69 kalveren dood door eten vingerhoedskruid

DEN HAAG -De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar aanleiding van de dood van 69 kalveren. De dieren stierven nadat ze veevoer hadden gegeten dat was vermengd met het voor dieren dodelijke vingerhoedskruid. Dat heeft de nVWA vrijdag laten weten.

De restpartij vingerhoedskruid vermengd met peterselie werd eind oktober geleverd aan een kalverbedrijf in Flevoland met in totaal 650 dieren. Uit onderzoek van de Gezondheidsdienst voor Dieren bleek dat de kalveren door het eten daarvan overleden. Het onderzoek van de nVWA richt zich op het kalverbedrijf, het bedrijf waar de restproducten vandaan kwamen, een transporteur en een handelaar.

Vingerhoedskruid (Digitalis purpurea) is een tweejarige plant waarvan alle delen giftig zij bij inname, vooral de bladeren en zaden.

Bron:[www.telegraaf.nl]

Deel dit topic

Reacties

anonymous_80
Lindaan is nog gekker.

[www.vilt.be]


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/12/2010 13:36 door joris.
moeders
Uit welk "natuurgebied"kwam dit voer???
Wimsumar
Beste Moeders: Beter lezen A.U.B.. Het was een restpartij vingerhoedkruid. Waarschijnlijk ''gewoon''als landbouwgewas geteeld voor de industiële verwerking.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's flevoland , kalveren , voer , veevoer , dieren en nvwa geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0