Boeren willen verbod op uitlaten honden op Veluwe vanwege stikstof

Hondenbezitters moeten stoppen met het uitlaten van honden in de kwetsbare natuur van de Veluwe tot duidelijk is welke schade hun poep en plas aanrichten. Dat wil Agractie. De boerenbelangenorganisatie wil dat de provincie Gelderland dit per direct gaat verbieden.

Deel dit topic

Reacties

+14
George
En zo telkens maar naar elkaar wijzen , allemaal heldendaden.
Grote kans dat die hondenbezitters niet eens weten wat ze de boeren allemaal aandoen , maar nu weten ze wel wat de boeren hun aan doen. En het brengt niks , echt helemaal niks.
Twentsch Land
En het brengt niks echt helemaal niks.

Dan moet het zo worden gebracht dat het wel iets brengt want om het hele stikstof gedoe voor het grootste deel bij de boer te leggen brengt niks, echt helemaal niks.


Dan moet @George
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Dan moet het zo worden gebracht dat het wel iets brengt want om het hele stikstof gedoe voor het grootste deel bij de boer te leggen brengt niks, echt helemaal niks.

Ja succes ermee.
+1
weurding
@George idd, dit is tegen de stroom inroeien, zo van, als ik iets niet mag dan jullie ook niet
+2
George
@weurding
Ja ik lees hier ook altijd over dat vliegen en vliegtuigen dat moest ook niet meer mogen en weet ik allemaal wat. Maar dat krijg je toch nooit gewonnen , echt never nooit. Nu als corona voorbij is zitten komende zomer de vliegtuigen gewoon weer barstensvol en willen de mensen weg. Stikstof of geen stikstof , Nox of geen Nox , pasmelders of weet ik wat , niemand die het interesseert.
En vraag me niet hoe het dan wel moet met die stikstof , ik weet het ook niet en vind het ook allemaal een grote kwats. Ik begrijp niet dat een rechter zo'n achterlijke Vollenbroek ooit gelijk heeft kunnen geven.
Volgens mij moet die man daar inmiddels al lang spijt van hebben.
bio boer
@George een rechter mag niet voorzich zelf denken moet naar de wet kijken de amtenaren hebben heel enthousiast beschermde natuur opgegeven bij Europa met stikstof normen het makkelijkste is om daar paar van weg testrepen de natuur is heilig zo wel in nederland als eu dus dat is ook een utopie dus zal er iets moeten wijken als het er op aan komt zecht meerderheid van het volk ook dan maar wat minder veehouderij als wij maar kunnen vliegen en wonen
+2
Porky
@George ben je gek, dat is net zo,n imbeciel, als ie beetje verstand had gehad dan had ie die hele zaak als " niet ontvankelijk " verklaard ,en gezegd dat niet de rechtbank maar de regering het beleid bepaald
Farma_boerke
Waarom alleen de veluwe?
Puur voor de buhne, we weten al lang dat er veel niet in Aerius zit, richt je pijlen daarp in plaats van de burger/consument tegen je op te zetten.
Zelfs Vollenbroek wil wel met de boeren samenwerken tegen industrie (ja ook tegen boeren, maar de vijand van mijn vijand (overheid) kan ook een vriend zijn, zolang je je rug maar in de gaten houd)
+4
George
Quote Reactie van @Farma_boerke:
Zelfs Vollenbroek wil wel met de boeren samenwerken tegen industrie

Wees daar voorzichtig mee , niks heb je aan dat soort volk , helemaal niks . Steken zo een dolk in je rug als je het niet verwacht.
GJKlaassen
Ik zie het als een eye-opener voor de burger dat het hele stikstofprobleem niet op te lossen is. Ook niet met 25 miljard die op hele andere manieren besteed kan worden.
+1
George
Quote Reactie van @GJKlaassen:
Ook niet met 25 miljard die op hele andere manieren besteed kan worden.

Ja je kunt je geld altijd aan zinnigere dingen uitgeven , dat ben ik met je eens. Maar waar zou jij het dan voor gebruiken als bestuurder van het land?
En nee die burger met die hond opent zijn ogen niet , echt niet . Die denkt welke dwaas bemoeit zich ermee waar ik mijn hond uitlaat? De boeren? Wat een kutvolk.
GJKlaassen
@George ik heb afgelopen jaar meerdere keren (niet voor mezelf) in het UMC Groningen gelopen en daar de spandoeken zien hangen voor een betere CAO.
We weten allemaal dat zowel defensie als de politie wel wat extra kunnen gebruiken.
We zien en horen over de werkdruk in het onderwijs.
Idem dito voor de (thuis)zorg.

En hier wordt in twee jaar tijd 25 miljard geregeld...

Om dat te bedenken hoef je niet in het torentje te zitten...
+1
Porky
@George jawel ,die burger moet het ook gaan voelen en merken, en dat OOK zij beperkingen krijgen opgelegd en aan den lijve moeten gaan voelen wat er speeld, dan pas heb je kans op veranderingen, kort gezegd, dr moet OPSTAND komen.
Porky
@George je kan niet de kool en de geit sparen .
+1
achterhoeker2
@George De eis van agractie is om te laten zien hoe belachelijk de milieubeweging is, met al die rechtzaken en ook om te laten zien dat de regering het beleid bepaald en niet de rechterlijke macht.
Vind het een leuke en goeie eis van agractie.
+1
Twentsch Land
Zag het net ook nog even bij hart van Nederland ... paar mensen op de Veluwe aan het woord die hun hond uitlieten ... waren erbij die het belachelijk vonden maar naar er even over nadachten en toen toch begrip hadden ..... dit is nu juist wat we moeten hebben....door de confrontatie ging men er over nadenken en kwamen tot de conclusie.... @achterhoeker2
+2
kanniewaarzijn
Gewoon stoppen met dit hele gezeik! Gaat helemaal nergens over.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's honden , veluwe , stikstof , natuur , poep , schade , gelderland en agractie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0