Grondaankoop door provincie

De provincie wil de omgiving nog mooier maken. Ze willen een landschapsplan uitvoeren aan de provinciale weg. Hiervoor willen ze een strook grond verwerven langs de weg om bomen te planten. Heb geen ervaring hiermee maar welke prijzen worden er in 2022 betaald per m2. Welke voorwaarden kunnen er gesteld worden??

Deel dit topic

Reacties

+1
Ynze Oenema
Ligt er ook aan welke regio. Hoe duurder de basis grond hoe duurder de verkoopgrond. Ik zou gewoon Woningmarkt grondprijzen aanhouden.

Maar je moet je afvragen als je het wel wilt; als je aan de schaduwkant van de bomen komt te zitten heb je er enkel maar nadeel van. Ik heb grond aan de goede en slechte kant van de bos; is een enorm verschil. (schaduw of de zon kant)
Noorderling
@Ynze Oenema
En als je het wil, voldoende afstand tussen de bomen eisen zodat de wind er nog door waait en de zon de kans krijgt om de boom te draaien. Bomenrij aan de zuidkant van je perceel brengt niets goeds.
+3
jan w
Bomen moet je toch niet willen langs een weg. Als ze op de weg springen heb je je auto aan gort. Veel te gevaarlijk.
+1
JohnDeere7serie
Als je de keuze heb is nee het antwoord. Of ze moeten echt veel betalen. En dan vraag je welk bedag je tegemoet kan zien als ze je ze zelf poot. Want misschien denken ze aan een 4 baans weg en dan is goedkope grond wel lekker.
Hier ook land met grote populierenbomen aan de zuid/west kant. Grond blijft altijd langer nat en koud door de schaduw, gemaaid gras droogt minder snel dan de rest. En na een storm ben je altijd even zoet met takken rapen voor het maaien.
+1
overstekend wild
@JohnDeere7serie en als je er om geeft, je weidevogels ben je ook kwijt
KOC1981
Hier is de provincie ook terug grond aan het werven voor de overgebleven stukken van het NatuurNetwerkBrabant af te ronden. Waarde wordt bepaald door een taxateur (en het is dus gewoon landbouwwaarde, maar wel aan de bovenkant van de markt naar mijn gevoel).
Dan volgen er 4 opties:
1 = je verkoopt tegen de getaxeerde waarde
2 = je ontvangt 85% van de getaxeerde waarde, je legt zelf de gewenste natuur aan tegen vergoeding, je onderhoud dit ook en ontvangt daar jaarlijks een beheersvergoeding voor.
bij12.nl/wp-content/uploads/…
3 = ruilgrond
4 = niks doen en afwachten tot ze je wegpesten/onteigenen??? In 2027 moet het gerealiseerd zijn.
T60401
@KOC1981 Op 4 laten ze het echt niet aankomen. Ze kijken eerst waar ze het rondt kunnen krijgen met punt 1 tot 3. Als de groep steeds kleiner wordt gaan uiteindelijk de prijzen omhoog.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's grond en ervaring geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN