Reparatie touchscreen delaval robot

Binnen 3 weken zijn beide touchscreens van mijn delaval robots zonder duidelijke oorzaak gesneuveld.

De robots zijn 8 jaar oud. Beide schermen werken nog wel, ze reageren op aanraken, maar het beeld is zwart. Zijn er colegas die hiermee ervaring hebben? Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Wat zijn eventuele oplossingen?

Deel dit topic

Reacties

Van-Epscheuten
Heb meegemaakt dat een koe hem met de staart, met stuk stront eraan, kapot sloeg, koste 3000 euro. Denk dat er nu wel 2e hands wel wat te scharrelen is tegenwoordig.
Van-Epscheuten
*
Melkveehoudernh
Wij hebben eentje met zelfde probleem draai nu met tablet erbij op wifi in stal gaat ook prima. En nieuwe tablet is geen 3000. Er zijn echter wel reparatie mogelijkheden, moet je melktechniek noord holland, Middenmeer even bellen.(zelfde app als op tablet kun je trouwens ook gewoon op je smartphone draaien, kun je touchscreens van de robot overal in de stal bedienen, zolang je maar binnen de wifi van delaval netwerk bent.)
T60401
Je zou hier een telefoontje aan kunnen wagen. tft-solutions.nl/maatwerkoplossing/
jan w
Heb hier het scherm nu al 3 x laten repareren. Maar de laatste keer zei die beste man wel dat het wel een keer richting einde ging.( Scherm van 2007 ) Het ligt er een beetje aan of het een oud model screen is of een nieuwe.
In het scherm zit een soort van Starter ( vergelijk het met een starter van een tl buis ) Deze moet zorgen voor het opstarten van het scherm. Volgens de reperateur passen de onderdelen van het scherm niet goed bij elkaar, waardoor die eerder stuk gaat. Bij mij zit er nu onderdelen in van een tv.
Het nieuwere type scherm lijkt wat moeilijker te repareren, maar misschien is hij daar inmiddels ook al wel uit.
Ik ben bij Edwin Dorland Audio en video reparatie's geweest. ( Te vinden op facebook)
Stormwind
Ik gebruik een iPad, kun je instellen als touchscreen, i p v Android dat werkt met muis aanwijzer.
Melkveehoudernh
@Stormwind ik heb gewoon een samsung android tablet van 160 euro, is ook gewoon touch hoor, geen muisaanwijzer. wel met een betaalde app
jan w
@Melkveehoudernh
welke app gebruik je daarvoor??
Melkveehoudernh
@jan w remote ripple
Elvis
Staat er een op marktplaats
cs-agrar
Heb je dit bij de vrouw ook?
hans1980
Op v300 kan ook zonder scherm enkel tablet
Frits1
@hans1980 die hebben aparte knopjes om een koe handmatig aan te sluiten. De oude hebben dat niet kan alleen via het touchscreen.
jan 10
Ook 1 keer laten repareren,nu gewoon op de telefoon app.Is makkelijk,kan overal in de stal gegevens opvragen of koe op separeren zetten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's delaval , ervaring en reparatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!