Zorg en onduidelijkheid derogatie duurt voort - LTO

LTO: nu geen paniekvoetbal maar zekerheid en consistentie

LTO is onaangenaam verrast dat de Europese Commissie nog geen grotere stappen heeft gezet richting een derogatie voor 2022 – 2025, zoals blijkt uit een Kamerbrief van 20 januari. Dat terwijl er in het coalitieakkoord miljarden zijn gereserveerd voor de transitie van de land- en tuinbouw. LTO benadrukt het belang van snelle duidelijkheid over derogatie en waarschuwt voor beleidsmatig paniekvoetbal. Boeren en tuinders hebben belang bij zekerheid en consistentie.

“De agrarische sector en het landelijk gebied staan voor een ongekende transitie. Het kabinet maakt daar terecht vele miljarden voor vrij. Dat zou de Brusselse ambtenaren het vertrouwen moeten geven dat we serieus verder gaan met de verduurzaming,” zegt Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland. “Uit de berichtgeving van het ministerie kunnen we echter concluderen dat de Europese Commissie nogal wat vragen heeft bij de uitwerking van het coalitieakkoord. Die vragen hebben wij ook, er zitten fors wat open einden in. Maar let op: de uitwerking moet gedegen gebeuren, anders komt er geen draagvlak voor de plannen en kent de transitie een valse start. Consistentie en behoud of verbetering van verdienvermogen zijn voor ondernemers van groot belang.”

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europese commissie en vertrouwen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
569