Milieu-organisatie over stikstofproces: 'Overheid is schuldig, niet de boer'

'De overheid heeft schuld aan de puinhoop die is ontstaan in de stikstofcrisis', stelt Johan Vollenbroek van milieuorganisatie MOB. De wet- en regelgeving rammelt en daardoor zitten nu duizenden bedrijven in onzekerheid over hun verleende, dan wel nog te krijgen, natuurbeschermingsvergunning.

Deel dit topic

Reacties

+1
BertK
Klinkt als dat de overheid Johan een geweer geeft waarvan hij graag de trekker overhaalt. Hij kan er niks aan doen dat hij graag schiet.
BertK
--Vollenbroek roept daarom boeren op om samen met MOB te werken aan het hoofdpijndossier dat stikstof heet. "Laten wij als milieuorganisatie samen optrekken met de boerenorganisaties om de overheid tot actie te dwingen. Wij willen hetzelfde, stikstof verminderen en toekomst voor de landbouw in Nederland. Want die is er."--

Nog meer verminderen?
kanniewaarzijn
"Inzet is handhaving op de in hun ogen onterecht verleende vergunningen".

Dan dienen ze toch de provincies voor het gerecht te dagen? Of zie ik dat nu verkeerd?
HansBa
@kanniewaarzijn er is nog nooit echt gehandhaafd op milieu vergunningen. Eerst maar is alle vergunningen op orde maken en daarna kan je over handhaven praten en niet andersom. Wolf in schaapskleren is het die vol in de broek!
Jan-T
Minder dieren zegt Vollebroek.
Hij heeft zelf nog nooit in het bos gemeten of de natuur werkelijk bedekt is met een stikstof deken.
Denk eerder dat het pure armoede van de grond is waar natuur wordt beheerd.

Het theoretische stikstof vergunningen verhaal is gewoon zijn verdien model.
Alles moet gewoon kapot, en hoe dat gebeurd interesseert hem zelf echt niet.

JA KNIKKEN EN NEE DOEN.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN