Boterprijs zakt onder 600 eurogrens

De notering voor verse boter is weer onder de 600 eurogrens gezakt en komt uit op 599 euro per 100 kilo. Dat is 11 euro minder dan vorige week.

Deel dit topic

Reacties

Boertje25
Zou toch stijging verwachten nu horeca weer open mag nu corona pas na 2200uur weer besmettelijk is
de Tank
@Boertje25 Ik neem aan dat dat effect nog komt, prijs blijft eerst wel stijgen.
BEboer
@de Tank heb het nog nooit gedaan maar hier de helft van men volume vastgelegd op garantieprijs jan 2022 Campina voor 1 jaar. De 1 verklaart me gek men vader zei je moet alles vastleggen. Maar we moeten het nt onder stoelen of banken steken maar de laatste 10j mss wel 20j is de melkprijs zelden dit niveau geweest.
Noorderling
Quote Reactie van @BEboer:
e moeten het nt onder stoelen of banken steken maar de laatste 10j mss wel 20j is de melkprijs zelden dit niveau geweest.

hoe heb je dat gedaan?
Lijkt me geen gekke deal, wel zorgen dat je kosten niet nog hoger worden, dank kun je je marge afdekken.
Als mensen er in gaan geloven moet je oppassen, net na de piek vastleggen lukt ook niet voor hetzelfde geld.

Een jaar of wat terug kon je ook voor ca 40cent een jaar lang vastleggen, was destijds 2 of 3 cent onder de garantieprijs. Nog geen 3 maand later was het netto melkgeld al gelijk omdat de melkprijs flink daalde en daarna nog 9 maand geld verdienen.
+2
BEboer
@Noorderling wij leveren aan een klein melkerijtje en die doen dat via gdt je kon kiezen 0,5,10,...100% steigt de melkprijs 1cent in feb kost het ons geld zaktie brengt het ons op maar zou liefst op 0 uitkomen dan hebben we toch een jaar een mooie melkprijs gebeurd allemaal.
Boertjebastiaan
[@motte ze by fc ok doen. Ik teken voor 110%. prijs gaat alleen maar zakke na mei
puddingbroodje
Nog steeds skyhigh!
+4
Melkboer16
Waarom geen andere kop!?
Melkpoeder 16€ duurder wordt en boter een kleine correctie.
Het glas is halfvol en niet halfleeg 😎
+2
hans1980
Iets met Rusland te maken?
+1
guldner75
melkvee.nl/artikel/…

altijd mooi om terug te lezen. boven de 500 is het enorm hoog zeggen ze, nu net onder de 600 is het al heel wat minder ......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boter geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN