Hebben jullie de petitie "Onverdeeld Open" al ondertekend?

Dit initiatief van Mona Keijzer heeft in één weekend al 594.000 handtekeningen opgeleverd; onverdeeldopen.nl/

Deel dit topic

Reacties

+3
Erco
Jazeker ✅
+1
Gestemd .
Gestemd .
+1
sil
Done
Bennie Stevelink
Dat is al 3% van de bevolking. Ga zo door!
Vdejong
@Bennie Stevelink jij weet hoeveel prikkers er zijn?
+4
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Dat is al 3% van de bevolking. Ga zo door!

Doen we , dat wordt nog wel meer.
LTO zou blij zijn met zoveel leden. 😂
+5
weurding
@Bennie Stevelink al een miljoen Bennie, wel blijven tellen
+4
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Ik zie nog 0% in een petitie voor ✅
+1
hans1980
Tuurlijk
Sjaakiee
Zekers gedaan
+1
weurding
Absoluut, en heel veel met ons
hans-hans
+6
Bennie Stevelink

demelkboer
@Bennie Stevelink wat heb jij gedaan dan?
+1
Bennie Stevelink
@demelkboer
Quote:
wat heb jij gedaan dan?

Toen er nog geen vaccin was en veel mensen ernstig ziek werden heb ik mij aan de maatregelen gehouden om overbelasting van de zorg te voorkomen. Toen een vaccin beschikbaar kwam heb ik mij laten vaccineren.

Volgens onderzoek van de bloedbank heeft 97% van de mensen op dit moment antistoffen tegen Corona. Dat verklaart waarom op dit moment nog maar weinig mensen ernstig ziek worden. Nu 97% van de mensen antistoffen heeft kunnen naar mijn mening de beperkende maatregelen afgeschaald worden.
+1
demelkboer
@Bennie Stevelink dus behoudens een prikje heb je juist veel dingen niet gedaan. Das ook het idee van elkaar niet besmetten; juist dingen niet doen. Behoudends het prikje heb ik ook ongeveer het zelfde gedaan. Niet zo veel. En ik zit nu ook bij dei 97% met anti stoffen. En ik heb ook de zorg niet overbelast. Iedereen blij
+7
weurding
@Bennie Stevelink ik heb me ook aan de maatregelen gehouden, 2 Pfizer gehaald, maar booster zie ik vanaf, het is ook vooral het QR verhaal wat me tegenstaat, te pas en onpas je streepjescode laten zien, weg met die troep
+1
jpls
@weurding Dan ben je op papier net zover als wij, we hebben in het buitenland de booster gehaald maar die word in nederland niet bijgeschreven ondanks dat ze al maanden beloven dat het wel zo is, dus onze Coronacheck vervalt ook een dezer dagen.
+1
Nevergiveup
@weurding precies hetzelfde gedaan als jou , en precies dezelfde mening
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
heb ik mij aan de maatregelen gehouden

nou nou, zeker driekwart en meer van het prikkebord is waarschijnlijk thuis blijven werken
+1
NH-7740
@Bennie Stevelink
Even nuchter nadenken kan ook helpen.
De hele wereld doet zijn best met vaccinatie om C onder de knie te krijgen, maar uiteindelijk komt de oplossing in een milde vorm als omricon uit Afrika. Het land waar praktisch niet gevaccineerd is… sta daar maar eens even bij stil!…
demelkboer
@NH-7740 wie zegt dat deze variant uit Afrika komt en niet uit een Lab........
demelkboer
Wel geinig dat ze in Israel (de bedenkers van de greenpas) de corona pas zo goed als afschaffen, omdat ie niet doet waar voor die bedoeld is, namelijk besmettingen tegen gaan. Hij word alleen nog gebruik voor grote evenementen, maar daarin is ie al arbitrair

timesofisrael.com/green-pass-covid-restrictions-ro…
+1
demelkboer
@demelkboer msn.com/nl-nl/nieuws/…

Kuipers is bezig met tactiek : "afschaffen zonder gezichtsverlies en het niet doen overkomen als of ik toe heb gegeven aan maatschappelijke druk"

Die Kuipers kan ook zo de politiek in...................
+4
George
Quote Reactie van @demelkboer:
Die Kuipers kan ook zo de politiek in...................

Ik weet niet of je dat al wist , maar die zit in de politiek .
demelkboer
@George ik denk al , zal dr iemand happen, ik had het kunnen weten 😉
+1
George
Quote Reactie van @demelkboer:
zal dr iemand happen,

Ik heb veel pacman gespeeld vroeger. 😂
+1
pieta
Quote Reactie van @George:
k heb veel pacman gespeeld vroeger

Overmars speelde vooral pacvrouw volgens mij. 😁
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @pieta:
speelde vooral

stuurde ook foto's van meneer Advocaat rond begreep ik van de radio
+1
JohnDeere7serie
@demelkboer ehm hij is de minister...
George
Quote Reactie van @JohnDeere7serie:
hm hij is de minister...

😂
jan 10
Wat een onzin,gewoon boosteren en qr code laten zien,zal tzt wel een xover gaan.
Is buitenland ook verplicht,zonder qr code kom je de ski lift nergens in.
+11
weurding
@jan 10 wat je nu verkondigd is onzin, steeds meer landen trekken maatregelen in, Duitsland doet er wel een schepje bovenop, krijg je een "geel" bandje om, mag je van de berg af glijden🙈
Als je alles maar accepteert gaat het niet over...zeker niet vanzelf
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
geel

Hadden die vroeger ook niet iets met gele sterren
+1
weurding
@George sssstttt🤫
+1
George
@weurding
Ojee da mag ne
jan 10
Quote Reactie van @weurding:
wat je nu verkondigd is onzin, steeds meer landen trekken maatregelen in, Duitsland doet er wel een schepje bovenop, krijg je een "geel" bandje om, mag je van de berg af glijdenAls je alles maar accepteert gaat het niet over...zeker niet vanzelf

Als ze het intrekken is toch ook prima,maar de realiteit is dat de komende maand qr code er waarschijnlijk niet af gaat .
George
Quote Reactie van @jan 10:
Als ze het intrekken is toch ook prima,maar de realiteit is dat de komende maand qr code er waarschijnlijk niet af gaat .

Die van mij is verlengd tot 2 augustus , ik hoop dat tegen die tijd die flauwekul is afgeschaft , dan heb ik de booster kunnen uitsparen en heb ik slechts een dosis Jansen in mijn flikker gespoten gekregen. 😀
😀
+2
Bennie Stevelink
Dat de actie de naam “Onverdeeld open” heeft is tweemaal hypocriet.

Ten eerste is de actie niet nodig om maatregelen afgeschaft te krijgen. Gezien de ontwikkeling in de ziekenhuizen is duidelijk dat beperkende maatregelen op korte termijn afgeschaald zullen worden.
Waarom bonkt Mona Keijzer op de deur terwijl ze weet dat de deur op het punt staat om open te gaan? De enigste reden die ik kan bedenken is dat zij politiek wil scoren door onnodig de confrontatie te zoeken. Het versterkt polarisatie en verdeeldheid.
Dat wordt dan gedaan onder de noemer “onverdeeld”.

De tweede hypocrisie is dat “onverdeeld” alleen geldt bij het verkrijgen van bewegingsvrijheid, niet bij het dragen van verantwoordelijkheid.
Het is vergelijkbaar met het communisme: iedereen gelijk, dus iedereen hetzelfde loon. Maar als iedereen hetzelfde loon moet hebben, moet ook iedereen dezelfde arbeid leveren. Zodra het gaat over het leveren van arbeid praten de communisten niet over “iedereen gelijk”.
Als Mona Keijzer het belangrijk vindt om onverdeeld te zijn zou ze eigenlijk voor een vaccinatieplicht moeten zijn. Als iedereen dezelfde bewegingsvrijheid moet hebben moet ook iedereen dezelfde verantwoordelijkheid dragen.
Zodra het gaat om het dragen van verantwoordelijkheid gaat het bij Mona Keijzer en de anti-vax alleen maar om het eigen recht waarbij verdeeldheid als iets positiefs wordt voorgesteld.
+5
de jonge
@Bennie Stevelink man man er is bij jou maar 1 weg en dat is enten,ik vraag me onderhand werkelijk af of je soms aandelen hebt in de pharmaceutische industrie... Waar ik jou nooit over hoor zijn al die bijwerkingen die mensen ervaren en het feit dat er tegenwoordig ook medicijnen zijn waar zeer goede resultaten mee behaald worden. Ik zie werkelijk de meerwaarde niet van maar blijven enten en op die qr code willen blijven zitten.... Stop met die enterij,testerij,qr pesterij en zet de medicijnen in voor de mensen die het op eigen kracht niet kunnen redden en doe de wereld en de economie weer open...
+2
Bennie Stevelink
@de jonge
Quote:
man man er is bij jou maar 1 weg en dat is enten

Wat is jouw oplossing?

Laat ik eerst het doel duidelijk definiëren.
Het eerste doel is voorkomen dat veel mensen ernstig ziek worden of zelfs overlijden.
Het tweede doel is overbelasting van de zorg voorkomen.
Het derde doel is toewerken naar een situatie waarbij een zo groot mogelijk deel van de bevolking antistoffen heeft tegen Corona en niet meer ernstig ziek wordt waardoor beperkende maatregel niet meer nodig zijn voor de eerste twee doelen.

In het begin van de epidemie dacht men nog dat het mogelijk was om zo’n hoog niveau van antistoffen te vormen dat er “steriele immuniteit” zou ontstaan. “Steriele immuniteit” houdt in dat je niet meer besmet kunt worden en ook niet meer door kunt geven aan anderen. Dat doet zich voor bij bv Polio of de Pokken. Bij steriele immuniteit is vaccinatie van 90 tot 95% van de bevolking voldoende. De overige 5 tot 10% wordt beschermd door de rest van de bevolking die een “muur” vormt tegen de ziekte.

Later werd duidelijk dat dit niet haalbaar is. Een behoorlijk niveau van antistoffen biedt alleen een redelijke bescherming tegen ernstig ziek worden. Je kunt nog steeds besmet worden en doorgeven aan anderen. Dat betekent dat niet-gevaccineerden niet beschermd worden door de gevaccineerden. Iedereen is aangewezen op eigen antistoffen, of van vaccinatie of van besmetting.

Antistoffen opbouwen uitsluitend vanuit besmetting, zonder voorafgaande vaccinatie, geeft 33 keer meer kans om op de IC terecht te komen. Deze route is in strijd met de eerste twee doelen: het aantal ernstig zieke mensen en sterfte laag houden en overbelasting van de zorg voorkomen.

Hoe denk jij de drie doelen te realiseren zonder vaccinatie?
+1
de jonge
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Het eerste doel is voorkomen dat veel mensen ernstig ziek worden of zelfs overlijden

daar zijn nu dus goedwerkende medicijnen voor waardoor enten niet meer nodig hoeft te zijn...

Het tweede doel is overbelasting van de zorg voorkomen.
overbelasting in de zorg is al jaren gaande en er zijn goedwerkende medicijnen waardoor enten niet meer nodig hoeft te zijn...

Het derde doel is toewerken naar een situatie waarbij een zo groot mogelijk deel van de bevolking antistoffen heeft tegen Corona en niet meer ernstig ziek wordt waardoor beperkende maatregel niet meer nodig zijn voor de eerste twee doelen.
en daarvan is de oplossing ga weer normaal leven, hou op met iedere scheet te testen en voor mensen die wel ernstig ziek worden zijn er nu goedwerkende medicijnen waardoor enten niet meer nodig hoeft te zijn..

en die hele qr code heeft in dit hele verhaal totaal geen meerwaarde en heeft het ook nooit gehad,aangezien gevaccineerden net zo goed besmettelijk zijn en besmetten kunnen maar door hun groene vinkje daar een vrijbrief voor hebben gekregen....
+2
Albert Altena
@de jonge Wat ben ik blij dat jij geen verantwoordelijke functie hebt.
Wat een domme praat: "Is een medicijn voor!!!!"
+2
weurding
@Albert Altena je wilt toch niet beweren dat de mensen met een verantwoordelijke taak/functie allemaal hoogopgeleid zijn😅
+1
Albert Altena
@weurding Wat is dat nu weer voor een opmerking?
Wat @Bennie schrijft is niets mis mee en geeft ook aan dat versoepeling in het verschiet zal kunnen liggen.
Alhoewel als je ziet hoeveel uitval er is door heel veel ziekte gevallen, moet er toch wel geconcludeerd worden dat enige preventie wel op zijn plaats was.
+1
weurding
@Albert Altena Dat ik jou dat nog moet uitleggen, maar toe maar;
er zijn dus genoeg zichzelfoverschattende individuen die een hooggeplaatste functie hebben maar waarbij elk gezond verstand gezien genomen besluiten soms ontbreekt, of er speelt meer, maar dan ben je waarschijnlijk een wappie😳
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
hoeveel uitval er is door heel veel ziekte gevallen

Verreweg de meesten zijn niet ziek, maar zitten thuis omdat er een huisgenoot positief getest is (die in de meeste gevallen ook niet eens ziek is).
de jonge
@Albert Altena Er is meer in de wereld dan er in het wilde weg wat op los enten met een medisch experiment... Je kunt ook afwachten en als je het niet red deze medicijnen nemen waarvan de lange termijn werking van bepaalde medicijnen wel bekend is omdat ze al voor andere doeleinden werden gebruikt....

Goedgekeurde medicijnen voor de behandeling van COVID-19

Paxlovid



Remdesivir



Dexamethason


Monoklonale antilichamen

Medicijnen met een (mogelijk) effect op het virus zelf

Monoklonale antilichamen




Molnupiravir



Ivermectine


(Hydroxy)chloroquine

Medicijnen met een effect op het immuunsysteem
Bij ernstige symptomen van COVID-19 kan er een te sterke reactie optreden van het immuunsysteem. Een aantal middelen die aangrijpen op het immuunsysteem spelen mogelijk een rol bij de behandeling van COVID-19.

Tocilizumab (RoActemra)

Anakinra (Kineret)


Baricitinib (Olumiant)
+1
Bennie Stevelink
@de jonge je kunt toch onder de klompen aanvoelen dat als deze waslijst van medicijnen werkelijk invloed hebben op het verloop van de ziekte deze toch al lang toegepast worden.
Punt is, dat ONDANKS de toepassing van deze medicijnen de kans om op de IC terecht te komen nog steeds 33 keer hoger is dan bij gevaccineerde mensen.
Deze waslijst aan medicijnen brengt daar geen verandering in.

Voor de duidelijkheid even waar ik sta:
Ik ben tegen verplichte vaccinatie.
Nu iedereen voldoende mogelijkheid heeft gehad voor vaccinatie ben ik voor het loslaten van beperkende maatregelen.
De zorg moet het recht hebben grenzen te stellen aan wat zij maximaal kunnen leveren. Als de zorgvraag groter is dan maximaal geleverd kan worden moet geaccepteerd worden dat niet iedereen geholpen kan worden.
Ik bestrijd pogingen om met fake en misleiding anderen ervan te weerhouden zich te laten vaccineren.
+1
de jonge
@Bennie Stevelink oo ik wil ook zeker niemand weerhouden die wel wil enten.. ik vind het prima, een ieder moet doen wat hem of haar goeddunkt, maar ik ga niet voor een ""straf"" omdat je niet geent bent dat je geen zorg waard zou zijn, Net zoals ik vind dat de mensen met bijwerkingen na vaccineren ook alle hulp dienen te krijgen en degenen die fel op vaccineren tegen zijn toch ook niet zeggen dat zij dan geen recht op zorg zouden hebben...
zomaar
@Bennie Stevelink 33 keer is ook lichtelijk overdreven

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

zomaar
@zomaar 18-64 jaar factor 2 minder kans op ic opname
65-84 jaar factor 7
85 plus factor 0.0
meeste winst zit bij 65-84 jaar oud, maar lang geen 33x
+1
de jonge
@Albert Altena oja en hoe verklaar je trouwens dat ik net in een stuk hugo de jonge op 21-9-2021 hoor roeptoeteren dat er 85,6 procent is gevaccineerd google en kijk maar even op 11,40 minuten HUGO DE JONGE over VACCINATIEGRAAD: 'Wil 90 PROCENT halen' | In de Middag .. en dan kijk je even op de site van ower world in data vaccinaties en dan zie je de cijfers op ...29 jan. 2022 Totaal % van de bevolking
Minimaal 1 dosis 13.414.805 76,9%
Volledig gevaccineerd 12.323.469 70,7%
Booster gekregen 8.545.863 49,0%

op 21-9-2021 waar hugo riep dat het 85,6 % was blijkt dat op 25 september 2021 73,5% een 1ste enting had gehad en 66,1 % een tweede enting...

het is net stikstof, een kleine foutmarge in zijn rekenmodel van een kleine 12,5%??
+1
zomaar
@de jongehet verschil zit hem meestal erin of ze de jeugd onder 12 die niet gevaccineerd hoeven wel of niet meenemen in het percentage.
dus laag % is incl. jeugd, hoog % is excl. jeugd
+1
Albert Altena
@zomaar Klopt..
Zo kan alles naar believe uitgelegd worden.
Zo las ik ook dat de bloedbank melde dat 97 % anti stoffen in het bloed. Duuus.
Ja van de mensen die bloed geven.
Maw. Mensen die niet benauwd zijn voor een naald en denken aan de medemens
+2
weurding
@Albert Altena duuss, maw, mensen die geen bloed geven denken niet aan de medemens en zijn bang voor een spuit? Zal best dat jij jezelf ziet als een weldoener en bloed geeft maar in mijn ogen een totaal overbodige reactie die ook geen enkele kracht bijzet
Albert Altena
@weurding Ik ken mensen die falikant tegen donatie waren, maar toen een familielid een nier nodig het schandalig vonden dat wachtlijst zo lang was.
Ook hypocriet gedrag.
Net zoals ongevaccineerd opgenomen moeten worden
weurding
@Albert Altena daar gaat het me niet om, t is hoe je het brengt. Heb zelf overigens geen angst voor een prik, zat gehad de laatste jaren, maar bloed van mij is ongeschikt.
Ongevaccineerd opgenomen...Ja en? Ten eerste ligt het er aan waarvoor, een ieder betaald zorgtoeslag, kun je ook zeggen zware rokers die wel zijn gevaccineerd nemen we niet op als longpatient... Dat is pas hypocriet
Albert Altena
@weurding Weurding en anderen.
Alles wat jullie opnoemen proberen we ook zo goed mogelijk te ontmoedigen en veilig te doen zijn .
weurding
@Albert Altena quote: proberen we ook zo goed mogelijk te ontmoedigen....

houd es effe op, dat is niet jou taak, de mijne ook niet, we leven hoop ik nog in een vrij land
Albert Altena
@weurding Je vindt dus de campagne tegen roken e.d. ook verkeerd?
+4
weurding
@Albert Altena net als melk drinken, ja, moet iedereen vrij in zijn, autorijden, hout stoken, bier drinken, roken, vlees eten overal zit wel een nadeel aan, hond uitlaten ook al
Je komt wat overheersend over.. we proberen te ontmoedigen
+3
kanniewaarzijn
@weurding Is ook mijn idee. Men kan wel wijzen op de gevaren van roken e.d. maar de overheid heeft zich niet te bemoeien met het privéleven van burgers. wat dat betreft gaat zij haar boekje al ver te buiten!
weurding
@kanniewaarzijn en coffeeshops en wiet legaliseren, hoe krom wil je het hebben
Vdejong
@weurding hier verkopen ze wiet in de drankwinkel welke eigendom is van de staat
weurding
@Vdejong de schappen nog vol?
+1
Bennie Stevelink
@weurding @Zwaagdijk @kanniewaarzijn , het gaat niet om de vraag of zorg gegeven móet worden maar om de vraag of zorg gegeven kán worden.

Bij een reproductiegetal van 2 gaat het aantal patiënten iedere dag verdubbelen. Dag 1: 100 op de IC, dag 2: 200, dag 3: 400, dag 4: 800, dag 5: 1600, dag 6: 3200, dag 7: 6400, dag 8: 12.800
Je krijgt bij een dergelijk reproductiegetal altijd code zwart, wat inhoud dat zorg niet meer voor iedereen beschikbaar is. Als je de IC capaciteit verdubbelt komt code zwart 1 dag later. Als je de IC capaciteit 4 maal zo groot maakt komt code zwart 2 dagen later. Als je de IC capaciteit 8 maal (!!!!) zo groot maakt komt code zwart 3 dagen later. Als je de IC capaciteit 128 keer (!!!!) zo groot maakt komt code zwart 8 dagen later.

Ik hoor vaak uit kringen van antivaxers dat het probleem ligt bij bezuiniging op de zorg. Dat is een nep-argument. Bij een reproductiegetal ruim boven de 1 krijg je zo’n toename van patiënten dat dit onmogelijk kan worden opgevangen met grotere zorgcapaciteit.
Zelfs bij een reproductiegetal van 1,2 zal iedere 5 dagen het aantal patiënten verdubbelen. Bij verdubbeling van de IC capaciteit zal code zwart in dit geval 5 dagen later komen. Maar ook dan zal code zwart komen.

De enigste manier om zorg voor iedereen beschikbaar te houden is door te zorgen dat het reproductiegetal zo dicht mogelijk bij 1 blijft. Dan blijft het aantal patiënten stabiel. Is het reproductiegetal lager dan 1, dan zal het aantal patiënten afnemen.

Dit betekent dat wij het aantal besmettingen moeten terugdringen door beperkende maatregelen: afstand houden, mondkapjes, lock down, enz.
Zodra er een vaccin is, is dat een oplossing. Aanvankelijk dacht men dat men met het vaccin het aantal besmetting kon terugdringen maar dat bleek niet het geval. We kunnen er wel mee bereiken dat het percentage besmette personen die op de IC terecht komen fors gereduceerd wordt waardoor zorg beschikbaar blijft ondanks oplopende besmettingen.

De antivaxers willen én geen beperkende maatregelen én geen vaccinatie. Dan ontstaat er een reproductiegetal wat zo hoog is dat de zorg in alle gevallen overbelast raakt. Grotere zorgcapaciteit lost dit niet op. Code zwart is onvermijdelijk.
Dat brengt ons tot het dilemma hoe wij bepalen wie wél zorg krijgt en wie direct wordt doorverwezen naar het mortuarium. En nogmaals: dit dilemma kan niet worden ontweken met grotere zorgcapaciteit. Er moeten keuzes gemaakt worden!

De antivaxers laten weten dat zorg voor hun altijd beschikbaar moet zijn. Ikke, ikke, eerst.
Het kan gebeuren dat er zoveel patiënten zijn dat zelfs als alle zorg voor antivaxers gereserveerd wordt er nog onvoldoende zorgcapaciteit is. Er moet in dat geval gekozen worden tussen de ene antivaxer en de andere antivaxer. Op grond van welke criteria moet deze keuze gemaakt worden?
Heeft Mona Keijzer daar al een antwoord op?
+2
kanniewaarzijn
@Bennie Stevelink Stop om te beginnen eens om alles en iedereen over één kam te scheren.
+1
weurding
@Bennie Stevelink nog even geduld, aan alle onzin komt gauw een eind hoop ik, weg met alle belachelijke regels kwa QR code, dan mag je eens weer je mening geven😅
En die zorg kan wel gegeven worden, op dit moment zijn de opnames laag, inwonertal Nederland stijgt met rasse schreden maar men past de zorg er niet op aan, zolang de prioriteiten nog liggen om 25 miljard aan papieren waanzin te besteden zal de zorg een ondergeschoven kindje blijven
En nogmaals, ik ben geen antivaxxer, rook niet, rijdt weinig auto maar ben op de fiets wel kwetsbaar😉

instagram.com/p/CZwR_vetVnY/…
Vdejong
@Bennie Stevelink Jij bent je roeping misgelopen. 👨🏫 had je beter gepast.😁
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Het Reproductie getal heeft in principe helemaal niets met de ziekenhuis opname te maken.

En stop toch eens allemaal met dat hele covid PB geprik , de natuur heeft het opgelost ,thats it.
Zwaagdijk
@Albert Altena is met rokers ook. Longkanker en ze willen behandeld worden. Alcoholisten zelfde. .. drugs gebruikers krijgen allemaal medische kwalen. Moet je ze niet helpen?? Je mag geen mensen uitsluiten. Ook al moeten de goeien onder de kwaden lijden..
kanniewaarzijn
@Zwaagdijk Autorijders, sporters.....vul het rijtje nog maar verder aan. Allemaal risico's.
Albert Altena
@kanniewaarzijn Veiligheids riemen. Max Snelheid e.d. Allemaal maatregelen om te voorkomen.
Net als vaccinatie campagne.
kanniewaarzijn
@Albert Altena Die maatregelen voorkomen niks. Ongelukken gebeuren toch wel. Dus, niet opnemen in een ziekenhuis want het risico is zelf genomen (is wat je zegt).
Albert Altena
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Die maatregelen voorkomen niks. Ongelukken gebeuren toch wel.

Als je zo de discussie aangaat is verder reageren zinloos.
Albert Altena
@Zwaagdijk Waar staat dat ik ongevaccineerde niet wil opnemen.
Voorkomen is de doelstelling.
weurding
@Albert Altena je vond het wel hypocriet
Albert Altena
@weurding Dat sloeg op dat de wachtlijst zo lang was.
weurding
@Albert Altena zo lees ik dat echt niet

Ook hypocriet gedrag.
Net zoals ongevaccineerd opgenomen moeten worden
Albert Altena
@weurding Daarmee wordt bedoelt dat er spijt is bij een ongevaccineerde welke opgenomen moet worden.
+1
weurding
@Albert Altenaook dat is een dubieuze opmerking, je probeert recht te lullen wat je krom schrijft
de jonge
@zomaar blijkbaar wil je graag meedoen aan het goochelspel der getalletjes wel,dan hier van het rivm......van6 2 2022 :
Naar schatting heeft nu 89,3% van alle 18-plussers minimaal één vaccinatie van de basisserie ontvangen en heeft 86,3% de basisserie afgerond. Van alle 12-plussers heeft naar schatting nu 87,6% minimaal één vaccinatie van de basisserie ontvangen en heeft 84,8% de basisserie afgerond
En dan nog wat getallen van oa de volkskrant8-2-2021 en tsja die sluiten toch weer aan bij ower world data vaccinaties:
.Percentage volledig gevaccineerden van de hele bevolking (inclusief kinderen), per EU-land
Portugal
91%
Malta
88%
Spanje
82%
Denemarken
81%
Ierland
79%
Italië
77%
Frankrijk
77%
België
76%
Finland
75%
Oostenrijk
75%
Zweden
74%
Duitsland
74%
Nederland
74%,

Dus of nederland is weer eens met cijfers aan het goochelen of our world data doet dat volgens jou....
Coen
@de jonge , en laat nu hier in NL vooral de jeugd besmet zijn, diversen hiervan liggen in zkh.
het is niet meer de vraag of je besmet bent maar wanneer je besmet raakt.
zomaar
@de jonge @zomaar blijkbaar wil je graag meedoen aan het goochelspel der getalletjes //
ik dacht te verduidelijken dat er niet persé gegoocheld wordt met getallen, maar dat beide kunnen kloppen. dat de vaccinatiegraad hoger uitvalt als je kinderen die niet gevaccineerd hoeven niet meetelt.
Goochelden ze maar dat we op 100% zaten dan konden ze stoppen met het gepush om de categorie 65min en bmi
zomaar
@zomaar om de categorie 65min en bmi onder de 25 te vaccineren
hans-hans
@hans-hans dit is Mona Keijzer haar oplossing
+1
Eers kiek´n
@de jonge Ik ben ook voor vaccineren en de zakken te laten vullen van de farmaceutische bonzen. Toevallig heeft mijn penisienfonds daar veel in belegd en daardoor kunnen deze straks weer geindexeerd worden.... Tevens zijn in mijn omgeving best wel mensen echt omgevallen die eigenlijk nog wel wat langer door hadden kunnen gaan...... Evalueren moeten we maar doen als alles achter de rug is....
+2
de jonge
@Eers kiek´n een ieder moet doen wat hem goed dunkt. ik vind het a sociaal dat sommigen stellen dat als je niet gevaccineerd bent,je ook geen gebruik zou mogen maken van de zorg, je weet wel dat systeem wat al jaren word uitgekleed en ze nog steeds verder uitkleden. Als ik dan vraag of de mensen die zijn gevaccineerd, waarvan sommigen zijn overleden en er zat zijn die kampen met bijwerkingen waardoor ze huisarts binnen en buiten lopen en ziekenhuis in en uit en dus ook de zorg belasten, wat de provaxers daarmee willen krijg ik geen antwoord,of het word afgedaan of zouden mensen met bijwerkingen zich aanstellen... Om mijn part wil jij iedere week een spuit als je je daar goed bij voelt moet je dat doen,maar laat een ander ook in de waarde die ook de andere kant van het vaccineren heeft gezien,, en die mensen negeren of bestaan ze niet en zijn het aanstellers is in mijn ogen juist het hypocriete van extreme provaxers die het zogenaamd voor een ander doen... amehoela die hebben het juist voor hun zelf gedaan en willen dat de rest het ook gaat doen omdat ze menen dat ze zelf dan minder kans hebben om besmet te worden...
+7
duitser
@Bennie Stevelink tis goed dat o.a. Mona Keijzer deze actie op poten zet. Kuipers wil nog 29.000.000. € tegen de Coronapas aangooien. We moeten die personen die te ver van de maatschappij afstaan even wakker maken en op de vingers tikken
+4
jordi 1455
@Bennie Stevelink

''Als Mona Keijzer het belangrijk vindt om onverdeeld te zijn zou ze eigenlijk voor een vaccinatieplicht moeten zijn. Als iedereen dezelfde bewegingsvrijheid moet hebben moet ook iedereen dezelfde verantwoordelijkheid dragen''

De verdeeldheid komt eerder door mensen als jij die denken het recht te hebben om medische beslissingen te nemen voor anderen. Overigens zit je constant te drammen over verantwoordelijkheid, maar bedrijven als pfizer doen er alles aan om zo min mogelijk verantwoordelijkheid te dragen als het vaccin negatieve effecten heeft op de lange termijn.
+5
Nevergiveup
@jordi 1455 Het is gewoon marketing met dat pfizer en ✅ gedoe , let maar op , pfizer is met een omikron vaccinetje bezig , als die af is gaat de politiek er weer een 25 miljoen slijten in vernederland .....

Mona heeft gezien hoe het ging in den Haag , en de knuppel in het hoenderhok gegooid , diep respect voor haar , niks "all for the money" , maar gewoon voor de eerlijke waarheid !
+1
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@jordi 1455 Het is gewoon marketing met dat pfizer en gedoe , let maar op , pfizer is met een omikron vaccinetje bezig , als die af is gaat de politiek er weer een 25 miljoen slijten in vernederland ..

Nou dan laat jij je toch niet prikken?
Als je verder een ander dan maar geen paniek over RNA enz aanpraat, dan hoop ik dat de toestand zo is dat ieder dat gewoon zelf mag weten.
+1
pieta
@arie.j Ik snap niet dat minister Kuijpers zelf niet aanvoelt dat zo'n pas ongewenst is. Volgens mij zijn er heel veel mensen op tegen. Het enige wat ie doet is de complotten voeden. Dat vind ik jammer. Hij had beter zelf snel bakzeil kunnen halen obv wetenschappelijke informatie dat het van weinig tot niets toevoegt.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @pieta:
heel veel mensen op tegen

Kuipers is een D66-er. D66 is destijds opgericht omdat men vond dat de "elite" teveel macht naar zich toetrok. Volgens D66 moest er beter naar het volk geluisterd worden. De afgelopen jaren hebben we meerdere keren kunnen zien waar D66 voor staat als het om inspraak van burgers gaat. Het zijn drammers.
+4
demelkboer



als het al op nieuwsuur is kan kuipers wel in pakken met zn QR
+1
Nevergiveup
@demelkboer Het heeft ook gewoon geen nut , elke week dat ze hem er langer in houden worden ze ongeloofwaardiger
+3
JohnDeere7serie
Doorduwen 💪🏻 Afgelopen met die onzin.
+1
arie.j
Ga er vanuit dat zonder bijzonderheden de afbouw er aan komt.
En ook zonder petitie over enkele weken we weer aan 'het normale' moeten gaan wennen.
Maar verassingen zijn met dit virus nooit uit te sluiten.
+1
demelkboer
msn.com/nl-nl/nieuws/…

Macht erotiseert, dat geeft je niet zo maar weg
+1
de jonge
@Groen1 Als je dan dit lees en er zijn nog steeds mensen die geloven in een qr code en vind dat iedereen moet enten, , denk je toch man man onder welke steen leven ze?? hij zegt zelf dat er nooit onderzoek naar is gedaan,maar dat het dus hetzelfde werkt als met de stikstof...met programmas en berekeningen in een computerprogramma...
en ook de volgende zin slaat op zijn zachtst gezegd kant noch wal lijkt mij dat nu toch wel is gebleken:Volgens hem heb je als gevaccineerde minder kans op infectie en je hebt minder kans om het coronavirus over te dragen.

MT’er en viroloog Menno de Jong ging bij BNR in gesprek over de huidige situatie omtrent het coronavirus. Presentatrice Roos Abelman voelde hem behoorlijk aan de tand over de wetenschappelijke onderbouwing van de QR-code. Volgens De Jong is er nog geen formeel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de QR-code.

Het OMT-lid praat in de uitzending over de komende maatregelen, de vaccinatiegraad en hoe we de winter goed doorkomen. Maar ook de QR-code komt ter sprake. Presentatrice Roos Abelman vraagt of „we eigenlijk weten of het coronatoegangsbewijs werkt?” De Jong vertelt dat er nooit een formele test is gedaan die vergelijkbaar is met met Testen voor Toegang. „Het is gebaseerd op theorie, maar wel een goed onderbouwde theorie”, zegt hij. Volgens hem heb je als gevaccineerde minder kans op infectie en je hebt minder kans om het coronavirus over te dragen.

Geen formeel onderzoek naar QR-code
„Als je getest bent voordat je naar een nachtclub gaat, dan ben je eigenlijk veilig.” Dan kun je het virus niet overdragen, vertelt de OMT’er. Hij beaamt dat er geen formeel onderzoek naar de QR-code is geweest. „Ik denk dat dat wel een goed idee zou zijn. Om te kijken hoe werkelijk effectief dat coronatoegangsbewijs is.” Hij oppert om dat in Amsterdam te onderzoeken.

Presentatrice Abelman vraagt zich af waarom dit nog niet onderzocht is. „Dit is met alle andere maatregelen zo’n beetje wel gedaan.” Volgens haar is de QR-code vrij nieuw. „Is er niemand geweest die vanaf het startpunt eind september is gaan kijken wat dat doet?” De Jong noemt op dat een deel van het coronatoegangsbewijs wel onderzocht is, namelijk de negatieve test. „Maar het gaat nu met name om de gevaccineerden”, reageert Abelman. Volgens de OMT’er raakt een gevaccineerd persoon veel minder snel besmet en is daarnaast minder besmettelijk. „Het is uiteindelijk toch gebaseerd op theorie. Er is dus niemand geweest die dacht: Laten we dat onderbouwen’. Voor hetzelfde geld werkt het niet en je ziet dat de besmettingen oplopen. Het bron- en contact onderzoek werkt ook niet optimaal”, benadrukt de BNR-presentatrice.

Ook besmettingen door gevaccineerden
Volgens De Jong kun je niet zeggen dat het niet werkt. „We hoeven ook niet uit te testen of een parachute werkt. Daar is ook nooit een studie naar gedaan. Als je uit een vliegtuig stapt met een parachute gaan we ervan uit dat je veilig beneden komt.” Volgens hem kun je op goede theoretische overwegingen beslissingen nemen over de QR-code. „Hoe effectief dat is, dat weten we niet precies.” Wel kun je volgens hem, aan de hand van de oplopende besmettingen, concluderen dat een deel van de besmettingen door gevaccineerden is ontstaan.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de jonge:
„We hoeven ook niet uit te testen of een parachute werkt. Daar is ook nooit een studie naar gedaan.

Ik mag toch hopen van wel....😂
de jonge
@kanniewaarzijn ja dat dacht ik ook al,maar dat was dus een uitspraak van de jong hemzelf. je weet wel,die van de frikandel:😂
+4
casev2
Intressant dat ook in deze discussie, er mensen zijn die denken dat dit zomaar overgaat. Macht corrupeert, en word echt niet zomaar uit handen gegeven... Die belachelijke QR code is er alleen nog maar omdat de buurlanden dit ook nog steeds hebben, en rutte bij hun een wit voetje wil halen.
Raben
@casev2 opstapje naar digitaal paspoort met de daar bij komende opties die je moet accepteren voor een groen vlakje , meer is het niet.
+2
jos 15
@casev2 Arno Wellens heeft er ook nog iets over te vertellen vanaf 1.02
jan 10
Quote Reactie van @casev2:
Intressant dat ook in deze discussie, er mensen zijn die denken dat dit zomaar overgaat. Macht corrupeert, en word echt niet zomaar uit handen gegeven... Die belachelijke QR code is er alleen nog maar omdat de buurlanden dit ook nog steeds hebben, en rutte bij hun een wit voetje wil halen.

Dacht dat ji wat ruimer van gedachte was,qr code staat op je telefoon,heb je toch altijd bij je ,ist niet meer nodig verwijder je hem..
+2
casev2
@jan 10 ik heb idd deze qr code op mijn telefoon staan. Of ik ruimdenkend ben? Allemaal als een blind paard achter dat zootje in denhaag aanlopen, nee dan ben je ruimdenkend.....

(klik om te vergroten)

Albert Altena
@casev2 Als in Bergamo de doden in massagraven komen
In GB de ambulances in rijen met stervenden staan voor de ziekenhuizen.
In ons land halve zangkoren overlijden.
Dan moest er iets gebeuren!!
Gelukkig waren er heel veel "blinden".
+3
casev2
@Albert Altena kom op man, hoe aangedikt was dat nieuws. Elk half uur weer een update over hoeveel doden er nu weer gevallen waren, ze wisten zelfs op de persoon precies te vertellen hoeveel covid doden er waren tot in de verste uithoeken van de wereld...... Maargoed, de mensheid gehoordzaamd pas als er angst heerst, dus dat moest gecreeerd worden. Je zal het wel weer niet met me eens zijn, maar verklaar jij dan eens waarom dat die 1e maanden zo gigantisch uitvergroot in de media kwam, en nu moet je op google echt je best doen om uberhaupt nog ergens een cijfertje over te vinden.
Albert Altena
@casev2 Als je dat ook al wantrouwt is verder discussiëren totaal overbodig.
Bennie Stevelink
@casev2 ook uit deze reactie blijkt weer dat het belangrijkste probleem machtsfrustratie is. Dat loopt als een rode draad door de discussie heen.
kanniewaarzijn
@Bennie Stevelink Heeft niks met macht te maken. Wel met gebrek aan vertrouwen en dat hebben ze over zichzelf afgeroepen.
weurding
Schijnt nu toch dat ze in saskatchewan de teugels wat laten vieren
+3
sjuu
Succes met QR code, dan maar niet te uiteten en te skiën. Mij krijg je er niet mee.
jan 10
Quote Reactie van @sjuu:
Succes met QR code, dan maar niet te uiteten en te skiën. Mij krijg je er niet mee.

Ga je in hongerstaking:😬
+1
Prikker
Jazeker
+2
demelkboer
Veeteelt:

Te proper geeft overreactie
De immunoloog vertelt in het interview dat allergieën nu vier keer vaker voorkomen dan voor de Tweede Wereldoorlog. ‘We leven tegenwoordig te proper en eten eentonig, quasi steriel voedsel. Daardoor wordt ons immuunsysteem steeds minder geprikkeld’, legt hij uit. Lambrecht denk dat dit ons ook parten speelt in de coronapandemie. ‘Als je veel in aanraking komt met bacteriën en beschikt over een gevarieerde darmflora, dan vormen zich T-cellen met ontstekingsremmende werking. Ons afweersysteem is het de voorbije 50 jaar verleerd om te vechten. Komt er dan iets nieuws voorbij, dan krijg je een overreactie.’
weurding
@demelkboer gaat nog erger worden, men heeft al de mogelijkheid vervangers voor "dierlijke vetten" te printen 🙈

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
123
DEELNEMERS
34
WEERGAVES
0