Illustratie van: Jan Rispens

VIDEO: Vlog van Mark: "Meld je aan en help mee in de strijd tegen de overheid!"

In navolging van het handhavingsverzoek van MOB willen wij een spoedprocedure opstarten tegen de staat ivm de legalisatie van de PAS-melders.

Luister goed naar de vlog en voor meer informatie klik op de link in de beschrijving!!!

farmersdefenceforce.nl/steun-de-juridische-spoedpr…

Deel dit topic

Reacties

tuk tuk
Een slimme pas melder had al lang zijn rechten gekocht
cornelissen
@tuk tuk Vooral als het wat twijfelachtig is of je te goede trouw bent, zorgen dat je buiten de publiciteit blijft
Deutz fahr 5206
Als de boeren slim zijn zetten ze nu de supermarkten klem zo dat er lege schappen zijn

Want nu zijn al die scholieren of nemen nu ontslag ov ze hebben Corona

Dus hebben ze personeel te kort
+1
tuk tuk
Wat hebben de pasmelders gedaan ,voor de fosfaatrechten knelgevallen,niets toch,waarom zouden de vergunning houders nu de melders ten dienste zijn?Nu de melders er groot op gingen, één fantastisch ondernemer te zijn,welke de trucage ,van de politiek, tijdig had rechtsdoorzien,waardoor de fosfaatrechten aan hen toekomen.De pasmelders ,wilden dus door,door hen veroorzaakte bestuursrechtelijke interventie, er zelf ,beter van te worden ,Doordat men wist dat ,één bestuurstechtelijke interventie, rechtsvoordelen zou gaan opleveren, voor pasmelders, dit ten nadele van de vergunning houders.
cornelissen
Quote Reactie van @tuk tuk :
Wat hebben de pasmelders gedaan ,voor de fosfaatrechten knelgevallen

Daar waren lto en meeloper nmv gauw klaar mee.
+1
Willem123
@tuk tuk Daar gaat het helemaal nu niet over, het gaat puur dat we met ze allen tegen Onrecht zijn, en dat is precies wat Mevrouw van der Plas ( niet van boeren afkomst ) ook voor strijd hier in Nederland .
tuk tuk
@Willem123 leg uit
+1
de Tank
@Willem123 Iedereen is tegen onrecht. Het verschilt alleen wat een ieder onder onrecht verstaat.
jg
@Willem123 Waren Allen ook tegen het onrecht rondom de fosfaatrechten ? en werd daar voor gestreden ? Niet dus. Generieke korting werd hoger door frauderende bedrijven.
tuk tuk
@jg juist
de Tank
@jg ook hier werd het ervoer ieder iets anders als onrecht. Dus waar gezamenlijk tegen te vechten?
+1
Willem123
@tuk tuk Natuurlijk hebt u gelijk, het begon klakeloos op die ene 2 juli 2015 met die referentie peildatum ,Tot 1 april 2015 was alles toch goed geregeld, idioot is dat , achteraf stond het te lezen in blad Veldpost augustus 2020 dat oktober 2014 een convenant is getekend door de zuidelijke instantie zlto , de zuivel coperatie en nog een partij met overheid dat er iets moet komen, als je op stikstof gehalten gaat onderzoeken zijn normen veel te hoog dan de werkeijkheid ,bij onze is dat van 2.6 tot ongeveer 3.2 kg stikstof per kuub , de overheid hanteert 4 kg als norm, en zo is ook bij fosfaat dat de norm ontzettend hoog gehanteerd word. en niemand weet wat er straks moet of gaat gebeuren, iedereen doet op dit moment geen koe weg. morgen kunnen ze wel met geluids produktie komen ,dat je niet meer dan zo veel decibel mag produceren en na zeven uur s'avonds tot zeven uur s'morgens geen geluid mag pruduceren, ,staat in uw omgevingsvergunning, het klinkt wel kinderachtig maar dat is het.Laten we gewoon maar John Spithoven en of Jan Cees Vogelaar en anderen die het zelfde gedachtegoed aan sluiten en hopen dat iedereen de zelfde kansen krijgt en niemand benadeeld wordt.
achterhoeker2
@tuk tuk De PAS melders krijgen geen stikstofrechten, maar allerlei gammele gedoogconstructies ,als positieve weigering, intern salderen icm stalaanpassingen enz.
Deze groep is eerder slachtoffer dan veroorzaker van het (vermeende) stikstof probleem.
tuk tuk
@achterhoeker2 poosje geleden werd Joost van eert hier op prikkebord besproken. En wat bleek 2013 nieuwe stal gebouwd zonder NB vergunning .pas in 2014 zijn NB aangevraagd en geweigerd. Op de peildatum stal ram vol zonder NB vergunning
Dus overtreding op de WED .voor illegale gehouden dieren. fosfaat rechten gekregen voor illegale dieren .provincie gaf aan als i wilde uitbreiden moest i zelf maar rechten kopen .maar dat was te duur..en nu janken dat ze pas melder zijn .totaal geen medelijden met dit soort volk
tuk tuk

