Hoeveel mest per hektare voor beweiden

Het mestseizoen nadert wat is verstandig voor de weidepercelen van de koeien?
Koeien gaan vanaf half april in de weide.

Deel dit topic

Reacties

jjthefrenchman
25 kuub doe ik normaal. Alleen dit jaar kom ok tekort, want wil koste van het kost een flinke gift geven na de eerste snede. Dus zit aan 18-20kuub te denken, en weer 15-20 na eerste snede.
ted9
Half april? Als je na gaat dat je in een normaal jaar begin mei kunt maaien zou ik of de koeien er eerder uit doen. Maar dat is natuurlijk niet je vraag. Ik zou eerder de koeien naar buiten doen en het perceel bemesten na omweiden.
bio boer
@ted9 is nog al afhankelijk van de omstadigheden hier kan meestal niet eerder 1 mei eerste snede is bijna altijd 2e helft mei ook bij mijn buren dat is gewoon klei grond
bio boer
Hier doe ik 30 m3 op weide percelen weid er dan wel 8 weken op
diekman
@bio boer dan mag je nog 5m3 rest van het jaar zonder derogatie.
bio boer
@diekman dat is de theorie in de praktijk heb ik wel 50 m3 voorig jaar februari nog 3 autos weg gedaan door volle opslag daar zat gewoon 4 kg n in
Koeien boertje
@diekman komt toch een gemiddelde winter ook al wel 300 kuub spoel/spuit water bij, is ook al paar kuub/ha

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's weide en mestseizoen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN