BREEKT | Het kabinet moet nu keiharde stikstofmaatregelen treffen, ook als boeren en andere ondernemers daarvan de dupe zijn

Meepraten of over je laten praten?

Er wordt door overheden regelmatig gebruik gemaakt van stikstofrechten van bijvoorbeeld gesloten bedrijven om bouwprojecten door te laten gaan. Hierdoor neemt de stikstofuitstoot juist toe, zeggen deskundigen tegen NRC. Daarom vandaag ons Breekijzer: Het kabinet moet nu keiharde stikstofmaatregelen treffen, ook als boeren en andere ondernemers daarvan de dupe zijn.

Deel dit topic

Reacties

diekman
We moeten ons ook bewapenen.
Grasbaal
Hier het journaal van gister waar de stikstof pijnpunten heel duidelijk werden gepresenteerd:
JohnDeere7serie
@Grasbaal vreemde eindconclusie. Er moet landelijk een fundamentele keuze worden gemaakt: wat geven we prioriteit in Nederland. Antwoord daarop gaat toch zijn, uitbreiding van aantal mensen. (Huizen, industrie, wegen) Daarmee geef je natuur en landbouwgrond op. Dus dan moet je zo'n snelweg gewoon bouwen en de natuur past zich aan. Ik geloof niet dat er in zo'n gebied nu plantjes groeien die straks, als er auto's langsrijden, opeens niet meer groeien. En de boeren hoef je echt niet te verjagen zoals in zuid afrika. Als een projectontwikkelaar op de koffie gaat komen ze er altijd uit.
cs-agrar
Quote Reactie van @JohnDeere7serie:
Daarmee geef je natuur en landbouwgrond op

want vreten doen die mensen niet....
+1
Weidezicht
@JohnDeere7serie dat stigma dat je boeren eerst van hun land moet jagen omdat ze anders de grond niet willen verkopen voor huizenbouw wordt ook heerlijk in stand gehouden om de burger te overtuigen van de noodzaak van inmkrimping moeten we ook vanaf. Als er ergens gebouwd mag worden en de projectontwikkelaar komt 50 of 100 euro m2 bieden is bijna elke boer snel verhuisd.
klant
Alles moet naar de kloten
robotmelker
Stikstofruimte van de PAS melder is hier heel goed voor te gebruiken....
achterhoeker2
@robotmelker Ligt eraan wat ze ervoor willen betalen
Melkveehouder.
Volgens mij hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn. Geld is de smeerolie voor de meeste problemen. Ze moeten eens ophouden met het ‘boeren compenseren’. Ze moeten boeren gewoon de prijs bieden waarvoor ze willen ‘lossen’. Dat is toch gewoon marktwerking in een ‘vrije wereldmarkt’ , een kreet die (de laatste) jaren tegen ons is gebruikt!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN