Staat aansprakelijk voor schade onverbindendverklaring PAS?
Juriste J Kroon geeft hier een duidelijke uiteenzetting over de rechten van de PAS melders.
Ook SSC heeft de staat omtrent dit dossier al in april 21 op voorhand aansprakelijk gesteld.
stikstofclaim.nl/updates/…
Deze week maakte de Raad van State bekend dat de adresgegevens van de PAS melders openbaar gemaakt dienen te worden. SSC onderzoekt op dit moment of er ,daar waar het prive adres en bedrijfsadres hetzelfde is, er nog een stokje voor te steken is. Er is een Europese richtlijn die daar namelijk iets over regelt. Binnenkort meer daarover.
En daarnaast is er nog een groep, de vrijgestelde en de interimmers die ook recht hebben op dezelfde behandeling.
Maar hoe worden de PAS melders gelegaliseerd? Dit geschiedt op basis van of intern salderen/ positieve weigering (waar we ook een procedure over voeren ivm meer rechtszekerheid) of middels een Wnb met ruimte uit het stikstofregistratie systeem.
Dat stikstofregistratie systeem zal gevuld moeten worden met juridisch houdbare maatregelen, waarbij er eigenlijk maar 1 principe is wat daar voor zorgt en dat is dat een vergunde staart wordt ingeleverd om vervolgens weer via het stikstofregistratie systeem uitgegeven te worden. De saneringsregeling varkenshouderij zorgde voor een heel klein beetje stikstofruimte.
Maar het enigste wat echt een oplossing biedt, is bedrijven met een vergunning opkopen (vergunde staarten en hoe dichter bij de N2000, des te liever) en weer uitgeven om bijvoorbeeld de PAS melders te legaliseren. En met het voornemen van de minister deze week om productierechten bij uit of opkoop in te nemen is de krimp van de veestapel in gang gezet.
Maar waarom moeten bedrijven die hun zaakjes op orde hebben gedwongen worden plaats te maken omdat de overheid er een chaos van heeft maakt? En daarom heb en blijf ik zeer grote bedenkingen houden bij de rol van gebiedscommissies.
Deel dit topic
Lees ook
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's varkenshouderij , overheid en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Voor legalisering PAS knelgevallen hebben ze tussen de 11 en 20 mol nodig,. (zeggen ze)
Hieronder enkele afbeeldingen die gaan over het in kaart brengen van de vergunde situaties anders dan landbouw. In de gemoderniseerde emissie registraties
Conclusie, naast een derde afkomstig van het buitenland, draagt alles buiten de landbouw ook voor 30 % bij.
Is het dan rechtvaardig dat voor legalisering pas knelgevallen alleen de veehouderij moet leveren? Is het dan rechtvaardig dat voor natuurherstel alleen de veehouderij moet leveren? Is het rechtvaardig dat we aan een oplossing werken terwijl we erkennen dat de probleemstelling niet duidelijk is?
De 1ste afbeelding zijn antwoorden van de minister 11 februari 20 op vragen hoe het staat met de vergunde situatie industrie. De tweede is een motie waarbij Caroline haar best doet deze week om de tweede kamer te bewegen om te werken richting het in kaart brengen van vergunde situatie anders dan veehouderij. De derde is het stemgedrag van de tweede kamer
De conclusie: De regeringspartijen willen niet weten hoe de vergunde situatie industrie is, maar leggen de schuld en de oplossing op bord van veehouderij.
En het wordt tijd dat alle, echte belangenbehartigers hier eens iets mee gaan doen!!!!!!
(klik om te vergroten)
(klik om te vergroten)
(klik om te vergroten)