De Kamer doet er goed aan het stikstoffonds kleiner te maken

Quote:
In het regeerakkoord voor Rutte-IV is 25 miljard euro uitgetrokken voor een fonds voor het stikstofprobleem. Het is bekend dat politici zich niet interesseren voor geldbedragen die hoger zijn dan de hypotheek die ze op hun eigen huis hebben. Daarboven is alles 'veel'. Een stikstoffonds van 25 miljoen in plaats van 25 miljard hadden ze ook goed gevonden. Miljoen of miljard, wat zou het?

...

Anders dan het stikstofprobleem wordt CO2-uitstoot wereldwijd als problematisch gezien; ook in China worden kerncentrales aangelegd om de CO2-uitstoot te verminderen. Als je daarentegen in Duitsland op straat zou vragen naar hun stikstofprobleem, dan zouden ze je raar aankijken, en de Duitsers bestemmen er zeker geen tientallen miljarden voor. Als politiek hoofdonderwerp bestaat het alleen in Nederland. Een kaartje waarop gebieden met hoge stikstof rood getekend zijn en lage stikstof groen, laat een haarscherpe grens zien tussen Duitsland en Nederland.

De reden is dat Nederland heel veel Natura2000-gebiedjes heeft aangewezen en de norm voor stikstofuitstoot uitzonderlijk laag heeft vastgesteld. De uitstoot van stikstof in Nederland is sinds 1990 niet toegenomen, die is juist driemaal verlaagd! Ik schreef het eerder: een ambtelijk gecreëerd schijnprobleem. Voor wie meer wil weten zijn de artikelen van mijn oude schoolgenoot, de fysicus Arnout Jaspers, het lezen waard.

....


Ik raad elke boer en geïnteresseerde aan om ook de rest van deze column te lezen!

Deel dit topic

Reacties

+1
Weidezicht
Die plasterk slaat elke keer de spijker op de kop. Dat had je 20 jaar geleden ook niet verwacht. Ik wil niet positief doen, maar er komen uit verschillende hoeken steeds meer kritische mensen tevoorschijn. Dus er moeten 2 dingen gebeuren, 1 druk op de ketel houden, tijd rekken, zodat de regering niet alles er heel snel doorheen jast. Al gooien ze het dan weer op nitraat, co2 enz. Dus ja.
familie pelle
Kan iemand effe Copy-pasten?
+3
sorry
@familie pelle

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0