CLM: methaan in mestkelder risico ontploffing

Methaanconcentraties in de mestkelder kunnen hoog oplopen. Dit brengt een potentieel risico op ontploffing met zich mee. Dat komt ook naar voren in het het project 'Keldermetingen methaan- en ammoniakconcentraties' dat CLM Onderzoek en Advies uitvoerde.

Deel dit topic

Reacties

+1
matt
Dat kunnen ze niet meer links laten liggen,pas op de plaats en verder onderzoek nodig.
Weidezicht
Conclusie politiek: Technische maatregelen niet haalbaar, enige oplossing om nederland te redden van hel en verdoemenis is veestapel halveren.
overstekend wild
Dat onderzoek hadden ze zich wel kunnen besparen. Tel het aantal incidenten met een steekvlam en explosie maar bij elkaar op de laatste tijd.

Waarom is er geen registratie systeem voor dergelijke incidenten ????

Het lijkt vaker voor te komen dan we denken. Soms haalt het even de media maar vaak ook niet, vast ook omdat er doorgaans geen spectaculaire beelden van zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's methaan en mestkelder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN