen, zijn die rekenwonders nogal goed in.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's telegraaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!