'Waarom boer geen baat heeft bij vertraging'



Quote:
Een paar grote investeringsfondsen heeft Rutte IV opgetuigd. Het doel van het klimaat- en stikstoftransitiefonds is duidelijk. Het zijn investeringen in de toekomst van Nederland en de leefbaarheid van het platteland.

Deel dit topic

Reacties

+1
JohnDeere7serie
Bang voor de uitslag van de meetresultaten?
+7
mlkvhoudr
Een moeilijk te begrijpen stukje tekst van Esther, ik ben van mening dat je je als agrarische ondernemers altijd aan de tijdsgeest dient aan te passen maar om nou te zeggen omdat links druk zet moet rechts maar opgeven en zich aanpassen .......
Daar kan ik de logica niet van inzien, rechts heeft net zo goed recht om zaken naar hun hand proberen te zetten als links en heeft ook nog de meerderheid in de 2e kamer
+1
George
Ik mis sowieso de logica van heel de LTO. Om die te zien in hun beleid is mij nog niet gelukt. Maar dat zal wel aan mij liggen. Ik ben ook niet perfect.
+3
j h p
@George 40% reductie bieden, terwijl de overheid 26% vraagt en niet weten hoe groot het aandeel van de landbouw nu echt is,dan ook nog eens niet wachten op de resultaten van de echte depositiemetingen? Wat een club.
+1
BertK
Geld uitgeven omdat de overheid dat vraagt is zelfs met een aanvulling in de vorm van subsidie alleen zinvol als het iets oplevert. In het van geval van een natuurprobleem door stikstof gaat dat de boer en de natuur niks opleveren want stikstof is niet het probleem waardoor natuur verandert.
+2
matt
Ze zijn niet geholpen met vertraging, want dan wordt er voor hen beslist. Alleen al omdat milieustrijder Johan Vollenbroek de druk maximaal blijft opvoeren op de overheid om zo snel mogelijk over de brug te komen met concrete acties om de milieubelasting aan te pakken. Hij wint rechtszaak na rechtszaak zolang concreet beleid uitblijft.

Daar was voorgewaarschuwd,dat vollenbroek gaten in die stikstofwet zou schieten.

Bovendien is die stikstofwet,op het laatste moment aangescherpt (onhaalbaar)door toedoen van de sp.
En ook nog eens 5 jaar naar vorengehaald regeerakkoord (remkes)
Maar ja lto was voor,omdat de toezegging werd gedaan dat de pasmelders
Gered zouden worden,dat er geen zak van klopt wat ze aan het doen zijn.
Schijnt niet uit te maken 😞)
+2
klant
@matt we moeten vooral het gesprek blijven aangaan en niet de hakken in het zand zetten, daar komen we het verste mee toch lto.
overstekend wild
@klant Nee! Lees Spithoven! Het is een door de overheid gecreëerd probleem. En Carola heeft beloofd om het voor de Pasmelders op te lossen.
+2
BertK
@matt Heel het stikstofprobleem gaat niet om stikstof maar om het onvermogen van overheid en tbo's om natuur te sturen. Voor de meeste boeren is de depositie waar ze verantwoordelijk voor zijn ongrijpbaar klein. Wat om bijna niks gaat, daar doet niemand graag veel voor. Met onhaalbare doelen is het verhaal net een dood paard, daar moet en wil je niet aan trekken. Maar ja, wie heeft er tegenwoordig verstand van paarden?
Farma_boerke
Geld op zoek naar stikstof, graantje meepikken gaat niet zo makkelijk met alle ogen op je.
Het stikstofplan van de LTO is het ook niet geworden, doelen zijn extreem opgehoofd en nagenoeg onhaalbaar in de tijd die er staat, rest weinig mogelijkheden, ook voor grote spelers.

Overheid aansprakelijk stellen voor schade is eerste stap en dan vechten voor blijvers en stoppers voor wolven (?) gooien? of komt er toch nog een nieuwe lange termijnvisie.
Twentsch Land
Of komt er toch nog een nieuwe lange termijnvisie.

Nee vrijwel niet...een paar regio’s in Nederland zullen bulkproductie voeding moeten leveren en worden geholpen, voor de rest is de agrarische sector de stikstof spaarpot waar iedere keer een greep op wordt gedaan.

@Farma_boerke

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's platteland en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN