Here we go. Boeren eruit. Asielzoekers erin

Uitdam. Hollandscher wordt het niet. Durpje van niks aan de Waterlandse Zeedijk, ten noorden van Amsterdam, waar 020 in het weekend fietst. Home of the scheepskamelen van Jiskefet. Wereldberoemd geworden in Nederland toen Katja Schuurman er ging wonen, met heur rammelende eierstokken - heel kort maar want de dickpics uit de grachtengordel lonkten. Ongeveer 130 inwoners, waaronder wat boeren op zompig land. Maar niet lang meer! Want VVD66 heeft de hoogopgeleide apothekers en elektrotechnici keihard nodig. Nederland, gefeliciteerd.

Deel dit topic

Reacties

+2
wimpie61
Nederland wordt gewoon een groot vluchtelingen (gelukzoekers)kamp
Door dat linkse zooitje en Rutte doet er nu ook al aan mee
+3
kanniewaarzijn
@wimpie61 Rutte verkwanselt alles en iedereen, als hij maar aan de macht blijft.
+1
Galebreaker
@wimpie61 VVD is al jaren niet meer rechts-liberaal. Hele volksstammen laten zich graag voorliegen zo het schijnt.
weurding
Dit circuleert op app:

(klik om te vergroten)

+4
Frans1
@weurding maak daar maar 2030 van, mss nog wel eerder. Maar in la France is genoeg😇😎
George
@weurding
Als we met energie productie beter af zijn dan met voedselproductie , why nut? 😄
+2
Twentsch Land
Reken je niet te snel rijk ..... @George
George
@Twentsch Land Ik reken nooit rijk.
grös
@George
Zie toch liever grasland en koeien lopen dan die gekke panelen, en anders ook maar naar France ofzo.
George
Quote Reactie van @grös:
Zie toch liever grasland en koeien lopen dan die gekke panelen,

Ik denk de meeste wel , maar toch zullen ze ergens moeten komen . Als straks alle mobiliteit elektrisch is en woningen van het aardgas komt men er niet met alleen panelen op daken. Maar zoiets is nog wel redelijk uit het zicht te onttrekken als het mooi landelijk wordt ingepast omzoomd door groen.
Gerron
@weurding Wel een beetje realistisch blijven. NL kan niet op die manier zijn eigen energie opwekken. De visserij heeft weinig met NL te maken,maakt het verschil uit welk land het schip komt? Het andere voedsel komt gewoon goedkoper dan voorheen NL binnen omdat ze daar niet aan allerlei eisen hoeven te voldoen. Dus ongeveer net zoals voer voor de vleesproductie hier. Er zal nog een aantal tuinders overblijven voor de bloemen.
+1
Frans1
@Gerron voor naïeve mensen gaat het zo werken. Maar in de harde zakenwereld gaat het toch iets anders. Kijk maar wat Rusland nu en in het verleden deed met dreigende tekorten. Juist, exportverbod. En dan heeft Poetin er maling aan dat de linkse rukkers in Nederland staan te jengelen dat dat niet eerlijk is, en dat ze honger hebben. En als je wel iets kunt bemachtigen zal het niet voor een vriendenprijsje zijn
weurding
@Gerron denk dat hierboven de zaken realistischer voorgesteld worden dan jij nu doet, 2040 is nog eind weg, maar als je nu al ziet hoe moeilijk en duur transport in de toekomst wordt betwijfel ik of het voedsel eenmaal hier aangekomen nog zo voordelig is
Gerron
Quote Reactie van @weurding:
als je nu al ziet hoe moeilijk en duur transport in de toekomst wordt

Dat betekent dus dat het relatief goedkoper is om het vlees te vervoeren i.p.v. het meeste voer voor die dieren hierheen te halen.
Voor de wereldmarkt maakt het op de langere termijn niet zoveel uit als dat kleine stukje NL van het eigen land bijna niets meer produceert. De stallen komen gewoon in een ander land te staan.
weurding
@Gerron leg je dat even uit aan diegene die zonder werk komen te staan door jou interpretatie?
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Gerron leg je dat even uit aan diegene die zonder werk komen te staan door jou interpretatie?

