Illustratie van:

International 453 - Hydrauliek international 453

Hoi ik heb een vraag, ik heb een international 453 en wil daar graag een ventiel op. Weet iemand waar ik de oliedruk vandaan kan halen ?
Gr joep

Deel dit topic

Reacties

Ton_Deere
Zit er al een enkelwerkend ventiel op? Ik neem aan dat je nu een dubbelwerkende er bij wilt zetten?
joep-roescher
@Ton_Deere er zit nog geen enkelwerkend of dubbelwerkend ventiel op. Ik weet namelijk niet waar ik de olie druk vandaan kan halen.
Peterrr
Bij de meeste hydraulische systemen kun je niet zomaar ergens oliedruk vandaan halen zoals je bijvoorbeeld bij een compressor zou verwachten.
De olie wordt continu "drukloos" (6-9 bar) rondgepompt door een tandwielpomp die aangedreven wordt door de dieselmotor. Omdat olie niet samendrukbaar is en zolang de motor draait de pomp blijft leveren moet de olie ergens heen en stroomt vaak via opencenter ventiellen "verliesloos" terug de tank in.

Door het juiste ventiel tussen de pomp en de hef te plaatsen kun je wel oliedruk "aftappen", zoals in de handleiding staat: www.tractorfan.nl/doc/873

(klik om te vergroten)

Peterrr
@Peterrr Als de standaard onderdelen niet meer te verkrijgen zijn werkt wellicht bijvoorbeeld het volgende dubbelwerkend ventiel:
www.hydrauliek24.nl/1p40-1-sectie-stuurventiel-40-l-min-handbediend-12-bsp

Vergeet dan niet de drukdoorvoer in de N poort te plaatsen:
www.hydrauliek24.nl/drukdoorvoer-voor-p40-stuurventielen-12-bsp

Poort P komt dan van de pomp, N gaat verder naar de hef, T sluit je aan op de tank, A en B naar je cilinders of dergelijke. Voor een enkelwerkend ventiel moet je een andere spoel plaatsen.

Heb het zelf niet getest dus weet niet of ik iets over het hoofd heb gezien, weet ook niet of 40l/m genoeg is, geen garanties 😉

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 453 en hebben de trefwoorden oliedruk en hydrauliek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN