Tractors parkeren op Museumplein voor demonstratie

AMSTERDAM (ANP) - Op het Amsterdamse Museumplein staan negen tractors geparkeerd voor de demonstratie die daar zondagmiddag plaatsvindt. In de omgeving is zichtbaar politie aanwezig.Deel dit topic

Reacties

+23
Albert Altena
TRIEST.
Dat de naam van de boer hieraan gekoppeld wordt.
Jotke
@Albert Altena

Het zullen waarschijnlijk toch ook boeren zijn die dat doen?...
PieterA
@Jotke Er zijn een paar boeren bij de demonstratie aangesloten.
dx11
@Albert Altena waar protesteren ze vandaag voor?
+6
Jotke
@dx11

Ik gok tegen het feit dat de horeca blijkbaar volgens het kabinet nog niet kapot genoeg is en nog effe langer dicht moet blijven.😉

Iets wat natuurlijk totaal niet uit te leggen is gezien er tegelijk wordt gezegd dat de besmettingen in de thuissituatie hoger zijn dan in de horeca en dit de afgelopen maand ook wel gebleken is( dat de horeca en winkels niet het probleem zijn).

Vraag me wel af of je tussen dat volk daar moet willen staan met je trekker. Met alle respect, daar loopt ook veel volk die er uit zien alsof ze ze niet allemaal op een rijtje hebben.
+1
dx11
@Jotke ik denk dat ik jou in niets van jou betoog oneens kan zijn
+3
Albert Altena
@dx11 Waar ze voor protesteren kun je zelf wel lezen.
Waar het mij om gaat is dat er veel beschuldigingen zijn aangaande stikstof e.d.
Door nu in naam van Boeren maar een zeer kleine groep activisten te ondersteunen in het beleid tegen 2G e.d. zal de publieke opinie nog meer tegen ons gekant worden.
Al zijnde wij allemaal "wampies".
Let wel: Ook ik heb mijn bedenkingen over corona beleid.
+9
dx11
@Albert Altena ik lees nergens waarom ik als boer tegen het coronabeleid kan zijn. Of waarom zij het zijn.

Ik als persoon ben het er helemaal niet met het corona beleid eens, maar mij als boer doet het niets. Ik hoef niet gevaccineerd te zijn om melk te mogen leveren of om mijn koeien te voeren. Ik zie dus ook niet waarom men met een trekker daar heen zou willen?
Jotke
Quote Reactie van @dx11:
Ik zie dus ook niet waarom men met een trekker daar heen zou willen?

Waarschijnlijk om te laten zien dat er ook boeren onder de demonstranten zitten. In de telegram groepen en elders lees je regelmatig berichten dat mensen zich afvragen waar de boeren zijn, puur omdat ze geen trekkers zien. Blijkbaar denken die anti corona demonstranten dat boeren alleen met trekkers kunnen demonstreren. Als reactie daarop zullen deze boeren wel ervoor gekozen hebben met hun trekkers te gaan net als ik gok vorige week elders in Amsterdam.

Ik blijf van mening dat ik daar niet tussen wil lopen ondanks dat ik ook geen voorstander van het huidige corona beleid ben. Zelf ken ik wel een boer- loonwerker die ik daar wel tussen zou zien lopen.
+1
2850Johndeere6R
@dx11 Ik weet van een collega die zijn vrouw haar toko naar de knoppen is door de corona. verder heeft hij 4 kinderen op school zitten die van enkele dingen worden uitgesloten omdat ze niet gevaccineerd zijn.
+2
dx11
@2850Johndeere6R ik wordt ook van veel uitgesloten, ben het met heelveel niet eens. Maar niets waarvan ik zou zeggen dat een trekker daar meerwaarde zou hebben
+1
2850Johndeere6R
@dx11 ik snap jou punt heel goed en ook die van wat die trekkers daar mee te maken hebben. maar ik snap de zijne ook wel beetje
+1
Boerbakje
@dx11 Het is een stukje zichtbaarheid in de massa van de duizenden mensen die er waren.
cs-agrar
@dx11 met niks doen bereik je ook niets he
+10
Fendt926Driver
@2850Johndeere6R niet om het een of ander.
Maar ik vraag stagelopers of ze gevaccineerd zijn.
Ze hoeven niet te antwoorden.
En eigenlijk mag ik het volgens mij ook niet eens vragen.
Maar niet gevaccineerd of geen antwoord dan ook geen stageplek bij ons.

Mijn vrouw werkt in de zorg. En schoonmoeder is vatbaar voor van alles.
Ik neem geen risico s
+2
Albert Altena
@Fendt926Driver Polarisatie zorgen de anti vaccers zelf voor.
Als je wilt deelnemen aan het wegverkeer moet je ook een rijbewijs hebben.
+8
Frans1
@Albert Altena wat een onzinnige vergelijking
+3
dx11
@Albert Altena ja, precies, ik vindt ook dat fietsers en voetgangers gewoon doodgereden mogen worden. Die hebben tenslotte geen rijbewijs, dus is het hun eigen schuld
+3
Boerbakje
@Albert Altena Ga jij maar lekker de rest van je leven overal bewijzen dat je gezond "beschermd" bent.
Deze waanzin moet gewoon stoppen!
De nieuwste reden omdat doden ziekenhuisopnames niet meer toereikend zijn is dat de mensen die in quarantaine moeten na een positieve test de maatschappij te veel ontwrichten.
Succes net je boostertje trouwens.
+1
2850Johndeere6R
@Fendt926Driver Snap ik volkomen en dat is iedereens goed recht wat ze willen of niet willen.
+3
duitser
@Fendt926Driver dus je gaat ook nergens meer heen?
Fendt926Driver
@duitser tuurlijk wel.
maar wel met mondkap en houdt afstand
+4
agroservice
@Fendt926Driver je neemt geen risico's zeg je, dus als je gevaccineerd bent kun je niet meer ziek worden en anderen ook niet meer besmetten?
+3
Fendt926Driver
@agroservice dat staat nergens.
maar ik mag toch mijn eigen mening hebben??
+6
Fendt926Driver
@GD tuning Garyp nou leuk voor jou.
koop een taart en ga het vieren
+15
sallander
@Fendt926Driver in de Coronapandemie zijn wij allemaal gelijk. Maar trap jij nu niet in dezelfde angstzaaierij waar de overheid zich tegenwoordig altijd van bediend? Angst voor stikstof, angst voor klimaatverandering, angst voor megastallen en noem maar op. Zelfs Corona werd de boeren al in de schoenen geschoven (dierziekte) Er zijn veel argumenten zowel voor als tegen vaccinatie maar t feit blijft dat Corona lang niet zo gevaarlijk is voor de normale gezonde mens als ons werd voorgeschoteld en dat vaccinatie ook lang niet zo goed werkt als ons werd beloofd. Dus mij verbaast t enigzins dat jij daar als doorgaans nuchtere Twent met een eigen mening hier zo ver in meegaat door ongevaccineerden uit te sluiten. Niets zo onbetrouwbaar als de overheid.
+3
PieterA
@sallander Ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt, maar er worden in Nederland tegenwoordig operaties uitgesteld, omdat alle handjes aan de Coronabedden nodig zijn. Laten we hopen dat deze Omicron en de volgende variant nog besmettelijker en minder gevaarlijk zijn, zodat het meer op een griepje lijkt en we er vanaf zijn.
+10
arjanvw
@PieterA Dat is het probleem niet, je denkt dat er alleen ongevaccineerde in het ziekenhuis liggen. Dat is gewoon niet waar.60 % is gevaccineerd die daar ligt. Een vriendin van mijn vrouw werkt in het UMCG op de corona afdeling, dus kan wel aannemen dat dat redelijk betrouwbaar is. Het probleem is dat er teveel bezuinigd is op de zorg en er te weinig bedden zijn. In 2018 was dat probleem er al na een heftige griep epidemie. 20.000 doden. Corona haald dezelfde cijfers. En dan wil de overheid ook nog eens 5 miljard gaan bezuinigen in de zorg?? Daar kan ik niet bij...
+3
Ritchie
@arjanvw

Dat je gevaccineerd bent wil niet zeggen dat je niet in het ziekenhuis komt, het helpt wel om de kans een stuk kleiner te maken dat laten de cijfers wel zien.

Je moet het zien als het dragen van je gordel, als je een ongeluk krijgt en je hebt hem niet om dan is de kans vaak groter dat je overlijdt dan dat je wel je gordel om hebt. Maar er overlijden meer mensen met hun gordel om dan zonder, tja waarom zou dat komen?
sallander
@Ritchie Feit blijft dat je als gezond persoon onder de 60 niet zo veel te vrezen hebt. Is je persoonlijke situatie anders dan kan ik mij voorstellen dat je een andere afweging maakt. Bovendien ken ik geen bijwerkingen van t dragen van een autogordel
+4
Ritchie
@sallander

Tja dat blijft het lastige met vaccineren. Je moet wel een bepaalde vaccinatiegraad hebben wil het effect hebben, als de bevolking onder de 60 niet gevaccineerd is dan heb je alsnog te weinig bescherming voor de (gevaccineerde) kwetsbaren van de samenleving. In bepaalde regio's in het land waar men in mindere mate is gevaccineerd heb je af en toe ook een opleving van bijvoorbeeld mazelen en dat zet ook de bescherming tegen die ziekte onder druk.

De metafoor van de gordel gebruikte ik om te laten zien dat er veel te veel gegoocheld wordt met de getallen. Zaken als ziekenhuisopnames, sterfte en ook bijwerkingen moet je in de juiste context bekijken. Het maakt mensen bang om zich juist wel of juist niet te laten vaccineren.

Het manipuleren van cijfers en de misinformatie op onder meer sociale media is haast een groter probleem. Verder helpt het ook niet dat we geleid worden door mensen die nog steeds geen middellange termijnvisie hebben en een 2e Kamer die zich meer druk maakt om goeie one-liners om op Twitter te zetten dan het controleren van de regering.
+5
sallander
@Ritchie Kijk, daar heb je nu de tegenstrijdigheid waar ik mij zo over verbaas, je hebt t over de kwetsbare gevaccineerde, werkt t vaccin dan wel of niet? Volgens mij lang niet voldoende. T zou toch de niet gevaccineerde moeten zijn die zich zorgen zou moeten maken om besmet te raken?
+2
Ritchie
@sallander

Dat zou je zeggen inderdaad maar dat is kennelijk niet zo. Ik heb geen achtergrond in de epidemiologie (buiten een afstudeeropdracht van m'n master) of gezondheidszorg dus ik kan je het mechanisme ervan niet exact uitleggen maar toch werkt het zo al vele jaren voor een aantal vaccins. Dat hebben mensen uit dat gebied me verteld in ieder geval. Het heeft met de besmettelijkheid te maken en het reproductiegetal.

Verder heb ik gezegd wat ik wilde zeggen, het is en blijft een eindeloze discussie. Vanuit beide kanten wordt er te vaak vanuit emotie gereageerd. En we zijn al zo verdeeld in deze wereld.
+3
sallander
@Ritchie je komt zelf met t voorbeeld van mazelen, 2 entingen en 99% bescherming voor de gevaccineerde, dat werkt. Wat je nu hierboven schrijft zijn wel erg veel woorden om niks te zeggen, meestal geen goed teken.
+1
Ritchie
@sallander

Ik denk niet dat de hele vaccinatie kwestie op het moment zo zwart-wit is als je het nu voorsteld.

Maargoed, ieder z'n mening.
+2
overstekend wild
@Ritchie moet je de risico's van het vaccineren er ook even bij zetten
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Ritchie:
laten de cijfers wel zien

die laten eigenlijk niet zoveel zien. Komt omdat er veel te kort cijfers voor enige duiding beschikbaar zijn. uitgaande van besmettingen en daar deel van welke in ZH belanden, op IC nog wel, haalt prikken maar weinig uit. Geprikten besmetten ook net zo hard als ongeprikt, maakt ook niet uit. Zijn bij ongeprikten nog wel een hele vloot aan (oudere) mensen die vanwege aandoeningen geen prik mogen of ze sterk afgeraden word. Gem leeftijd op die IC ligt ook nogal hoog en modelletjes Hubert Bruls en Timmerfrans zijn daar het meest zichtbaar...
+8
J asper
Quote Reactie van @arjanvw:
En dan wil de overheid ook nog eens 5 miljard gaan bezuinigen in de zorg?? Daar kan ik niet bij...

Ik bemoei en maak me er niet druk om verder heb wel wat beters te doen waar ik wel zelf wat mee of aan kan doen. Maar dit las ik pas op tf en daar ben ik het wel mee eens dat is het grootste probleem tegenwoordig, met alles zo hier...

Quote Reactie van @CaseCS130:
Het schiet allemaal veel te ver door in dit land. Ambtenarij en bureaucratie drukt steeds zwaarder en zwaarder. Op basis van de mogelijkheden met automatisering zou je zeggen dat dit land nu wel met veel minder ambtenaren toe zou moeten kunnen tov 30 jaar terug. Maar hier is het gemeentehuis sindsdien gewoon verdubbeld.De mensen die daar werken moeten zichzelf wel bezighouden en zullen zichzelf nooit wegsaneren en zo wordt er regel na regel bedacht. In het geval van stikstof gaat het allang niet meer om feiten en waarheid maar is het een ambtelijk gedrocht geworden.
+3
MaartenMandemaker
@arjanvw dan komt nog de helft van die 13? procent niet gevaccineerden. In verhouding best veel. Op IC is het verschil 80 om 20 procent ongeveer. Verschillende bekenden die op IC werken. Ik veroordeel niemand hoor, en heb respect voor ieder zn keuze. Het is ook een beetje vreemd hoe sommige dingen gaan. Qr codes eruit en iedereen testen is de best oplossing.
+7
arjanvw
@MaartenMandemaker Er is vanuit de overheid een angstcultuur gecreëerd. Nu wat minder, maar in het begin was ik ook erg huiverig voor corona. Er worden door de overheid teveel beslissingen genomen die niet goed onderbouwd zijn. Hele sectoren gaan naar de afgrond terwijl ze alles op alles hebben gezet om zich aan te passen. Corona is geen griep, maar de sterfte cijfers zijn hetzelfde. Bij griep wordt er nooit getest en zo massaal 'verplicht' gevaccineerd. Daar heb je keus in zonder dat je aangevallen wordt als je het niet doet. Net als elke andere vaccinatie. Nu worden mensen uit elkaar gespeeld, zelfs op dit forum proef je dat. In het begin werd er gezegd dat er groeps immuniteit moest zijn, nu wordt er net gedaan of je niet ziek mag worden.. Stap 1 is volgens mij zorgen dat je de zorg uitbreid en verbeterd. Betere voorwaarden en meer geld naar de medewerkers. Ipv 5 miljard bezuinigen, pomp er 10 miljard extra in.
+2
MaartenMandemaker
@arjanvw Klopt het beleid zwabbert alle kanten op. En veel vertrouwen in het rivm is er ook niet. Maar ken er wel die aardig ziek zijn geweest en ook nog lang nasleep hebben, ook qua concentratie en conditie. Ook van rond de 40 jaar. Maargoed het is ieder z'n afweging. Ik kijk er niemand op aan wat voor keuze hij of zei maakt. Discussies en meningsverschillen blijven er toch, en dat is niet verkeerd. Hoor wel dat sommigen van die booster wel aardig ziek worden. Vooral vrouwen
+1
sallander
@PieterA en dat komt niet doordat dezelfde overheid voor krapte van IC bedden en verpleging heeft gezorgd?
+1
PieterA
@sallander Dat helpt er zeker ook niet aan mee. Als een ondernemer op dit dossier net zo zou werken als de overheid doet zou hij al lang failliet zijn.
+3
de jonge
@PieterA dat operaties uitgesteld worden is niet iets wat aan de hand is sinds corona, dat was voor die tijd ook al aan de orde, maar de politiek verrekte en verrekt nog steeds om met een groeiende bevolking die ook nog eens ouder word en dus meer zorg nodig heeft om de capaciteit te verhogen en daar zit het grote pijnpunt...
PieterA
@de jonge Ik zit hier in een gebied met lage vaccinatiegraad, maar in de periodes dat de overlijdensadvertenties drie pagina's in de krant in plaats van 1,5 pagina beslaan kun je moeilijker aan een afspraak in het ziekenhuis komen dan bijvoorbeeld afgelopen zomer, toen Corona een eind weg leek. Wel komen er veel meer plekjes vrij in de bejaardentehuizen. Hele gangen staan dan leeg.

Ik ben het wel met je eens dat de zorg erg ondergewaardeerd is en dat de overheid daar best eens wat meer een speerpunt van mag maken dan boeren wegpesten voor stikstof.
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @sallander:
Dus mij verbaast t enigzins dat jij daar als doorgaans nuchtere Twent met een eigen mening hier zo ver in meegaat door ongevaccineerden uit te sluiten.

Als ik het zo hoor op het forum is het geen probleem als ik als ondernemer niet gevaccineerde stagelopers uitsluit.
Bij ieder ander hier op het forum kunnen ze probleemloos terrecht.

Als eerder opgemerkt als jij precies weet hoe het zit moet je punt 1
Dat direct kenmaar maken bij de overheid want dan heb jij de oplossing
En punt 2
Kun jij mij dan de zekerheid geven die ik zoek en draai jij dan op voor de schade die dan wel ontstaan kan.

Tot die tijd heeft nederland 17.000.000 virologen die het allemaal het beste weten
+4
cs-agrar
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
ik als ondernemer niet gevaccineerde stagelopers uitsluit.

snap het ook wel, die luisteren ook beter naar jouw opdrachten en wat minder eigen initiatief 😁
Fendt926Driver
@cs-agrar wil je daar een tasje bij?
Of zegeltjes voor de handoeken??
+2
cs-agrar
@Fendt926Driver je lijkt wat agressief te gaan reageren, merk je vaker bij geprikten 😁
+1
Fendt926Driver
@cs-agrar en ik vraag nog wel netjes ojf je zegeltjes wilt.

Jij stelt mijn mening ter discussie.
Maar vindt wel dat jou mening leidend is.
Wie dringt wie dan wat op en reageert agressirf?
+5
sallander
@Fendt926Driver Volgens mij mis je even wat ik bedoel. Van mij mag je iedereen uitsluiten, het is jouw bedrijf en t is jouw beslissing. Waar t mij om gaat is dat jij hier dezelfde "angst" laat zien die de gemiddelde "onwetende" burger heeft voor alles wat de boeren doen. Een angst die je wordt aangepraat door de overheid. Verder ben ik absoluut niet voor of tegen vaccinatie maar ik ben er wel groot voorstander van dat iedereen daar zijn eigen keuze in mag maken. Het was dus ook absoluut geen aanval op jou maar ik was gewoon een beetje verbaasd.
+2
Fendt926Driver
@sallander ok.
Had ik het dus verkeerd opgevat.
Excusses..
+1
agroservice
@Fendt926Driver ja tuurlijk, een eigen mening hebben mag iedereen.
+6
PieterA
@agroserviceHier in de buurt kende ik wel ongeveer 10 mensen die niet gevaccineerd waren en overleden zijn aan Corona, maar niemand die gevaccineerd is en door Corona in het ziekenhuis terecht is gekomen. Nou dan begrijp ik de redenering van @Fendt926Driver wel goed.

Ik ken zat mensen die er voor gekozen hebben om niet te vaccineren, waarvan ik er 1 kende die er aan gestorven is, omdat hij zei: Niet geprikt; dan ook niet in het ziekenhuis. Ook best wel wat mensen die niet geprikt hadden, wel gekregen maar toen zeiden: had ik maar wel gevaccineerd. (Wel allemaal ouder dan 40 jaar, maar vaak niet te zwaar en nog aardig sportief).

Ik ken ook best wat mensen in de zorg en alleen voor hen zou ik me al laten vaccineren, maar ik doe het ook omdat ik veel contacten met mensen heb en ik hen niet wil besmetten. (Dat laatste lijkt niet echt goed te helpen).

Ik ken er ook best wat die Omicron hebben gehad, maar niemand die meer dan 10 dagen geboosterd was die ik weet.

Ik vind het jammer dat deze ziekte, Behalve veel slachtoffers, ook zo'n grote tweedeling in de maatschappij heeft gebracht. Ik twijfel er wel eens aan of we wat dat betreft niet te veel verschillende stemmen in onze regering hebben.
+7
zettelmeyer
@PieterA ik ben wel ingeënt maar neem geen booster. Me moeder die al erg zwakke gezondheid heeft is door de booster verlamt geraakt.... dus ik was er al argwanend voor en nu helemaal.
+3
arjanvw
@zettelmeyer Sterkte met je moeder, helaas hoor je deze waarheden te weinig..
+1
agroservice
@zettelmeyer verschrikkelijk, sterkte met je moeder 🙏😞
+1
Bartlehiemboer
@zettelmeyer Ja, wij hebben hier veel gasten over de vloer met hetzelfde verhaal van familieleden die soms alleen nog het hoofd kunnen bewegen. Toch zal het ziekenhuis niet zeggen dat het wel eens door het vaccin zou kunnen komen. Je moet het dus bij toeval houden. Feit blijft dat Covid 19 vreselijk is, om het te krijgen om het te bestrijden en om er de toekomst mee in te vullen. Maar laten we een ander niet opdringen wat hij wel of niet moet doen. Ieder moet zijn eigen afweging maken. Nu staan velen achter het 2G beleid maar wat als ze er 1 G van maken? (Ben ik een voorstander van en dan weg met de Qr code) De voorstanders van 2 G zouden dan in opstand komen . Een prikje is zo gezet en je kan weer verder. Maar elke keer testen vinden ze waarschijnlijk te veel moeite. Terwijl je dan pas echt iets ter bestrijding van Covid 19 of Omikron doet.
+4
de jonge
@Bartlehiemboer volgens mij heb je de betekenis van 2g en 1 g niet helemaal in de gaten. 1g is alleen gevaccineerd en 2g is gevaccineerd of genezen. 3g is gevaccineerd,genezen of getest.. laat ze het dan bij 3 g houden want bij 1 en 2 g is al bewezen dat die net zo goed door blijven verspreiden. het beste is om gewoon helemaal die qr code toestanden eraf te gooien want het gaat straks gebruikt worden voor je puntensysteem voor de footprint etc. heb jij bv een biefstukje gehad? dan mag je deze week niet meer auto rijden... lach er maar om maar over een paar jaar als het allemaal uitgerold is denk je er nog wel eens aan terug..
ronald-deutz-fahr
@de jonge die 1g 2g 3g is ook maar verwarrend, in Duitsland werd veel met 2ggedaan. gevaccineerd én getest. Andere 2g als hier in nl.
+1
sallander
@de jonge Dat is ook een beetje mijn punt, stap voor stap wordt je ergens ingerommeld, en er is geen weg terug.
+2
Pieter Buren
@de jonge Die qr code lijkt inmiddels wel het doel en daar moeten we inderdaad zo snel mogelijk vanaf. Het kan veel te makkelijk uitgebreid worden voor de door jou genoemde zaken. Zulke dingen als co2 footprint en digitale id komen ook al in het nieuws dus zo onwaarschijk is het niet.
En dan heb je een berekende co2 uitstoot (en dat kun je op allerlei manieren berekenen, maar net wat het beste uitkomt) en een door mensen bedacht plafond dat elke paar jaar lager wordt. Lijkt het 'stikstofprobleem' wel.
+3
de jonge
@Pieter Buren het gaat allemaal om macht en daar word corona voor gebruikt. wal ge lijk!!! Ga er maar vanuit dat het straks met het geldsysteem ook anders word,, heb je niet naar de bazen geluisterd? kun je niet meer bij je eigen geld komen en word de rekening zo geblokkeerd. Er zijn gelukkig steeds meer die het gaan zien. waarvan eerst 90% zei dat het wappiepraat was zie je nu dat er beweging komt van mensen die zien dat het inderdaad staat te gebeuren. De enige manier om het nog tegen te gaan is stoppen met testen en die verhipte qr codes van de telefoon te gooien en weer alles contant betalen..Het houd pas op als we het met zijn allen genoeg vinden!
Pieter Buren
@de jonge Je bankrekening is niet van de overheid, dus daar zullen nog een paar extra stappen genomen moeten worden. Daar ben ik eerst nog niet zo bang voor.
de jonge
@Pieter Buren de mens is ook niet van de overheid toch??en kijk wat ze daar nu mee doen..
+2
de jonge
@de jonge de dieren waar wij mee werken zijn ook niet van de overheid.. het land en de gebouwen waarvoor we een hypotheek hebben zijn ook niet van de overheid.. en wat wil de politiek daar mee doen onder leiding van een pvvd? die wil het onteigenen en het sluiten van bedrijven makkelijker maken voor de overheid.De mest van onze koeien is ook niet van de overheid maar ze willen wel bepalen hoeveel we straks van de slootskant niet meer mogen bemesten,hoeveel mest erop mag . Er zijn wel fosfaatrechten er komen stikstof beperkingen etcetc
+1
sallander
@Pieter Buren dan heb ik een verrassing voor jou, hoe raar t ook klinkt maar t geld wat jij op de bank hebt staan is van de bank, jij hebt alleen maar een vordering op de bank.
+1
overstekend wild
@Pieter Buren met de dieren(oormerken registreren op ubn nummers) is het ze al heel goed gelukt. Dat gaan ze nu op mensen ook toepassen
+1
Bartlehiemboer
@de jonge Ja, waarschijnlijk heb ik deze dan verkeerd begrepen. Ik dacht dat 1 G alleen testen was... Mijn voorstel was eigenlijk een andere testmethode met schreeuwen of speeksel (die er ook al zijn) Niet te moeilijk meteen uitslag. Moet alleen wel wat geld naar toe om in gebruik te nemen. Zo weet je zeker dat je in een restaurant of theater bij mensen zonder corona zit. Ik onderken Corona niet, sommigen worden er echt ziek van met de dood als gevolg. Verder lees ik dat u heel goed in de gaten hebt wat er gaande is. Ik kan het met uw visie alleen maar mee eens zijn.
Maar voel me hiermee wel een roepende in de woestijn. Het is de laatste jaren wel gebleken hoe snel mensen iets geloven en dit zelfs kunnen omzetten naar polarisatie. Ook de boeren van weleer ken je niet meer. De meeste boeren die nog met een vuist omhoog stonden in Den Haag bij het boerenprotest lopen mee in de pas. Fascinerend verloop dit.
+4
agroservice
@PieterA ik hoor nooit van de mensen om me heen welke Variant ze precies hebben gehad 😅 verder herken ik jouw verhalen in mijn omgeving niet
PieterA
@agroserviceDat kan natuurlijk, maar ook in de buurt van den Bosch heeft Covid in 2020 behoorlijk huis gehouden (toen er nog geen vaccin toegelaten was).
PieterA
@agroservice Dat is juist het punt. Als er wat meer mensen gevaccineerd en geboosterd zouden zijn zou de horeca al weer open zijn denk ik.
+3
sallander
@PieterA De horeca is toch ook niet voor gevaccineerde open? Gevaccineerd of ongevaccineerd is t probleem niet. T komt de overheid erg goed uit dat de ongevaccineerden als zondebok worden gezien en niet zijzelf
PieterA
@sallander Ik vind dat de overheid op de meeste punten wel goed hun best doet, Behalve op het dossier zorg en IC. Daar hebben ze m.i. behoorlijk wat steken laten vallen.
+2
arjanvw
@sallander als ongevaccineerde moet je je eerst laten testen voor je naar binnen mag dus het 'probleem ' ligt daar niet dat de horeca dicht zit.
+1
PieterA
@Fendt926Driver Je mag het wel vragen, maar de werknemer of beoogd stagiair is niet verplicht te antwoorden.
+10
arjanvw
@Fendt926Driver Met alle respect, je zegt geen risico's te nemen. Maar geeft zonder te weten wat ze in je spuiten wel je arm? Snap ook de angst niet dat je geen ongevaccineerde stageloper wil als jezelf wel gevaccineerd bent.. (je hebt jezelf toch beschermd?) Is ook gewoon discriminatie..
+4
Fendt926Driver
Quote Reactie van @arjanvw:
Maar geeft zonder te weten wat ze in je spuiten wel je arm?

Ik neem aan dat jij alle geneesmiddelen die de huisarts jou voorschrijft eerst zelf laat testen bij verschillende instanties voordat je ze in neemt?
Of neem je dan ook het risico dat knappe koppen er toch wel hun best op gedaan hebben?
agroservice
@Fendt926Driver een geneesmiddel, de naam zegt het al, gebruik je als je ziek bent, dan heb je weinig keus.
+9
arjanvw
@Fendt926Driver Als het uitvoerig getest is heb ik er geen problemen mee, dat is dit niet. Zit nog steeds in de proeffase. Heb een Duits onderzoek gezien die het bloed getest heeft van verschillende mensen die wel en niet gevaccineerd zijn en ook verschillende vaccins. Ik sla nog even over. Heb zelf corona gehad en ben van mening dat dat het beste vaccin is.
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @arjanvw:
Snap ook de angst niet dat je geen ongevaccineerde stageloper wil als jezelf wel gevaccineerd bent..

Als de stageloper er is kan mijn schoonmoeder er ook zijn voor de koffie.
En mijn vrouw moet ook haar dagen wel werken bij kwetsbare ouderen.
En hoeft zelf niet ziek te worden maar kunt het wel overbrengen.
Waarom dan dat (extra) rosico lopen??
+7
arjanvw
@Fendt926Driver Als jouw schoonmoeder gevaccineerd is heeft ze zichzelf toch beschermd?
Fendt926Driver
@arjanvw als jij het mij allemaal 100% op papier gaat zetten en borg staat voor als er toch wat gebeurt.
Wil ik best gaan doen wat jij graag hebt
+14
cb6520
@Fendt926Driver ze zouden mensen als jou gelijk uit de stagemarkt moeten gooien als je zulke dingen vraagt.
+3
PieterA
@cb6520 Ook ik vind dat mensen een eigen mening mogen hebben. Ik kan goed begrijpen dat @Fendt926Driver Zo veel mogelijk risico uit wil sluiten,maar vraag me ook wel af of het zijn schoonmoeder helpt dat de stagiair niet gevaccineerd is. Om daar dan iemand voor uit de stage-databank te laten halen vind ik nogal overdreven.
Leven en laten leven zou ik zeggen.
Fendt926Driver
@cb6520 geen enkel probleem mee.
Stagebieder zijn is niet iets waar je veel beter aan wordt...
+2
Pieter Buren
@cb6520 als je zulke dingen zegt ben je geen haar beter als @Fendt926Driver. Jij wilt nu iemand uitsluiten, omdat diegene mensen uitsluit. Er zullen voor de stagelopers nog genoeg alternatieven zijn.
+3
arjanvw
@Pieter Buren is dat zo? Hier wordt gemeten met 2 maten. Er zijn ook alternatieven die veel veiliger zijn om toch een stageloper toe te laten. Als je maar wil. Wat er nu gebeurd is discriminatie.
+1
RHF-80
@arjanvw nee hoor dat is keuzevrijheid. Net als je er zelf voor kiest of jij je laat enten of niet mag een ander ook zelf bepalen of hij iemand wil die geënt is of niet
arjanvw
@RHF-80 nee hoor, wettelijk gezien mag een werkgever hier niet naar vragen. Dus hij is gewoon in overtreding.
+1
PieterA
@arjanvw Je mag er wel naar vragen, maar de werknemer is niet verplicht te antwoorden.
RHF-80
@arjanvw klopt, maar die grens ligt in de landbouw niet erg scherp aangezien bij het merendeel van de boeren koffie word gedronken/gegeten in het woonhuis dus privésfeer. Buiten dat is het een keuzevrijheid of het nou een overtreding of niet, dat risico neem je zelf ook weer een keuze, maar dit heeft niks met discriminatie te maken
Pieter Buren
@arjanvw het alternatief voor nu is dat de ongevaccineerde stageloper bij een andere boer gaat stagelopen. Bij die andere boer zal hij ongeveer hetzelfde leren. Stageloper blij en @Fendt926Driver blij.
Het wordt pas discriminatie als er geen alternatieven meer voor ongevaccineerde mensen zijn. Iets waar de overheid met hun 2G hard op weg naar is.
+4
arjanvw
@Pieter Buren ik heb respect voor iemand zijn mening. In dit voorbeeld mag de ongevaccineerde stageloper niet komen. Maar als je zoveel angst hebt moet je wel consequent zijn. Dus niet meer de deur uit, vrouw elke dag testen als ze thuis komt van het werk. En ga zo maar door. Hij had het ook bij de stageloper neer kunnen leggen in de trend van, wij zijn erg voorzichtig zou je een zelftest willen doen als je hier komt. Wil hij dat niet is het zijn keus.
Pieter Buren
@arjanvw Ik probeerde even in oplossingen te denken voor de situatie die @Fendt926Driver geeft. Die situatie heb ik wel een mening over, maar aan de andere kant boeit het me ook niet zoveel omdat er nog wel andere boeren zijn waar je kunt stagelopen.
cb6520
@Pieter Buren je kan het mooi vertellen maar draai het eens om, de zoon van hem gaat naar een boer om te stagelopen, maar die boer wil geen gevaccineerde stageloper. Dan noemen ze het wel discriminatie.
Ik krijg volgende maand weer een stageloper maar zou wel het laatste zijn wat ik doe om te vragen of hij/zij wel gevacineerd is.
+1
Pieter Buren
@cb6520 Voorop gesteld, als iemand het mij zou vragen, zou ik ook denken 'Zak in de stront. Ik zoek wel wat anders.'
En als die boer een reden heeft om de gevaccineerde stageloper niet aan te nemen, dan mag die stageloper niet zeuren.
+2
PieterA
@cb6520 Volgens mij maakt het met de kennis van nu ook niet meer uit of een ander wel of niet gevaccineerd is. Hij verspreid het virus niet meer of minder.
+8
rubencasecs
@Fendt926Driver gevaccineerd of niet heeft niks te maken met het verspreiden van covid, misschien zijn gevaccineerden wel grotere verspreiders, zij wanen zich veilig..
+3
Fendt926Driver
@rubencasecs ook dat maakt mij niets uit.
Ik blijf mijn mening houden.
Een stageloper is bij mij te gast dus heeft aan mijn regels te voldoen.
+2
Bartlehiemboer
@Fendt926Driver Daar is ook niets mis mee. Als ik overtuigt ben van iets zal ik me daar ook aan vast houden. En voorkomen is beter in dit geval. Alleen hebt u ergens in de stelling geschreven dat u het als feit ziet dat het veiliger is als de stagiaire gevaccineerd is. Dit is voor uw schoonmoeder wel het geval daar ben ik wel van overtuigd maar als een ander al of niet gevaccineerd is en of dat beter is, dat is volgends mij nergens bewezen. Daardoor krijgt u deze reacties. We weten het gewoon niet dus kunnen dit ook niet aannemen voor waar.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
maar als een ander al of niet gevaccineerd is en of dat beter is, dat is volgends mij nergens bewezen. Daardoor krijgt u deze reacties.

Ik zeg nergens dat dat bewezen is.
Ik geef alleen mijn regels door
Bartlehiemboer
@Fendt926Driver Sorry, maar hierdoor word ik ook kribbig naar u toe. Ik geef u aan dat u het volste recht hebt op uw eigen regels en uw eigen twijfels maar u geeft zelf aan dat u niet een ongevaccineerde bij uw schoonmoeder in de buurt wil hebben omdat u denkt dat ze dan vatbaarder is voor corona. U schrijft dit zo alsof dit een bewezen feit is en u daarom in uw recht staat om een ongevaccineerde te weigeren. Dit is niet bewezen... dit is uw geloof. En het duimpje van Glasbaal kan ik hier ook totaal niet in plaatsen. Wil zijn mening dan ook wel eens horen. Onderbouwd en met bewijzen.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
U schrijft dit zo alsof dit een bewezen feit is en u daarom in uw recht staat om een ongevaccineerde te weigeren. Dit is niet bewezen

Laten we de bewijslast dan omkeren.
Bewijs jij dan maar dat het zo is dat een ouder iemand met kwalen waar jij echt niet blij van gaat worden.
En die een spuit epidermine standaard in de handtas bij zich heeft nooit door een ongevaccineerd iemand geinfecteerd kan worden.

Tot die tijd hou ik mijn voorzorgs maatregelen waar ik mij happy bij voel
+2
dx11
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
nooit door een ongevaccineerd iemand geinfecteerd kan worden

Dat is ook niet waar, natuurlijk kan ze daardoor wel besmet raken. Netzo goed als dat ze dat door een wel gevaccineerd persoon besmet kan raken.
+1
overstekend wild
+7
dx11
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Mijn vrouw werkt in de zorg. En schoonmoeder is vatbaar voor van alles.Ik neem geen risico s

Dus de veearts stel je die vraag ook, met de zelfde consequenties? De monteur van de robot? De rmo? De voerleverancier? Je stuurt ze allemaal weg? Mooi kortzichtig en dom
+3
Fendt926Driver
Quote Reactie van @dx11:
Mooi kortzichtig en dom

Ik heb ook nooit beweert dat ik slim ben.

Denk je werkelijk dat ik ondernemer geworden ben om te moeten luisteren naar jullie?
Ik heb mijn eigen mening en daar blijf ik bij.
En dan mag je op de kop gaan staan en van alles typen. Ik blijf bij mijn standpunt
+3
dx11
@Fendt926Driver de laatste waar je naar moet luisteren ben ik wel. Ik vind zelf dat als iedereen aan zichzelf denkt dat er aan iedereen wordt gedacht. Dan is het in mijn ogen best. T waren gewoon wat vragen die bij mij op kwamen
PieterA
@dx11 Dat vind ik dan weer een beetje kort door de bocht. Als er een groep mensen is (de zorg) die roept dat we er wat aan kunnen doen door te vaccineren dan kun je daar best een beetje rekening mee houden.

Dat hebben we met z'n allen ook in grote mate gedaan. Ik vind dat wel een compliment waard.
+5
dx11
Quote Reactie van @PieterA:
Als er een groep mensen is (de zorg) die roept dat we er wat aan kunnen doen door te vaccineren dan kun je daar best een beetje rekening mee houden.

Ook in de zorg zijn mensen te vinden die wat anders roepen. Een ieder kan zien wat ze wil zien. Het enige wat is zie is dat we een behoorlijke vaccinatiegraad hebben, en dat we alweer het grootste gedeelte van het jaar in lockdown hebben gezeten. Dat is het enige wat ik zie. Dqqrnqqst gaat het in de landen met een horge vaccinatiegraad niet perse significant beter als hier. Dus als je die spuit wil neem hem, maar ga er geen lulverhaal van maken
+1
ronald-deutz-fahr
@dx11 interessant om alle overwegingen van wel of niet vaccineren te lezen. Kom ik aan met een dansen met Janssen, om zonder wachttijd dezelfde avond op stap te mogen 🍻
+1
dx11
@ronald-deutz-fahr dat bedoel ik met lulverhalen. Eerst is het omdat de politiek zeker weet dat het kan, dan blijkt toch dat het niet kan. Dan blijkt het dat er een koeling voor de vaccins kapot was en ze ergens mee heen moesten. Wat een bullshit.

