Derogatie

Hoe gaat een ieder om met de twijfel rond het derogatie vraagstuk. Zeker met deze kunstmest prijzen! Zelf ga ik er wel na bemesten

Deel dit topic

Reacties

+4
Henry90
Hier ook..gewoon normale drijfmest gift(25-30kuub per ha) en de kunstmest (novurea met zwavel) voor de eerste snede,90 kg N per ha, staat al klaar. Al die 'adviseurs' die zeggen dat je geen risico moet nemen en rekening moet houden met een situatie zonder derogatie zijn niet voor niets adviseurs en geen ondernemers
+1
Het moet maar
@Henry90 tja ben inmiddels zover laat ze allemaal maar het ….. krijgen. We mogen er niet zomaar van uit gaan dat derogatie niet door gaat.
+1
diekman
@Het moet maar Gewoon 350 kg N uit mest per ha. Goed voor de grond, opbrengst en verminderen van gasverbruik door dure kunstmest. Its zo simpel.
Erco
Gewoon je eigen kop volgen....
Fosfaatrecht12
Meer mais zetten dit jaar
Koeien boertje
@Fosfaatrecht12 en nog meer eiwit kopen
duitser
@Koeien boertje zou dat niet goedkoper zijn dan kunstmest kopen en energie kopen?
Jaap40
@duitser zou zomaar eens kunnen ja. Resultaat zal vooral zijn minder melk.
Melkprijs kan nog wel verder oplopen maar bij geen beschikbaar betaalbaar krachtvoer loopt productie terug.
Koeien boertje
@duitser ik heb 20 procent mais.
Is me eigenlijk wel genoeg.
Voer 13 kilo per koe

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bemesten , derogatie en kunstmest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0