Bedrijfswoning mag geen plattelandswoning worden. Of toch wel? Gemeente Boxtel moet huiswerk opnieuw maken

DEN HAAG/BOXTEL – Een Boxtelse rundveehouder heeft gelijk gekregen bij de Raad van State. De buurman mag zijn woning niet zomaar van een bedrijfswoning omzetten in een ‘burgerwoning’. Maar als de gemeente Boxtel beter onderzoek doet, mag dat misschien toch wel.

Deel dit topic

Reacties

jan w
Daar hebben ze dus hun huiswerk niet goed gemaakt. Het omzetten van een bedrijfswoning naar een plattelandswoning heeft weinig van doen met de melkveehouderij. Het is wel afhankleijk of er intensieve bedrijven in de omgeving liggen en wat daar de afstand dan van is. Er is alleen een fout gemaakt om er al iemand anders te laten wonen, kan wel, dat moet je diegene op de loonlijst zetten.
Klussera
Is hij in de buurt van een stal staat is dit voor melkveehouder wel lastig geluids en geurhinder en bij bedrijfsaanpassing kunnen ze het je lastig maken maar op paar honderd meter kunnen ze niet veel als je vergunningen voor elkaar heb
casev2
Toch wel per gebied verschillend. Hier in de omgeving ligt bijna elk bedrijf in de lintbebouwing, en gaat de vlag op het gemeentehuis uit als er weer een bedrijf stopt, en de woning/erf een burger bestemming krijgt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boxtel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN