Zal interventie varkensvlees ook goed uitpakken?

De interventie maatregelen in 2009 hebben toen voor de melkveehouderij uitstekend gewerkt. Ik ben benieuwd of dit ook met varkensvlees goed zal uitpakken:

DEN HAAG - Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) wil de varkenshouders een helpende hand bieden. Bleker kondigde woensdag in de Tweede Kamer aan dat hij met zijn Europese collega's wil gaan proberen om het varkensvlees voorlopig uit de handel te nemen en op te slaan.

Het vlees wordt dan later op de markt gebracht als de prijs weer wat beter is. Bleker erkende dat de maatregel alleen in uitzonderlijke situaties mag worden toegepast. Maar hij vindt de tijd er nu wel rijp voor en overlegt woensdagavond al met zijn Belgische collega Kris Peeters.

Varkensboeren vroegen dinsdag met blokkades aandacht voor hun problemen. Ze krijgen een slechte prijs voor hun dieren, het voer is duur en nu daalt door het dioxineschandaal in Duitsland de vraag naar varkensvlees ook nog eens. (ANP)

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Goeie vraag Co, denk dat we niet moeten vergeten dat de melkveehouders evengoed niet meer konden produceren dan het quota toeliet, bij varkeshouderij kan er doorgeproduceert worden dus als de prijs er even op gaat lijken gaan ze weer als gekken, krijg je dezelfde siuatie weer alleen dan met de volle pakhuizen er al bij.
pieter p
Nee dat kunnen we nu niet, maar over een aantal jaren zitten we waarschijnelijk in het zelfde schuitje
Farmer_
Zou goed zijn dat er een soort regulerings systeem komt, a+b, b contracten voor de wereldmarkt.
Grasbaal
Ook Vion draagt hieraan een steentje bij:

Vion noteert €1,26 voor 2 weken

Vion Farming noteert vandaag een varkensprijs van €1,26. Deze notering geldt voor 2 weken (week 3 en week 4) en is onder voorbehoud van grote calamiteiten. Een deel van het vlees wordt ingevroren om de prijs te ondersteunen.

Vion maakte eerder deze week bekend geen notering op maandag 17 januari uit te brengen vanwege de onzekere situatie op de vleesmarkt door de dioxinekwestie in Duitsland. Daarmee is de prijs licht gedaald ten opzichte van week 2, toen de notering voor vleesvarkens op €1,35 uitkwam.
Invriezen
Aanvankelijk zou de prijs, mede door de dioxinekwestie, veel lager uitvallen. In Duitsland daalde de prijs met 20 cent. De vandaag uitgebrachte notering is het resultaat van de verkoopinspanningen van Vion op de diverse afzetmarkten, zowel bij Nederlandse retailers als bij buitenlandse klanten. Daarnaast vriest Vion een deel van het varkensvlees in om de varkensprijs mee te ondersteunen.

Zoals in het nieuwsbericht van maandag 17 januari is gemeld, betaalt Vion Farming de genoteerde varkensprijs aan trouwe varkenshouders. Dit zijn de varkenshouders die Vion al sinds langere tijd verzekeren van een vaste aanvoer van varkens. Deze leveranciers nemen deel aan een van de Vion Good Farming-marktconcepten.

De deelnemers aan Good Farming Star-concept verdienen 6 cent per kilo extra. De hoogte van deze meeropbrengst is zolang van toepassing als de varkensvleesmarkt is ontregeld door de Duitse dioxinekwestie.

Auteurieter Stokkermans

Bron:[www.nieuweoogst.nu]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , duitsland , voer , dieren , henk bleker en interventie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0