Vakbond schrikt van ‘onteigenen boeren’

Ronduit geschrokken: dat is de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) van de correspondentie tussen het ministerie van LNV en Landsadvocaat Pels Rijcken over het intrekken van boerenvergunningen vanwege de stikstofcrisis. POV had alle correspondentie via een WOB-procedure opgevraagd.
‘In september kwamen berichten naar buiten dat de Landsadvocaat zou adviseren de boerenvergunningen in te trekken’, aldus POV over het opvragen alle correspondentie met het ministerie van LNV. Dat gebeurde via de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB). ‘De berichten leidden tot veel ophef en ongerustheid, waarna deze werden genuanceerd door partijen.’ POV wilde weten wat er werkelijk gaande was. ‘En welke opdracht de minister van landbouw had gegeven aan de Landsadvocaat.’

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Linksom of rechtsom zal onteigenen gaan gebeuren....stikstof/natura 2000/waterlopen enz enz zijn de tool maar uiteindelijk zal deze tool ook worden toegepast waar boeren op een kluitje zitten ( ook al is het ver van een natura 2000 ) feitelijk heeft het geheel alleen te maken om een nieuwe herinrichting van Nederland.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lnv , pov en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN