Illustratie van: jasperJD

Nederland armer

Vandaag klaas knot in buitenhof. Hii ziet nederland armer worden als land. We moeten dure energie kopen en daarmee vloeit ons geld naar rusland en saoedie arabie. Dit gaat nog even aanhouden. Hoe lang kunnen ze dan nog met de gekkigheid doorgaan. Rusland gaat de gasexport opvoeren naar china van 12 miljard m3 naar 50 miljard in 2050. Kijk poetin weet hoe hij welvaart moet opvoeren.

Deel dit topic

Reacties

+4
mlkvhoudr
We zijn binnen een paar jaar koploper zonne-energie geworden in Europa, we zijn een rijk land en ik zie nu Poetin graag dwars doet des te meer r den om over te schakelen op andere energiebronnen dan gas

ad.nl/wonen/…

Wat mij betreft pakken we nu ook door met de kerncentrales
Spuit11
+5
weurding
Buitenland gaat met meeste subsidies op energieparken aan de haal en we betalen ook nog een keer dik voor de geleverde energie🙈
+1
Van-Epscheuten
@weurding zolang die subsidies binnen de euro zone blijven, worden we er netto niet veel minder van toch?
+1
weurding
@Van-Epscheuten lijkt me toch beter dat het geld binnen de landsgrens blijft
George
Quote Reactie van @weurding:
Buitenland gaat met meeste subsidies op energieparken aan de haal en we betalen ook nog een keer dik voor de geleverde energie

Toch is dat niet meer helemaal waar , tegenwoordig leggen ze eigenlijk alleen nog maar zonneparken aan en willen ze dat de omgeving 50% mede eigenaar wordt en wordt dit vaak geregeld in een plaatselijke energie coöperatie.
+7
Limootje
Dat armer wordt nog wel erger wanneer we straks ook meer voedsel en staal moeten importeren. Elk verdienmodel wordt in Nederland om zeep gehaald ten dienste van natuur klimaat en weet ik wel niet wat tegenwoordig.
.
Jannus
Quote Reactie van @Limootje:
Elk verdienmodel wordt in Nederland om zeep gehaald ten dienste van natuur klimaat en weet ik wel niet wat tegenwoordig.

Wil je iets opbouwen dan moet je eerst iets afbreken,zo werkt het en opbouw begint altijd bij de grond
cjw73
@oubi hij heeft 1 groot voordeel tov Nederland. Het meeste gas zit onder Siberië en een aardbeving meer ofzo maakt hem geen reet uit. Dan moeten die handvol bewoners maat optieven
+2
Kars
@cjw73 pak is de topografische kaart van de wereld erbij. Weet jij wel hoe gigantisch groot Rusland is?
Daarbij wat is verschil met optieven of met groningen?
Praat niet over Poetin, hier is de regering geen haar beter.
cjw73
@Kars ik neem aan dat jij ook in Groningen zit zo te horen. Probleem in Nederland is dat alles dicht bevolkt is en dat we hier niet zomaar zeggen ga maar ergens anders wonen. Das daar wel anders, milieuschandalen en dsy soort dingen gebeurd bijna dagelijks, maar het gaat poetin alleen om de kassa hoor.
+15
Kars
@cjw73 als je in Amerika olie onder je grond hebt zitten. Dan is dat van de eigenaar van de grond. Heb je in Nederland gas onder je perceel. Dan is die van de overheid. Die pompt er ter compensatie vervuild NAM water erin terug.
Je lijkt wel Rob Jetten. Vingertje wijzen naar een ander, we zijn hier geen haar beter.
Heel de wereld komt hier goedkope stookolie laden. Ze varen er zelfs voor om.
Maar de gewone nederlander mag dik betalen aan de pomp.
Hedwige polder deal. Een polder onderwater zetten, ter compensatie voor België om de westerschelde uit te baggeren.
De vervuilde bagger krijgen we gestort in natuurplassen onder het mom van ter verontdieping van plassen en natuurherstel.
Kijk dat is de Nederlandse overheid, jaren een zandzuiger op een plas goed diep eruit halen het zand. En dan als dat ten einde is duwen we met geld erbij vervuild slib erin. Onder de waterspiegel ziet niemand het. Een mooi bordje van natuurherstel erbij een boswachter erbij zetten die het verhaal wil mee vertellen en ohw wat zijn we toch zo begaan met het milieu.
Als ze een stukje asbest op je grond vinden moet je afgraven en diezelfde overheid dumpt boten vol troep rechtstreeks in het oppervlaktewater.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Kars:
we zijn hier geen haar beter.Heel de wereld komt hier goedkope stookolie laden. Ze varen er zelfs voor om.Maar de gewone nederlander mag dik betalen aan de pomp.Hedwige polder deal. Een polder onderwater zetten, ter compensatie voor België om de westerschelde uit te baggeren.De vervuilde bagger krijgen we gestort in natuurplassen onder het mom van ter verontdieping van plassen en natuurherstel.Kijk dat is de Nederlandse overheid, jaren een zandzuiger op een plas goed diep eruit halen het zand. En dan als dat ten einde is duwen we met geld erbij vervuild slib erin. Onder de waterspiegel ziet niemand het. Een mooi bordje van natuurherstel erbij een boswachter erbij zetten die het verhaal wil mee vertellen en ohw wat zijn we toch zo begaan met het milieu.Als ze een stukje asbest op je grond vinden moet je afgraven en diezelfde overheid dumpt boten vol troep rechtstreeks in het oppervlaktewater.

Precies! Kilo's boter op hun hoofd!
Van-Epscheuten
@Kars hmm, als je dergelijke dingen in rusland zou zeggen, maak je kans op een enkeltje gulag. 😂 Dus ik zou de vergelijking iets minder sterk maken
+1
Kars
@Van-Epscheuten ik denk dat ik me telefoon in de gaten ga houden. Daak krijg ik nog appje van Poetin dak op de koffie mag komen.
+1
Van-Epscheuten
@Kars gezellig in de datsja, misschien komt Halbe ook nog even langs 🙂
sorry
@Van-Epscheuten hier gooien ze de klokkenluiders financieel de afgrond in...
+4
Edvof
Programma ook gezien. Daarna nog 2 politicus over eventuele sancties tegen Rusland. Wat mij opviel dat ze niet benoemde dat Rusland geen ammonium kunstmest meer levert.
Als Rusland straks wel iets te veel begint te knijpen op gasaanvoer zal de politiek beslissen dat geen gas meer kunstmest industrie in mag. Voedsel aanbod wordt minder en duurder. Samen met opnieuw stijgende energie prijzen in de jaar op jaar inflatie.
Dan heb je pas echt een gevaarlijke cocktail van inflatie en mogelijk politieke instabiliteit in de EU.
+2
Noorderling
@Edvof
Je moet eerst struikelen voordat het pijn doet, misschien moet dat dan maar gebeuren om het Europees toneelspel te beëindigen.
+2
Jaap40
@Noorderling we gaan simpelweg volgas naar voedseltekorten.
+2
bio boer
Het zelfde met China brengen we ook baken met geld heen we willen alles goedkoop
+3
Porky
@bio boer ja,en t is allemaal nog rotzooi ook.
j h p
@Porky Dat is de niet goed gauw terug nieuwe kopen garantie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's opvoeren en energie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN