Einde covid 19 maatregelen

Plotseling komt er na 22 maanden een einde aan de covid 19 maatregelen Europa weid. Maar ook Australie, die vorige week nog een tennisser het land uit gooide schaft onverwacht ineens de maatregelen af. Op precies hetzelfde moment dat in de Oekraine massaal ambassade medewerkers uit allerlei landen gerepatrieerd wordt. Is daar samenhang? Immers het zou in een oorlog met de Russen niet handig zijn om de covid 19 maatregelen te handhaven bij de soldaten.

Deel dit topic

Reacties

JohnDeere7serie
Ik weet niet wat beter is, lockdown of noodtoestand 😅
+4
Van-Epscheuten
Mensen zijn goed in het herkennen van verbanden die niet aanwezig zijn.
+2
deJong
@Van-Epscheuten je kunt je beter druk maken om je eigen i.pv. wat andere mensen doen.

Dit is onrustzaaien ...
+3
robbies
@deJong daar laat de topicopener zich normaal ook niet door tegengehouden
+3
T60401
De enigste reden is dat de zieken huizen niet meer vol lopen. Hoe sneller de besmetting rondt gaat hoe eerder dat het weer voorbij is. En dat van Australiƫ. Die zijn er niet van gediend dat ze besodemieterd worden. Op Het laatste moment komt die tennisser met een positief testje op de proppen. Geloof er dus ook niets van.
+3
GerbertXL
@T60401 Ik zou voorzichtig zijn met autralie als voorbeeld te noemen. Een land dat mensen in een kamp zet zonder proces.
Dan kun je beter een duidelijke leugenaar als rutte hebben.
+1
bas101
Ach er moet toch altijd iets loos zijn in de wereld, is t dit niet dan is t dat , journalisten houden zo werk en t publiek wordt "vermaakt"
+4
walker1
@Tinus @SJB533 , overige admins, Kan dit soort onzin aub verwijderd worden? Heeft niks met trekkers, landbouw te maken. Het is hier geen www.complottheoriefan,nl toch?
+5
Twentsch Land
Best leuk om hier soms ook andere onderwerpen tegen te komen, weliswaar natuurlijk de manier waarop en welk taalgebruik. Over b.v. Covid kun je een mening hebben, dat is wat anders dan complot theorieƫn posten.

@walker1
SJB533
@walker1
Mee eens, maar dat is aan @Grasbaal. Staat op Prikkebord en daar bemoei ik me niet meer dan strikt noodzakelijk mee.
+5
hans-hans
hans-hans
@hans-hans ik heb er geen verstand van (covid-19)maar Caroline kwam er in voor dus misschien leuk om haar zienswijze te weten
+7
Boerbakje
@hans-hans Vooral de laatste 3 minuten zijn interessant.
De wappies hebben gelijk!

hans-hans
@hans-hans mona zegt dat ze oude gegevens gebruiken in haar tweede tweet
Hans is Hobby boer
@hans-hans Zo'n 6 miljoen zijn nu 2 de rangs burger geworden omdat ze niet gevaccineerd zijn of niet de booster genomen hebben met deze 2G beleid .
Hans van Bergen
'Navo stuurt troepen naar Oekraine. Hoewel Oekraine geen Navo lid is zal de Navo geen landinvasie door Rusland toestaan.' Complot theorie? Wat is feit en wat is fictie?
+3
Spuit11
@Hans van Bergen Geen zorgen. We hebben ooit een referendum gehouden en daarna werd expliciet vermeld dat we geen militaire steun zouden geven.
Gelukkig worden we geregeerd door uiterst integere politici
+1
Twentsch Land
NAVO ?

Er is maar 1 regisseur ... die stuurt ook de NAVO aan....

@Hans van Bergen
+1
achterhoeker2
@Hans van Bergen OekraĆÆne heeft bij de ontbinding vd Sovjet Unie afgezien van haar kernwapens inruil voor onafhankelijk en een veiligheidgarantie, nu Poetin OekraĆÆne dreigt binnen te vallen zal de NAVO antwoorden.
+1
Hans van Bergen
@achterhoeker2 Nou NL militairen mogen iig tot 22.00 uur meedoen
achterhoeker2
@Hans van Bergen De nederlandse defensie is praktisch wegbezuinigd, daar heb je gelijk in.
+2
Nevergiveup
@achterhoeker2 Had liever dat ze de laatste 10 jaar beetje normaal gehandeld hadden met Rusland ipv. Al dat sanctie gedoe. Het is gewoon wachten op Ruzie op die manier , Navo heeft zich al zoveel bemoeid met landen overal en nergens.
Brengt allemaal niks goeds , Afganistan ook nog verloren , en die andere landen daar , Bosniƫ , Serviƫ ook weer mis.

Eat is dat tovh met al dat gedoe , macht , geld , waanzin

Gewoon zonder dat je echt grote vrienden hoeft te zijn handelen met Rusland en niet continu die piketpaaltjes richting het oosten verzetten , dan is het toch ook een keer te begrijpen dat de andere kant de piket paaltjes een keer terug zet.

En we hebben zat aan ons zelf (navo) , nu ook weer daar met china en Taiwan bemoeien , we kunnen niet de wereld veranderen , en zeker daar niet , want voor dat de VS de boot op koers heeft hangt de vlag can China er al ....
+1
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@achterhoeker2 Had liever dat ze de laatste 10 jaar beetje normaal gehandeld hadden met Rusland ipv. Al dat sanctie gedoe. Het is gewoon wachten op Ruzie op die manier , Navo heeft zich al zoveel bemoeid met landen overal en nergens.Brengt allemaal niks goeds , Afganistan ook nog verloren , en die andere landen daar , Bosniƫ , Serviƫ ook weer mis.Eat is dat tovh met al dat gedoe , macht , geld , waanzinGewoon zonder dat je echt grote vrienden hoeft te zijn handelen met Rusland en niet continu die piketpaaltjes richting het oosten verzetten , dan is het toch ook een keer te begrijpen dat de andere kant de piket paaltjes een keer terug zet.En we hebben zat aan ons zelf (navo) , nu ook weer daar met china en Taiwan bemoeien , we kunnen niet de wereld veranderen , en zeker daar niet , want voor dat de VS de boot op koers heeft hangt de vlag can China er al ...

En wat zou jij vinden als je in zo'n voormalig oostblok land woonde?
Gewoon Poetin maar laten komen?
Of echt vrij proberen te zijn.?
Krijg de indruk dat voor sommigen de portemonnee (handel, afzet) voor alles gaat.
Nevergiveup
@arie.j Het gaat mij om geen oorlog , en die handel gaat mij niet om de portemonee , maar handel werkt vaak helend en met verbintenis , en zoals gezegd ik ben geen vriend van Putin , maar wil hem ook niet als vijand ....

De laatste 10 jaar zijn vooral door veel geld oostblok landen een soort omgekocht , ik weet niet Arie , persoonlijk hou ik daar niet zo van , en de geschiedenis heeft al diverse malen bewezen dat je niet het werkelijke karakter van een bevolking kunt veranderen ...
Nevergiveup
@Nevergiveup Rusland heeft uiteindelijk ook zeer veel kennis en misschien wel wapens waar we helemaal geen antwoord op hebben , laat de Navo en VS ook respect hebben voor hem , en over oude grenzen met een compromi praten , want Rusland is uiteindelijk ook land kwijtgeraakt.

De oplossing lijkt me toch ook gewoon mogelijk met een compromi, OekraĆÆne zou ook soeverijn kunnen functioneren tussen EU en Rusland , met doorvoer rechten biede kanten op zodat er voor ieder een positieve kant aan zit , zo masr een idee om er iets van te maken.
+2
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@Nevergiveup Rusland heeft uiteindelijk ook zeer veel kennis en misschien wel wapens waar we helemaal geen antwoord op hebben , laat de Navo en VSc ook respect hebben voor hem , en over oude grenzen met een compromi praten , want Rusland is uiteindelijk ook land kwijtgeraakt.De oplossing lijkt me toch ook gewoon mogelijk met een compromi

Man , man, wat een moraal hou jij er op na....
De bevolking daar interesseert je blijkbaar niets.
Gewoon wat koehandel, en dan een stroman van Rusland zeker daar? Net als in Wit Rusland?
Nu is het een democratie, al mankeert er (begrijpelijk onder deze omstandigheden) nog wel aan.
Maar jij offert de bevolking graag op, alleen maar om wat rust en handel
Wat zullen ze in de Baltische staten blij zijn dat ze bij de NAVO mochten, anders waren dat de volgenden.
Poetin probeert, en ruikt een kans. Net zoals Hitler destijds begon.
Dat Poetin uiteindelijk oorlog wil met het westen zal niet, maar hij drukt voor de rest wel door
thehill.com/opinion/white-house/…
Nevergiveup
@arie.j nou je word boos geloof ik .....

Aan het oosten wonen hoofdzakelijk Rusische mensen zover ik weet ,

En ik wil geen mensen opofferen , maar ja als "we" het zo doen dat denk jij dat we geen mensen opofferen.

Ik zet er maar een.punt achter.
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@arie.j nou je word boos geloof ik .....Aan het oosten wonen hoofdzakelijk Rusische mensen zover ik weet ,En ik wil geen mensen opofferen , maar ja als "we" het zo doen dat denk jij dat we geen mensen opofferen.Ik zet er maar een.punt achter.

Dat boos valt wel mee, wat verontwaardigd wel.
Voelt Rusland zich echt bedreigd als OekraĆÆne ooit eens in het westerse kamp komt? En waarom dan wel?
Dat enig Voormalig Oost-Europees land het op Rusland voorzien heeft, dat lijkt me wat al te bizar.
En minderheden wonen er in zoveel landen, als daar grenzen voor moeten verschuiven.
Als ze nu onderdrukt werden OekraĆÆne.
Achso
@arie.j ik zou eens de Cuba crisis nakijken. Eens afvragen wat US zou doen bij een Militair pact tussen MĆ©xico, Venezuela en Rusland. Ik kan je het wel voorspellen.
achterhoeker2
@arie.j Nederland moet wel een keer stoppen met de sancties die betrekking hebben met de mh17 we moeten ook een keer verder als wereldgemeenschap.
+1
Achso
@arie.j echt vrij? Waar dan?
We hebben de afgelopen decennia Alleen maar US ergens heen zien gaan.
Er zijn bij de val van de muur afspraken gemaakt, die behoorlijk met voeten getreden zijn door Het Westen.
Daarnaast heeft Navo een democratisch gekozen President van Oekraine gewipt, omdat deze niet meer deed wat US zei.
En waarom heeft Ukr zich terug getrokken uit de Minsk onderhandelingen en niets uit deze overeenkomsten gedaan?
Zo, voordat je het ā€šde Russen komenā€˜ riedeltje van de jaren 80 schrijft..
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j echt vrij? Waar dan?We hebben de afgelopen decennia Alleen maar US ergens heen zien gaan.Er zijn bij de val van de muur afspraken gemaakt, die behoorlijk met voeten getreden zijn door Het Westen.Daarnaast heeft Navo een democratisch gekozen President van Oekraine gewipt, omdat deze niet meer deed wat US zei.En waarom heeft Ukr zich terug getrokken uit de Minsk onderhandelingen en niets uit deze overeenkomsten gedaan?Zo, voordat je het ā€šde Russen komenā€˜ riedeltje van de jaren 80 schrijft..

Je bent ambassadeur van Rusland ? Waren er afspraken dat buurlanden satelietstaten van Rusland zouden zijn en blijven? Zonder invloed van de bevolking daar?
Volgens Poetin is hij niet uit op oorlog maar kan het onbedoeld zover komen als OekraĆÆne nog meer verwesterd.
Gewoon dictatuur over een buurland uitoefenen als hij de kans krijgt dus.
En als ze niet luisteren dan gewoon dat land bezetten en onder een Poetin dictatuur brengen.
En dat noem jij een onrealistisch riedeltje? Is Poetin soms onrealistisch?
In 1994 was afgesproken dat OekraĆÆne zijn kernwapens aan Rusland zou geven. In ruil daarvoor zou Rusland de onafhankelijkheid van OekraĆÆne garanderen
rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/…(Donetsk%20en%20Loehansk).
Het eerste is gebeurt, het tweede heeft Poetin lak aan, en kernwapens hebben ze in OekraĆÆne toch niet meer
+1
JohnDeere7serie
@arie.j de andere afspraak is dat Oekraine geen NAVO lid zou worden.
Quote:
OekraĆÆne had nooit uitgenodigd moeten worden voor een traject naar toetreding. Er werden en worden valse verwachtingen gewekt bij OekraĆÆne en er worden onwenselijke irritatie en gevoelens van bedreiging in Rusland mee opgeroepen.

google.com/url/…
+1
Achso
@arie.j typisch Nederlands: je hebt kritiek en Dus ben je Putin ambassador. Slaat nergens op.
Rusland heeft Ykraine redelijk met rust gelaten totdat US zich ermee bemoeit.
Dat Russia Crimea heeft geanexeerd heeft toch echt te maken met de staatsgreep die EU en US op hun geweten hebben.
Crimea en het nabijgelegen NovoRosisk is de enige warmwater haven die Rusland heeft.
Als je daar naar toe wilt moet je door de straat van Kerch.
Wat Denk je wat er gebeurt als Crimea in US handen was??
Tevens heeft Crimea veel graanoverslag naar China. En veel graan wordt verbouwd in Oost Ukraine met chinese investors. Je snapt het wel..
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j typisch Nederlands: je hebt kritiek en Dus ben je Putin ambassador. Slaat nergens op.Rusland heeft Ykraine redelijk met rust gelaten totdat US zich ermee bemoeit.Dat Russia Crimea heeft geanexeerd heeft toch echt te maken met de staatsgreep die EU en US op hun geweten hebben.Crimea en het nabijgelegen NovoRosisk is de enige warmwater haven die Rusland heeft.Als je daar naar toe wilt moet je door de straat van Kerch.Wat Denk je wat er gebeurt als Crimea in US handen was??Tevens heeft Crimea veel graanoverslag naar China. En veel graan wordt verbouwd in Oost Ukraine met chinese investors. Je snapt het wel..

Nee, ik wens niet te snappen dat anderen gaan sollen met een land dat onafhankelijk is
Voormalige Oostbloklanden voelden zich zonder kernwapens niet veilig tegenover een Rusland met kernwapens.
En die landen horen zelf te beslissen over hun toekomst, dat moet geen onderonsje zijn tussen een grote landen.
Rusland was destijds erg onstabiel en ze wilden zich veilig voelen, het grootste gelijk van de wereld, dat had de bevolking daar
Zeker met hun verleden van communistischer onderdrukking
Vergeet niet dat na Wereldoorlog 2 Rusland die landen gewoon had ingepikt en de bevolking decennia onder de communistische knoet hield.
Dat de bevolking in OekraĆÆne in grote meerderheid liefst zo snel mogelijk bescherming zoekt om geen satalietstaat van Rusland te worden, is dat nu zo wonderlijk?
Al dat begrip voor Rusland is niet anders dan begrip voor een dictatuur dat zijn machtsgebied wil uitbreiden en veilig stellen. En die een buurland daarvoor graag inpikt en de bevolking daar het zwijgen oplegt.
Achso
@arie.j vanuit jouw sofa geredeneerd of heb je wel eens Oost Ukrainers gesproken? Of ben je Ć¼berhaupt wel eens in Russia, Ukraine etc. geweest?
Bennie Stevelink
@Achso jij bent blijkbaar veel in OekraĆÆne en Rusland geweest. Welk beeld hebben ze daar van de massamoord op het platteland van OekraĆÆne in de jaren dertig?
+1
Limburgs boertje
@Bennie Stevelink VLAD aka Vladimir Putin wil zijn land terug vroeger in 1908 en 1918 zijn er verdragen gesloten door LENIN en West Europa ziet OekraĆÆne als nieuwe graanschuur zoals De Bezemsteel heks mevrouw Kaag al had staan te roepen en Wij de NAVO staan bij VLAD aan de grens met raketten VLAD staat niet met raketten bij BUMBELING Biden aka Sleepy Joe aan de voordeur. wat het westen aan het doen is is puur uitlokken. en wij arme boertjes mogen het weer uitbaden hogere kunstmest prijs en voerkosten vliegen de pan uit als NAVO OF VLAD OekraĆÆne binnen vallen.
Achso
@Bennie Stevelink welk beeld hebben Nederlanders van de Duitsers 1940-45.

Welk beeld hebben Nederlanders van Fransen en Spanjaarden?
Bennie Stevelink
@Achso je geeft geen antwoord op mijn vraag. Laat ik het anders vragen: de Duitsers zijn zeer voorzichtig en terughoudend tegenover Rusland vanwege een schuldbesef over de Tweede Wereldoorlog.
Bestaat er bij de Russen enig schuldbesef tegenover OekraĆÆne vanwege de massamoorden in de jaren dertig?
Vdejong
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Bestaat er bij de Russen enig schuldbesef tegenover OekraĆÆne vanwege de massamoorden in de jaren dertig?
Zeg het maar, jij schijnt de Oekraine deskundige te zijn.
+3
duitser
@Bennie Stevelink vanwege schuldbesef? šŸ˜‚. Ja naar de buitenwereld toe. Duitsland wil Rusland te vriend houden voor de Nord Stream 2. Duitsland is compleet afhankelijk van Rusland voor het gas. En als de kerncentrales dichtgaan volgens planning is die afhankelijkheid nog groter. Dat is weer iets wat Amerika dwars zit. Dus iedereen heeft een reden
weurding
@Bennie Stevelink Denk je echt dat de plaatselijke bevolking daar voluit met vreemden over gaan praten?šŸ™ˆ
Vdejong
@Bennie Stevelink ja en wij moeten ons nog steeds schuldig voelen over de slaven die we vroeger gebruikt hebben
Vdejong
@Bennie Stevelink ja en wij moeten ons nog steeds schuldig voelen over de slaven die we vroeger gebruikt hebben
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Bestaat er bij de Russen enig schuldbesef

Nee, in het woordenboek van de Russen, en Poetin voorop, bestaat dat woord niet eens.
Achso
@Bennie Stevelink zullen we die Pandora box maar niet openen hier? Ga maar eens nakijken welke religie de generalen hadden, die dat hebben door gevoerd.
Albert Altena
@Achso Zeer goed!!!
Bennie Stevelink
@Achso
Quote:
@Bennie Stevelink welk beeld hebben Nederlanders van de Duitsers 1940-45.

Waar heb jij deze quote vandaan? Ik heb dit nergens geschreven.
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j vanuit jouw sofa geredeneerd of heb je wel eens Oost Ukrainers gesproken? Of ben je Ć¼berhaupt wel eens in Russia, Ukraine etc. geweest?

Net zoveel als jij neem ik aan, alhoewel hier uit het dorp door de kerk in OekraĆÆne wel contacten zijn.
En verschillende mensen daarvan komen er regelmatig.
Mensen verschillen daar niet zoveel van hier hoor, omstandigheden zijn nogal anders
Maar ben jij in al de andere NATO landen geweest? of is het enkel de boot afhouden, want die handel ....
Achso
@arie.j ik kan toch wel beweren dat ik wel aardig gereist heb en nog steeds doe.
achterhoeker2
@Nevergiveup Je hebt gelijk dat al die buitenlandse interventies niks heeft opgeleverd behalve mensenlevens en een hoop geld.
Maar de wereld is beter af met een sterke US die samen met het vrije westen pal staat voor zelfbeschikkingsrecht van landen en volkeren.
Daarom zal de macht van China moeten worden beperkt.
Nevergiveup
@achterhoeker2 Dat lastste is een illusie, en dat weet iedereen. Dus gewoon netjes handelen met china , je niet de kaas van het brood laten eten , en beethe vriendelijk zijn. Dat had ik ook gewenst voor Rusland. Als je beide nu tegen krijgt is het helemaal gebeurdmet de westerse en VS idealen ..
achterhoeker2
@Nevergiveup Het was al duidelijk dat jij niet van de visie bent, maar je bent ook nog eens bang en immoreel.
Het is goed om een kompas te hebben voor goed en kwaad, om op te komen voor landen/volkeren wiens vrijheid in het geding is, ipv mee te buigen en je te onderwerpen aan dictaturen.
Bekijk het eens in jouw eigenbelang (wat jouw enigste drijfveer is) dan is een vrije wereld onder leiding van de VS de beste optie.
Achso
@achterhoeker2 vraag eens een Irakees zou ik zeggen
Nevergiveup
@achterhoeker2 De situatie 20 jaar geleden over macht was 20 jaar en terug bijzonder veel anders als nu dat is mijn Visie , en het is niet realisties meer om zoals VS en/of EU je als de grote intimidator(of zoals vele het zien "wereld verbeterraar" te gedragen op het huidige wereld toneel.
Je ziet ook dat de invloed die de EU / VS op Turkije uit oefenen juist averecht's werken , en het beleid van afgelopen 20 jaar met alle oorlogen en burger doden die EU en VS op hun geweten hebben , mede door met eindeloos overal militair materieel te strooien komt het nu als een boemerang terug door nog meer instabiteit en vluchtelingen.

Naast Rusland hebben we Turkije ook al als vijand gemaakt.

EU pas op ! , Ga een compromi aan met Rusland ......
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@achterhoeker2 Dat lastste is een illusie, en dat weet iedereen. Dus gewoon netjes handelen met china , je niet de kaas van het brood laten eten , en beethe vriendelijk zijn. Dat had ik ook gewenst voor Rusland. Als je beide nu tegen krijgt is het helemaal gebeurdmet de westerse en VS idealen

Repressie en onderdrukking nemen in China sterk toe.
Voor christenen is het op veel plaatsen een pure verschrikking.
Dat Noord-Korea zo goed stand houd is enkel dankzij rugdekking van China.
En in Hongkong kun je zien wat Taiwan te wachten staat bij een inval.
Maar centen zijn centen en handel is handel , ik weet het.
Nevergiveup
@arie.j We kunnen nu eenmaal niet de wereld naar onze hand zetten Arie , ook al zijn we het natuurlijk lang niet overal mee eens en overal blij mee wat china flikt. Daarom heeft handel en een beetje vriendelijkheid vaak meer effect dan dat sanctie gedoe.

Maar denk dat we het grotendeels met elkaar eens zijn.
+1
Limburgs boertje
@achterhoeker2 met Sleepy Joe in USA zal er meer oorlog komen niet minder
jordi 1455
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Je hebt gelijk dat al die buitenlandse interventies niks heeft opgeleverd behalve mensenlevens en een hoop geld.Maar de wereld is beter af met een sterke US die samen met het vrije westen pal staat voor zelfbeschikkingsrecht van landen en volkeren.Daarom zal de macht van China moeten worden beperkt.

Als China's macht moet worden ingeperkt, is het dan niet beter om een wig tussen China en Rusland te drijven, zoals Nixon en Kissinger een wig tussen China en de Sovjet Unie dreef en daarmee ook de andere kant op keek naar de grote misdaden tegen de mensheid die China deed.
arie.j
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
'Navo stuurt troepen naar Oekraine. Hoewel Oekraine geen Navo lid is zal de Navo geen landinvasie door Rusland toestaan.' Complot theorie? Wat is feit en wat is fictie?

Misschien ben jij het wel die een fictie is šŸ˜œ
Ze hadden bij de afscheiding met Rusland een paar kernwapens moeten achterhouden
Poetin is niet te vertrouwen als die uitbreiding van zijn macht ruikt.
jordi 1455
Quote Reactie van @arie.j:
Misschien ben jij het wel die een fictie is Ze hadden bij de afscheiding met Rusland een paar kernwapens moeten achterhoudenPoetin is niet te vertrouwen als die uitbreiding van zijn macht ruikt.

Volgens mij ruikt Poetin zwakte en ziet zijn kans om zijn slag te slaan..
thehill.com/opinion/white-house/…
Vdejong
@arie.j
Quote:
. Poetin is niet te vertrouwen als die uitbreiding van zijn macht ruikt.
lijkt Rutte welšŸ™Š
+4
Bennie Stevelink
@arie.j Poetin streeft naar herstel van de machtspositie van de vroegere Sovjet Unie. Desnoods met militaire middelen. De ā€œveiligheidā€ van Rusland wordt gebruikt als kapstok om het aan op te hangen.

In feite was de Sovjet Unie een Russisch imperium. Veel Europese landen hebben een imperium gehad die allemaal uit elkaar zijn gevallen. Vaak ging dit gepaard met geweld, zoals Nederland in Indonesiƫ, Frankrijk in Algerije, Portugal en Spanje in Zuid Amerika en Afrika, Belgiƫ en Denemarken ook in Afrika. En dan natuurlijk het Britse imperium.
Al in de afgelopen eeuw waren deze imperia niet meer te handhaven door toenemend bewustzijn van lokale volkeren. Het is totaal buiten de werkelijkheid om nu in de 21e eeuw van Oost Europese volkeren te eisen dat zij zich moeten onderwerpen aan een Russisch imperium.
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
. zich moeten onderwerpen aan een Russisch imperium.
leg dat Poetin maar even uit
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
. toenemend bewustzijn van lokale volkeren
en wat is daar van terechtgekomen in de meeste Afrikaanse landen, bv Congo, Rhodesiƫ.
+1
jordi 1455
@Bennie Stevelink ''Al in de afgelopen eeuw waren deze imperia niet meer te handhaven door toenemend bewustzijn van lokale volkeren. Het is totaal buiten de werkelijkheid om nu in de 21e eeuw van Oost Europese volkeren te eisen dat zij zich moeten onderwerpen aan een Russisch imperium.''

Waarom laat Nederland zich dan wel onderwerpen aan Duits/Franse imperium genaamd de EU?
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
Waarom laat Nederland zich dan wel onderwerpen aan Duits/Franse imperium genaamd de EU?

Of Brexit verstandig was is natuurlijk de vraag
Maar er dacht toen niemand van de andere landen aan wapengekletter bij het vertrek.
En Nederland is ook gewoon vrij, alleen zou het per saldo een onverstandige beslissing zijn.
jordi 1455
@arie.j De EU probeerde er wel voor te zorgen dat Brexit de Britten zoveel mogelijk pijn deed, zodat anderen landen niet zouden volgen. Daarnaast heeft Nederland niet veel te zeggen in de EU, Frankrijk en Duitsland maken de dienst uit, daarnaast hebben eens geen eigen munt, waardoor we mischien wel profiteren wanneer het goed gaat, maar vangen wel de klappen op als Zuid-Europese landen er een puinhoop maken van hun begrotingen.
George
@jordi 1455
Volgens mij zijn de begrotingen sinds de coronacrises overal een puinhoop.
jordi 1455
@George Klopt, maar in Zuid-Europa is een puinhoop van een begroting eerder regel dan uitzondering.
+2
George
Quote Reactie van @jordi 1455:
Klopt, maar in Zuid-Europa is een puinhoop van een begroting eerder regel dan uitzondering.@

Dat klopt maar het maakt schijnbaar toch allemaal geen zak meer uit. Momenteel doen de meest degelijke landen exact hetzelfde. Het financiƫle systeem is toch totaal kapot met gratis geld en rente betalen om je geld op de bank te mogen stallen. Er klopt gewoon helemaal geen zak meer van.
achterhoeker2
@George En je spaargeld (waar je een negatieve rente voor betaald) wordt opgevreten door de inflatie.
Achso
@Bennie Stevelink een beetje proberen om zonder US iets te doen.
Volgens mij heb je dan relatief snel de ā€šdefensieve machtā€˜ van de NATO in je tuin
Achso
@arie.j US is niet te vertrouwen. Irak vergeten? Weapons of mass destruction??
Als je zaken wilt doen en alle afspraken moeten in een ellenlang contract gedaan door advocaten, omdat je anders genaaid wordt, is een blue print van de Amerikaanse samenleving.
Albert Altena
@Achso Grote vraag blijft altijd wat Irak gedaan had nadat ze Koeweit overmeesterd hadden.
Saoedi Arabiƫ een aarts vijand van de VS stond ineens open voor hun hulp.
Dat de VS binnenviel met de fantasie van chemische wapens kun je ook zien als noodgreep.
Vergeet niet dat olie macht is en vruchtbare grond (OekraĆÆne) evenzo
Achso
@Albert Altena ja, ik denk ook dat er meer speelt dan ā€šdemocratieā€˜ . De mensen, families hebben nog nooit de interesse gehad van welke politieke figuur dan ook. Het is olie, strategisch belang of in dit geval alle 2 met de vruchtbare grond. Vergeet niet dat met onze green deal wel de voedselproductie gewaarborgd moet zijn.
Nazi Duitsland heeft met wagonladingen al eens Ukr grond naar Duitsland getransporteerd.
+2
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j US is niet te vertrouwen. Irak vergeten? Weapons of mass destruction??Als je zaken wilt doen en alle afspraken moeten in een ellenlang contract gedaan door advocaten, omdat je anders genaaid wordt, is een blue print van de Amerikaanse samenleving.

Je weet best dat je appels met peren vergelijkt.
Dat de grote meerderheid in de OekraĆÆne veel meer pro westers is dan pro Rusland is interesseer je blijkbaar niets.
En de gedachte dat ze in de VS serieus zouden denken aan een aanval op een land met kernwapens zoals Rusland is absurd
Achso
@arie.j ik zal je dit zeggen, je doet maar ermee wat je wilt en hoe je het uitleggen wilt: in 2004/5 heb ik al eens op een bepaald niveau de opmerking gehoord: Oost Ukraine wil graag bij Rusland, want de meerderheid is daar Russisch. We hopen Alleen dat dit zonder oorlog kan.
achterhoeker2
@Achso Amerika heeft Trump overleefd, de constitutie staat als een huis ,de VS doet sommige dingen verkeerd (net als de EU) maar heb toch liever met die 2 te dealen dan Rusland of China.
+3
bio boer
Kan het gas en graan maar duur worden als de plures uitbreekt
+1
Nevergiveup
@bio boer Er word wel meer onbetaalbaar duur dan , voor de gemiddelde EU burger zou het een terug worp in de tijd zijn.

Hopenlijk bezint de EU op een compromi , we kunnen niet meer om Rusland heen , denk dat de VS de boel gaat vergallen ( voor eigen gewin)
Hooibaaltje
@bio boer nog duurder pffff..
Albert Altena
Laten we toch nuchter zijn:
Als de Russen ook maar Ć©Ć©n stap in OekraĆÆne zet dan trekken alle westerse betrokken zich als de wiede weerga uit dat land.
Er is maar Ć©Ć©n macht waar enig respect voor is.
Achso
@Albert Altena natuurlijk. Er is nu al gezegd dat Ukraine zelf moet aangeven dat ze niet bij de NATO willen
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@Albert Altena natuurlijk. Er is nu al gezegd dat Ukraine zelf moet aangeven dat ze niet bij de NATO willen

En als jij inwoner daar was, zou jij dan tegen aansluiting bij de NAVO zijn? Of zou je het misschien zo snel mogelijk willen voordat de Russische beer zijn klauwen naar je uitsteekt?
Nevergiveup
@arie.j Het stukje aan de oostelijke grens wil volgens mij bij Rusland en de rest bij de EU , misschien is dat de ultime oplossing , want alles wat de laatste 20 jaar gedaan is om verschillende culturen / volkeren / landen samen te voegen is misslukt. (Bosniƫ / Serviƫ etc

Als dat een conflikt met vele doden kan voorkomen zou het een vreedzame oplossing kunnen zijn.
Albert Altena
@Nevergiveup Tja . Een conflict voorkomen is natuurlijk altijd een pre.
Maar ook aan de oostelijk grens zul je altijd voor en tegenstanders kunnen vinden voor "promotie".
Achso
@arie.j ik heb veel Protesten gezien TEGEN NATO. Zowel in Odessa, Donetsk en Crimea. Wat wij als Europeanen vinden doet niet terzake. En dat is voor de arrogante Westerlingen heel moeilijk te accepteren. En niet alleen in dit geval van Ukraine!
+1
Limburgs boertje
VLAD aka Vladimir Putin wil zijn land terug vroeger in 1908 en 1918 zijn er verdragen gesloten door LENIN en West Europa ziet OekraĆÆne als nieuwe graanschuur zoals De Bezemsteel heks mevrouw Kaag al had staan te roepen en Wij de NAVO staan bij VLAD aan de grens met raketten VLAD staat niet met raketten bij BUMBELING Biden aka Sleepy Joe aan de voordeur. wat het westen aan het doen is is puur uitlokken. en wij arme boertjes mogen het weer uitbaden hogere kunstmest prijs en voerkosten vliegen de pan uit als NAVO OF VLAD OekraĆÆne binnen vallen.
Nevergiveup
@arie.j Het stukje aan de oostelijke grens wil volgens mij bij Rusland en de rest bij de EU , misschien is dat de ultime oplossing , want alles wat de laatste 20 jaar gedaan is om verschillende culturen / volkeren / landen samen te voegen is misslukt. (Bosniƫ / Serviƫ etc

Als dat een conflikt met vele doden kan voorkomen zou het een vreedzame oplossing kunnen zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europa geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nƩt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!