Waarom moet ik dat uitleggen? Het is toch niet iets waar ik voor ben? Ik schets alleen de situatie bij een NL zonder boeren.
Gerron
@Gerron Grappig voorbeeld in die situatie: Een grote bierbrouwer importeert de gerst en de hop. Het bier is o.a. voor export en de bierborstel gaat naar België of Duitsland. Dan is NL een grote exporteur van voedsel en diervoeding terwijl er geen enkele boer in NL aan te pas kwam!
weurding
@Gerron het brood wat hier gebakken wordt bestaat 95% uit baktarwe vanuit het buitenland, en we eten er allemaal van
Ander punt, de omstreden boskap in borne om auto's te bouwen met meeste materialen uit buitenland, en die mini's blijven ook echt niet in nl
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Gerron erger nog, het brood wat hier gebakken wordt bestaat uit 95% uit baktarwe uit het buitenland, en we eten er allemaal van

Ik heb vandaag brood met boterhamworst,koffie,thee en een banaan gehad. Geen van deze producten komen 100 % uit NL.
George
@Gerron
Misschien je koffiemelk.
Ik heb eigenlijk toch wel graag Nederlandse producten , vooral als het om zuivel gaat.
weurding
@Gerron weet niet wat je daags draagt maar je kleding veelal ook niet
George
Quote Reactie van @weurding:
Ander punt, de omstreden boskap

Ook dat is iets waar veel te moeilijk mee wordt omgegaan. Gewoon gaan zagen en maar zien hoelang ze blijven zitten. Waarschuwing dat ze eruit moeten komen , 5 minuutjes de tijd geven en zagen maar.
weurding
@Gerron plaatje circuleerde op app, jij zegt ik moet realistisch blijven, vond dat ik dat wel was maar daar had jij schijnbaar vraagtekens bij
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Gerron plaatje circuleerde op app, jij zegt ik moet realistisch blijven, vond dat ik dat wel was maar daar had jij schijnbaar vraagtekens bij

Niet schijnbaar. Ik geef aan hoe het volgens mij in een NL zonder boeren zal gaan. NL is handelsland met een deel hoogwaardige technologie en verder nog wat banken en beleggers. De landbouw is helaas niet zo belangrijk.
weurding
@Gerron dan verschillen we van mening😅
Gerron
Quote Reactie van @weurding:
@Gerron dan verschillen we van mening

Is dat stukje tekst van die app echt je mening? Lijkt me stug. Wel een leuk stukje wat satirisch bedoeld is hoor!
+1
weurding
@Gerron nee, dat is een voorspelling hoe het kan in de ergste vorm, de mening die ik niet met je deel is wat je zegt dat Nederland kwa landbouw weinig belangrijk is
+2
George
@weurding
Dit gevoel geven ze ons in ieder geval niet meer , ze zijn niet meer dankbaar voor voedsel en ons liever kwijt dan rijk blijkt overal uit. Als ze energie belangrijker vinden ben ik niet beroerd om daar eventueel in mee te denken , sommige moeten er echter niks van hebben. Maar daar sta ik dan toch weer anders in.
We hebben als boeren , inmiddels een heel kleine bevolkingsgroep niet veel meer te willen , in het verleden stond het CDA als politieke partij nog altijd achter ons maar ook die partij heeft ons laten vallen als een baksteen. Ik denk dat we gewoon hebben verloren als landbouw in NL. Er zullen altijd nog een paar boeren blijven maar het is wel iets voor echte Diehards.
+1
weurding
@George dat stukje over energie ga ik niet in mee, dat weet je😁
+2
George
Landbouw is een van de belangrijkste dingen in de wereld , zonder boeren geen eten . Dat zijn eerste levensbehoeften. Er zijn weinig dingen belangrijker zelfs. Maar wereldwijd worden we niet meer gewaardeerd en zijn de boeren vooral een speelbal van winst beluste banken , zaadveredelaars/chemieconcerns zoals Bayer/Monsanto. Ze moeten veel voor weinig produceren en in sommige werelddelen lijken we niet meer gewenst. Zo voelt het tenminste.
+2
Leo,s vriend
Quote Reactie van @George:
Landbouw is een van de belangrijkste dingen in de wereld ,

Juist, probleem is in mijn ogen dat de burger voedsel(altijd, overal, goedkoop en onmiddellijk) als een gegeven ziet, het is vanzelfsprekend, je ziet het met een crisis, ze gaan onmiddellijk hamsteren, en realiseren zich niet waar en hoe het voedsel gemaakt wordt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's amsterdam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN