Illustratie van: Jotke

Nederland in Verzet: ook onze boeren zullen met tractoren aansluiten???

3 STARTLOCATIES
­
Zondag 16 januari 2022 start men deze grootse demo-dag op 3 locaties. Men verzamelt vanaf 12.00u bij het Olympisch Stadion, het Westerpark en het Oosterpark. Ook onze boeren zullen met de tractoren aansluiten. Om 13.00u vertrekt men richting het Museumplein.
De verwachting is dat een grote menigte uiterlijk om 14.00u de 3 stromen op het Museumplein zal ontvangen. Dan kan het koffie drinken op persoonlijke titel pas echt beginnen, zoals dat 17 januari 2021 startte.

Deel dit topic

Reacties

Bartlehiemboer
Vroeg me af of hier prikkers bij zijn? Of is het groot praat van Nederland in Verzet?
(Gehele mail is door te sturen)
+3
Weidezicht

(klik om te vergroten)

Weidezicht
@Weidezicht deze schijnt te gaan.
+3
Weidezicht
@Weidezicht voor de duidelijkheid, ik ben dit niet, foto uit de andere kant van het land. Ik ben bang dat alles wat je omtrent corona doet als boer, zich in ieder geval op de korte termijn, tegen je gebruikt wordt. Zou beter zijn als er een soort totale MKB opstand zou komen.
+2
Zwaagdijk
Bij ons Noord-Holland gaan er verschillende met de tractor en auto. Ik liep Vd week mee in Hoorn. Wordt ook elke week meer mensen.
+1
casev2
@Zwaagdijk ook hier in gouda was er afgelopen weekend flink wat animo, ondanks het hondenweer.
+2
Bartlehiemboer
@Zwaagdijk Dank voor uw openheid. Mag ik vragen of u dan staat omdat er steeds meer polarisatie komt in Nederland? Of omdat u er staat voor het boeren voortbestaan?
+16
Zwaagdijk
@Bartlehiemboer ik sta d’r om dat ik anti qr bewijs ben. Ben niet anti prik maar wel op vrijwillige basis.
+3
Zwaagdijk
@Zwaagdijk en je zie dat prikkers ook ziek worden. En anti lockdown. Mensen gaan straks failliet dit is niet vol te houden
+1
Melkveehouder.
@Zwaagdijk Prima, zo’n eigen keuze van vrijwilligheid. Maar dan ook niet miepen als zorg nodig is. Wat mij betreft zouden de ziekenhuizen gesloten moeten worden voor deze mensen zonder QR code als de ziekenhuizen de reguliere zorg niet meer aankunnen.

Het kan niet zo zijn dat mensen door hun keuze van vrijwilligheid andere mensen die zorg nodig hebben in de problemen brengen.
+1
Zwaagdijk
@Melkveehouder. Afgelopen week Corona gehad. Milde vorm gelukkig. De dood hoort bij het leven, wen er maar aan!!
Erco
@Melkveehouder. Een eindje terug in de geschiedenis zou de machthebber blij met je zijn geweest. 🤮
labella
@Melkveehouder. Doe eens lief
de Thijs
@Melkveehouder. ik kan best met die gok leven maar hoef ik dan ook geen zorgpremie meer te betalen of meebetalen aan de maatregelen
+2
Erco
@Zwaagdijk was er met de trekker in Hoorn
+1
de Thijs
Fakketocht woensdag 19.00 in Lichtenvoorde kon ik niet maar zag wel berichtjes op de app met trekkers. Heb met Bocholt geht spatsieren meegelopen (elke donderdag 19.00) er was deze keer wel erg veel politie schat een 300 man politie op 1500 wandelaars het leek wel Ajax Fejenoord met al die agenten met die stokken niet normaal. Is er trouwens niet ergens een fatsoenlijk overzicht of een appgroep waar alle optochten en tijden te vinden zijn want maandagmiddag 13uur Borken is geen fijne tijd en Bocholt is niet relaxed
Zwaagdijk
@de Thijs wakkere boeren whatsapp groep. Staat veel in. Met verschillende afdelingen van het land.
+2
diezel
Trots op jullie Strijders. 👍
Rug Recht. 👊
ibb.co/Ykpg6S7/
+2
walker1
Ik lees net dat er 9 wappieboeren in Amsterdam staan.
+1
de Thijs
@walker1 wappie overheid
+2
labella
@walker1 wat is dit nu weer voor een onzin? Dus iedereen die niet als een blind paard achter de overheid aanloopt is een wappie?
+13
walker1
@labella Je maakt je als boer/landbouw compleet belachelijk door daar tussen die idioten te gaan staan.
+4
Jaap40
@walker1 @labella
Walker houdt van volk onderdrukken

Dat vaccin is enkel nog interessant voor diegenen die meer risico lopen.

Maar vooral zelf daarvoor kiezen en niemand dwingen. Qr code afschaffen.

We gaan van doelstelling tekort ic bedden naar doelstelling
Ontwrichten maatschappij. Welnu tegen Ontwrichten maatschappij bestaat geen vaccin.
+5
de Thijs
@walker1 ben nooit in Amsterdam geweest maar waar ik was kwamen gewone mensen, vaders moeders kinderen en oude opa's achter de rollator. En een enorme macht aan politie we mochten niet stil staan anders was het een onaangekondigde demonstratie en spandoeken waren ook verboden en het mondkapje was ook buiten verplicht riepen ze de hele tijd om. In Duitsland kom je zelfs al ben je bij een officiële teststraat corona vrij getest zonder recente vaccinatie geen winkel meer binnen. Terwijl je met je booster en een positieve officiële pcr test gewoon de kroeg in komt. Het gaat gewoon helemaal nergens meer over.
+3
casev2
@walker1 waarom zou je je eigen belachelijk maken? Misschien eens zelf gaan kijken, ipv je mening te bepalen op wat je op de asociale media ziet. Wat je daar namelijk ziet zijn doodnormale! mensen, hoog/laagopgeleid, mannen vrouwen, gezinnen. In ieder geval niet dat stel doorgesnoven holigans, die de media je wil doen geloven.
+1
walker1
@casev2 Nou heb net even gekeken en dan zie ik alweer een foto van Willem Engel en foto's van nep militairen in jasjes van de legerdump.
de Thijs
@walker1 ben al eens bij een André Rieu concert geweest en daar lopen genoeg vreemde mensen rond maar als je het daarna op tv bekijkt zie je ze niet 😁
de jonge
@walker1 waarom vind jij mensen die voor vrijheid staan idioten? Is dit niet gewoon omdat de politiek je die kant op heeft laten denken? Als de politiek er net zo over was gaan praten als over de klimaatprotestanten was je er misschien ook wel bij tussen gaan staan. Een groot deel van de bevolking denkt niet meer zelf op een nuchtere manier na, maar loopt klakkeloos achter de ""grote leider"" aan en omdat een grote groep dat doet wil een ander er ook"bij horen" .Zou jij al deze maatregelen die er nu zijn en die er nog aan zitten te komen hebben geloofd als de mensen dit 2 jaar terug al vertelden dat dit ging gebeuren? waarschijnlijk niet want dan vond je het wappies en om gelijk te moeten geven aan hen dat wil je in feite niet toch?
+1
walker1
@de jonge Daar komt weer iemand met het welbekende vrijheidsverhaal, moet je niet 40-45 er ook nog even bij halen?
+2
de jonge
@walker1 zo kun je ook reageren als je geen antwoord hebt op mijn vragen... best wel een afgezaagd antwoord niet? kijk als jij nog een jaar of 2 a 3 je 4x per jaar wilt laten enten met een experimenteel middel waarvan het nu lijkt dat het maar 10 weken bescherming bied voor een pandemie die gemiddeld 5 jaar duurt moet jij weten.. blijkbaar voel jij je daar goed bij dat je het vertrouwen hebt dat je dan minder ziek zult worden aan corona... of je andere ziektes of klachten kunt gaan opwekken door die enting daarvan komen steeds meer mensen die dat ondervinden. de 620 doden die te betreuren zijn en de bijna 900000 bijwerkingen die gemeld zijn tot ik meen 9 januari zijn natuurlijk allemaal aanstellers...maar die mensen die nu dus door die bijwerkingen niet meer aan het werk kunnen en of behandeld worden mogen die dan ook geen gebruik meer maken van de ziekenhuizen en behandelaars of ga je die dan""belonen"" omdat ze zo goed geluisterd hebben...
+1
Jaap40
@de jonge maar voor deze visie is nog te weinig media aandacht. En als FVD hier aandacht aan besteed is het wappie gelul.
Wellicht komt het dan goed uit dat de Christen Unie anti QR code is. Daar moeten we naar toe, géénQR code!. Een ieder moet zelf kunnen kiezen vaccin ja nee. Testen voor toegang moet een opening blijven voor een groot deel van de NL bevolking.
+2
de jonge
@Jaap40 christen unie doet voor de buhne nog even uch uch en stemt straks gewoon vrolijk mee, dat is allang besproken voor ze in het nieuwe parlement deel mochten nemen,ga daar maar vanuit. De partijen met een c erin zijn mij heel vies tegen gevallen.
+3
de jonge
Dat wappiegelul is er in gebonjourd door mark en hugo om afkeer op te wekken zodat mensen daar bij voorbaat niet meer naar gaan luisteren en niet meer zelf op onderzoek gaan of er ook rake punten in zitten. Dat hoort allemaal bij het psychologische spel wat ze spelen. Bijna niemand wil als a sociaal bestempeld en niet goed in de bovenkamergroep behoren toch? Dat is hetzelfde als dat rechts zo slecht zou zijn en links goed... op het moment dat linksen bedrijven binnen vallen worden ze bijna nog geeërd ook, dat zou een ""rechtse"" eens moeten doen dan stond de media vol van het a sociale en intimiderende volk en daar wil de gemiddelde zogenaamde nette burger niet bij horen toch?
+3
weurding
@Jaap40 vriendin van ons, niet geënt, vorige week positief getest.. maar waarop? Heeft nergens last van gehad, krijgt qr code omdat ze "genezen" is, zelf geloof ik niet meer zo in de prikken ondanks ik er 2 gehaald heb
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
vriendin van ons, niet geënt, vorige week positief getest.. maar waarop?