Ik denk trouwens niet dat vaccineren iets slechts is hoor
ronald-deutz-fahr
@dx11 klopt, zulke grappen word het vertrouwen in de overheid gewoon niet beter van, jammer. Heb er ook geen spijt van hoor, maar sta nu met boosteren nog niet vooraan. De ontwikkeling van de cijfers vind ik dat wel positief, record aantal besmettingen en dalende ziekenhuis opnames. Hoor je bar weinig over op het nieuws.
+2
Fendt612e
@ronald-deutz-fahr maar sta nu met boosteren nog niet vooraan

Ik wel,heb al de 3e chip gehad, over paar weken lekker skiën.
PieterA
@dx11 Volgens mij is die vaccineren-discussie iets van vorig jaar en nu een beetje achterhaald. Ik mag nog geen booster, maar zou hem vandaag wel nemen, maar de 2 kinderen die nog niet gevaccineerd zijn zie ik ook nog niks in om die met de kennis van nu nog te laten vaccineren. (Die mogen trouwens ook over een maandje pas) Ik hoop dat tegen die tijd wel bekend is dat er alleen nog varianten zijn die niet voor zienhuisopname zorgen.
+3
Albert Peters
@Albert Altena meer dan triest dat je je als boer bij dit?? Publiek??gezien wil worden
+9
Rokus
Phoe phoe gaan we hier nu ook al discussies houden over die corona ellende!
agroservice
@Rokus idd, je hebt gelijk 😅zonde van de avond, excuses 😂
+2
PieterA
@zettelmeyer Dat zijn geen leuke dingen! Dan denk je dat je goed bezig bent door te boosteren en dan ga je er alleen maar op achteruit. Degenen die ik ken die per sé een booster wilden hebben zijn er veel bij die de prik nodig hadden voor een vakantie in het buitenland. Ik hoef nog niet te kiezen want pas Corona gehad. Ik hoop dat het tegen de tijd dat ik moet kiezen het over is met die rotziekte.
PieterA
Wat betreft de laksheid in de zorg ben ik het met je eens.

Van iedere 100 mensen zijn er 88 gevaccineerd. 12 niet.
Als van de niet gevaccineerden 5x zo veel mensen Corona krijgen zit je ongeveer op die 40%.
+4
ArieV
@PieterA nu lijk je precies op de overheid. Die geeft ook de schuld aan de niet gevaccineerde mensen. Met alle berekeningen die hun uitkomen. Eerst hebben we een uitslag, daar komt later een berekening overheen om uitslag kloppend te maken. Doen ze met corona, stikstof, enz.
Vorige week hier de veearts aan tafel gehad, hij zegt: voor de kalveren zijn ze al 10 jaar bezig om een vaccin te maken. Lukt gewoon niet zonder die bijwerkingen. Zal het dan bij mensen wel lukken in een half jaar tijd? En we lopen er met open ogen in.
PieterA
@ArieV Met welke van mijn posts vind je dat ik op de overheid lijk? Bedoel je met de post die boven jouw post staat?
ArieV
@PieterA yep! Om zo een berekening te maken waar de uitkomst al van bepaald is. Overheid zegt ook: 80 a 90 procent is niet gevaccineerd, dus die veroorzaken het probleem. In jouw berekening kom je ook uit op 40 procent, terwijl het maar 15 procent is... dus die berekening is gebaseerd op een uitslag die je al weet. En gevaccineerde personen kunnen ook veel mensen besmetten.
+2
PieterA
@ArieV Dat is niet waar! Ik sloot aan bij een mededeling van @arjanvw Die aangaf dat 60% van de coronapatiënten op de IC wél gevaccineerd is. Ik gaf alleen met een rekenvoorbeeld aan wat @Ritchie ook aangaf met zijn "veiligheidsgordel" redenering.

Ik zal het nog eens uitleggen met een simpeler voorbeeld (de volgende getallen kloppen dus niet!!)Stel er zijn tien mensen. 2 gevaccineerden en 8 niet. Van de ongevaccineerden wordt de helft ziek (1 mens dus) van de gevaccineerden wordt een kwart ziek (2 mensen dus). Dan is 2/3 van de mensen in de ziekenboeg gevaccineerd.

Om met @Ritchie te spreken: Als 999 mensen altijd hun veiligheidsgordel dragen en eentje niet, dan is het logisch dat er meer mensen in het verkeer om komen die wel een gordel droegen,dan mensen die er geen droegen.
+8
erik9831
Ik ben ook gevaccineerd, heb ook de booster...

Bent u niet gevaccineerd, even goede vrienden. Men goede vriend uit Frankrijk is ook niet gevaccineerd, beiden maken we grappen naar elkaar toe. Denk dat dit beter is, dan de kloof tussen wel of niet gevaccineerde nog groter te maken. Verwijten helpen niemand verder

Hij heeft er zelf ook al problemen mee gehad, dat hij zijn eigen dorp niet in mocht, door een festiviteit. Als gevaccineerd zijnde vind ik ook bepaalde regels de grootste waanzin.
+1
ronald-deutz-fahr
🍿🍿🍿🍻🍻🍻
+1
Klavertje
Wappieforum oprichten?
+12
zettelmeyer
Het boeit me niet of iemand wel of niet gevaccineerd is. Maar wel of die een beetje disipline heeft. Als je verkouden of etc bent ben je niet welkom mits je kan aantonen dat je geen corona hebt.
Verder moete we allemaal een beetje beter om elkaar denken. Dat begin ik in deze wereld te missen
+6
2850Johndeere6R
Mannen ik stel voor om deze discussie te laten voor wat het is en ons weer te richten op onze passie: Trekkers.dus over tot de orde van de dag en geniet van de mooie dagen die ons gegund zijn.💪💪
+2
Fendt926Driver
@2850Johndeere6R strak plan.
Ik ben voor. (Of mag ik dat ook niet openlijk zeggen😊😊)
dx11
@Fendt926Driver zoals gezegd mag je alles zeggen en doen. Maar je moet het alleen niet kwalijk vinden dat er op gereageerd wordt. Dat is tenslotte een beetje het idee van een forum
+1
Fendt926Driver
@dx11 als ik bang was voor reakties was ik toen ik 12 jaar geleden begon direct wel weer gestopt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's demonstratie , politie , amsterdam , parkeren en geparkeerd geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!