Kamer: afromingsvrije lease moet aansluiten bij praktijk

De Tweede Kamer wil dat het kabinet onderzoekt hoe de afromingsvrije lease van fosfaatrechten beter kan aansluiten op de landbouwpraktijk. Een motie daarover van BBB en SGP haalde een meerderheid. Landbouwminister Henk Staghouwer had deze motie tijdens het debat vorige week nog ontraden.

Deel dit topic

Reacties

labella
Alles is op!
Weidezicht
@labella alles verkocht?
labella
@Weidezicht Bijna alles, ik ben zelf ook nog wat nodig.
+2
Weidezicht
Toch mooi dat deze 2 partijen zoiets oppaken.
cornelissen
Quote Reactie van @Weidezicht:
Toch mooi dat deze 2 partijen zoiets oppaken

Ik had liever de fosfaatrechten helemaal niet gezien, gaat sterk ten koste van de rentabiliteit. En het leasen is natuurlijk allemaal maar lapmiddelen om het systeem enigszins leefbaar in stand te houden en in principe kapitaaloverdracht van een niet melker naar een melker.
j h p
@cornelissen Volgens mij gaat er eerder kapitaal naar de niet melker en lucht naar de melker.
cornelissen
@j h p Ja ,je hebt helemaal gelijk, verkeerd geformuleerd, het is zoals je vermeld en ik ook bedoelde. Bedankt voor de correctie

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tweede kamer , fosfaatrechten en staghouwer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0