(klik om te vergroten)

Willem123
@tuk tuk Mischien iedereen terug naar het gemild van laaste 10 jaren melk Quotum , en als dan te weinig melk is dan kan er misschien een paar procenten er bij ,alle boeren die melk leveren.
+1
HansBa
@tuk tuk volgens mij is in dit geval de Gemeente aansprakelijk. Als hij een bouwvergunning kreeg terwijl hij geen NB had maar dit wel nodig was zit de Gemeente goed fout!
+2
cornelissen
Quote Reactie van @HansBa:
zit de Gemeente goed fout!

Je weet wel beter, hier stuurde de gemeente een brief ,dat je bij de provincie een nb vergunning moest aanvragen.
Ik denk ,dat de gemeente niet eens een bouwvergunning kon weigeren, want je voldeed wel aan het gemeentelijke bestemmingsplan. Maar gebruik van de stal is weer wat anders ,daar is een nb vergunning voor nodig.
HansBa
@cornelissen toen we hier in 2004 de stal hebben gebouwd werd ook de milieuvergunning , meldingsbesluit, 2004, door de Gemeente afgegeven bij de bouwvergunning. Was vervolg op de hinderwet vergunning en was 1 pakket.
cornelissen
Quote Reactie van @HansBa:
milieuvergunning

Maar ja, milieuvergunning is geen nb, de milieuvergunning wordt door de gemeente afgegeven en als je maar ver genoeg van de buren zit, krijg je die altijd zonder problemen. Brandblussers ,wat geluidsnormen, dieselolieopslag ,ed.
Vaak kan het met een melding.
tuk tuk
@HansBa zonder NB mag je wel de stal Bouwen maar niet bevolken .
+1
Klavertje
(st)rijders
mestyle

Denk bij alles wat je tegen de overheid hebt dat liedje wel van toepassing is. Linksom of rechtsom winnen ze toch. Is het niet gelijk trekken ze een ander boekje los en wordt er wel weer wat bedacht of gaat er een paar jaar over .
Bartlehiemboer
Zou er een link kunnen komen wat er nu precies gevraagd wordt om in te vullen?
Voor ons is het allemaal niet te volgen. Begrijpen wel dat het belangrijk is.
tuk tuk
@Bartlehiemboer hoe veel hebben jullie nodig? .als dat niet te veel is koop het dan zelf. Als de industrie straks ook ok de markt gaat kopen kan het wel eens heel duur worden
Nu ongeveer 25 euro per kg.
jehan
@tuk tuk hoor al prijzen van over de 100 euro ..heb nog wel wat in de aanbieding..
tuk tuk
@jehan zal nog wel meer stijgen
jehan
@tuk tuk dat denk ik ook wel ..ik wacht dus nog fijn met verkopen
Fiatje640
@tuk tuk dan kun je mooi slapend rijk worden ,mooi voor de traktorhobby s😂😂
Willem123
@tuk tuk stikstofrechten die je bijkoopt voor je eigen boeren bedrijf moeten uit regio komen, maar moet wel van uit je eigen omgeving, van je buren komen, anders word dat niet meegenomen voor je stikstof saldo. Als je niet boer bent blijkt dat men wel rechten op afstand kunt bijkopen.
HansBa
@tuk tuk wat heb je aan kg NH3 als het niet vergund is. Of zou dan de vergunning verlening zo klaar zijn?
tuk tuk
George
Mark kijkt wel altijd een beetje boos in zijn videos. 😁
+3
Bennie Stevelink
@George boze mensen vechten altijd ergens tegen, nooit ergens voor. Je zult er dus nooit iets positiefs mee bereiken.
+1
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
nooit ergens voor. Je zult er dus nooit iets positiefs mee bereiken.

Die club waar jij voor staat zie ik ook helemaal niks in , sorry.
Bartlehiemboer
@Bennie Stevelink Weet je dat ik meteen aan jouw uitspraken moest denken toen Europarlementariër Marcel de Graaff onlangs overstapte van PVV naar FvD. Deze man lijkt de duivel zelf wel. Zal dan wel veel strijden moeten.
weurding
@Bennie Stevelink tja, je kan ook beter tegen uitbuiting vechten dan er voor😏

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's opstarten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
3.313
TREFWOORDEN