Illustratie van: international533

Bomen vast onderdeel landbouwsysteem bij biologische melkveehouder van Zandbrink

Agroforestry krijgt steeds meer naamsbekendheid. Maar kan het ook in de Nederlandse praktijk? Biologisch melkveehouder Ron van Zandbrink vertelt hoe hij agroforestry inpast in zijn bedrijf.

Deel dit topic

Reacties

BertK
Probeert in te passen. Stukje boomgaard zie je vaker. Ben benieuwd of die 3 ha notenbomen van vorig jaar wat gaat worden, maar het duurt even voordat een notenboom draagt. Niet standaard, maar wel lekker bezig zo.
sorry
@BertK het lekkerste gras groeit niet onder een boom
j h p
@sorry (wal)notenbomen scheiden een stofje uit waardoor andere vegetatie verdwijnt, (engels)raaigras houdt het het langste vol maar verdwijnt ook, wel elke herfst bladeren en ander rest materiaal verwijderen anders krijg je last van schimmel ook nog en niet alleen op 5 dec. 🙃
j h p
@BertK Walnoten gaat het snelst, duurt 8 jaar, dan heb je 40 jaar kostprijsopbrengst, na die 40 jaar kun je winst maken met de verkoop van hout.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onderdeel , biologisch en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0