Illustratie van: jehan

Wat gebeurt er met de agrarische sector als Poetin de Oekraine binnenvalt??

Poetin houdt de druk er op bij de navo. Als ze de Oekraine binnenvallen wat gaat er dan gebeuren??

Deel dit topic

Reacties

+4
Ynze Oenema
Wordt alles nog duurder
+2
Zwaagdijk
@Ynze Oenema maar stopt de eu met gas af te nemen van Rusland? Gaan onze bloemen er nog heen? Mogen de Oekrainse mensen nog werken in de eu? Of kan Rusland het gewoon wel doen want we doen niets..?
+11
Melkboer16
@Zwaagdijk we doen niets, deden we met de Krim ook niet. Ja beetje sancties invoeren die de agrarische sector ongelofelijk veel geld hebben gekost.
Poetin heeft de EU gewoon in de macht met z’n gas!
Als de EU doorgaat op de manier zoals Timmerfrans bezig is dan zijn we straks met de landbouw ook afhankelijk van Rusland
+2
Noorderling
@Melkboer16
Als Nederland of eu wel, als ondernemer kan het wel eens erg positief zijn. Er gaat alleen nog maar uitgangsmateriaal en genetica heen, als dat stopt stort hun productie ook in. Door aardgas tekort en minder graan import stijgen hier alle prijzen vanzelf wel, we moeten nu alleen even schakelen omdat sommige dingen te goedkoop en makkelijk waren. Mest heeft een nutrientenwaarde van ca 20euro per kuub, daar komt nog wel vraag naar alleen dat heeft rijd nodig. We zijn alleen verslaafd aan goedkope mest en kunstmest.
Achso
@Noorderling ah Juist. En je denkt niet dat er al zoveel genetica gestuurd is dat men dat toch relatief eenvoudig zelf kan gaan doen? En je denkt dat er Alleen maar spulletjes uit Europa naar toe gaan??
Noorderling
Quote Reactie van @Achso:
je denkt niet dat er al zoveel genetica gestuurd is dat men dat toch relatief eenvoudig zelf kan gaan doen? En je denkt dat er Alleen maar spullet

Nog een twee generaties reproduceren van dieren en planten zal vast lukken.
Maar wanneer zuivere lijnen, uitgangsmateriaal en veredeling wegvalt, kan de productie hard inelkaar zakken. Zeker wanneer er ook ziektes uitbreken en resistenties nodig zijn.
Kuikens, groente en fruitzaden, gewasbescherming is toch wel een hele specifieke tak van sport.

Er worden nu hele kassen en varkens en kippenbedrijven met westers materiaal ingericht. Als gevolg van de boycot van MH17, geen agrarische export meer waarvoor wij de rekening betaald hebben gekregen, met als gevolg dat ze zich onafhankelijk willen maken en zij het drukmiddel gas weer in handen kregen. Als je minder nodig en afhankelijk van een ander, kun je een wat grotere mond hebben met dreigingen, dat punt zijn we nu aanbeland denk ik. Met het dure gas zijn we Poetin zn oorlogskas zelf aan het spekken.
+2
Achso
@NoorderlingDe gedachte dat ‚west‘ aan alles superieur is gaat nog eens opbreken.
Toevallig weet ik dat Ross (kippen) en PIC(varkens) vader en moeder lijnen hebben in Russia. Dus niet alleen de F1.
Er zijn zat buitenlanders en Russen zelf met een behoorlijk know how gehalte om een en ander door te zetten.
Miratorg en Cherkizovo hangen echt niet aan elkaar van wat Europees materiaal
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Achso:
en) en PIC(varkens) vader en moeder lijnen hebben in Russia. Dus niet alleen de F1.Er zijn zat buitenlanders en Russen zelf met een behoorlijk know how gehalte om een en ander door te zetten.Miratorg en Cherkizovo hangen echt niet aan elkaar van wat Europees materiaal

Zo diep zit ik er niet in, maar we hebben het met bepaalde mate wel zelf veroorzaakt dat ze zich onafhankelijk willen kunnen maken.
Achso
@Noorderlingzeker. Het is vrij simpel. Know-how pakt zo het vliegtuig, als maar genoeg geld geboden wordt.
Dat geintje doen Russen en Chinezen al jaren
robbies
@Achso voor geneticaleveranciers is Rusland gouden business. Ze hebben saar allemaal satellietbedrijven. Kunnen zich niet permitteren om op morele gronden een groeimarkt te laten schieten
+1
dewittemotor
@Noorderling Je vergeet even dt Rusland nu bakken geld verdiend, met die hoge energieprijzen.
Dat Oekraine de graanschuur van Europa is en een hele belangrijke wereldspeler op da gebied.
En dat het Poetin geen ene reet interesseert als er ook wat schappen in de supers leeg staan.
Zie de kaas/appels/peren boycot.
John Spithoven
ad.nl/buitenland/…

2/3 Van het gas komt uit Rusland....
Hoe zit het met food en feed?...
En wat levert de graanschuur van Europa (Oekraïne) aan de EU?
+1
dewittemotor
Voedselproduktie is en wordt verplaats naar voormalig Oost-Europa. Daar kan Poetin toch behoorlijk handig een dikke vinger in de pap krijgen. Kijk nu al eens naar dat gedrag van Polen etc. o.a.

Dus in no-time zijn wij hier afh. van energie en voedsel van Rusland

Die man hoeft geen oorlog te voeren om de macht over ons te krijgen en dat gaat hij ook niet doen. Is hij veel teslim voor. De kogels in deze oorlog zijn energie en voedsel. En daar heeft hij meer dan genoeg van
Achso
@dewittemotor daarom wil men Ukraine niet kwijt. De voedselproductie van West Europa moet biologisch. Bulk komt uit Oost. Dat daar dan een paar miljoen Ukrainers voor lijden moeten interesseert NATO, US, Europe nul en niks. Kabouter Plop en zijn Trawanten, inclusief die Stoltenberg maar zelf naar het Oostfront!
+2
Nevergiveup
@John Spithoven De eu denkt 10 jaar lang alleen maar in sancties , losers , machteloosheid !

Hoeveel extra vervuiling en Stikstof gaat zo'n oorlog teweegbrengen.

Of gaat Kabouter plop voor elke tank 10 bomen planten ...

Wat hebben onze leiders toch een bijzonder klein arm virtueel denk wereldje 😔
@Nevergiveup De Europese Commissie en de USA deze zijn op oorlogs pad en provoceren Poutin , als het er werkelijk op aan komt is Rusland in eerste instandsie oppermachtig en waar het dan op uit draaid is dan afwachten of men dan ook kernwapens gaat gebruiken .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!