Dat zijn er hier na nieuwjaar ook heel veel als positief getest , maar werkelijk totaal niet ziek. Is er eentje wat verkouden , doet een zelftest en ja hoor positief. Alle andere waarschuwen waar ze mee bij elkaar hebben gezeten , en ja hoor die ook positief, 10 van de 14 zondaars hadden het maar werkelijk nog niet eens een snotneus. Een virus van niks ist. Ik was afgelopen nacht ook flink aan het snotteren en dacht doe een test en hoopte dat ik positief was zodat ik mijn QR kon verlengen zonder booster. Maar helaas gewoon verkoudheidje en geen Omicron.
Bartlehiemboer
@Jaap40 Zelf had ik ook nog hoop op de CU in dit beleid. Maar in het laatste live corona debat spraken ze ineens heel anders. Zelf minister de Jonge die natuurlijk weer op zijn telefoontje zat keek op en knikte naar haar.... Dat zei voor mij wel genoeg. CU is even stevig aangepakt dat ze wel met 1 mond moesten spreken.
+2
walker1
@de jonge Ik wil best normaal antwoorden, maar jouw reactie is ook niet bepaald normaal. Discussie gaat over corona en de bijbehorende maatregelen en jij haalt r zomaar klimaatprotestanten bij, geen idee trouwens wie dat precies zijn, zijn dat mensen met een protestant geloof die actie voeren voor het klimaat? Zijn er dan ook klimaatkatholieken? Of klimaatmoslims?
Maar goed, ja ik vind die corona maatregelen ook niet zo prettig en er zijn ook zeker maatregelen bij waar ik het nut van betwijfel, maar evengoed zijn er ook maatregelen waarvan ik denk dat ze wel nut hebben. Maar ik til er niet zo zwaar aan dat ik mij nu echt beperkt voel in mijn vrijheden, ja vervelend dat de horeca dicht is en ik doe ook liever boodschappen zonder mondkapje. Maar ik kan wel gewoon boodschappen, mijn werk is al die tijd gewoon doorgegaan zonder al te veel beperkende maatregelen, tja ik kan niet naar de kroeg, maar wat vrienden uitnodigen om thuis biertje te drinken kan wel gewoon. Dus ik zie ook geen enkele redenen om daar om daar keer op keer over te gaan demonstreren en me door zo'n halve zool als Willem Engel op te laten naaien.
+1
de jonge
@walker1 Ik geloof niet dat ik degene was die nogal polariserend te werk ging, dan kun je ook een pittige tegenreactie verwachten toch..Waarom ik andere voorbeelden erbij haal? Het is een poging om je in te laten zien dat niet alles is zoals het in de media en door de politiek geschetst wordt, Er wordt een beeld gemaakt door de media en de politiek of zullen de ""wappies"" allemaal aso.s zijn en de mensen met bijwerkingen aanstellers... Omdat dat een kant is die ze niet uit willen.Stel je voor dat er alle dagen in de media verhalen werden uitgezonden van de mensen met bijwerkingen,dan is er haast geen hond meer die zich nog laat enten,daar hebben ze geen belang bij want ze hebben nogal wat ingekocht voor een paar jaar,wat trouwens ook al bijzonder is want ze weten toch nog niet welke varianten er nog gaan komen? maar okee daar zal ik wel te dom voor zijn dan. Daarentegen krijgen we van de klimaatdemonstranten juist heel andere beelden in de media te zien omdat dat de kant is die de politiek uit wil. kijk maar naar de geldstromen dat zegt voldoende..En ik was niet degene die de opmerking 40-45 plaatste hoor,dat was jij zelf..
Bennie Stevelink
@de jonge
Quote:
waarom vind jij mensen die voor vrijheid staan idioten?

Welke vrijheid? Waar ligt de grens waarbij vrijheid van de ene persoon tirannie is voor de andere persoon?
Dat vrijheid van de ene persoon tirannie is voor de andere persoon kan alleen voorkomen worden als vrijheid gekoppeld is aan verantwoordelijkheid.
Hoe geven Corona-activisten invulling aan hun verantwoordelijkheid tegenover de samenleving in samenhang met hun vrijheid?
Vdejong
Boerbakje
@Bennie Stevelink Hoe gevaarlijk is corona nu echt de cijfers graag en niet er is een grotere kans dat.
1000 keer heel weinig is nog steeds heel weinig!
+1
Jannus
Quote Reactie van @Boerbakje:
Hoe gevaarlijk is corona nu echt

ken mensen die het al 2 maal gehad hebben en er goed door zijn gekomen als een fikse griep zonder vaccinatie
de jonge
@Bennie Stevelink reageer jij eerst maar op mijn vraag..en wat is daar in jou ogen de definitie van dan? rechts tot extreem rechts? en wat is dan links tot extreem links? verklaar je nader svp.
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Welke vrijheid? Waar ligt de grens waarbij vrijheid van de ene persoon tirannie is voor de andere persoon?Dat vrijheid van de ene persoon tirannie is voor de andere persoon kan alleen voorkomen worden als vrijheid gekoppeld is aan verantwoordelijkheid.Hoe geven Corona-activisten invulling aan hun verantwoordelijkheid tegenover de samenleving in samenhang met hun vrijheid?

Dit heeft niets met verantwoordelijkheid te maken, je kan mensen gewoon niet verplichten om een medische handeling te laten ondergaan die niet is terug te draaien. Ondertussen steeds meer mensen onder de coronamaatregelen, waar geen einde aan lijkt te komen en vooral jongeren zijn de dupe, omdat ouderen als de dood zijn voor het virus. Wanneer nemen de mensen die doodsbang zijn voor het virus hun verantwoordelijkheid door zichzelf te isoleren van de samenleving, zodat de rest het gewone leven weer kunnen oppakken.
nos.nl/artikel/…
+3
Bartlehiemboer
Live
Demonstranten: veel boeren ook aanwezig. Reactie: ja, fijn dat ze zich hier hebben aangesloten.
Fijn om eens de burger en boeren samen tet zien
+3
Bennie Stevelink
Het valt mij op dat boeren en burgers die meedoen aan corona demonstraties met elkaar gemeen hebben dat ze vaak tot de rechtse tot extreem rechtse stroming behoren.

Verder mis ik bij de demonstratie dankbaarheid aan de gevaccineerden en GGD medewerkers die er voor gezorgd hebben dat steeds minder mensen ernstig ziek worden van Corona.
+7
Erco
@Bennie Stevelink jahoor Bennie droom lekker verder
Jaap40
@Bennie Stevelink dat wil niet zeggen dat we oneindig moeten blijven vaccineren. Daar nu mee stoppen.
Dhr Niesters deelde vorige week al mede dat binnen 2 mnd pandemie nagenoeg voorbij zal zijn.
Bovendien is niet bekend of de boosters werken tegen de Corona varianten. En niet bekend betekent geen spuit.
Jaap40
@Jaap40 en Niesters 🤧 kan het weten
cs-agrar
Quote Reactie van @Jaap40:
Bovendien is niet bekend of de boosters werken tegen de Corona varianten

volgen Brits onderzoek werken ze niet tegen nieuwe varianten, tegen de oude valt ook nog te bezien
+1
Bennie Stevelink
@cs-agrar
Quote:
volgen Brits onderzoek werken ze niet tegen nieuwe varianten, tegen de oude valt ook nog te bezien

Hoe komt het dan dat 15% niet-gevaccineerden 60% van de patiënten in de ziekenhuizen leveren?

Ten tijde van de Spaanse griep stierven vooral jonge mensen. De ouderen werden wel ziek maar gingen er maar weinig aan dood. De reden hiervoor was dat ouderen al veel griepsoorten hadden meegemaakt waardoor hun afweer sneller en effectiever reageerde dan dat van jonge mensen die nog weinig griepsoorten hadden meegemaakt.
Het lijkt mij te verwachten dat dat bij Corona ook zo werkt. Het afweersysteem van mensen die gevaccineerd zijn zal bij nieuwe varianten sneller en effectiever reageren dan van mensen die niet gevaccineerd zijn.
+4
Nevergiveup
@Bennie Stevelink lijkt , als , dan , toen ......

Jij begrijpt echt niks van Corona virussen.

Ik heb 1,5 jaar geleden na het lezen van veel verschillende virus deskundigen die deze conclusie toen al duidelijk aangaven dat er slechts een kleine invloed van het vaccin te verwachten valt , en dat de pandemie langer duurt met enten dan zonder !!!

Alle weteschap ten spijt , maar een vaccin gaat niet de oplossing brengen. We kunnen niet altijd winnen van de natuur en dat is maar goed ook. Dat is ook niet erg , de natuur gaat die oplossing zelf verzorgen , omikron is daar een stukje van.
+1
cs-agrar
@Bennie Stevelink omdat er bij de niet geprikten ook een hele grote groep zit welke door gezondheid cq aandoeningen niet mogen of sterk afgeraden is te prikken?
+2
Bennie Stevelink
@cs-agrar de Covid-activisten zijn niet alleen tegen vaccineren maar ook tegen maatregelen die besmetting moet voorkomen. Ze zijn in feite tegen iedere maatregel tegen Corona.

Er zijn dus mensen die wegens gezondheidsredenen een vaccinatie niet kunnen verdragen maar een eventuele besmetting met het virus is voor hun geen probleem?
Mijn zuster lijdt al 20 jaar aan MS. Ze is inmiddels volledig rolstoelafhankelijk. MS wordt veroorzaakt door een afwijking in het afweersysteem waardoor het zenuwstelsel wordt aangetast. Op advies van de behandelende neuroloog is zij met voorrang gevaccineerd. Besmetting met het virus is vele keren schadelijker dan een vaccinatie.
Dat mensen niet gevaccineerd zijn omdat een vaccinatie voor hun gevaarlijker zou zijn dan een besmetting met het virus is voor mij nauwelijks voor te stellen.
+3
de jonge
@Bennie Stevelink nu doe je weer wat je altijd doet, jou idee als jou waarheid in de wereld zetten of is het een feit. Wel je kletst met je covid activisten.. Het grote deel van de mensen die demonstreren doen dat niet omdat ze beweren dat er geen covid is. Ze doen dat omdat de maatregelen kant noch wal slaan. Mensen met bedrijven die steeds dieper de afgrond ingaan omdat ze vleugellam gemaakt worden en waarvoor? Voor een virus wat niet meer weggaat,maar zolang het jou niet aan de beurs komt heb jij er aan je reacties te zien geen problemen mee. Het woord empathie komt blijkbaar in jou woordenboek niet voor
+3
Jaap40
@Bennie Stevelink uiteraard is het prima dat mensen oud of met onderliggende problemen vaccineren. Maar laat de keus bij het individu. Zeker nu het virus de ic bedden niet meer raakt. De ic bedden dat was en moet het doel blijven van vaccineren. Niet blijven vaccineren omdat zogenaamd de maatschappij ontwricht, onzin allemaal.
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
de Covid-activisten zijn niet alleen tegen vaccineren maar ook tegen maatregelen die besmetting moet voorkomen. Ze zijn in feite tegen iedere maatregel tegen Corona.

Nou nee, dat klopt dus ook weer niet. Er lopen ook vele mee welke weinig moeite met het prikken hebben, maar wel helemaal klaar zijn met de maatregelen en de manier waarop dat gaat
+3
sorry
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Hoe komt het dan dat 15% niet-gevaccineerden 60% van de patiënten in de ziekenhuizen leveren?

misschien mensen met een huidskleurtje die maken slecht vit d aan

zie je ook weinig in de rijen in de rijen staan bij je geliefde ggd
Jannus
Quote Reactie van @Jaap40:
En niet bekend betekent geen spuit.

Man beroerd na boosterprik krijgt blackout

peekaas.nl/video/…
de jonge
@Jannus ik krijg er een suv voor met veewagen die tegen een boom aanzit. oorzaak ongeval onbekend staat er dus ik snap niet wat voor fragment je bedoeld
walker1
@Jannus Dat die bestuurder onwel is geworden door de boosterprik heb je er zelf maar bij verzonnen? Staat nergens in die link vermeld en ook niet in andere nieuwsberichten over datzelfde ongeval.
Jannus
Quote Reactie van @walker1:
bij verzonnen?

Nee
+1
labella
@Jannus De booster werkt perfect. Weer iemand die dankzij de booster geen corona meer krijgt....
+1
Bartlehiemboer
@Bennie Stevelink Tja, gebruik zelf eigenlijk nooit het ziekenhuis waarschijnlijk door een gezonde levensstijl. Er zijn mensen die voor van alles maar naar dokter/ziekenhuis gaan. meestal door een ongezonde levensstijl. Zouden die mensen ons dankbaar zijn dat wij zorggeld betalen? Zodat zij hulp kunnen krijgen? Daar heb je het gewoon niet over. Daar denk je je eigen van.
+3
Weidezicht
@Bartlehiemboer ken er genoeg, die zonder veel buitensporigheden toch voor ernstige ziektes in het ziekenhuis komen. En verkeersongelukken, valpartijen en blinde darm ontstekingen vraag je ook niet om. Dus wees voor jezelf gewoon blij dat je er niet (vaak) heen hoeft.
arie.j
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
@Bennie Stevelink Tja, gebruik zelf eigenlijk nooit het ziekenhuis waarschijnlijk door een gezonde levensstijl. Er zijn mensen die voor van alles maar naar dokter/ziekenhuis gaan. meestal door een ongezonde levensstijl. Zouden die mensen ons dankbaar zijn dat wij zorggeld betalen? Zodat zij hulp kunnen krijgen? Daar heb je het gewoon niet over. Daar denk je je eigen van.

Je praat nog wel anders als je oud wordt, en voor ouder worden hoef je niks te slikken
Er zijn voorbeelden van bv. rokers die net voor hun 65 met ziekte van enkele maanden overleden en mensen met gezonde levenstijl die in de 90tig werden maar de laatste 15 jaar met erg veel zorgkosten. De AOW hebben we het dan nog niet eens over.
Het is niet allemaal zwart-wit
Voor mijn 50tigste kwam ik ook zelden of eigenlijk nooit bij een dokter
+1
Bartlehiemboer
@arie.j Ach hou toch op mijn eerste partner op 37 jarige leeftijd overleden 2 jaar ziekenhuisbezoek gehad. Het was waarschijnlijk q koorts. Maar dood gaan hoort gewoon bij het leven. En ik zeg nergens dat ik niet blij ben met de ziekenhuizen. Zoals vaak met u, u leest wat u lezen wil of u hebt niet het vermogen te lezen dat er wat anders staat. Daar is ook niets mis mee maar neem niet meteen een standpunt in van tegen. Hoop dat u goed oud gaat worden.
Weidezicht
@Bennie Stevelink tja, ik kan dat aan de buitenkant van de mens niet zien. En de linksen demonstreren over het algemeen wat vaker voor hoger salaris en de sluiting van kerncentrales.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
rechtse tot extreem rechtse stroming behoren.

meeste konden wel eens linkser dan links zijn. Kijk eens naar die opgepakte viool die met fakkel bij kaag voor het huis stond, die was ook niet rechts. Dat schreef de media wel, maar was niet zo. Alleen zie je dat stukje nu net weer niet in de media terug
de jonge
@Bennie Stevelink en wat is daar in jou ogen de definitie van dan? rechts tot extreem rechts? en wat is dan links tot extreem links? verklaar je nader svp.
sorry
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
n GGD medewerkers

u vergeet de mensen in de zorg

het wordt weer tijd voor je boestertje....
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
. rechtse tot extreem rechtse stroming behoren.
waar haal je deze wijsheid vandaan?
+1
Grasbaal
Oogkleppen op en gaan:

+3
Nevergiveup
@Grasbaal Die 36000 positieven van gisteren is ook maar het topje van de ijsberg .....

Er zijn nu grote aantallen die nl. Nergens last van hebben en bij toeval , omdat ze bv. Met iemand in aanraking zijn geweest met symptomen hebben getest, en positief , en nergens last van en ook geen last van gekregen , tja ...

Langzaam aan toch iets met mug ... en olifant ....

Zeg jij het maar.
+3
Jaap40
@Nevergiveup laten we het simpel houden en naar de opgenomen aantal mensen in ziekenhuis kijken. Verwaarloosbaar weinig. Voegt testen dan nog wat toe? En een onbekende vaccinatie? Stoppen er mee dan.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Langzaam aan toch iets met mug ... en olifant ....

De groepsimmuniteit groeit nu eindelijk heel goed maar ben blij dat jij geen Minister van Volksgezondheid bent:

Quote:
Experts voorspellen dat door de grootschalige verspreiding van omikron een groot risico ontstaat op nieuwe en succesvollere coronavirusvarianten. Daarbij bestaat de kans dat de opvolger van omikron ziekmakender is, zeggen ze tegen AP News.

nu.nl/coronavirus/6178560/…
+6
Boerbakje
@Grasbaal De angstporno van het media virus gaat door 😱
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Boerbakje:
De angstporno van het media virus gaat door

Ik heb gister deze film gezien:
, probeer het ook maar eens en ben benieuwd hoe je dan denkt over de beweringen van Wappie Maurice de Hond......

Quote:
Door complotdenkers wordt de hele tijd gezegd: blijf zelf nadenken, doe je eigen onderzoek. Hoe gevaarlijk is dat?

‘Heel gevaarlijk, want goed onderzoek doen is niet eenvoudig. In de Deventer moordzaak wist De Hond wie het gedaan had: de klusjesman. Bij corona weet hij dat anderhalve meter afstand houden totale onzin is. Als je in complexe discussies waarin geen eenduidig antwoord bestaat, met een heel eenduidig antwoord komt, en dat ook nog eens weet te koppelen aan een heersend gevoel van slachtofferschap, dan wordt dat antwoord voor zoete koek geslikt. Dat is zó gevaarlijk.’

volkskrant.nl/mensen/…
kanniewaarzijn
@Grasbaal Maurice de Hond zat er inderdaad naast met dat moordwapen dat in dat graf zou liggen. Persoonlijk ben ik er ook niet van overtuigd dat Ernst Louwes wèl de dader was. Als je het hele verhaal destijds gevolgd had, zou je weten dat die aanklacht ook aan alle kanten rammelde.
+1
Grasbaal
@kanniewaarzijn Maurice zat er in deze zaak met alles helemaal naast, maar bleef stug volhouden met zijn valse beschuldigen.
Jaap40
@Grasbaal nou als we dan omikron op een natuurlijke manier doorstaan hebben zijn we al redelijk bestand tegen wat nog komen gaat.
Bartlehiemboer
@Jaap40 Oke, nieuwste is dat viroloog mevrouw Koopmans zich grote zorgen maakt over muggen die ziektes door geven. Malaria gaat terug komen.
Willen ze dat de je op de boerderij gasten ontvangen, zodra de stedelingen over ziektes en muggen horen vrees ik dat ze de boerderij/logeren gaan vermijden.
+3
Zwaagdijk
@Bartlehiemboer vroeger kwam malaria hier ook voor! Maar we hebben de moerassen grotendeels droog gemaakt. Nu met al meer natuurpoeltjes. En iets warmer is het er op wachten dat malaria de kop opsteekt.
Nevergiveup
@Grasbaal die er nu zaten waren volgens U vast beter als we naar de zorg capaciteit kijken .....
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Nevergiveup:
die er nu zaten waren volgens U vast beter als we naar de zorg capaciteit kijken .

Ik hoop dat de huidige Volksgezondheid-minister vooral vooruit kijkt hoe we hier uit moeten komen....
Nevergiveup
@Grasbaal mee eens , minimaal 8 jaar afbraak beleid heeft veel onnodige slachtoffers gekost ....

En al word de zorg 1000,- per jaar duurder , van mij mag het , terwijl ik ze de laatste 40 jaar nooit nodig heb gehad , en daar ben ik zeer dankbaar voor.
Nevergiveup
@Nevergiveup En voor de zwakke schouders die het niet kunnen dragen is zorgtoeslag.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
groepsimmuniteit

men zou eens een keer op antistoffen moeten gaan testen ipv max prikken. Vreemd he dat het niet landelijk gedaan wordt...
sorry
Quote Reactie van @Nevergiveup:
36000 positieven

klopt ..hebben de testcapaciteit verhoogd

rotterdam.nl/nieuws/ggd-leidt-militairen-op/
+2
Nevergiveup
@sorry Dat ook , maar bedoel eigenlijk meer.

Hier vlakbij een gezin , één kind heeft nu Corona, ze zijn allen drie x gevaccinneerd.

Die ene besmette zit op de slaapkamer, die andere gaan overal naar toe , ik vraag aan de man hebben jullie nog getest , zeg tie nee wij hebben geen symptomen en gaan ook niet testen. Ik zeg waar gaan jullie naar toe , zeg tie sporten met de andere kinderen ,3 sec. Daarna hatchie ..... (Gelukkig stond tie van de wind af)

Maar niet testen want dan kun je niet weg als je het hebt , want het ✅ hebben ze wel ....

En zo merk ik toch meer om me heen dat velen niet meer gaan testen , als ze ✅ hebben , soort prik aso's om het woord dan toch maar even te gebruiken .....
+3
Zwaagdijk
@Nevergiveup Prikken macht frei!
Qr dus ook🙈
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
En zo merk ik toch meer om me heen dat velen niet meer gaan testen , als ze hebben , soort prik aso's om het woord dan toch maar even te gebruiken ..

war er aklemaal van waar is weet ik niet.
Verleiding wordt groter als symptionen meevallen.
Maar dat de positief getesten het topje van de ijsberg zijn zoals jij elders beweerd, dat geloof ik nu ook weer niet.
Dan hadden we onderhand wel een groepsimmuniteit in Nederland gehad
+2
Weidezicht
@arie.j groepsimmun iteit komt er misschien wel nooit. Is er voor de griep uiteindelijk ook niet, terwijl iedereen dat wel eens heeft gehad. Komt toch elk jaar weer terug.
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
dan hadden we onderhand wel een groepsimmuniteit in Nederland gehad

om daar achter te komen moet je wel daar op testen..... maar men prikt liever, het door hugo aangegane contract tm 2023 moet toch uitgediend worden
+1
Bartlehiemboer
@Grasbaal Geen test-Geen virus lees ik anders.... Volgens mij gaat het er hier om dat je met een prikje/groen vinkje overal terecht kunt. Terwijl je het misschien wel onder de leden hebt.

Hoor overigens dat het onderzoek van G2 door de universiteit (geloof) Twente rond is natuurlijk zo gedraaid dat het nu niet meer om de besmettingen ging maar om de ziekenhuisopnames we kunnen er dus wel van uit gaan dat G2 het gaat worden. Maar ze kijken nog naar Denemarken waar ze naast G2 toch nog de sneltesten gehandhaafd houden zodat ongevaccineerden toch ook nog kunnen deelnemen aan het sociale leven. Daar kun je dan wel op elke hoek van de straat je laten testen. Hier in Friesland moet je daar wel een hele middag voor uit trekken.
Maar zouden ze dit beleid volgen denk ik dat we al veel meer samen komen....
+5
kanniewaarzijn
@Bartlehiemboer Als ze 2G in gaan voeren weet je het zeker: het gaat om de QR-code die ze door willen drukken. Want waarom zou je anders burgers van een grondrecht beroven als er een (simpel) alternatief is!?
Jaap40
@kanniewaarzijn precies dat
Bartlehiemboer
@kanniewaarzijn Net paternnotte in debat over de vraag van het onderzoek: Ja, maar we moeten niet alleen naar het onderzoek van Nederland kijken maar ook naar onderzoeken van het buitenland.... Hij verwees zelfs naar Duitsland waar ze het beleid nu ook hebben aangepast met 2 G + dus gevaccineerden moeten alsnog een test doen.
Vind het een schande naar de onderzoekers van de Universiteit toe. Ze worden niet serieus genomen en Paternotte zal zijn zin door zetten.
kanniewaarzijn
@Bartlehiemboer D66 was toch die club die inspraak/zelfbeschikking van de burger hoog in het vaandel had! Wat vallen ze toch (alweer) door de mand.
Boerbakje
@kanniewaarzijn Dat noemen ze "nieuw leiderschap" 🙄
de Thijs
@Bartlehiemboer Bij 2G plus is de test alleen verplicht voor een dubbel gevaccineerde. Een geboosterde hoeft niet eens te testen! Zonder vaccinatie kom je sowieso nergens binnen daar behalve de supermarkt. Een worstje halen op de markt is al onmogelijk voor een ongevaccineerde daar staan al borden van 2G (gevaccineerd of recent genezen dus ook al heb je een negatieve officiële pcr test maar geen spuitje gehad geen toegang)
+6
Jaap40
@Bartlehiemboer je mag nooit iedereen verplichtten te vaccineren!!! Never nooit niet.
+5
de jonge
@Jaap40 juist en degenen die voor vaccineren zijn moeten dat zelf weten en mogen zich tot sint juttemis laten enten als ze zich daar goed bij voelen maar als ze menen dat zij dan ook even zullen beslissen dat de rest dat ook moet doen,mogen ze wel even gaan nadenken wat voor egoisten ze dan eigenlijk zijn en mogen ze ook toegeven dat ze het alleen maar willen uit eigen belang omdat ze bang zijn blijkbaar dat hun enting toch niet zo goed werkt...Als je meent dat je voor een ander wel even zult beslissen dat ze moeten enten terwijl diegenen die het niet willen hun eigen beweegredenen daar voor hebben hoor je dat ook te respecteren,net zo goed als dat mensen voor zichzelf beslissen dat ze zich wel laten enten..
+2
sorry
Quote Reactie van @Grasbaal:


Oogkleppen op en gaan:

rtvdrenthe.nl/nieuws/177313/…


+1
Boerbakje
@sorry Ja maar we doen het niet meer voor de zorg.
We doen het nu voor de mensen die in quarantaine moeten waardoor de maatschappij wordt ontregeld.
STOPPEN MET TESTEN!
Dan is het klaar!
Grasbaal
Quote Reactie van @Boerbakje:
STOPPEN MET TESTEN! Dan is het klaar!

Dan worden er ook geen mensen meer ziek denk je?
+4
de jonge
@Grasbaal het hele beleid is nu toch op ""aangetoonde"" corona besmettingen? Het overgrote deel heeft niet eens in de gaten dat ze corona hebben tot ze een positieve uitslag krijgen,maar ze houden door te testen wel dit beleid in stand.. moeilijk is het dan niet toch? zoals rutte zelf zei het heeft geen zin om je te laten testen als je geen klachten hebt...waarom denk je dat ze het op scholen etc verplichten? de cijfers moeten hoog blijven anders hebben ze geen excuus meer om dit circus in stand te houden
sorry
Wat heeft het voor nut om een stokje in je neus te steken als je ziek bent
+2
Boerbakje
@Grasbaal Ja dat is het we mogen niet meer ziek worden!
Alles is geoorloofd om dat te voorkomen.
Over naar een maatschappij waarin je continu moet bewijzen dat je gezond "beschermd" bent.
De prikschade en al het persoonlijk leed van de maatregelen hebben we het voor het gemak maar niet over.

Succes met het wederom sluiten van deze discussie 🙈
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
Dan worden er ook geen mensen meer ziek denk je?

voorheen waren er ook mensen ziek, noemde met het griep of longontsteking, maar die woorden zijn zoooow 2018..
+4
Jaap40
@Grasbaal wel of niet testen is eigenlijk niet relevant. De ziekenhuis cijfers blijven elke dag verder dalen. Dat was het doel van de eerste vaccinatie ronde, tekort ic bedden. We hebben nu dat doel van ic bedden bereikt dus kan Corona beleid per direct stoppen.
Kinderen vaccineren is natuurlijk helemaal een grote schande.
+3
Jaap40
@Jaap40 Spanje Schotland Engeland voeren inmiddels verdergaande versoepelingen door of bestempelen Corona als griep.
Niet gaan testen is de snelste weg naar stoppen met Corona
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
Dan worden er ook geen mensen meer ziek denk je?

lang niet iedereen is ziek als ze "positief" getest worden.
+2
weurding
@cs-agrar ergste is dat je niet weet waarop je positief reageert, omikron vertaalt zich als een griepje
walker1
@Boerbakje Stoppen met testen, dan is het klaar? Met diezelfde gedachte kunnen we ook prima de criminaliteit oplossen, we stoppen gewoon met aangifte doen!
de jonge
@walker1 ik denk niet dat je aangifte kunt doen van bv vermissing als je niet eens in de gaten hebt dat je wat mist....
walker1
@de jonge Wat ik bedoel en wat jij waarschijnlijk heus wel begrijpt is dat als we stoppen met testen, dat dan echt het virus opeens niet meer bestaat. Komt er dan ook meteen niemand meer in het ziekenhuis terecht of op de ic terecht?
+2
Zwaagdijk
@walker1 je merk dat het testen zinloos is en veel geld kost. Wat je beter aan ic capaciteit kan besteden. Het is een griep. Die even sterker was. Maar nu afgezwakt. Gooi alles open en laten we weer geld verdienen!!
walker1
@Zwaagdijk Waarom zou testen zinloos zijn? Hoe ga jij de IC capaciteit uitbreiden? Ja de ruimtes, bedden en apparatuur is er allemaal wel of kan snel geregeld worden, maar er is niet genoeg personeel voor. Zo ongeveer iedere arts, verpleegkundige, assistent, etc die bevoegd is om op de IC te werken werkt daar nu al en dat gaat allemaal al ten koste van de reguliere zorg.
Zwaagdijk
@walker1 zorgen dat je meer personeel krijg en beter betaal. En de managers minder. Misschien zeggen de marktwerking heeft gefaald(Vvd) en het anders inkleden. Als we 2 jaar terug hadden aangepakt. Hadden er nu ongeveer handjes aan het bed geweest. Dus als je nu begin dan over een jaar of 2 meer capiciteit. Prioriteiten verleggen. Geld is er zat. Kijk maar na stikstof.
+4
cs-agrar
Quote Reactie van @walker1:
maar er is niet genoeg personeel voor

hoeveel tijd hebben ze daar ondertussen voor gehad? En wat is er gebeurd? Helemaal niets
+2
de jonge
@walker1 als je nu eens reeél bent en kijkt naar bv de griep in 2014.. daar werd niet getest en waren waarschijnlijk als toen de test bestond er nog veel meer mensen besmet geweest als nu... toen werd er opgeroepen om niet meer de huisarts te bellen als er geen extreme klachten waren en nu moeten we testen zonder dat de meesten klachten hebben..De griepepidemie in de winter van 2014/2015 duurde 21 weken en was daarmee de langstdurende epidemie ooit gemeten. Bijna 2 miljoen mensen hadden last van griepachtige klachten. Ongeveer 10.000 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis voor complicaties van griep, zoals longontsteking. Tijdens de epidemie stierven er 8.600 mensen meer dan gemiddeld in dezelfde periode. Deze oversterfte hangt waarschijnlijk samen met de griep. Dit blijkt uit het jaarrapport influenza en andere luchtweginfecties van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Als je het dan nu nog verdedigen wilt dat we vooral door moeten blijven testen en dus de economie nog verder de afgrond wilt helpen....
walker1
@de jonge Alweer een belachelijke vergelijking, een griepvirus wat 21 weken geduurd heeft vergelijken met corona wat wereldwijd al ruim 2 jaar bezig is.
+1
de jonge
@walker1 "QUOTE""""Tussen beide epidemieën bestaat ook een aantal verschillen. Griep wordt veroorzaakt door het al lang bestaande influenzavirus, COVID-19 door een nieuw coronavirus (SARS-CoV-2). Tegen griep hebben mensen immuniteit opgebouwd. Omdat het coronavirus volledig nieuw is voor mensen, is dat hierbij (nog) niet het geval"""". Lees dit eens. Hier word dus gesuggereerd dat er geen griep meer is omdat mensen immuniteit hebben opgebouwd en coronavirus nieuw is....en dan zie je bij bv sars dat dat ook valt onder de corona virussen... corona is ook geen nieuw virus QUOTE """"..De verwekker van SARS is het humaan coronavirus (SARS-CoV) dat valt binnen de groep 2b coronavirussen, waartoe ook MERS-CoV behoort. Het SARS-coronavirus is een RNA-virus. Er zijn al veel langer vier andere humane coronavirussen bekend: 229E, OC43, NL63 en HKUI1. Deze virussen veroorzaken neusverkoudheid net zoals rhinovirussen. Het SARS-CoV onderscheidt zich van deze coronavirussen omdat het bij de mens een lagere luchtweginfectie kan veroorzaken. """"
+5
George
@walker1
Jawel maar dat gebeurd met testen ook. Ik vind dat heel die onzin ook maar eens moet stoppen. Gezondheidszorg in orde maken en verder geen flauwekul meer.
+1
Raben
@walker1 Aangifte doen is tegenwoordig al knap lastig , en dan is het nog de vraag of ze het in behandeling gaan nemen , hoeveel mensen doen nog aangifte als ze van te voren al weten dat er niets mee gedaan wordt , tja dan worden de cijfers mooi en lijkt de politie goed werk te verrichten , maar in de praktijk dus niet.
+2
Jannus
Quote Reactie van @Boerbakje:
STOPPEN MET TESTEN!Dan is het klaar!

Het is allemaal een verdienmodel geworden,testen,vaccineren,boosteren,IC'en,begraven,cremeren
+1
walker1
Voor iedereen die het beter weet:
beterdanhugo.nl/
Nevergiveup
@walker1 joh , had ff wat in gevoerd , zit een animatie fout in denk , na een jaar nog 6 besmette personen (lijkt wel een China methode) , 😲 zal toch niet hetzelfde model zijn waar RIVM en OMT mee gewerkt heeft 😂
+4
diezel
Aan de ouders van basisscholen-leerlingen (5-11 jaar) welke vanaf vandaag "een spuit-uitnodiging" kunnen ontvangen.
Please, informeer jezelf, al is het maar een uurtje, buiten de reguliere gekochte media (en de rest van het zootje) en ga bij deze belangrijkste beslissing uit je leven voor je kind staan. 🙏
ibb.co/1n1vWZN/
Niemand, herhaal niemand, kan in dit internettijdperk later zeggen dat ie er niets van geweten heeft❗
blogdoc.nl/open-brief-aan-alle-ggd-en-in-nederland…
Boerbakje
@diezel 😔 het is misdadig!
arie.j
Quote Reactie van @diezel:
Aan de ouders van basisscholen-leerlingen (5-11 jaar) welke vanaf vandaag "een spuit-uitnodiging" kunnen ontvangen.Please, informeer jezelf, al is het maar een uurtje, buiten de reguliere gekochte media (en de rest van het zootje) en ga bij deze belangrijkste beslissing uit je leven voor je kind staan. Niemand, herhaal niemand, kan in dit internettijdperk later zeggen dat ie er niets van geweten heeftblogdoc.nl/open-brief-aan-alle-ggd-en-in-nederland…

Doe ietsepietsie normaal zeg.
Niemand is verplicht zijn kinderen een prik tegen coorona te laten geven
Maar in Nederland worden kinderen voor 90% met tal van prikken tegen wel 12 andere ziekten gevaccineerd
Als je dat weet, en je doet of de wereld vergaat van deze ene vrijwillige prik, dan ben je gewoon flink boven je theewater.
Zie ook oudersvannu.nl/baby/gezondheid/…

(klik om te vergroten)

Nevergiveup
@arie.j U snapt er nog steeds niks van ....
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@arie.j U snapt er nog steeds niks van ..

Makkelijke reactie, gewoon zeggen dat de ander het niet snapt.
Voor de goede orde, ook deze prikken hebben bij sommigen vrij ernstige bijwerkingen
lareb.nl/media/gahgbtst/…
+1
Nevergiveup
@arie.j Uw voorbeeld zijn alle door de vele jaren (vaak meer dan 5 jaar) test / procedure gekomen , meer dan 90 % is niet door die / procedure gekomen , en niet op de markt , wat overigens heel gebruikelijk is voor nieuwe medicatie , en niet als tegenvaller voor farmaceuten gezien moet worden , maar een gebruikelijk percentage.

En hier laat ik het bij omdat verdere uitleg duidelijk zou horen te zijn.
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@arie.j Uw voorbeeld zijn alle door de vele jaren (vaak meer dan 5 jaar) test / procedure gekomen , meer dan 90 % is niet door die / procedure gekomen , en niet op de markt , wat overigens heel gebruikelijk is voor nieuwe medicatie , en niet als tegenvaller voor farmaceuten gezien moet worden , maar een gebruikelijk percentage.En hier laat ik het bij omdat verdere uitleg duidelijk zou horen te zijn.

Nou ik ken geen enkel ander middel dat zo breed bij miljoenen en zelfs miljarden is ingezet.
Als bijwerkingen dan nog niet openbaar komen, dan weet ik het niet meer.
Bijwerkingen die pas op de lange duur (dus na enkele jaren ) voorkomen zijn van vaccinaties eigenlijk niet te verwachten. dat kan elke deskundige je vertellen.
Gevolgen van een corona besmetting zonder vaccinatie, die zijn bij een aantal wel langdurig dat is na 1,5 jaar al wel te zeggen
trouw.nl/opinie/…
Of ik zelf mijn kinderen als ze onder de 10 waren een prik zo laten geven? Dat zou mee afhangen of ze een kwetsbare opa en oma zouden hebben die ze ook wel eens willen zien enz.
+2
Nevergiveup
@arie.j Laat ik duidelijk zijn , ik hoop dat U en Albert Altena gelijk hebben , en ik helemaal fout zit.

Er zijn nu een aantal vaccinaties buiten gebruik gesteld ivm. Ernstige (levens bedrijgende) bijwerkingen, dat geeft wel aan dat de test / procedure niet af was.

En verder heb je een plaat voor de kop als je kinderen van 5 tot 12 laat vaccineren tegen iets waar ze zelf nada noppes last van hebben (uitgezonderd kinderen met onderliggende kwaal), dan kun je ze ook vast tegen malaria gaan enten , je weet maar nooit ....
Albert Altena
@arie.j Hou er maar over op.
Er zijn volgens sommigen al zoveel doden gevallen!!!!!! door deze enting.
weurding
@Albert Altena feit is wel dat er genoeg zijn die zonder enting nergens last van hebben en wel positief getest zijn, mijn schoonpa heeft 4 dagen op bed gelegen na de booster, was er knap ziek van, maar ik zal ook ophouden, je gelooft het waarschijnlijk toch niet
Albert Altena
@weurding Zolang mensen met individuele gevallen de waarheid denken te spreken, kun je beter ophouden met discussiëren.
+3
weurding
@Albert Altena mensen die overtuigd zijn van hun eigen grote gelijk mogen zich best openstellen dat er ook andere gevallen zijn, mag wel effe bellen met schoonpa mocht je het niet geloven
+3
de jonge
@weurding zijn vast dezelfde mensen die niet geloven dat er onderhand haast 900000 bijwerkingen gemeld zijn of ze doen dat af als aanstellerij want zij hebben nergens last van...
Albert Altena
@weurding Natuurlijk mogen die zich openstellen.
Maar daar kan de overheid geen beleid op gaan bepalen.
Daarvoor moet je naar het grote geheel en onafhankelijke getallen kijken.
weurding
@Albert Altena overheid kan geen beleid bepalen op (uit)werking van middelen die men niet kent of uitvoerig getest heeft, hoor net hier in dorp diverse ouderen met sterk verhoogde bloeddruk na de booster
Ben heel benieuwd hoe het straks in Engeland gaat lopen na ze alles vrijgegeven hebben
Albert Altena
@weurding Klopt dat het vaccin wel snel is ingezet, maar tot nu toe is dat risico gelukkig genomen, anders was de ramp niet te overzien geweest.
weurding
@Albert Altena die ik ken en geen vaccin of booster hebben genomen hebben er geen last van dat ze nu wel positief getest zijn, maar dat zullen wel loterijwinnaars zijn zeker😅
Albert Altena
@weurding Beste Weurding. Cijfers laten toch zien dat vooral niet gevaccineerde mensen de IC toen en nu nog steeds bezetten!!!!
+4
weurding
@Albert Altena kunt er 10 uitroeptekens achter zetten, ik schrijf wat ik dagelijks zie en meemaak
Albert Altena
@weurding Ik niet. Ik probeer onafhankelijk het grote geheel te overzien.
Waar dus beleid op gestoeld is.
En zoals het nu lijkt kunnen verdere verruimingen toegepast worden.
+4
weurding
@Albert Altena beleid.... kun je niet altijd van op aan, zie o.a. thema stikstof, vaak willen ze je anders doen geloven dan wat er werkelijk speelt
Albert Altena
@weurding Daarom moeten we onze naam niet verprutsen door met tractoren tussen wampies te gaan staan.
+3
Jaap40
@Albert Altena beste is een ieder een vrije keus te laten vwb vaccineren. Ic bedden zijn er weer voldoende, dit was van begin af aan de doelstelling, ic bedden.
Nu ic bedden dus niet meer zwakste schakel zijn stoppen met testen, stoppen met qr, stop vaccineren.
Wil je niks oplopen blijf je thuis.
Albert Altena
@Jaap40 Ben ik met je eens.
Het gaat om noodgevallen en die lijken nu mee te vallen, dus moet er een nieuw beraad komen.
Gelukkig kunnen we een beetje geruster ademhalen, maar dat was van tevoren niet te overzien.
Dat veel buitenlanden wel open gingen is vooral vanwege onbeheersbare toestanden.
Ook dat we het met zijn allen zat zijn mag en kan geen aanleiding geven om beleid te veranderen.
Maar nu het lijkt mee te vallen kan wel degelijk vertrouwd aan verdere openstellingen besloten worden.
Ik ben gisteravond ook weer wezen voetballen.
( onderling dan )
Vdejong
@Albert Altena
Quote:
. Ik ben gisteravond ook weer wezen voetballen.
vooraf een zelftest gedaan?
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
Als je dat weet, en je doet of de wereld vergaat van deze ene vrijwillige prik, dan ben je gewoon flink boven je theewater.

hoe lang zijn die vaccins getest?
de jonge
@cs-agrar ene prik? dit was nummer 3 al en er word al uitgegaan van nog minimaal 2 jaar lang 3 a 4 x per jaar voor een prik die zo het nu lijkt 10 weken ""veiligheid"" bied...
de jonge
@de jonge ik bedoelde te reageren op arie
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @de jonge:
""veiligheid""

vooral schijnveiligheid want zeker op omikron werkt vaccin amper en komt nu ook al uit dat geprikt harder besmetten. Daarbij zijn er ondertussen ook heel wat verlammingen, blinden en zelfs mensen die er echt nooit meer last van zullen hebben.. Blijkt uit onderzoek dat je eigen immuunsysteem aardige schade op gaat lopen door dat geprik...Nou ja, tel uit je winst
Albert Altena
@cs-agrar Ook ten prooi gevallen aan complot theorieën?
de jonge
@Albert Altena blijf jij er maar van uitgaan dat die bijna 900000 gemelde bijwerkingen allemaal van aanstellers komt. Als jij door wilt blijven enten,ent een eind weg zou ik zeggen...
Albert Altena
@de jonge Ja hoor. Ik had ook een dag een stijvige arm
Eentje van de 900.000 dus.
O mijn buurvrouw ook. Weer één van de 900.000
+1
labella
@Albert Altena ik had ook een dag een stijve na de 2e vaccinatie en nu nog steeds last van oorsuizen.
walker1
@de jonge Ja, als je iedereen meetelt die een beetje een stijve arm had de dag er na of zich een dagje niet zo lekker voelde, dan kom je wel aan 900000. Echt serieuze bijwerkingen zijn er misschien een paar 100.
Boerbakje
@Albert Altena beste Albert.
Het zit je wel hoog.

Afgelopen zondag stond iemand op het museum plein met een bordje met de volgende tekst.

"Mijn vrijheid eindigt waar jouw angst begint"

Laat dit vanavond eens op je inwerken.
Albert Altena
@Boerbakje Ja wij worden allemaal weer vrij als de angst voor de prik door iedereen overwonnen wordt.
+1
Boerbakje
@Albert Altena Ik ben niet bang voor de prik.
De prik is een grote leugen maar daar komen we op termijn nog wel achter.
Albert Altena
@Boerbakje Als je niet erkennen wilt dat de prik een grote ramp heeft voorkomen, dan is verdere discussie zinloos.
+6
George
@Albert Altena
Ach schei toch uit. Onmiddelijk stoppen met al die onzin. Gewoon alles open en leren leven met dit virus. Het moet maar eens afgelopen zijn. Stoppen met testen en dit gewoon als een griep-verkoudheidsvirus gaan beschouwen. Daar worden ook geen testen naar gedaan en geen winkels en horeca voor gesloten.
+1
Zwaagdijk
Albert Altena
@George Met de wetenschap van nu kan ik je pleidooi grotendeels beamen.
Echter wisten we de uitwerkingen niet van te voren..
Prikken heeft wel een ramp voorkomen en nu nog steeds zijn vooral ongevaccineerde vatbare, degene die vooral de ziekenhuizen bezet houden.
Achso
@Boerbakje dat is met alles zo. Daarom mag je geen 200 in de bebouwde kom rijden
+2
de jonge
@cs-agrar klopt, ik lees steeds meer verhalen van mensen met rare uitslag,vrouwen waarvan de menstruatie helemaal van slag is, last van de longen niet te zuinig, na een half jaar ineens overmatig overgeven,tintelingen in handen en benen etc, zenuwpijnen, opgezette klieren daar word je bang van,etcetc. dan denk ik toch bij mezelf,waarom word dit in de politiek niet opgepakt om te onderzoeken wat er loos is? Niet alleen onderzoek naar oversterfte maar ook onderzoek naar alle klachten die steeds meer lijken te komen
Albert Altena
@de jonge Gelezen op Facebook?
+4
Boerma
Ben ik de enige die vind dat wij met boerentrekkers voor boerendemonstraties zijn en niet voor allerlei andere demonstraties?
Een ding weet ik wel, op deze manier maken trekkers steeds minder indruk
+2
walker1
@Boerma Inderdaad, ik schreef hier al eerder dat men hiermee de landbouw compleet belachelijk maakt. Voor de trekkeracties van paar jaar geleden was er best veel sympathie onder de bevolking. Toen kwam men ook echt op voor de belangen van de landbouwsector. Maar nu sta je met de trekkers tussen allerlei wappies, complotdenkers, gele hesjes, nepmilitairen, relschoppers, e.d. die hooguit paar procent van de bevolking vertegenwoordigen maar denken dat ze namens de gehele Nederlandse bevolking spreken.
+1
Boerbakje
@walker1 Dat ben ik niet met je eens.
Ik was erbij zondag met de trekker.
Wat mij opviel is.
We kregen tijdens de rit er naartoe van de mensen in de stad veel meer positieve reacties en gebaren dan tijdens de, stikstof ik ben boos op Tjeerd tochten.
walker1
@Boerbakje Ik ben bij beide acties er niet bij geweest, maar wat ik zo in mijn omgeving hoor is dat er voor die corona demonstraties nauwelijks nog sympathie is, mede omdat het een paar keer gigantisch uit de hand gelopen is met rellen.
+1
Boerbakje
@walker1 Dat is de beeldvorming van de msm.
Was er 2 januari ook wat daar gebeurde was schandalig vanuit de politie.
Zelf de VN heeft hier over gerapporteerd.
Het was 2 januari niet de eerste keer dat het zo ging.
Dit alles om precies het beeld te schetsen wat jij weergeeft en vervolgens mensen te ontmoedigen hier aan deel te nemen.

En even voor de duidelijkheid ik keur geweld van wie dan ook ten zeerste af.
+1
walker1
@Boerbakje Dat is precies wat er mis in Nederland, de politie deelt een keer een paar tikken uit en we laten ons de les lezen door de VN. Zo keert het gezag nooit terug op straat.
Boerbakje
@walker1 Dat is mijn punt niet.
Je oordeelt vanuit beeldvorming.
Ik geef alleen aan dat de beeldvorming niet correspondeert met de werkelijkheid en daarom jou oordeel over covid demo's ook niet.
Normaal is het altijd de politie zelf die oordeelt over eigen handelen.
Nu een keer een instantie die daar geen banden mee heeft en het oordeel liegt er niet om.
Jaap40
@Boerbakje @walker1
Dat boeren met aardbeving schade mee demonstreren in Groningen ook maar afschaffen? Je weet niet wat je zegt...
Iedereen weet onderhand toch hoe de overheid acteert....?
Gelukkig gaat dit aan onze deur voorbij.
Albert Altena
@Jaap40 Dat is iets anders. Daar heb je met je bedrijf (boerderij) mee te maken.
walker1
@Boerbakje Jij oordeelt toch net zo goed vanuit beeldvorming? Natuurlijk reageren mensen anders. Nu reden jullie op een zondag, wanneer er bijna niemand naar werk of belangrijke afspraken hoeft, met een handjevol trekkers door Amsterdam, dat veroorzaakt geen gigantische files en verkeeropstoppingen. Met de landbouwacties paar jaar geleden reden er honderden trekkers via meerdere snelwegen naar Den Haag, in de ochtendspits, dus half Nederland te laat op werk, of andere afspraken. Ja die reageren dan misschien geïrriteerd, maar toch stond toen zo'n 85% van de bevolking wel achter de boeren, terwijl die corona demonstranten nog geen 5 % van de bevolking achter zich hebben staan.
+1
Boerbakje
@walker1 In deze gevallen was ik er bij en hoefde de info niet via een journalist die een stukje van een persbureau overtikt en het pas mag plaatsen als de eindredacteur groen licht geeft.

Waar je die 5% vandaan haalt weet ik niet.
Het aantal niet geprikte is in ieder geval hoger.
Van de mensen die geprikt zijn die ik ken gaan de meeste niet meer voor de booster.

Conclusie dat meerderheid is er gewoon klaar mee!
Albert Altena
@walker1 Ter verduidelijking:
Er zijn wel meer antivaccers, maar die voelen zich niet geroepen om te demonstreren op de manier zoals dat gaat.
politieauto's e.d in de brandsteken.
+3
walker1
@Albert Altena Antivaccers kan je in een paar groepen opdelen. Zo heb je bijv de streng gelovigen, met name de gereformeerden die altijd al tegen vaccinaties waren, maar dat zijn zeker niet de mensen die al die demonstraties afgaan of zich tegen alle andere maatregen afzetten.
Dan heb je een grote groep mensen van buitenlandse afkomst die niet gevaccineerd zijn, dat heeft diverse oorzaken, maar ook uit die groep komen nauwelijks demonstranten.
Tot slot heb je dan de groep wappies, complotdenkers e,d, Dat is maar een heel klein deel van de bevolking, maar ze schreeuwen wel het hardste. Behalve dat ze tegen vaccinneren zijn, zijn ze eigenlijk tegen alle corona maatregelen, eigenlijk zijn ze anti overheid.
Bennie Stevelink
@walker1
Quote:
Antivaccers kan je in een paar groepen opdelen. Zo heb je bijv de streng gelovigen, met name de gereformeerden die altijd al tegen vaccinaties waren, maar dat zijn zeker niet de mensen die al die demonstraties afgaan of zich tegen alle andere maatregen afzetten.
Dan heb je een grote groep mensen van buitenlandse afkomst die niet gevaccineerd zijn, dat heeft diverse oorzaken, maar ook uit die groep komen nauwelijks demonstranten.
Tot slot heb je dan de groep wappies, complotdenkers e,d, Dat is maar een heel klein deel van de bevolking, maar ze schreeuwen wel het hardste. Behalve dat ze tegen vaccinneren zijn, zijn ze eigenlijk tegen alle corona maatregelen, eigenlijk zijn ze anti overheid.

Dit komt exact overeen met hoe ik het zie. Ik was al van plan om dit te schrijven maar jij hebt het al gedaan.
Er zijn inderdaad drie groepen antivaxers:
-De religieuzen. Die weigeren vaccinatie vanuit geloofsovertuiging en doen dat in stilte. Je hoort ze niet en ziet ze niet. Ze staan niet afwijzend tegenover beperkende maatregelen.
-de angstigen, zweverigen en natuurgelovers. Voor een groot deel bestaat deze groep uit buitenlanders aangevuld met mensen met een natuurgeloof. Ook deze groep hoor je niet en zie je niet. Ze staan niet afwijzend tegenover beperkende maatregelen.
-de “anarchisten”. Deze groep ziet iedere Corona maatregel als een machtsuitoefening van de overheid wat ze onder geen beding willen accepteren. Ze zijn zeer luidruchtig en kunnen agressief zijn. Ze zijn tegen zowel vaccinatie als beperkende maatregelen omdat deze beiden worden gezien als machtsuitoefening van de overheid. Voor hun is actie voeren tegen het corona beleid in feite een machtsstrijd tegen de overheid. Ze proberen zoveel mogelijk mensen te weerhouden van vaccinatie, ook als dat veroorzaakt dat zorg niet meer beschikbaar is omdat zij dat zien als een overwinning in de machtsstrijd tegen de overheid.

Machtsfrustraties is een hele sterke drijfveer. Het overruled alle ethiek, empathie en rationaliteit. Je ziet het bij krijgsheren in een bananenrepubliek die door machtslust gedreven het hele land de vernieling in drijven. Dat het volk lijdt en het land in verval is, is ondergeschikt aan hun machtslust. De machtslust/machtsfrustratie overruled alles.
kanniewaarzijn
@Bennie Stevelink 9x "macht" in een paar zinnen. Hoe groot is jouw frustratie eigenlijk?
Bennie Stevelink
@kanniewaarzijn
Quote:
Hoe groot is jouw frustratie eigenlijk?

Ik kan heel goed bestuur van anderen verdragen, zowel in het land als bij de coöperatie.
Ik heb echter wel een grote ergernis/frustratie over personen met de drijfveer van een krijgsheer. Zowel in het land als bij de coöperatie. Ze maken reële, inhoudelijke discussies onmogelijk en frustreren constructie samenwerking voor gezamenlijk belang. Ze veroorzaken eindeloze, vermoeiende discussies over onderwerpen waar het in werkelijkheid helemaal niet om gaat.

We hebben het de afgelopen jaren gezien bij RFC waar BFCB werd opgericht. Ze zijn 1000 uur (!!!!!) bezig geweest met het doorpluizen van documenten om een argument te vinden tegen de Koemonitor. Het zal duidelijk zijn dat hetgeen ze uiteindelijk gevonden hebben niet de reden is van hun weerstand tegen de Koemonitor. Hun weerstand tegen de Koemonitor is niet anders dan de weerstand tegen coronamaatregelen: regelgeving van anderen die machtsfrustraties opwekken.

Ze gedragen zich precies als krijgsheren in een bananenrepubliek: als het niet lukt de macht te veroveren verlaten ze het land en melden ze zich bij een asielzoekerscentrum in Hoogeveen.
Albert Altena
@Bennie Stevelink Ik zie er wel een groot verschil tussen.
Corona gaat ons allen aan .
Bij de onderwerpen over onze agrarische doelstellingen is het oreren van een doelgroep tegen een zeer kleine niet gehoorde groep.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Ze gedragen zich precies als krijgsheren in een bananenrepubliek: als het niet lukt de macht te veroveren verlaten ze het land en melden ze zich bij een asielzoekerscentrum in Hoogeveen

Dat is niet slim; dan zitten ze wéér in een bananenrepubliek 😁
Man man man, wat kan jij zwetsen!!
de jonge
Quote Reactie van @walker1:
terwijl die corona demonstranten nog geen 5 % van de bevolking achter zich hebben staan.

is dat zo??? volgens mij is dat iets wat je blijkbaar hoopt,maar ga er maar vanuit dat haast iedereen het spuug en spuug zat is en ze inwendig blij zijn dat deze demonstranten er zijn
+1
walker1
@de jonge Ja, de meeste mensen balen van die maatregelen en ja de ene maatregel zal wat meer effect hebben als de andere, maar dat kan men van te voren ook niet voorspellen.
Maar je kan er van balen en dan toch maar proberen er het beste van te maken, wat dus het overgrote deel van de bevolking doet, of je kan er een gigantisch drama van maken, janken dat je totaal geen vrijheid meer hebt en elke week gaan demonstreren, maar daar gaat covid ook niet van over.
de jonge
@walker1 covid gaat niet weer over!! dat is juist het hele punt.. het is klaar, covid is endemisch en we moeten er mee leren leven,dus gooi de boel maar los of wil je tot de volgende pandemie komt zo door gaan
+3
Zwaagdijk
@walker1 stel je voor dat je een bedrijf heb je krijg wat vergoeding van de regering en voor de rest niets. Altijd gespaard zuinig geleefd. Na 2 jaar is je geld op. Dan ben je er klaar mee!! Kapper winkelier horeca. Ga eens in hun schoenen staan!!
Walk a mile in My shoes. Elvis presley
Jannus
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
stel je voor dat je een bedrijf heb je krijg wat vergoeding van de regering en voor de rest niets

Erger nog,de voorwaarden aan steun gelden voor de termijn van lock down en wanneer het een week eerder eindigd betaal je terug
+1
Bennie Stevelink
@Zwaagdijk
Quote:
stel je voor dat je een bedrijf heb je krijg wat vergoeding van de regering en voor de rest niets. Altijd gespaard zuinig geleefd. Na 2 jaar is je geld op. Dan ben je er klaar mee!! Kapper winkelier horeca. Ga eens in hun schoenen staan!!

Dat kan ik mij heel goed voorstellen. De situatie van veel middenstanders en horeca is moeilijk.
Als ik in hun schoenen zou staan zou ik mensen aanmoedigen om zich zoveel mogelijk te laten vaccineren. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn hoe minder mensen ernstig ziek worden dus hoe meer de beperkende maatregelen opgeheven kunnen worden.

@Zwaagdijk , welk motief zou een middenstander of caféhouder kunnen hebben om mensen af te houden van vaccinatie, wetende dat besmetting met het virus vele keren gevaarlijker is dan een vaccinatie?
Albert Altena
@Bennie Stevelink Zeer goed beredeneerd. Zo kun je het ook zien!
+2
Jaap40
@Albert Altena @Bennie Stevelink
Welnu in Engeland gaat mondkapjes plicht en vaccineren er inmiddels vanaf.... nuchtere mensen daar. Boris ging voorop in de strijd met vaccinatie etc maar heeft heeft nu ook direct het lef om te stoppen met allerlei geldverslindende corona maatregelen die momenteel niet meer werken.
Rutte kan dit beleid vandaag nog copieren.
Albert Altena
@Jaap40 Hoe heb je gereageerd toen ambulances in de rij stonden met patiënten, niet wetend waar ze heen moesten met overleden patiënten.
Het is zo gemakkelijk praten wat je goedschiks naar de mond komt.
+3
Jaap40
@Albert Altena het gaat niet meer om de delta variant. Omikron raast om zich heen, vooral kinderen krijgen het nu massaal, amper ziekte dusss waarom die kinderen met testen boosters lastig vallen. Ziekenhuis loopt leeg en dat was en is voor de meesten in Nederland het doel.
Albert Altena
@Jaap40 Ja dat zien we nu ook, dus daarom een vernieuwd inzicht.
Maar van te voren weet je dat niet.
cs-agrar
Quote Reactie van @Albert Altena:
Maar van te voren weet je dat niet.

heel wat landjes welke steeds op voor op NL liepen was dat al bekend
Albert Altena
@cs-agrar Heel veel landjes die op ons land vooruit liepen namen een gok onder druk van een hitsige media.
Maar altijd wordt er gekeken naar waar het goed ging, maar niet waar het lijdt tot infarcten.
+3
George
Quote Reactie van @Albert Altena:
a dat zien we nu ook, dus daarom een vernieuwd inzicht.Maar van te voren weet je dat niet.

Jawel dat werd vanuit Zuid Afrika vanaf begin vermeld dat mensen niet ziek werden daar maar dat het wel heel besmettelijk was. Alleen geloofde het niemand , en vooral het OMT hier in NL niet en wij zijn dan ook het enige land wat weer in een strenge lockdown zijn gegaan. Ondanks dat zijn er toch een record aan besmettingen en lopen de ziekenhuizen toch leeg. Het omikron virus is schijnbaar heel besmettelijk en er zijn heel veel positief getest op dit virus maar de meesten zijn niet eens verkouden. Het is een virus van niks eigenlijk. Gommers zei het eerder ook al.
Bennie Stevelink
@George dat ondanks de massale besmetting de ziekenhuisopname steeds lager wordt is ook te danken aan de vaccinaties.
Daarnaast doet zich het opmerkelijke verschijnsel voor dat Omikron vooral rond gaat onder de jongere bevolking en weinig onder ouderen. Jongeren worden minder ziek van Corona als ouderen.
Dit verschijnsel kan mogelijk verklaart worden doordat ouderen als eerste een boostervaccin hebben gehad. Jongeren krijgen nu pas een booster of zijn zelfs nog helemaal niet gevaccineerd.
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Jongeren krijgen nu pas een booster of zijn zelfs nog helemaal niet gevaccineerd.

Ach schei toch uit , hier ging omikron massaal rond onder jongeren die allemaal gevaccineerd zijn. En ze zijn totaal niet ziek . Omikron doet gewoon nauwelijks iets.
Bennie Stevelink
@George
Quote:
hier ging omikron massaal rond onder jongeren die allemaal gevaccineerd zijn. En ze zijn totaal niet ziek .

Hoe weet je dat het niet ziek worden te danken is aan de eigenschappen van Omikron en niet komt van de vaccinatie?
+1
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Niet zo'n slimme vraag vind U ook niet.
klant
@Bennie Stevelink beetje domme vraag ja
+4
Jaap40
@Bennie Stevelink de boosterprik werkt niet tegen omikron
+1
weurding
@Bennie Stevelink dat opnames minder worden ligt vooral aan feit dat de besmettingen veel minder aanrichten en minder gevaarlijk zijn, geënt of ongeent
Albert Altena
@George In Afrika zijn weinig oudere dikke vatbaren
Vdejong
@Albert Altena waar baseer je dit op? Omdat er meestal honger heerst? Zuid Afrika is onderdeel van, niet heel.
Is het zelfde als zeggen dat alle mensen in Noord Amerika dik zijn. Ik kom hier meer slanke mensen tegen, dan dikke.
George
Quote Reactie van @Albert Altena:
In Afrika zijn weinig oudere dikke vatbaren

Oh natuurlijk niet , die Ethiopiërs zijn allemaal van die uitgemergelde mensjes die coronaproof zijn.
Albert Altena
@Zwaagdijk Als door beperkende maatregelen er grote inkomsten dervingen zijn moet er geld voor staan.
Dat beaam ik, maar het mag geen argument zijn om dan maar alles op zijn beloop te laten.
Zwaagdijk
@Albert Altena je heb het pas door als je het voel.
Albert Altena
@Boerbakje Het gaat om de media en die zijn over het algemeen tegen de demonstraties.
Door nu ook de boeren eraan te verbinden door de tractors zal dat zeker voor onze problemen geen ondersteuning geven.
Maar zullen we er mee op de grote hoop van Wampies geveegd worden.
Zo zullen er ook ME ers Politie agenten, Ambulance personeel, brandweer Zorg personeel bij de demonstraties aanwezig zijn geweest.
Maar niet in tenue, want dan lijkt het of je die groep vertegenwoordigd.
+1
de jonge
@Albert Altena ach het scheelt,doordat boeren altijd zo netjes zich aan de regels houden worden ze het land gelukkig niet uitgejaagd en moet de landbouwminister op straffe van een dwangsom niet binnen 3 weken de pas-bedrijfsgegevens vrijgeven ...Wat is het toch fijn dat we zo'n betrouwbaar kabinet in nederland hebben die het zo goed voor heeft met de burgers. gelukkig komt er komende jaren volop geld bij voor de ouderen.die laten ze niet door het ijs zakken en ze hebben enorm veel geleerd van de corona, daar worden niet een paar duizend banen uitbezuinigd en de de zorg nog verder uitgehold. Nee het gaat allemaal toppie hier...
Albert Altena
@de jonge Nou schrijf je precies wat ik bedoel te zeggen door er tegen te zijn dat er tractoren in de demonstraties stonden tegen Corona maatregelen.( Daarover gaat dit item immers.)
Wij moeten niet weggedrukt worden in de groep van wampies.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Boerma:
Een ding weet ik wel, op deze manier maken trekkers steeds minder indruk

dat denk ik ook. Tis echter ook zo, dat de burger zoiets heeft, ja wij steunden die boeren toen, maar waar zijn, andersom, die boeren nu dan? En die boeren die er nu met trekker heen gingen, waren er toen misschien ook al wel maar dan lopende, alleen werden ze niet als zodanig herkend.
Boerbakje
@cs-agrar Juist!
Als er één groep mensen is die de boeren een warm hart toe draagt zijn het wel de mensen die tegen de corona maatregelen demonstreren.
Wat de msm daar van maakt zal me een worst zijn.
+2
Nevergiveup
Analyse:

Spaanse griep pandemie heeft ooit tot +/- 3 jaar geduurd. Er waren toen geen vaccins. Het is daarna verdwenen , althans gemuteerd naar een alle waarschijnlijkheid een nog hedendaags influenzavirus.

Nu zijn we ongeveer 2 jaar verder met Covid , en lijkt de natuur de oplossing te gaan bieden. Een vrij ongevaarlijk Virus met nog milde klachten , en door de hoge besmetting waarde loopt de immuniteit nu snel op. Het eind in de tunnel word zichbaar, en het Virus zal naar alle waarschijnlijkheid meer rond blijven gaan in vooral de winter periode als verkoudheid virusje.

Zoals ik bijna 2 jaar geleden al schreef , Corona laat zich niet vangen , maar de natuur gaat het gewoon oplossen.
De natuur heeft gewoon de bekende weg gevolgd zoals altijd , alle wetenschap ten spijt.

Wat hebben we geleerd ?
Heeft alles wat in gang gezet is wel nut ?
Wat doen we de volgende keer ?
Weegt alles wel op tegen de gigantische schade en kosten , (en ook slachtoffers) ?
Heeft het vaccineren wel echt nut gehad , het heeft feitelijk niets bijgedragen aan het indammen van de pandemie duur ?
Is een reserve capaciteit voor zorg een goed alternatief ipv. Vaccineren ? Dus geen miljarden naar farmaceuten , maar naar de zorg ?
Dat niet alle onder ons blijven is nu eenmaal een natuurlijk proces, is het niet beter alleen deze groep zwakkeren zeer sterk te isoleren zonder andere maatregelen ?
Albert Altena
@Nevergiveup Je hebt al lang geschreven dat de eerste prikken succes hebben gehad en nu begin je weer opnieuw met je bekende relaas.
Albert Altena
@Nevergiveup En ga jij dan maar investeren in heel veel zorg met de kans dat veel leegstand en zinloze opleidingen het gevolg kunnen zijn.
Wat zal er dan ook weer een groep gaan schreeuwen.
Nevergiveup
@Albert Altena Tja er zijn nu eenmaal mensen die willen niet eens leren van fouten , die zijn zo eigenwijs en zo'n plaat voor de kop dat enige discussie geen enkele zin heeft .....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tractoren , aansluiten en Koffie drinken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!